FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 13 dec 2019, 05:07

Sabinho je napisao/la:
13 dec 2019, 02:02
AlfredNobel je napisao/la:
12 dec 2019, 21:30
@Mokes
Ma smiješan lik. Nije to zato što on ima drugačije mišljenje, naprotiv, i treba da ima svoje viđenje. Ali, nema mi ništa mrže kad se neko satra da ispadne realan, racionalan i da gleda argumente, a njegovi protuargumenti su smiješni i navedeni onako radi reda, samo kako bi išao u totalnu kontru.

Okej, ja shvatam da neko ne zna o nekome ili nečemu, ali imaš brate Google i opleti. Čuj "da se uči na nama", dovojno mi je to pročitati.. Halooo, čovjek od dvije ekipe koje je vodio u Belgiji izvukao iz vanago i odradio ekstra posao. Protiv najvećih timova iz Belgije znao izboriti remi ili pobjedu. Onda uzmeš onaj intervju i pogledaš njegovu analizu što je radio, gdje govori o mijenjaju formacija, pogotovo u toku igre, o 3-5-2 formaciji, o Conteovim idejama itd. To je za naše podneblje kvantna fizika, dalje da ne govorimo. I onda dođe majstor i kaže "'ta će on, "bio pomoćnik u Belgiji", "nema nijedne titule", "nama treba neki moderan ali iskusan, a ovaj je neiskusan", "još jedan koji će se učiti na nama", "sit sam tih modernih Ješića" itd. Mene to nervira, a to što on ima drugo mišljenje, i treba da ima. Vidi se odmah kako neofirno ide u stranu Musemića.

I skontajte, naučite, shvatitite, pokopčajte - prestanite sve trenere koje dolaze izvana gledati kroz prizmu Ješića i porediti ih s njim. Kako već jednom ne skontate.. To što je bio katastrofalan period za vrijeme Ješića, ne znači da će isto to biti s nekim prvim, petim, desetim. Napravio je to što je napravio i vozdra. Da su doveli i procijenili u to vrijeme njega kako treba i doveli nekog drugog, bilo bi drugačije, ovako se napravila pogrešna procjena i dopustili su lopovluke i talove koje je on radio s Bulićem. Kako neko može biti ograničen i napisati nešto u fazonu toga, kako treba dovoditi domaće trenere i legende koje vole Klub, jer su oni vojnici, mahalci, koji poznaju ligu, situaciju, mentalitet, te kako samo oni mogu voditi FKS i Želju. Prestanite već jednom s tim izlizanim floskulama i debilanama, jer ne znam koji je idiot to pokrenuo.

Želiš stručnog i modernog stranca, privuci ga, plati i dovedi. To je sva filozofija, naravno uz pravu procjenu. Sve dok se budemo ložili i uopšte pomišljali da se vrtimo u krug, priželjkivajući pet standardnih imena, vojnike, mahalce, legende i ostale te nekakve nazive, titule i kurceve, vazda ćemo stagnirati i tapkati u mjestu. Tapkati u mjestu možeš jedno vrijeme, jer onda kreneš padati dublje. Svaki put eto Varešanovića, Jovića, pa malo i Starčevića, Uščuplića, te ne znam više kakva imena. Ebali vas oni, muka mi je kad to vidim. U našoj ligi ne postoji trener koji je mjera FK Sarajevo, jedini iz države je Vinko Marinović, sve ostalo je gola talašika. Pa ti u Hrvatskoj imaš bruku mladih trenera koji su već sad bolji od ovih naših najiskusnijih i tih nekih istaknutih trenera.

Daj Čustovića. Obezbjedi čovjeku stručne ljude, odnosno dozvoli da dovede svoje. Obezbjedi mu igrače kakve treba i uloži malo u taj kadar i pojačanja. Pusti ga nek odradi pripreme, spremi ekipu i ja vam garantujem da rezultat, a ni igra na kraju neće izostati.
Druze ja bih da repliciram ako moze. Slazem se ja sa tobom u puno stvari, medjutim puno toga je nerealno i reci cu slobodno - neostvarljivo. Zasto?
1. Uslovi za igru; pretpostavljam da bi Custovic tezio posjedu i kombinatorici, medjutim na velikom broju utakmica nece imati uslove da to realizije.
2. Igracki kadar; ja kako sam shvatio, poenta je da su iz Uprave (a i vecina navijaca) zadovoljni igrackim kadrom, trener je bio taj koji je kocio ekipu. Custovic bi po nekom scenariju trebao da dodje i homogenizuje ovu momcad i unese neke nove ideje koje momci trebaju da usvoje i uzmu titulu.
3. Limitiranost igraca za takticke manevre; 95% nasih igraca je u dosadasnjoj karijeri igralo i 3-4 formacije, i to one osnovne poput 4-3-3, 4-4-2, 4-2-3-1. Koliko bi vremena trebalo jednom treneru da uvjezba ekipu za transformacije i koliko je realno da igraci to usvoje? Da li to znaci da bi i halalili titulu Zeljeznicaru zarad toga da Custovic upozna igrace sa svojim metodama rada i zeljama, ili je titula imperativ kako je naglaseno iz Uprave i kako je predoceno i proslom treneru?
Sjecas li se Jesicevog mandata kada je ekipa na tri vezane utakmice pokusala odraditi uigranu akciju sa treninga (slobodnjaci) i sjecas li se epiloga tih "akcija"?
Dakle minimalno 3 sedmice je uigravana jedna akcija koja niti jednom nije odradjena kako treba. Koliko bi onda nekom igracu (sada su drugi igraci naravno, ali razlika u kvalitetu je mala) da uvjezba 2-3 transformacije koje treba odraditi u 3-4 minute?
4. Finansije; koliko igraca i ljudi u SS bi Custovic trebao dovesti da ostvari svoje ambicije i koliko mu je novca potrebno za to? Vjerovatno ne znamo ni ja ni ti, medjutim ja sam siguran da taj novac nece imati na raspolaganju (poucen dosadasnjim iskustvima). Sta cemo onda?
Vec cemo imati problem na relaciji trener-Uprava.
5. Kako si zakljucio da su mladi treneri iz Hrvatske bolji od nasih najiskusnijih? Koje parametre su uzimao u obzir pri donosenju zakljucka? Mozes napisati i imena tih trenera slobodno.
1. Ne znam šta da ti odgovorim na ovo.

2. Nisi dobro shvatio. Niko nije rekao da je ekipa brutalna, već da fali par pojačanja, uz to da niko ne ode. Konstatovano je i to da je bilo i promašaja u vidu Guzine i Milanovića, a i Letića. Taj drugi dio definitivno stoji i to je logično i to se očekuje od bilo kojeg igrača. Ova trenutna ekipa je dosta dosta dobra za naše uslove, ali moraju se dovesti pojačanja sad.

3. To sam već pisao jedanput opširno i neću se toliko ponavljati. Normalno je da je pitanje i da se ne može s svim to odraditi. Ali, šta treba dići ruke i ostati na jednom te istom nivou i tražiti vazda krkanski pristup? Tad sam rekao da tu dolaze do izražaja i stupaju na scenu ta pojačanja. Pri dovođenju se treba dobro izanalizirati taj igrač i kvalitetan igrač će moći odraditi te zadatke. Ako budemo gledali ka tzv. free agentima konstatno, dovodili igrače iz naše lige koji ne zaslužuju biti ovdje, onda to neće moći ispuniti logično. Što više igrača kao Šerbečić, Lazić, Ahmetović, Oremuš, onda će to biti lakše.
I normalno da je cilj titula, ne znam otkud vam ta pitanja stalno. Bila su prestala jedno vrijeme, evo sad opet nešto to počinje. Uvijek je bila i uvijek će biti, jer smo FKS i kakva god da je situacija, gledaće se ka tituli i to je logično. Ne znam što ne bi bila i zašto bi Čustović ili neko drugi trebao imati nešto više vremena? Pa ne ide u pohod na titulu LP, već na titulu BiH. Ne kontam sekunde, ali hajde, tu ti je odgovor.
Ovaj dio za Ješića sam gore objasnio. Uostalom, opet to neko poređenje mi ne ide u glavu. Prvo, nisu isti igrači kvalitetom sada i tada ni u snu. Drugo, ta neka propala uigravanja mi i nisu sad neki argument, ni nešto sad toliko važno da se obraća pažnja na to. Znači, tad te uigrane akcije nisu uspjele i sad je to mjerilo svega?

4. Opet ti ne mogu dati odgovor, jer to samo zna Uprava. Čisto sumnjam da bi recimo on nešto posebno zahtjevao previše ljudi oko sebe ili da se taj broj saradnika ne može dogovoriti u toku pregovora, te da će to biti neki problem. Siguran sam da to ne bi prelazilo brojku od 5-6 osoba, uostalom i Husref je imao trojicu pomoćnika, ne računajući kondicionog i sve ostale ljude tu.
Oko para pogotovo se ne može ništa reći, zato postoje eventualni pregovori. Moje viđenje je da bi bez problema Čustoviću mogli obezbjediti lovu koju eventualno bude tražio. Vidjećemo koliko će imati para na raspolaganju, ništa ne mora značiti, novi je vlasnik, nova pravila. Vjerujem u Nama i njegove riječi, ali vidjećemo.

5. Pod tim sam mislio na sami potencijal njihovih trenera u odnosu na naše, na stručnost, praćenje i shvatanje modernog fudbala. Mi u zemlji, u ligi, nemamo haman pa nikakvih mladih trenera, a da se ističu. To je za mene Vinko Marinović, Nermin Bašić je potencijal, on se koprca. Hajde tu je i Nalić, koji nije sad toliko mlad trener u odnosu na ove, ali može on tu ući u neke kombinacije, ali ni blizu sad nekog wow kvaliteta. Sablić je Hrvat, on je odličan. Hrvati recimo imaju neuporedivo veći broj kvalitetnog trenerskog kadra i potencijala. Pa u samom Dinamu rade veliki stručnjaci koji su sposobni i samostalno voditi recimo FKS, u to sam siguran, a moderni su, imaju znanja i gladni uspjeha i usavršavanja. Od tih većih imena, imaš Nenada Bjelicu koji je strašan trener. Davno sam ga još zapazio. Tu je Siniša Oreščanin iz Hajduka. Veliki Slaven Bilić koji kida po Engleskoj. Onda Niko Kovač, Prosinečki itd. To su velika imena, ali naravno krenuli od početka. Od ovih baš mladih Igor Cvitanović i Igor Jovičević. Ono što hoću da kažem je da imaju puno školovanijeg kadra, modernijeg kadra, da dosta ulažu u to, posebnu u Dinamu što se i vidi. Mi smo tu katastrofa, krkanski pristup i dalje, zato kad vidim imena tipa Varešanovića, Starčevića, Uščuplića, Rahimića i ostalih, padne mi mrak na oči. Nama je Starčević potencijal od trenera, smiješno. Realno, ni Husref, ni Osim nisu za neki veći level, solida za naše life i to je to. Uostalom, sve dokazuju njihove biografije, ovog protjerali gdje god je bio, a Musemić nije maknuo van granica.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ZgemboHZ
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboHZ » 13 dec 2019, 05:31

Gdje je @Sarajlijica?
Je li jos aktivan na forumu?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 dec 2019, 06:00

Mi smo u zaostatku sa titulama, za vasom a i zrinjskim i pod vecim smo pritiskom sto se tice tog, i misljenja sam da mi nismo u situaci bas radi toga da dovedemo nekog modernig trenera kojeg cemo istepit 3-4 godine da uspostavi sistem igru..

Kodro jesic jarni plisek vukas sabljica sampras nista nisu ovde osvoili

Dok husref osim i baka imaju 80% trofeja

Zato sam misljenja kad je vec Husref smjenjen da se dovede trener skup 500-800 k € godisnje koji ce ustroit igrace od seniora do kodeta...

Husref je osvoio dk i bio na 2 mjestu sa istim brojem bodova takode izbacio GENK u lp karo jesica kako je htio ima bolju igru bolju statistiku od svih tih trenera (ova polusezona je najgora sezona od rata sto se igre tice al bodovno jedna od najbolji 6)

Baka je jedini trener koji je otisao vani husref ga je raznio a svi znamo da je i hajduk vidio i ovo sto je otiso vani je radi vodenja reprezentacije...

Mi moramo istres ogromne pare za trenera ako mislimo sebi dobro jer ovde sudiske greske su ocite i dosta su namjerne odnosno kako begic naredi tako se sudi, plus tereni

Tako da nije lahko bit trener u pl bh.. mislim daleko teze nego u hrvaskoj i sloveni belgi.

ZgemboHZ
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboHZ » 13 dec 2019, 06:25

Najvaznije od svega je to da smo otjerali ono zlo. Sve ostalo ce biti lakse

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 13 dec 2019, 06:47

simidobar je napisao/la:
12 dec 2019, 21:59
SarajevoJeBordo je napisao/la:
12 dec 2019, 21:58
simidobar je napisao/la:
12 dec 2019, 21:40

Ko god dodje uhvatice se za glavu kad vidi na kakvom terenu mora radit.. realno.

I jesic je imao najbolje namjere.. ne vjerujem da neko ima veliku zelju da se sam sebi pos*re u CV.

Sve je uzalud bez podloge..
Koju najbolju namjeru, lika drži menadžerska mafija :rol: upala kašika u med što im se poklopila tada i mafija u upravi i svi se rastalili
I toj menadjerskoj mafiji je cilj da obezvrijedi igrace ? :kafa:

Zaradjuju namazano unistavajuci ljude..
O čemu ti pričaš jadan ne bio?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 13 dec 2019, 06:49

VLADA129 je napisao/la:
13 dec 2019, 03:57
Zamolio bi sve navijače našeg FK Sarajeva da se pridruzi novoj grupi na viberu koja sakuplja istinske navijače našeg kluba.

https://invite.viber.com/?g=N3a1blr7ukb ... NJaBViwyC1
Sta znaci, istinski navijac? Po kojim kriterijumima se dobija ovaj status. Valjda smo svi istinski cim se deklarisemo kao navijaci jednog kluba i identifikujemo se sa njim. Nista protiv Viber grupe ili bilo koje vrste komuniciranja izmedju ljudi al mi ovo “istinski navijac” nekako bezveze.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 13 dec 2019, 09:05

Kako saznaju **** Uprava Sarajeva odabrala je novog trenera, a njegovo zvanično imenovanje očekuje se do kraja ove godine. Na klupu tima sa Koševa sjest će bivši fudbaler ovog kluba Risto Vidaković. Vidaković trenutno radi u ekipi Ceres-Negros FC na Filipinima, ali u narednim danima bi trebao doputovati u glavni grad BiH i staviti potpis na ugovor sa Sarajevom.

Da je Vidaković novi trener Sarajeva potvrđuje i činjenica da je njegov dugogodišnji saradnik Esad Selimović iznenađujuće podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Olimpika iako je sa Vukovima jesenji dio Prve lige Federacije BiH završio kao prvoplasirani. Prema saznanjima našeg portala u stručni štab Sarajeva se nakon pola godine vraća i najbolji kondicioni trener u Bosni i Hercegovini Eldin Jelešković.

Vidaković je fudbalsku karijeru počeo upravo u Sarajevu, a nakon toga igrao je Crvenu zvezdu, Betis, Osasunu i Poli Ejido. U trenerskoj karijeri bio je pomoćni trener u stručnom štabu A reprezentacije Srbije, zatim je trenirao Murciju, Cadiz, drugu ekipu Betisa, CD Motagua iz Hondurasa, a trenutno radi u ekipi Ceres-Negros FC sa Filipina.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 13 dec 2019, 09:15

Ako se ovo ispostavi tacnim, hocete li biti fer pa reci da, uz svo duzno postovanje, ovo nije trenerski napredak, a o klupskom da i ne pricam?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 dec 2019, 09:15

Risto Vidakovic sa Filipina? :mrgreen:
Hajdi nadam se da se zayebavaju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 13 dec 2019, 09:17

Sport 1 ovo pise " Interesantno je da, iako je od smjene prošlo već više od deset dana, Musemić još uvijek nije dobio rješenje o smjeni, niti se sa njim razgovaralo oko uslova raskida ugovora, pa je on praktično još uvijek zvanični trener, koliko god to apsurdno djelovalo u ovom momentu.

U javnosti se špekuliše mnogim imenima kao njegovim nasljednikom, no kako smo uspjeli saznati iz izvora bliskih klubu, još uvijek nije pregovarano sa eventualnim nasljednicima, pa je jasno da uprava kluba sa Koševa nije imala 'Plan B', u ovom slučaju. " :D

ZgemboHZ
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboHZ » 13 dec 2019, 09:18

Napapijri je napisao/la:
13 dec 2019, 09:15
Ako se ovo ispostavi tacnim, hocete li biti fer pa reci da, uz svo duzno postovanje, ovo nije trenerski napredak, a o klupskom da i ne pricam?
Bilo ko da dodje to ce biti trenerski napredak.
Vidakovic je amater ali je ipak veliki napredak u odnosu na proslog trenera.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 13 dec 2019, 09:23

Niko jos nije odarban sta se palite na novinarska lupetanja...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 dec 2019, 09:25

Ode Husref dodje Risto :rol:

ZgemboHZ
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboHZ » 13 dec 2019, 09:28

bordobijeli je napisao/la:
13 dec 2019, 09:25
Ode Husref dodje Risto :rol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 dec 2019, 09:30

Ove budale iz uprave još nisu raskinule ugovor ni s Husrefom tako dok to ne urade ne treba ocekivati ni novog sefa.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 dec 2019, 09:46

Nije risto
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 dec 2019, 09:47

Napapijri je napisao/la:
Kad imas situaciju da je trener u losim odnosim sa svima, da mu se igraci suprotstavljaju, da je apsulutno narusena atmosfera, svaki novi trener ce biti napredak.

Uporedit cu ovo sa situacijom u KK Fenerbahce, ne znam koliko pratis kosarku. Samo stavljanje u istu recenicu Zeljka Obradovica, najboljeg Europskog trenera ikad i jednog realno amatera Husrefa, koji nikad nece ni prnuti iz ove zabokrecine od lige, nema smisla, ali haj da ti kroz to pokusam docarati.

Zeljko Obradovic je daleko najbolji Europski trener ikad. Dolazi u Fener, daju mu strasan budzet i rezultati se odmah vide. Prva godina, finale Euro Lige. Druga godina osvaja Euro Ligu.
Treca godina vec pocinje to da zapisnje lagano. Sa istim igracima, ove godine igra i rezultati katastrofa. Jednostavno se vidi da nema vise svlacionicu i da ne ide, da igraci ne ispunjavaju ono sto im on trazi i da ga ne postuju. Fener je sad u situaciji ili mijenjati vecinu igraca ili trenera.
Garantujem da ce brzo letiti i da ce dovesti nekoga ko nije niti blizu kvaliteta Obradovica, jer takav ne postoji, ali ce Fener igrati sigurno bolje. Jednostavno, ova ekipa pod Zeljkom je presla svoj maksimum i sad mogu samo padati. Svako dalje zadrzavanje Obradovica na klupi, lose je za sam Fener.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 dec 2019, 09:50

ZgemboHZ je napisao/la:
13 dec 2019, 05:31
Gdje je @Sarajlijica?
Koji ti je ovo account do sad? :rol: :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ZgemboHZ
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboHZ » 13 dec 2019, 09:51

skoroalen je napisao/la:
13 dec 2019, 09:50
ZgemboHZ je napisao/la:
13 dec 2019, 05:31
Gdje je @Sarajlijica?
Koji ti je ovo account do sad? :rol: :rol:
Mislim da je treci. :kafa:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 dec 2019, 09:52

Evander je napisao/la:
13 dec 2019, 09:47
Napapijri je napisao/la:
Kad imas situaciju da je trener u losim odnosim sa svima, da mu se igraci suprotstavljaju, da je apsulutno narusena atmosfera, svaki novi trener ce biti napredak.

Uporedit cu ovo sa situacijom u KK Fenerbahce, ne znam koliko pratis kosarku. Samo stavljanje u istu recenicu Zeljka Obradovica, najboljeg Europskog trenera ikad i jednog realno amatera Husrefa, koji nikad nece ni prnuti iz ove zabokrecine od lige, nema smisla, ali haj da ti kroz to pokusam docarati.

Zeljko Obradovic je daleko najbolji Europski trener ikad. Dolazi u Fener, daju mu strasan budzet i rezultati se odmah vide. Prva godina, finale Euro Lige. Druga godina osvaja Euro Ligu.
Treca godina vec pocinje to da zapisnje lagano. Sa istim igracima, ove godine igra i rezultati katastrofa. Jednostavno se vidi da nema vise svlacionicu i da ne ide, da igraci ne ispunjavaju ono sto im on trazi i da ga ne postuju. Fener je sad u situaciji ili mijenjati vecinu igraca ili trenera.
Garantujem da ce brzo letiti i da ce dovesti nekoga ko nije niti blizu kvaliteta Obradovica, jer takav ne postoji, ali ce Fener igrati sigurno bolje. Jednostavno, ova ekipa pod Zeljkom je presla svoj maksimum i sad mogu samo padati. Svako dalje zadrzavanje Obradovica na klupi, lose je za sam Fener.
Ma to imas i u fudbalu. Gvardiola i svaku ekipu koju je vodio pada posle 2-3 sezone. U danasnjem modernom fudbalu to tako ide
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.