Mario Cvijanovic
Krunoslav Jurcic
Zlatko Kranjcar
Ivan Vukomanovic
Aleksandar Stanojevic
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Najgore od svega je zatvoriti oci i nista ne mijenjati i smatrati da je situacija pod kontrolom. Ja samo kazem da ova konstalacija, ovi igraci i ovaj trener vise ne ide i da se nesto mora mijenjati.Napapijri je napisao/la: ↑13 dec 2019, 13:28Slazem se s tobom, gledajuci iz tvog ugla. Evo da zamijenimo teze, obzirom da kazes da je Zoc najbolji trener u Evropi, ja bih rekao i u svijetu (pratim kosarku, cak i igram, doduse sada vise amaterski). Ako KK Fenerbache kazni igrace jer je ocita neka vrsta bojkota, odbije im od plate ili cak jednog otpusti (recimo Datomea koji se izgleda namece kao lider tog bojkota), mislis li da istog trena taj bojkot nece biti razbijen i da se igraci nece dozvati pameti, skontati da im je to hljeb i da se moraju pridrzavati onog sto kaze Zoc? Naravno da se Husref i Zoc ne mogu porediti, ali mi smo specificna sredina u kojoj samo rijetki uspijevaju, bez obzira ko je strucniji, razumjet ces poentu.Evander je napisao/la: ↑13 dec 2019, 09:47Kad imas situaciju da je trener u losim odnosim sa svima, da mu se igraci suprotstavljaju, da je apsulutno narusena atmosfera, svaki novi trener ce biti napredak.
Uporedit cu ovo sa situacijom u KK Fenerbahce, ne znam koliko pratis kosarku. Samo stavljanje u istu recenicu Zeljka Obradovica, najboljeg Europskog trenera ikad i jednog realno amatera Husrefa, koji nikad nece ni prnuti iz ove zabokrecine od lige, nema smisla, ali haj da ti kroz to pokusam docarati.
Zeljko Obradovic je daleko najbolji Europski trener ikad. Dolazi u Fener, daju mu strasan budzet i rezultati se odmah vide. Prva godina, finale Euro Lige. Druga godina osvaja Euro Ligu.
Treca godina vec pocinje to da zapisnje lagano. Sa istim igracima, ove godine igra i rezultati katastrofa. Jednostavno se vidi da nema vise svlacionicu i da ne ide, da igraci ne ispunjavaju ono sto im on trazi i da ga ne postuju. Fener je sad u situaciji ili mijenjati vecinu igraca ili trenera.
Garantujem da ce brzo letiti i da ce dovesti nekoga ko nije niti blizu kvaliteta Obradovica, jer takav ne postoji, ali ce Fener igrati sigurno bolje. Jednostavno, ova ekipa pod Zeljkom je presla svoj maksimum i sad mogu samo padati. Svako dalje zadrzavanje Obradovica na klupi, lose je za sam Fener.
Haj mi objasnite na koji nacin cete kazniti igrace i odbiti im od plate, ako oni imaju ugovor i zagaratnovana primanja, a da te ti igraci ne tuze i sigurno dobijaju na sudu? Najveca ubleha koja kod nas je ustaljena "odbiti im od plate". To ne moze proci, ako ima valjan ugovor.AlfredNobel je napisao/la: ↑13 dec 2019, 14:00Tim što kazniš igrače i odbiješ im od plate, te ostaviš tog istog trenera, ništa ne dobijaš u pozitivnom smislu već samo može biti još gore.
Imaš situaciju i u Napoliju. Haos živi, odbio svima od plate osim beku Malcuitu i jel dobio nešto bolje? Nije. Užasni rezultati, sve sami remiji uz poraz, te ovu zadnju pobjedu protiv Genka prije par dana.
Znaš koliko će se neko zabrinuti što mu odbiješ određrni procenat od plate, pogotovo ovim zvijezdama iz Napolija i ostalih svjetskih klubova, koji ionako ne znaju šta će od love. Koliko jednog Mertensa ili Insignea zaboli što mu je skinuo nekoliko stotina hiljada eurića.
Pogotovo kod nas bi nastao haos da se to uradi, jer je to seljački mentalitet. Hajde neka odbije Rahmanoviću, Tataru, Hodžiću i tako nekim igračima, pa ovi bi haman hodali po terenu. Ništa ti ne bi dobio, nikakvu korist to nema, već samo još veći inat u njima.
Nisam ni rekao da može. Kad bi im srezao plate, isti sekund bi se uključio sindikat fudbalera. Čini mi se da je De Laurentis svojim mogao skinuti 20% i to je to u tim zakonskim okvirima. Sve preko ne bi smio.Evander je napisao/la: ↑13 dec 2019, 14:18Haj mi objasnite na koji nacin cete kazniti igrace i odbiti im od plate, ako oni imaju ugovor i zagaratnovana primanja, a da te ti igraci ne tuze i sigurno dobijaju na sudu? Najveca ubleha koja kod nas je ustaljena "odbiti im od plate". To ne moze proci, ako ima valjan ugovor.AlfredNobel je napisao/la: ↑13 dec 2019, 14:00Tim što kazniš igrače i odbiješ im od plate, te ostaviš tog istog trenera, ništa ne dobijaš u pozitivnom smislu već samo može biti još gore.
Imaš situaciju i u Napoliju. Haos živi, odbio svima od plate osim beku Malcuitu i jel dobio nešto bolje? Nije. Užasni rezultati, sve sami remiji uz poraz, te ovu zadnju pobjedu protiv Genka prije par dana.
Znaš koliko će se neko zabrinuti što mu odbiješ određrni procenat od plate, pogotovo ovim zvijezdama iz Napolija i ostalih svjetskih klubova, koji ionako ne znaju šta će od love. Koliko jednog Mertensa ili Insignea zaboli što mu je skinuo nekoliko stotina hiljada eurića.
Pogotovo kod nas bi nastao haos da se to uradi, jer je to seljački mentalitet. Hajde neka odbije Rahmanoviću, Tataru, Hodžiću i tako nekim igračima, pa ovi bi haman hodali po terenu. Ništa ti ne bi dobio, nikakvu korist to nema, već samo još veći inat u njima.
Jos si trebao maxa luburica i sranju budjmana spomenit i eto ustaski stozerElCartel11 je napisao/la: ↑13 dec 2019, 13:33Sta mislite o ovim imenima nije ih niko spomenuo jos ili sam popustio nesto![]()
Mario Cvijanovic
Krunoslav Jurcic
Zlatko Kranjcar
Ivan Vukomanovic
Aleksandar Stanojevic
Trenutno korisnika/ca: admir1946, ajdohordas, boki86, Chony533, Google Adsense [Bot], Hajdeee, johntravolta123, Lecler, MaroonBjelave, mnon46, muhamedhulk, Proximic, senad82, Zagor i 112 gostiju.