Ti uopšte nisi shvatio šta je momak htio da kaže a pametuješ mu. On je htio da kaže da će ga Bosanci prije prihvatiti kao muslimana nego Srbi tj. da u Srbiji nikad neće biti Srbin/jednak i potpuno je upravu.slusalica je napisao/la: ↑13 dec 2019, 09:19Kakav užas jbteHarise je napisao/la: ↑12 dec 2019, 23:13Moj bivsi trener je sandzaklija iz Novog Pazara i kaze mi da je njegov rodzak. Bio sam u Sandzak i ja mogu kazati da oni vise voli BiH nego mi. Bilo kuda ides vidis zastave od Armije BiH i ljiljani! Djerlek igra za sad u najboljem klubu u turskoj i dobiva minutazu. Nekad pred kraj i nekad jedno polovrijeme. Za sad je odbio prvi poziv od Srbije u21. Jer su mu turci prepurucili da ce ga vise cijeniti u BiH kao musliman nego u Srbiji. Za Omeragica zelim licno popricati jer sam iz ciriha i od mog komšije najbolji prijatelj i ja ga isto licno poznajem Vasilije Janjicic igra sanim u Cirihu. Tako da zelim istinu saznati koje upravu. Na jednu ruku sam cuo da je odbio BiH zbog svicarsku i na drugu sam cuo da nije uopste imo kontakt.
Drži se ti inostranstva Harise , mojne se lingafo , mojne oko repke ,kako Boga znaš.
Nek je Musliman i naš je ,jeleee?
A što mali Bosne svojim očima nije vidio, hebo to.![]()
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Ja ga necu prihvatiti jer nema veze s Bosnom 
Je li ti sada jasnije?
Je li ti sada jasnije?
tz tz tz tz tz tz
Pa bolan, ko tebe pita da li ces ti nekog prihvatiti ili ne. Da kako moze da igra jedan Sissoko za nas, pa ga upariti sa Pjanicem, odma bi potpisao. Decko je stupio u kontakt sa Hadzikadunicem, Ahmedhodzicem, i ima u planu sa Omeragicem. Svi poriijeklom iz BiH, cak je Ahmedhodzic rodjen u BiH. Dosta pozitivno za nas.
Tu se razilazimo jbgaTristan10 je napisao/la: ↑13 dec 2019, 16:22Pa bolan, ko tebe pita da li ces ti nekog prihvatiti ili ne. Da kako moze da igra jedan Sissoko za nas, pa ga upariti sa Pjanicem, odma bi potpisao. Decko je stupio u kontakt sa Hadzikadunicem, Ahmedhodzicem, i ima u planu sa Omeragicem. Svi poriijeklom iz BiH, cak je Ahmedhodzic rodjen u BiH. Dosta pozitivno za nas.
tz tz tz tz tz tz
Zasto ga ne bi prihvatili?! Jel' to Ljajiću nesto fali u Srbiji? Nikad nije bilo problema, osim one epizode sa Mihajlovićem, ali to je opet samo sujetni pojedinac. Isti je imao problem i sa Matićem, samo drugi razlog...Arnelv52 je napisao/la: ↑13 dec 2019, 15:58Ti uopšte nisi shvatio šta je momak htio da kaže a pametuješ mu. On je htio da kaže da će ga Bosanci prije prihvatiti kao muslimana nego Srbi tj. da u Srbiji nikad neće biti Srbin/jednak i potpuno je upravu.slusalica je napisao/la: ↑13 dec 2019, 09:19Kakav užas jbteHarise je napisao/la: ↑12 dec 2019, 23:13Moj bivsi trener je sandzaklija iz Novog Pazara i kaze mi da je njegov rodzak. Bio sam u Sandzak i ja mogu kazati da oni vise voli BiH nego mi. Bilo kuda ides vidis zastave od Armije BiH i ljiljani! Djerlek igra za sad u najboljem klubu u turskoj i dobiva minutazu. Nekad pred kraj i nekad jedno polovrijeme. Za sad je odbio prvi poziv od Srbije u21. Jer su mu turci prepurucili da ce ga vise cijeniti u BiH kao musliman nego u Srbiji. Za Omeragica zelim licno popricati jer sam iz ciriha i od mog komšije najbolji prijatelj i ja ga isto licno poznajem Vasilije Janjicic igra sanim u Cirihu. Tako da zelim istinu saznati koje upravu. Na jednu ruku sam cuo da je odbio BiH zbog svicarsku i na drugu sam cuo da nije uopste imo kontakt.
Drži se ti inostranstva Harise , mojne se lingafo , mojne oko repke ,kako Boga znaš.
Nek je Musliman i naš je ,jeleee?
A što mali Bosne svojim očima nije vidio, hebo to.![]()
Momak ima skoro 50 nastupa za reprezentaciju i isti tretman kao i svi ostali reprezentativci!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Moj otac je bio u rat 92-95 a moj pra djed bio vojnik u Handzar Divizija Bosnjacka armija. Ja dobro imam vezu za svoju Bosnu i Hercegovinu. Iz Zenice sam i moja cjela familija je tu osim neke koji zivi u Sandzak. Ja neznam kakve komplekse imas. Ja radim u svicarsku i posaljem pare onima koji slabo zivi u BiH. Srbi i Hrvati nas mrzi u BiH. Ides u Banja Luku ili Siroki Brijeg. Ako se stvori jedan velki talent. Prija ce se odluciti za Srbiju ili Hrvatsku nego za BiH. Sandzaklije se smatraju kao Bosnjaci ako meni ne vjerujes idi u Sandzak. Problem je kod nas politika. U savez imas Hrvate i Srbe koji imaju isti pravo u saveza ko i mi. Nego da bude obratno! Meni jako drago ako cujem da zeli jedan Katolik i Pravoslavac (Bosno-Hercegovac) odluciti za BiH. Mada da 80% od njih ne zeli se povezati uopste za BiH. Razlika je Republika Srpska i izmisljotina Herceg Bosna. Imas pravo na tvoje misljenje. Vredzaj me ako hoces bog ce na kraju tebw kazniti!slusalica je napisao/la: ↑13 dec 2019, 16:43Tu se razilazimo jbgaTristan10 je napisao/la: ↑13 dec 2019, 16:22Pa bolan, ko tebe pita da li ces ti nekog prihvatiti ili ne. Da kako moze da igra jedan Sissoko za nas, pa ga upariti sa Pjanicem, odma bi potpisao. Decko je stupio u kontakt sa Hadzikadunicem, Ahmedhodzicem, i ima u planu sa Omeragicem. Svi poriijeklom iz BiH, cak je Ahmedhodzic rodjen u BiH. Dosta pozitivno za nas.
I Brkic je imo dobar tretman,jucer mu godisnjica bila.marconato je napisao/la: ↑13 dec 2019, 16:49
Zasto ga ne bi prihvatili?! Jel' to Ljajiću nesto fali u Srbiji? Nikad nije bilo problema, osim one epizode sa Mihajlovićem, ali to je opet samo sujetni pojedinac. Isti je imao problem i sa Matićem, samo drugi razlog...
Momak ima skoro 50 nastupa za reprezentaciju i isti tretman kao i svi ostali reprezentativci!
23
Da, naravno...marconato je napisao/la: ↑13 dec 2019, 16:49Zasto ga ne bi prihvatili?! Jel' to Ljajiću nesto fali u Srbiji? Nikad nije bilo problema, osim one epizode sa Mihajlovićem, ali to je opet samo sujetni pojedinac. Isti je imao problem i sa Matićem, samo drugi razlog...
Ne bi ga prihvatili zato što on tek treba da postane neko i nešto pa da ga se prihvati. Lako je prihvatiti uspješnog čovjeka a i tu ga prihvatate u unaprijed zadanim parametrima. Čovjek se prihvata kao cjelina, u punom kapacitetu i ne parcijalno. Da bi se on osjećao prihvaćenim mora biti prihvaćen i njegov narod i njegova regija i njegova matična država.
Koštunicin ustav čak i naglašava da je Srbija država srpskog naroda. To je dio gdje se on ne prihvata. Kada bude pisalo da su Srbi jedan od naroda koji žive unutar Srbije eh onda možemo pričati o prihvaćanju. I naravno mora biti prisutna svijest u srpskom narodu da pravo na Srbiju i bilo šta unutar nje ne pripada ništa više njima nego drugima: a to izmedju ostalog uključuje i taj problem sa himnom koji bi ja riješio tako da bi Srbi u reprezentaciji pjevali "srpski rod" i "srpske zemlje" a npr Bosanci "bosanski rod" i "bosanske zemlje," Madjari "madjarske zemlje" i tako dalje.
Pricas gluposti...Ljajić nikada nije imao problema, stavise, jos je kao klinac proglasavan supertalentom i bio je veliki projekat i nikad ga niko nije po bilo kom osnovu tada sputavao i osporavao...Sulejmani takodje, Asmir Kolašinac, Emir Bekrić, Amela Terzić...Arnelv52 je napisao/la: ↑13 dec 2019, 17:28Da, naravno...marconato je napisao/la: ↑13 dec 2019, 16:49Zasto ga ne bi prihvatili?! Jel' to Ljajiću nesto fali u Srbiji? Nikad nije bilo problema, osim one epizode sa Mihajlovićem, ali to je opet samo sujetni pojedinac. Isti je imao problem i sa Matićem, samo drugi razlog...
Ne bi ga prihvatili zato što on tek treba da postane neko i nešto pa da ga se prihvati. Lako je prihvatiti uspješnog čovjeka a i tu ga prihvatate u unaprijed zadanim parametrima. Čovjek se prihvata kao cjelina, u punom kapacitetu i ne parcijalno. Da bi se on osjećao prihvaćenim mora biti prihvaćen i njegov narod i njegova regija i njegova matična država.
Koštunicin ustav čak i naglašava da je Srbija država srpskog naroda. To je dio gdje se on ne prihvata. Kada bude pisalo da su Srbi jedan od naroda koji žive unutar Srbije eh onda možemo pričati o prihvaćanju. I naravno mora biti prisutna svijest u srpskom narodu da pravo na Srbiju i bilo šta unutar nje ne pripada ništa više njima nego drugima: a to izmedju ostalog uključuje i taj problem sa himnom koji bi ja riješio tako da bi Srbi u reprezentaciji pjevali "srpski rod" i "srpske zemlje" a npr Bosanci "bosanski rod" i "bosanske zemlje," Madjari "madjarske zemlje" i tako dalje.
A Koštunica je Srbija?!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Druze ba **** od mene ako shvatio nisiHarise je napisao/la: ↑13 dec 2019, 17:14
Moj otac je bio u rat 92-95 a moj pra djed bio vojnik u Handzar Divizija Bosnjacka armija. Ja dobro imam vezu za svoju Bosnu i Hercegovinu. Iz Zenice sam i moja cjela familija je tu osim neke koji zivi u Sandzak. Ja neznam kakve komplekse imas. Ja radim u svicarsku i posaljem pare onima koji slabo zivi u BiH. Srbi i Hrvati nas mrzi u BiH. Ides u Banja Luku ili Siroki Brijeg. Ako se stvori jedan velki talent. Prija ce se odluciti za Srbiju ili Hrvatsku nego za BiH. Sandzaklije se smatraju kao Bosnjaci ako meni ne vjerujes idi u Sandzak. Problem je kod nas politika. U savez imas Hrvate i Srbe koji imaju isti pravo u saveza ko i mi. Nego da bude obratno! Meni jako drago ako cujem da zeli jedan Katolik i Pravoslavac (Bosno-Hercegovac) odluciti za BiH. Mada da 80% od njih ne zeli se povezati uopste za BiH. Razlika je Republika Srpska i izmisljotina Herceg Bosna. Imas pravo na tvoje misljenje. Vredzaj me ako hoces bog ce na kraju tebw kazniti!
tz tz tz tz tz tz
Ti haman frajer ne citaj ga i razgulislusalica je napisao/la: ↑13 dec 2019, 18:05Druze ba **** od mene ako shvatio nisiHarise je napisao/la: ↑13 dec 2019, 17:14
Moj otac je bio u rat 92-95 a moj pra djed bio vojnik u Handzar Divizija Bosnjacka armija. Ja dobro imam vezu za svoju Bosnu i Hercegovinu. Iz Zenice sam i moja cjela familija je tu osim neke koji zivi u Sandzak. Ja neznam kakve komplekse imas. Ja radim u svicarsku i posaljem pare onima koji slabo zivi u BiH. Srbi i Hrvati nas mrzi u BiH. Ides u Banja Luku ili Siroki Brijeg. Ako se stvori jedan velki talent. Prija ce se odluciti za Srbiju ili Hrvatsku nego za BiH. Sandzaklije se smatraju kao Bosnjaci ako meni ne vjerujes idi u Sandzak. Problem je kod nas politika. U savez imas Hrvate i Srbe koji imaju isti pravo u saveza ko i mi. Nego da bude obratno! Meni jako drago ako cujem da zeli jedan Katolik i Pravoslavac (Bosno-Hercegovac) odluciti za BiH. Mada da 80% od njih ne zeli se povezati uopste za BiH. Razlika je Republika Srpska i izmisljotina Herceg Bosna. Imas pravo na tvoje misljenje. Vredzaj me ako hoces bog ce na kraju tebw kazniti!
- AndreWilliams
- Kontakt:
Odkad je vrijedno hvale to što ti je neko u prošlosti služio fašističkoj ideologiji?
Nema ništa loše u tome da Bošnjaci sa one strane Drine osjećaju Bosnu svojom, pa da prigrabimo šta valja na način na koji to nama rade komšije/susjedi. Da im budemo prva opcija. Ja sam za, ali bez trgovanja, ucjenjivanja, garancija, guranja odredjenih likova sumnjivog kvaliteta, a ovamo niko da pokrene postupak promjene sportskog državljanstva. Daj da vidim nekoga, a da je stvarni kvalitet, da se po svaku cijenu oprjedijeli za nas jer se tako osjeća, da mu je čast i privilegija.
Nema ništa loše u tome da Bošnjaci sa one strane Drine osjećaju Bosnu svojom, pa da prigrabimo šta valja na način na koji to nama rade komšije/susjedi. Da im budemo prva opcija. Ja sam za, ali bez trgovanja, ucjenjivanja, garancija, guranja odredjenih likova sumnjivog kvaliteta, a ovamo niko da pokrene postupak promjene sportskog državljanstva. Daj da vidim nekoga, a da je stvarni kvalitet, da se po svaku cijenu oprjedijeli za nas jer se tako osjeća, da mu je čast i privilegija.
Suplja
Treba iskoristiti sva sredstva da se potencijalni kvalitet pridobije. Animirati, obecavati, obasipati poklonima i paznjom..
Svi koji tvrde da treba inistirati na patriotizmu potencijalnih, da oni sami moraju da se nametnu i traze da budu u rrreprezentacini, je ili naivan ili nedobronamjeran
To se jednostavno nece desiti, oni nama trebaju, ne mi njima i mi smo ti koji se moraju udvarati.
Hrvati su letili u Buenos Aires da oblijecu oko onog napadaca.
Nazalost ima puno onih kojima ije u interesu da kvalitet iz dijaspore ne bude u reprezentacini, iz raznih razloga.
Najlakse je onda manipulisatii pateticnim patriotizmom
Treba iskoristiti sva sredstva da se potencijalni kvalitet pridobije. Animirati, obecavati, obasipati poklonima i paznjom..
Svi koji tvrde da treba inistirati na patriotizmu potencijalnih, da oni sami moraju da se nametnu i traze da budu u rrreprezentacini, je ili naivan ili nedobronamjeran
To se jednostavno nece desiti, oni nama trebaju, ne mi njima i mi smo ti koji se moraju udvarati.
Nazalost ima puno onih kojima ije u interesu da kvalitet iz dijaspore ne bude u reprezentacini, iz raznih razloga.
- AndreWilliams
- Kontakt:
Ja uglavnom primjećujem polukvalitet koji manipuliše putem medija. Nema tu Pjanića, Kolašinca, Lulića... već samo interes.DrFilgud je napisao/la: ↑13 dec 2019, 19:44Suplja
Svjesno se zatvaraju vrata kvalitetu, da bi se napravio prostor za polukvalitetAndreWilliams je napisao/la: ↑13 dec 2019, 19:54Ja uglavnom primjećujem polukvalitet koji manipuliše putem medija. Nema tu Pjanića, Kolašinca, Lulića... već samo interes.DrFilgud je napisao/la: ↑13 dec 2019, 19:44Suplja
Jednostavno, kvalitet nema razloga da placa za poziv u reprezentaciju, da potpisuje ugovore sa kojekakvim menadzerima i samim tim su nepozeljni.
Upravo posljednjih mjeseci svjedocimo ignorisanju i otporui da se napravi korak prema Omeragicu, Ahmethodzicu, Hadzikadunicu. Angazuju se amateri, entuzijasti, navijaci, dok " sistem" uz ponoc kvazinovinara, forumskih botova, koristi svaku priliku da minira dolazak tih igraca.
- AndreWilliams
- Kontakt:
Kao što rekoh, promjena državljanstva, pa bujrum kod Vinka. Da se vidi ko je od kakvog materijala napravljen.
Aha jos da plate koju hiljadu za razvojne projekte.AndreWilliams je napisao/la: ↑13 dec 2019, 20:18Kao što rekoh, promjena državljanstva, pa bujrum kod Vinka. Da se vidi ko je od kakvog materijala napravljen.
Neka te na dugim temama "patrioto"
Svi bosnjaci trebaju igrat za bosnu i tacka...bili oni sa kosova sandzaka crne gore istre dubrovnika slovenije tunguzije nebitno....meni licno nesmeta sto srbi u bosni lete igrat za srbiju cak mi je drago zbog toga...
Mene razapese ovi kromanjonci ,moj Ted
tz tz tz tz tz tz
Trenutno korisnika/ca: denza, General505, hansbosna i 14 gostiju.