Lecler je napisao/la: ↑15 dec 2019, 21:34
Kakvi naši talenti dok dobiju šansu ostare likovi gledajte evo Rodrigo 2001 godište igra već za Real
Ma bruku faktora ti je tu.. Prvo 95% njih ima retardirane roditelje i gnjide koji neupsjeh u svojim životima nastoje kompenzirati preko svoje djece, pa onda im je samo u glavi lova. To što će uništiti tu djecu i što će se u roku od pola godine-godinu vratiti u svoju zemlju, ebe se njima. Na kraju ostanu popišani, pa ispadne ovako slučaj Hadžića i Veladžića. Najgora stvar - mentalitet. Onda i ta djeca nisu profesionalci, niti se ugledaju na njih, već to digne nosinu kao da je u Barci. Imaš njih koji su talenti, ali ih društvo zanese i odu po klubovima, po kafanama, po nargilama, pa se na kraju hvataju za glavu kad vide šta su sve mogli imati, a prokockali zbog stvari koje proizvodu tu instant sreću i zbog kojih si sretan 2-3 sata dok traje.
A dalje da ne govorim o kadru koji ih trenira, o nerazrađenim sistema tokom treniranja i svim ostalim procesima koji su normalni u drugim zemljama. Ne može te trenirati jedan Uščuplić, Agim Nikolić, Zeka Turković i takvi likovi i da očekuješ da će on napredovati i biti nešto od njega. Osvajali su oni turnire, to stoji, ali to je manje bitna stvar.
Daleko smo mi od bilo koga u tom pogledu. Treba prije svega tu stručnog kadra, ljudi koji su profi, moderni i koji znaju znanje. Zato očekujem u budućnosti da Nam ostavi svoj pečat tu.
Rijetki su slučajevi Pidre i Mujakića, pogotovo prvog koji je mene fascinirao, vidjećemo kakav će biti nakon ove teže povrede i stanke. Mujakić je klasa za našu ligu, ali evo vidimo da ga tamo nema na mapi. I mi moramo smanjiti očekivanja. Svako ko misli da će se svake sezone proizvesti 4-5 Mujakića i Pidri, nek se okrene boćanju. Previše je tu djece od koje nazor želimo napraviti talente i igrače, primjer Mustafića. 18 mu godina, dobijao i previše šansi, šta je pokazao? Ništa, kilav, spor, anemičan. O Šabanoviću da ne govorim, lik je promašio sport i daleko je on od bilo kakvog talenta. Đokanović haj onako, meni ni blizu onoga šta su govorili i koliko su ga hvalili dok je bio u Akademiji. Po mom mišljenju, solidan igrač za rotacije, da me je sad nešto oduševio, kakvi. Naravno, mlad je još, ima vremena, ali i to vrijeme brzo prolazi. Naravno, kod nas se talentima smatraju do 26-te tito medeni..