FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
naj skuplje placen igrac je tica a naj bolje prodani je đeko ako dobijemo taj postotak sto se prica
Zeljo - Rudar 1
Leotar -Borac 1
Velez - Sarajevo 1
Siroki - Buducnost 1
u pauzi 5 bodova manje od Borca a 3 vise od komsija i Sirokog,titula je nasa
Leotar -Borac 1
Velez - Sarajevo 1
Siroki - Buducnost 1
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
- zeljovac87
- Kontakt:
Srećom pa nam je Živković sutra sudija. Biće teško protiv bunkera. U Trebinju, nadam se, bar neriješeno mada Borac je kvalitetniji i moguće je da dobiju i Leotara.dino lj je napisao/la:Zeljo - Rudar 1
Leotar -Borac 1
Velez - Sarajevo 1
Siroki - Buducnost 1
Dobit ce Leotar ako Bog da,porazom u proljece ulazi u igru za opstanak pa zato mislim da su njegova tri boda a i ljubav Banja luke i Trebinja bas nije velika cak naprotiv.zeljovac87 je napisao/la:Srećom pa nam je Živković sutra sudija. Biće teško protiv bunkera. U Trebinju, nadam se, bar neriješeno mada Borac je kvalitetniji i moguće je da dobiju i Leotara.dino lj je napisao/la:Zeljo - Rudar 1
Leotar -Borac 1
Velez - Sarajevo 1
Siroki - Buducnost 1
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
-
dolina cupova 1921
- Kontakt:
Omar500 je napisao/la:Da vas pitam, pošto sam jedan od mlađih na forumu. Koji nam je najveći ostvareni transfer ( prodaja) igrača u poslijeratnoj historiji ? A zanima me i kupovina, znači koji igrač nas je najviše koštao ?
Beslija je prodat za najvise para, ali 80% novca je uzeo Ivica Pekic jer je imo takav ugovor s klubom ali i sa Beslijom, inace on je bio njegov menadzer a on ga je doveo u Zelju i davao platu kada je prvi put dosao kod nas.
Kupovina, Tica 150 hiljada kada je dovoeden iz Ukrajine ili Rusije nisam siguran i Silic iz Maribora 120 hiljada. A evo i za Dialibu i onog drugog nigera smo iskihali opasno...
A prvi pravi transfer se desio perlazak Jasmina Memisevica iz Celika za 75 hiljada.
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Omer Joldic 90 milja, samo neznam jesu li ikad isplacene... bila su to vremena ...dolina cupova 1921 je napisao/la:Omar500 je napisao/la:Da vas pitam, pošto sam jedan od mlađih na forumu. Koji nam je najveći ostvareni transfer ( prodaja) igrača u poslijeratnoj historiji ? A zanima me i kupovina, znači koji igrač nas je najviše koštao ?
Beslija je prodat za najvise para, ali 80% novca je uzeo Ivica Pekic jer je imo takav ugovor s klubom ali i sa Beslijom, inace on je bio njegov menadzer a on ga je doveo u Zelju i davao platu kada je prvi put dosao kod nas.
Kupovina, Tica 150 hiljada kada je dovoeden iz Ukrajine ili Rusije nisam siguran i Silic iz Maribora 120 hiljada. A evo i za Dialibu i onog drugog nigera smo iskihali opasno...
A prvi pravi transfer se desio perlazak Jasmina Memisevica iz Celika za 75 hiljada.
Manijaci još uvijek ne idu organizovano na utakmice reprezentacije 
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Sutra ocekujem demoliranje 
jos da pozz dzoku sto mi je banovao acc
Vidimo se na tekmi Manijaci Visoko!
jos da pozz dzoku sto mi je banovao acc
Vidimo se na tekmi Manijaci Visoko!
od ove generacije jedino bekric poslusa osima i jedini se proda kako treba nije neka liga ali sam siguran da uzima 5 puta vise para nego sto uzimaju ovi po grckoj i nekim evropskim ligama,uz sve to i klub dobro proso a majke mi tom momku su najmanje navijaci skandirali i nesto ga bodrili...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- nikad_izvini
- Kontakt:

Ne znam zašto, ali sam poprilično siguran da će utakmicu početi Stanić a ne Radovanović
Očekujem autobus ispred gola. Trebali bi zabiti gol u prvom poluvrmene da se ne sekiramo bezveze
Next stop: Grbavica, Rudar P. 20.11 u 16.00 h
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Pa to je zato sto je Bekric "seljak" kako bi rek'o Amar,i nije potrc'o kao ova "gradska raja" (Cocalic,Kerla,Seha) odma grlom u jagode.Nego je ostao jos jednu sezonu,odradio je mangupski...digo sebi cijenu,uzeo lijepu pinku.
Mada nije liga Bog zna sta,ali ne treba gledati u zube...a usput i Zeljo dobro zaradio.
Mislim da je u tom fazon.Imam osjecaj da vise igraci cijene Zelju,koji su dosli na Grbavicu nego ovi koji su odrasli tu,mislim u Sarajevu.
Mada nije liga Bog zna sta,ali ne treba gledati u zube...a usput i Zeljo dobro zaradio.
Mislim da je u tom fazon.Imam osjecaj da vise igraci cijene Zelju,koji su dosli na Grbavicu nego ovi koji su odrasli tu,mislim u Sarajevu.
1921-2011
visca je najbolji od 65-70 minute unese neku svjezinu i tad krenemo na sve ili nista,do tad colic bolje ispunjava defanzivne zadatke...mah ja se samo nadam zimskom raspustu da ce negdje na planini pustit vukove da ih ganjaju i mozda dovest jednog spica(ako ne bljesne neko od ovih baljica,nikolica pehilja
) cisto zbog utakmica na grbavici
vise golova vise raje
vise golova vise raje
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
ma nije jaka liga ali je trziste strasno jako,gledaj pixi kad je otiso u japan tamo jos nisu lopte igrali,jo-jo bio glavna atrakcija,Osimi isto tako,nikad to nece biti nesto atraktivne lige ali ce uvijek biti bolje placene nego evropske iskljucujuci lige 5,mada i u tim ligama u nekim prosjecnim klubovima koji ne izlaze u evropu nema nekih strasnih para...Esii TM87 je napisao/la:Pa to je zato sto je Bekric "seljak" kako bi rek'o Amar,i nije potrc'o kao ova "gradska raja" (Cocalic,Kerla,Seha) odma grlom u jagode.Nego je ostao jos jednu sezonu,odradio je mangupski...digo sebi cijenu,uzeo lijepu pinku.
Dovoljno smo dobili 
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Ma jasta.Pixi otisao u Japan i poslije toga se oprostio koliko ja znam,zgrno lovu i opustenko.Zemlje bliskog istoka ulazu puno u fudbal,i napreduju strasnom brzinom za ove nase uslove daju ogromne novce...zato me i ne cudi sto je Bekrija zapuco tamo.nick je napisao/la:ma nije jaka liga ali je trziste strasno jako,gledaj pixi kad je otiso u japan tamo jos nisu lopte igrali,jo-jo bio glavna atrakcija,Osimi isto tako,nikad to nece biti nesto atraktivne lige ali ce uvijek biti bolje placene nego evropske iskljucujuci lige 5,mada i u tim ligama u nekim prosjecnim klubovima koji ne izlaze u evropu nema nekih strasnih para...Esii TM87 je napisao/la:Pa to je zato sto je Bekric "seljak" kako bi rek'o Amar,i nije potrc'o kao ova "gradska raja" (Cocalic,Kerla,Seha) odma grlom u jagode.Nego je ostao jos jednu sezonu,odradio je mangupski...digo sebi cijenu,uzeo lijepu pinku.
Zadnja izmjena: Esii TM87, dana/u 20 nov 2010, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
1921-2011
Joj nemoj samo Stanića na lijevi bok, molim te... sve ovo ostalo je sasvim OK.nikad_izvini je napisao/la:
Ne znam zašto, ali sam poprilično siguran da će utakmicu početi Stanić a ne RadovanovićIako je Stanić grozan kao bek, bolji je u napadu od Mirka. Ne bi to Amar bezveze pominjao kao dilemu. Također mislim da će početi Čolić umjesto Višće. Dabogdo da Svraka zaigra u ovom dijelu. Možda je tako i bolje. Ima i drugi dio
![]()
Očekujem autobus ispred gola. Trebali bi zabiti gol u prvom poluvrmene da se ne sekiramo bezveze![]()
Next stop: Grbavica, Rudar P. 20.11 u 16.00 h
Nemam ništa protiv Stane, nije loš igrac al kad igra naprijed...ali jel ga Amar stavio na bok, on se izgubi totalno i to svaki put...isto kad zaboravi igrati fudbala. Mirko je daleko bolja opcija na lijevom beku.
"Željezničar dočekuje goste iz Prijedora
Osim očekuje pobjedu protiv Rudara
Ekipa aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara, dočekuje sutra od 16 sati na svojoj Grbavici ekipu prijedorskog Rudara.
Ovo će sarajevskim plavima ujedno biti i posljednja utakmica ove godine pred svojim navijačima, a trener Amar Osim respektuje Rudar, te poziva na oprez.
"Rudar na Grbavicu dolazi u dobroj seriji i sigurno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja zaslužuje svaki respekt, odnosno koju niti u jednom pogledu ne smijemo potcijeniti. Mi očekujemo pobjedu, kojom bi došli na 28 bodova, što nam je bio i neki minimalni cilj prije početka sezone. Uz sve probleme i poteškoće koje smo imali tokom sezone, ukoliko savladamo Rudar, možemo reći da smo zadovoljni kako položajem na tabeli, tako i prolaskom u polufinale Kupa BiH", rekao je Osim.
U prvom timu neće biti Muamera Svrake, koji će početi sa klupe, dok Kerla nije u kombinacijama jer je propustio nekoliko treninga ekipe.
"Svraka je trenirao nakon dužeg odsustva zbog povrede, biće u kombinacijama, ali sigurno neće početi susret. Biće promjena na stoperskoj poziciji, odnosno Kerla neće igrati jer nije trenirao posljednjih nekoliko dana, što znači da se Mešić vraća u sastav. Postoje još neke male dileme za poziciju lijevog bočnog između Stanića i Radovanovića, te na poziciji na kojoj igraju Čolić i Višća".
"Bilo bi nam veliko zadovoljstvbo da na Grbavicu dođe što veći broj naših navijača jer nam je ovo zadnja utakmica u kalendarskoj godini u kojoj je Željezničar daleko najuspješniji bh. klub, pa samim tim duel sa Rudarom je velika prilika da se odužimo i mi navijačima, a i navijači nama za sve učinjeno u ovoj godini", dodao je trener Željezničara. Treba napomenuti da će Željezničar 30. novembra u Ljubljani odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćom Olimpijom, te da će fudbaleri momčadi s Grbavice u trenažnom procesu biti do sredine decembra, a pripreme za proljetni dio prvenstva počet će sredinom januara."
Osim očekuje pobjedu protiv Rudara
Ekipa aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara, dočekuje sutra od 16 sati na svojoj Grbavici ekipu prijedorskog Rudara.
Ovo će sarajevskim plavima ujedno biti i posljednja utakmica ove godine pred svojim navijačima, a trener Amar Osim respektuje Rudar, te poziva na oprez.
"Rudar na Grbavicu dolazi u dobroj seriji i sigurno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja zaslužuje svaki respekt, odnosno koju niti u jednom pogledu ne smijemo potcijeniti. Mi očekujemo pobjedu, kojom bi došli na 28 bodova, što nam je bio i neki minimalni cilj prije početka sezone. Uz sve probleme i poteškoće koje smo imali tokom sezone, ukoliko savladamo Rudar, možemo reći da smo zadovoljni kako položajem na tabeli, tako i prolaskom u polufinale Kupa BiH", rekao je Osim.
U prvom timu neće biti Muamera Svrake, koji će početi sa klupe, dok Kerla nije u kombinacijama jer je propustio nekoliko treninga ekipe.
"Svraka je trenirao nakon dužeg odsustva zbog povrede, biće u kombinacijama, ali sigurno neće početi susret. Biće promjena na stoperskoj poziciji, odnosno Kerla neće igrati jer nije trenirao posljednjih nekoliko dana, što znači da se Mešić vraća u sastav. Postoje još neke male dileme za poziciju lijevog bočnog između Stanića i Radovanovića, te na poziciji na kojoj igraju Čolić i Višća".
"Bilo bi nam veliko zadovoljstvbo da na Grbavicu dođe što veći broj naših navijača jer nam je ovo zadnja utakmica u kalendarskoj godini u kojoj je Željezničar daleko najuspješniji bh. klub, pa samim tim duel sa Rudarom je velika prilika da se odužimo i mi navijačima, a i navijači nama za sve učinjeno u ovoj godini", dodao je trener Željezničara. Treba napomenuti da će Željezničar 30. novembra u Ljubljani odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćom Olimpijom, te da će fudbaleri momčadi s Grbavice u trenažnom procesu biti do sredine decembra, a pripreme za proljetni dio prvenstva počet će sredinom januara."
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Kada dolaze nove dukserice u udruzenje
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Zeljoo1921 i 28 gostiju.