Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Unofficialpage » 17 dec 2019, 14:08

Mislim da žurite sa procjenama. Ovu šansu nije iskoristio i to ne iz samo jednog razloga već iz milion razloga. Njegovo tijelo je bilo vrlo loše, radio je na tome pa je normalno da mu šut trpi malo, ušao je u lošu formu, onda je pritisak svoje odradio i taman kad se malo oslobodio on je ispao iz rotacije. Najbolje za njega bi bio neki trade u neku lošiju ekipu koja će mu moći dati slobodu i tek tad bi mogli imati neki sud. Ostanak u Europi ne bi značilo da će uspjeti i tako imati zagarantovane minute jer bi on odlaskom u NBA za 2-3 sezone imao gotovo pa jednak problem sa fizičkom spremom i opet bi godinu dana radio na tome pa onda bi morao da se dokaže a pitanje je koliko bi ga tad čekali jer 2 sezone u Europi pa 2 sezone navikavanja je 4 sezone traženja i imao bi 24, 25 godina a ovako ima 20 godina i ima sasvim dovoljno vremena da se afirmiše na NBA.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 17 dec 2019, 15:04

Aha, na istom nivou kao i Luka, aha :D

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 dec 2019, 17:44

LlullSergio je napisao/la:
17 dec 2019, 15:04
"Kao 16-godišnjak je bio, po talentu, na istom nivou kao Dončić."
Uvijek moraš čitati sa razumijevanjem.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 dec 2019, 17:53

Unofficialpage je napisao/la:
17 dec 2019, 14:08
Mislim da žurite sa procjenama. Ovu šansu nije iskoristio i to ne iz samo jednog razloga već iz milion razloga. Njegovo tijelo je bilo vrlo loše, radio je na tome pa je normalno da mu šut trpi malo, ušao je u lošu formu, onda je pritisak svoje odradio i taman kad se malo oslobodio on je ispao iz rotacije. Najbolje za njega bi bio neki trade u neku lošiju ekipu koja će mu moći dati slobodu i tek tad bi mogli imati neki sud. Ostanak u Europi ne bi značilo da će uspjeti i tako imati zagarantovane minute jer bi on odlaskom u NBA za 2-3 sezone imao gotovo pa jednak problem sa fizičkom spremom i opet bi godinu dana radio na tome pa onda bi morao da se dokaže a pitanje je koliko bi ga tad čekali jer 2 sezone u Europi pa 2 sezone navikavanja je 4 sezone traženja i imao bi 24, 25 godina a ovako ima 20 godina i ima sasvim dovoljno vremena da se afirmiše na NBA.
Da, ali on sjedi i ne igra. Džanan će imati dobru karijeru, ali se bojim, da je propustio biti ono što je mogao biti.
Onakvu dominaciju u svojoj generaciji su imali samo veliki igrači. Vjeruj imam dovoljno godina, nagledao sam se vrhunske košarke i zato mi je žao, što nije imao tu sreću u karijeri, da naleti na trenera, koji u će mu dati da na terenu radi što želi. Fizička sprema je lakši dio priče. Uzmeš kondicionog trenera i radiš sa njim neovisno o prvom treneru. Splet ziheraša Zdovca, koji je čuvao stolicu starijim Amerima, menadžer koji je Džanana požurio u NBA i vjerovatno i njegova osobna želji da se okuša tamo su doveli do nečega što do sad nije rezultiralo boljom karijerom. Žao mi je i zbog njega, ai zbog naše reprezentacije.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 dec 2019, 18:17

Pogledajte dva bisera, Dončić i Bogdanović, na njegovoj poziciji kakvu su liniju karijere imali.
Euroliga, dokazivanje u njoj i onda kao zreliji i profilirani igrači otišli u NBA. Samo treba od drugih prepisati.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 dec 2019, 19:02

Rodju je napisao/la:
17 dec 2019, 17:44
Svaka ti cast na sportskom poznavanju ako ti je seniorska kosarka u najjacoj ligi evrope i nekakav turnir za kadete isti nivo...Dok je Musa dominirao nad kadetima Doncic je vec uveliko igrao sa profesionalcima i to vrhunskim, razlika izmedju ta dva nivoa je ko nebo i zemlja.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 17 dec 2019, 20:21

Nije bio na istom nivou.

Bio je samo u vasim ocima na istom nivou i to je sad problem. Pa se sad toliko analizira karijera 20 godišnjaka sa ogromnim prostorom za napredak i ide iz krajnosti u krajnost. Jer je ocito precjenjen u mladjim kategorijama.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 17 dec 2019, 20:52

japa je napisao/la:
17 dec 2019, 19:02
Rodju je napisao/la:
17 dec 2019, 17:44
Svaka ti cast na sportskom poznavanju ako ti je seniorska kosarka u najjacoj ligi evrope i nekakav turnir za kadete isti nivo...Dok je Musa dominirao nad kadetima Doncic je vec uveliko igrao sa profesionalcima i to vrhunskim, razlika izmedju ta dva nivoa je ko nebo i zemlja.
Da se ne lažemo, kadetska dominacija je najprecijenjenija kategorija u procjeni talenta. Juniori su najblize seniorskoj kosarci, pa se tek u njima možda može neka adekvatna procjena talenta napraviti mada ni dominacija u juniorima često ne pokazuje prave vrijednosti, jer su ipak juniori i seniori dva svijeta za sebe, a tek kadeti i seniori.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 17 dec 2019, 21:01

Kadeti juniori seniori itd ,ti izrazi se ja mislim koriste samo jos u ex yugi :rol:
U drugim zemljama je u17 u19 itd
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 dec 2019, 22:27

Salih1984 je napisao/la:
17 dec 2019, 21:01
Kadeti juniori seniori itd ,ti izrazi se ja mislim koriste samo jos u ex yugi :rol:
U drugim zemljama je u17 u19 itd
I sta je problem? kod nas je uvijek bilo tako sta se sad treba prilagodjavati strancima jer u17 je vise cool nego kadeti.

Bihpatriota
Pa naravno da kadeti nisu reprezentan pokazatelj pa cak ni juniori kao sto kazes..pa eto pogledaj ostatak te kadetske reprentacije sto je bila prvak evrope, koliko ih uopste zaradjuje od kosarke, kladim se da nemaju kvalitet ni za klupe ABA lige.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 dec 2019, 00:47

edin139 je napisao/la:
16 dec 2019, 12:34
BosniaBoston je napisao/la:
16 dec 2019, 12:18
Realno iritantniji je ovaj edin,jedva ceka da neko nas propadne
Realno tesko je svariti realnost kakva god da je.

Musa realno nije napravio skoro pa nista u seniorskoj kosarci vrijedno spomena, da li ce bumo vidjeli aBd.
Drag je meni uspjeh nasih ljudi u bilo cemu al treba realno reci sta je uspjeh. U sportu npr. mega uspjeh je ono sto je Tuka uradio, pa Larisa recimo odlicno stoji, dzeko, pjanic itd... juka solidno stajao do povrede, al velicat uspjeh u omladinskim kategorijama ili ovo sa musom trenutno je smijurija.

Cuj kaze vidi dokle je stigao, ok stigao i sta sad jedan od najgorih u nba trenutno i sad trebamo to slaviti ili sta?
E moji strucnjaci . Koje ste timove prosli ? Koje ekipe ste vodili ? Eto ovi iz NBA levati i neki menadzer im prodao macka u vreci . Nisu ga gledali i prostudirali do tancina , nego eto preko SDA ili SDP dosao u Brooklyn Nets-e . Nije li prosao G-ligu i zakljucio Atkinson i njegov tim da je vrijeme da dobije minute . Opet levati iz NBA i to tima koji ima visoke ambicije . Nisu ga pratili u Treviso-u i kao 19-snjak dosao u najjacu ligu svijeta(29 pick) .
Ako je neko kriv sto igra (zlobnici ce reci igrao) u NBA onda su to Atkinson i njegov tim nestrucnjaka . Da sta znaju o kosarci oni bi vas kontaktirali , ali levati ko levati .
Mozda i ne bude nista pokazao u buducnosti , ali je medju 3-com momaka iz BiH(oni koji je dozivljavaju kao domovinu) koji su izasli na parkete NBA i eto odigrao 20-tak utakmica .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 dec 2019, 00:54

Ziggs je napisao/la:
15 dec 2019, 02:32
sto je najgore, ne znam jel trolas il si mrtav ozbiljan :roll:
I jedno i drugo majstore . :thumbup: :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 18 dec 2019, 01:39

On je u G-ligi bio sasvim korektan, prije mislim da ima metnalnu blokadu nego nesto drugo, nisu mu dzabe dali tolike minute znaci da je pokazao da umije e sad ako to uspije da probije bice to ok :) i Mirza se mucio na pocetku ako se sjecate, uvijek bio na pogresnom mjestu, gubio se u odbrani pa kasnije bio starter :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 dec 2019, 05:14

Chinaglia je napisao/la:
16 dec 2019, 15:31
sut za tri poena ga je izbacio iz rotacije, procenat mu je ispod svakog nivoa, da je sutirao bar 33%, vjerujem da bi jos uvijek igrao, uprkos tome sto mu je procenat suta za dva poena takodjer jako los, tek 31%

luwawu je nocas iskoristio priliku, puno bolje napada i zavrsava na obrucu u odnosu na musu, sto s jedne strane nije iznenadjenje jer je 4 godine stariji od muse, sto znaci da je njegovo tijelo spremnije za nba, a i kao crnac ima bolje fizicke predispozicije, medjutim, pokazao je tu i kvalitet, sto me je iznenadilo, a malo sam mu gledao i statistiku, procenat suta za tri poena u nba mu je fakticki 32%

ovu priliku je prokockao, sad mu sljeduje da se namece na treninzima (ili kroz g league), zatim ce imati ljeto da unaprijedi igru, a zatim predsezonu i sezonu, sve ovo ce mu biti prilike da pokaze da moze zamijeniti templea kao levertovu zamjenu, medjutim, ako to ne ucini, nece imati sta traziti u brooklynu kao ekipi koja ce se boriti za titulu

volio bih da ga posalju u g league, da saznamo u cemu je problem, jel mu sut pokvaren il je to stvar pritiska i vise bih volio da ostane u brooklynu i da se nametne kao levertova zamjena (temple je vise nego solidan, al ima 33 godine i musu tu priliku mora iskoristit), nego da ga trejduju u rupu od ekipe, jer uzalud i minute i sutevi i poeni (kao tele u phoenix-u), ako ekipa gubi iz tekme u tekmu, to je mucno za gledati

naravno, ne bi bilo uzalud za njega, al to ipak govorim iz svoje perspektive hehe
Mislim da je bolje da ide nego da bude Levertova zamjena. Kao takav, plafon ce mu biti 20 minuta, u PO jos manje. Smatram da je u njegovim godinama bolje biti car na selu nego fukara u gradu. Sampionskom Brooklynu bas i treba neki iskusan igrac da udje na 15-20 min, to je barem moje misljenje.

Ako ode negdje kao dio trade paketa to moze biti mac s dvije ostrice, mozda mu se u drugom timu da prilika da pokaze sta moze, no moze to biti i kontraproduktivno. Dosta je primjera gdje mladi igraci zakazu i onda budu dio tradea samo da popune prazninu, a onda ih i novi tim zakuca za klupu. Jedino je dobro u svemu tome sto je jako mlad i sto vjerujem da ce svaki drugi tim probati napraviti od njega nesto.

No bilo kako bilo, zabrinjava cinjenica da je jako jako malo pokazao. Na ulazu spor, nekreativan, na sutu blago receno nekonstantan.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2019, 06:20

Brooklyn Nets rookie Dzanan Musa leaked a scouting report with some play calls to social media prior to Tuesday’s game.’ :damn: :damn: :damn:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 18 dec 2019, 07:07

Tracy3McGrady je napisao/la:
18 dec 2019, 06:20
Brooklyn Nets rookie Dzanan Musa leaked a scouting report with some play calls to social media prior to Tuesday’s game.’ :damn: :damn: :damn:
e svasta
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 dec 2019, 07:36

Jao majko mila... :facepalm:

Kad se seljak docepa necega cemu jos nije dorastao... :crazy:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 dec 2019, 07:42

Izbrisao twitter odma
Anfernee "Penny" Hardaway #1

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 18 dec 2019, 07:45

A sta je uradio nek neko prevede

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 dec 2019, 07:45

Nikakav skandal ali svakako nešto bez čega se moglo u trenutku kada očigledno ispada iz rotacije na marginu rostera.
The 20-year-old Musa, who has played sparingly for the Nets in his second career NBA season, has since deleted the post.

The scouting sheet mentions Pelicans forward and leading scorer Brandon Ingram specifically, so these would seem to be the top five plays the Pelicans like to run offensively. While team’s plays might not exactly be a big state secret (and while there have been more egregious leaks before in the NBA), this is probably something that Musa could have gone without posting.
Usput ovo pokazuje koliko su mobiteli u svlačionici baš odlična ideja, pogotovo ako se uzme u obzir prosječan IQ sportiste :salut:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 12 gostiju.