FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zastone
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zastone » 22 dec 2019, 16:41

Vala da se hoce i ovo okoncati.. ne znam sta su ga oduzili ovoliko ako mozemo dovesti kakvo ime mozemo..

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 22 dec 2019, 16:46

Bilo bi 10 puta gore nego sada...
U fazonu, kako je moguce dati otkaz treneru koji je osvojio duplu, i to zbog kondicionog. Cudan smo mi narod.
Plus tek potpisao novi ugovor.

Ti si morao biti na strani trenera, jer si mu dao ugovor novi...
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 22 dec 2019, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 dec 2019, 16:46

Ne mogu da vjerujem da se neko pravi ćorav i da vidi samo ono što želi da vidi. Igra bezidejna, povreda milion, atmosfera očajna, autoritet izgubljen. Nakon svega toga, imaš osam primljenih golova od gradskog rivala u dvije odigrane tekme.

I šta vi onda očekujete? Kako mislite da bi išlo dalje? Slušao bi ga neko od igrača dalje? Kako ne bi. Samo može još veći belaj biti. Sad ćete vi reći "pa mogli su kazniti te igrače" hahahahah.. Sad da ga nisu smjenili, da su mu opet dali podršku do kraja sezone i da se desi da na kraju ne uzme titulu, šta bi vi rekli? Rekli bi "pa što ga rumeni i lezbo niste smijenili na vrijeme", "što ga ne smijeniste kad ste vidjeli da sve izmiče kontroli". E to bi rekli, isto kao što je 95% vas ga tjeralo nakon derbija, a onda nakon onog intervjua na Hayatu zarotirali ploču i opet mijenjali mišljenja. To što je on završio prvi na tabeli je zbog nekvalitetne lige i ništa više, gdje niko nije dominantan i ne odskače, već se svako može poskliznuti u svakom trenutku.

Musemić je imao dovoljno podrške i dovoljno puta mu je spašavana glava. Kad su ga svi navijači tjerali nakon Atalante i GOŠK-a, Uprava je stala iza njega. Koliko puta je Stanojević imao sukob i koliko puta se žalio Upravi zbog psovki i nekoretknog ponašanju prema njemu? Ako se već zakačio s Jeleškovićem, što nije spomenuo na Hayatu da je i on kriv, da je pogriješio, da ima more njegovih grešaka itd. Što nije? Zato što nema trunke samokritičnosti, za sve je neko drugi kriv.
Ako je problem tog otkaza ebenih sedam dana razmaka, onda je to smiješan argument. Najnormalniji odlazak, isto kao što ode Milojević iz Zvezde neki dan, a prvi je na tabeli nakon polusezone i bježi rivalu 11 bodova. Dvije godine zaredom grupna faza, dobili Liverpoola i hop, šta bi? Ode dalje, vidio da je to to, da nema više šta dati klubu i presjekao na vrijeme. Najnormalnije, ljudski. Meni je prelilo času ovaj derbi i kad sam vidio da to ni na šta ne liči. Igra qarina, igrači u nikakvom raspoloženju, sve na ho ruk, nabacaj na Ahmeta i vozdra.

Vi ako mislite da bi sad na ovim pripremama bila divota, da bi ga opet cijenili i poštovali, sve med i mlijeko, onda ne znam šta da kažem. Novi trener ako odradi dobre pripreme, te uz samo jedno dobro pojačanje, neće više niko nikad spomenuti Musemića, a a kamoli šta drugo. Živi bili pa vidjeli.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 22 dec 2019, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 dec 2019, 16:46

AlfredNobel je napisao/la:
22 dec 2019, 16:37
Čekaj jesam li dobro skontao..

Hipotetički - Ja kondicioni, evo recimo beli trener, a zip predsjednik. Beli i ja se zakačimo, zip stane na moju stranu. Šta onda? Kako dalje raditi u takvom konfliktu?

Znači, oni su krivi jer se navodno Husref zamjerio Jeleškoviću i za to je Uprava kriva? Pogotovo kad se radi o takvom stručnjak, čovjeku kojem bi povjerio komplet taj segment, koji iza sebe ima strahovite rezultate, te koji je među najboljim kondicionim trenerima na ovim prostorima, a i šire.

Zijanili derbi zbog love? Ou em dži :damn:
Alfrede nisi skontao, a nadam se da je nenamjerno.
Oni su krivi jer nisu zastitili NAJBOLJEG strucnjaka (kondicionog) u drzavi a morali su. To se ocekuje od sposobne uprave. Da zna ko su ti kljucni ljudi i da ih zastitis.
Takodje oni su znali kakav je Husref i opet mu dali novi ugovor kao osobi koja ce napraviti iskorak.
Da li je ovo po tebi bio iskorak ? DA ili ne ?

Pantelija objasnjava da smo ustedili puno a da smo remizirali derbi garant bi ostali prvi. Ili bi morali izgubiti od Zvijezde. To je njegovo objasnjenje da smo ustedili.
Dzaba ti je OMG, ja nisam ni znao za te ustede, pa nisam ja to plasirao, da nebi bilo spinova.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 22 dec 2019, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 dec 2019, 16:52

Zip je napisao/la:
22 dec 2019, 16:46
U fazonu, kako je moguce dati otkaz treneru koji je osvojio duplu, i to zbog kondicionog. Cudan smo mi narod.

Hebe mi se narod ako ja odgovaram za firmu koju vodim. Nije puno raje ovdje ocigledno bilo u toj poziciji. I ne moze svako biti lider.

A kazes tek smo mu dali ugovor. Znaci iz greske u gresku.
Svaka cast dupla i sve, ali govorimo o buducnosti KLUBA.
Da li je po tebi on osoba da nas vodi u iskorak i neko novo vrijeme ? DA ili NE ?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 dec 2019, 16:55

Ma smjenili bi oni njeg i u junu da su imali petlju. Nego ovako poslje derbya naj bezbolnije. Meni ne smeta sto se mjenja trener to je normalno, al problem je sto ova uprava radi sve u rukavicama i skriva se pod parolom Nam je tako odlucio. Nikad nismo culi jasne planove i ambicije

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 22 dec 2019, 16:56

Hipotetički - Ja kondicioni, evo recimo beli trener, a zip predsjednik. Beli i ja se zakačimo, zip stane na moju stranu. Šta onda? Kako dalje raditi u takvom konfliktu?

Znači, oni su krivi jer se navodno Husref zamjerio Jeleškoviću i za to je Uprava kriva? Pogotovo kad se radi o takvom stručnjak, čovjeku kojem bi povjerio komplet taj segment, koji iza sebe ima strahovite rezultate, te koji je među najboljim kondicionim trenerima na ovim prostorima, a i šire.

Nema tu sta ko stajat na neciju stranu, nije kafana, taj konflikt moze al poslije posla.. obojica su PLACENI za svoj posao a ne za konflikte.. to je normalan stav neke uprave koja zeli poslovne uspjehe.. nema tu strana...

Al zato moras bit prisutan i znat sta ti se desava medju uposlenicima.. zrtvovat par seminara kad gori u klubu...

Zar nisi naucio od nasih politicara da ima mnogo toga iznad konflikta.. milion je nacina kad je cilj zajednicki..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 dec 2019, 16:57

kengur je napisao/la:

Zipe nisi skontao, a nadam se da je nenamjerno.
Oni su krivi jer nisu zastitili NAJBOLJEG strucnjaka (kondicionog) u drzavi a morali su. To se ocekuje od sposobne uprave. Da zna ko su ti kljucni ljudi i da ih zastitis.
Takodje oni su znali kakav je Husref i opet mu dali novi ugovor kao osobi koja ce napraviti iskorak.
Da li je ovo po tebi bio iskorak ? DA ili ne ?

Pantelija objasnjava da smo ustedili puno a da smo remizirali derbi garant bi ostali prvi. Ili bi morali izgubiti od Zvijezde. To je njegovo objasnjenje da smo ustedili.
Dzaba ti je OMG, ja nisam ni znao za te ustede, pa nisam ja to plasirao, da nebi bilo spinova.
Kako da ga zašite, kako? Haj mi to objasni svega ti. Šta da mu dođu i kažu "eee jela majstore, haj nemoj to shvatati toliko ozbiljno, može ti psovati mater a ne smije mrtve", "ako ti opsuje mrtve dođi ti samo nama." Jel to tako ide? Ako mu je nešto već rekao, kako ćeš čovjeka ubjediti da ostane? On i ovako ima posla preko glave, niti mu treba za FKS, niti živ od FKS. Jedino je da su sjeli i popričali sve tri strane, ali s obzirom kako je Husref tvrdoglav, piši propalo. A i to je pitanje da li bi se izgladilo sve, jer ako mu je nešto psovao, normalno da se Jelešković ne bi vratio.

A šta bi bilo da mu nisu dali ugovor nakon duple? Pa vi bi se opet još više digli, jer ne dati novi ugovor nakon duple je morbidno. Bila bi još veća halabuka, a i logično da će dobiti novi ugovor nakon takvog uspjeha.

Ovu uštedu neću ni komentarisati, namjerno nagoniš vodu na mlin i praviš se Englez. Čuj pustili derbi i uštedili pare.. Ou em dži, teorija zavjere ala Meki Torabi.

@borodbijeli
Što ga ne šutnuše nakon osmice od Atalante i GOŠK-a? Kad su već toliko čekali.. Kriju sve u rukavicama, što treba mahalati kao u doba Ibrakovića i Dine, treba i Zeka Turković biti u sve dobro upućen. Nema mahale, to boli.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 22 dec 2019, 16:58

Sezona 2019/20

Kazna zbog prekida protiv BATE-a: 28.000 €
Kazne zbog korištene pirotehnike: 25.500 KM
Ukupno = 80.296‬ KM samo za kazne a sezona jos nije zavrsena.

ZLO I RAK RANA KLUBA!
slika

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 dec 2019, 17:00

Neka su mu dali nogu. Nisu mu ni trevali produzivatii. Kad je primio 8 komada od zeljeznicmara u nepuna 2 mjeseca. I ako je izgubio sve konce u svkacionici i ako ga igraci ne zele. Nek su. Ne kontam ove sto ga brane? Kojim dobrom se i dalje orovkaci prica oko njega kad je bivsi. I bezveze mi je sto su kvazi navijaci covjeka ucinioi vecim od mog Sarajeva. Da mu nije njefa jos bi u janji igrao! A ne onako blatuti klub i prizivat iste da su kupili tekmu protiv Veleza sto odmah nije napustio klupu ako je istina da je tako bilo nego da bude saucesnik iste. I dodje ti kmeljo i strpa ti 8 komada ma daj. Do koga je? Ne razumijem sta pokusavate oprat covjekov neuspjeh uz plaru od 16 hiljada maraka plus bonusi. Fakat ova prica i ova tema je u goli **** otisla sa ovim glupostima.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 dec 2019, 17:02

Skoro niko nije protiv custe al to je minimum sa kojim bi ja bio licno zadovoljan

Varesanovic
Jovic
Marinkovic
Kodro
Uscuplic
Jesic
Repuh
Cala

To je zamene ne prihvatljivo i mogu reci pucanje iz duge devetke u sljepocnicu

Ako custu ili boljeg dovedu prozit covjeku sansu pa sta bude.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 dec 2019, 17:02

simidobar je napisao/la:
22 dec 2019, 16:56

Nema tu sta ko stajat na neciju stranu, nije kafana, taj konflikt moze al poslije posla.. obojica su PLACENI za svoj posao a ne za konflikte.. to je normalan stav neke uprave koja zeli poslovne uspjehe.. nema tu strana...

Al zato moras bit prisutan i znat sta ti se desava medju uposlenicima.. zrtvovat par seminara kad gori u klubu...

Zar nisi naucio od nasih politicara da ima mnogo toga iznad konflikta.. milion je nacina kad je cilj zajednicki..
Jurgen Klopp i Željko Buvač svugdje radili zajedno do sada. Posvađaju se i ovaj drugi ode svojim putem. Što nije uprava Liverpoola došla i rekla "eee momci ajde kući psujte jedan drugom familiju, sad morate zajedno raditi jer ste plaćeni." To tako inače ide jel? :kralj: :rol:

A ko kaže da ne znaju šta se dešava? Ne provaljuj se za te seminare života ti. Seminari krivi, jer eto ne znaju šta se dešava hahahahahahahahah..

Zadnji put da ti odgovaram, jer hajde što se blamiraš u svakom mogućem postu, nego što si poglup i naivan malo je reći. Uzdravlje.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 22 dec 2019, 17:02

kengur je napisao/la:
22 dec 2019, 16:52
Zip je napisao/la:

Hebe mi se narod ako ja odgovaram za firmu koju vodim. Nije puno raje ovdje ocigledno bilo u toj poziciji. I ne moze svako biti lider.

A kazes tek smo mu dali ugovor. Znaci iz greske u gresku.
Svaka cast dupla i sve, ali govorimo o buducnosti KLUBA.
Da li je po tebi on osoba da nas vodi u iskorak i neko novo vrijeme ? DA ili NE ?
Zna se sta ja mislim o njemu i njegovom odlasku.
On nije trebao biti trener kluba ljetos.
Al kad si vec dao ugovor, onda yedi svoja ****...

Husref ne moze nista vise od nase lige napraviti, to je dokazao sve ove godine koliko radi ovde.
Po meni, greska je bila ato je uopste on imenovan prije dvije godine.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 22 dec 2019, 17:04

Memara je napisao/la:
22 dec 2019, 16:58
Sezona 2019/20

Kazna zbog prekida protiv BATE-a: 28.000 €
Kazne zbog korištene pirotehnike: 25.500 KM
Ukupno = 80.296‬ KM samo za kazne a sezona jos nije zavrsena.

ZLO I RAK RANA KLUBA!
slika
Sreca pa nam je dobar UO.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 dec 2019, 17:09

Rezultat i igra su bitni ako to bude ok, niko nece spominjati Husrefa. Tako mozemo mi ovdje pisati sta hocemo samo rezultat je bitan.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 dec 2019, 17:13

kengur je napisao/la:
22 dec 2019, 16:31
Zip je napisao/la:
22 dec 2019, 16:21
Pa da su dali otkaz treneru ljetosjer je zbog istog Jeleskovic otisao, iati qursc bi se desio i tad....
I eto vam jos jednog dokaza da je uprava maksimalno tolerisala Husrefa i njegove probleme sa svlacionicom, sve dok vise nije moglo.
Pusti se suplje Zipe. Nebi bilo isto. Imali bi bar 10 bodova vise (Tuzla City, Celik, Sloboda, Zvijezda i 2 derbija).
To ti je pogresan sppin - nije to tolerancija to je nesposobnost i nedostatak znanja i iskustva kojeg ova uprava nema.
MORAO je Husref letiti taj isti dan (ako je istina da je on zakuhao sa Jeleskovicem)

Posto si tu popustio, on je izgubio i igrace i kontrolu i sve ostalo. I dosli smo do toga da moramo zijaniti derbi da bi ustedili lovu.
Ja se nadam da ce Nam doci pameti. Samo strance i odhebati i mahalu i balijanere slinave.

Ja nisam kao sto vidis ni za Husrefa a ni za ovu upravu.
Procitajte interview Rase Radovanovica kakve smo uprave imali prije.
Kakva je bila uprava RK Bosna koja je u sezoni imala sve pobjede u prvenstvu.
Bivsi trener kao i svaki drugi je imao svoj ss. Kondicioni ove kvalitete treba imati poziciju mimo ss i to je sada i ispravljeno...ne mozes unaprijed jbg znati da ce neko biti debil i odbijati fakte nauke....na to te niko ne moze pripremiti...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 22 dec 2019, 17:18

22 dec 2019, 17:02
simidobar je napisao/la:
22 dec 2019, 16:56

Jurgen Klopp i Željko Buvač svugdje radili zajedno do sada. Posvađaju se i ovaj drugi ode svojim putem. Što nije uprava Liverpoola došla i rekla "eee momci ajde kući psujte jedan drugom familiju, sad morate zajedno raditi jer ste plaćeni." To tako inače ide jel? :kralj: :rol:

A ko kaže da ne znaju šta se dešava? Ne provaljuj se za te seminare života ti. Seminari krivi, jer eto ne znaju šta se dešava hahahahahahahahah..

Zadnji put da ti odgovaram, jer hajde što se blamiraš u svakom mogućem postu, nego što si poglup i naivan malo je reći. Uzdravlje.
:mrgreen: :mrgreen:

Neki klub je ispastao radi njihove svadje ? :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Kakav debil jel moguce.. :facepalm:

Znam da je kriv Husref i sad kad nije u klubu, ko i Cala sto je bio kriv..
Kad idu pripreme za Evropu i pocetak prvenstva, transferi.. kome skodi par seminara, svi ce rado sacekat da se to zavrsi.. moraju sta ce..

Sta me ba boli ku*ac sta ces ti zadnji put uradit ? Jesam li ti trazio odgovor ?
Nisam ja ba socijalni radnik..
Hoces da ti nacrtam da svatis ?
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 dec 2019, 17:19

22 dec 2019, 16:57
Kako da ga zašite, kako? Haj mi to objasni svega ti. Šta da mu dođu i kažu "eee jela majstore, haj nemoj to shvatati toliko ozbiljno, može ti psovati mater a ne smije mrtve", "ako ti opsuje mrtve dođi ti samo nama." Jel to tako ide? Ako mu je nešto već rekao, kako ćeš čovjeka ubjediti da ostane? On i ovako ima posla preko glave, niti mu treba za FKS, niti živ od FKS. Jedino je da su sjeli i popričali sve tri strane, ali s obzirom kako je Husref tvrdoglav, piši propalo. A i to je pitanje da li bi se izgladilo sve, jer ako mu je nešto psovao, normalno da se Jelešković ne bi vratio.

A šta bi bilo da mu nisu dali ugovor nakon duple? Pa vi bi se opet još više digli, jer ne dati novi ugovor nakon duple je morbidno. Bila bi još veća halabuka, a i logično da će dobiti novi ugovor nakon takvog uspjeha.

Ovu uštedu neću ni komentarisati, namjerno nagoniš vodu na mlin i praviš se Englez. Čuj pustili derbi i uštedili pare.. Ou em dži, teorija zavjere ala Meki Torabi.

@borodbijeli
Što ga ne šutnuše nakon osmice od Atalante i GOŠK-a? Kad su već toliko čekali.. Kriju sve u rukavicama, što treba mahalati kao u doba Ibrakovića i Dine, treba i Zeka Turković biti u sve dobro upućen. Nema mahale, to boli.
Ti si sve ali glup nisi. Prvo saznas sta je tacno bilo i ako je Husref pretjerao onda mu kazes ili se izvini ili preko vrata. Zastita nije onaj vic- hajd ga udari jos jednom. Nije Jeleskovic divljak, ali ima neko po hijerarhiji ko ga MORA zastititi. Ako ne covjek se pokupio. Jer on je profil koji je na vrhu i tu nema razmisljanja.
Isto kao sto je uprava stala iza igraca protiv Kodre. Covjek je bio gospodin i tiho se pokupio, ali vise nikad nece doci.

Ne znam koji su "vi" ali mene ne ubacuj u to. I ti kazes da je morbidno ne ponuditi treneru ugovor nakon duple. Zato takvi kao ti i nasa uprava nisu za taj posao. Nije logicno jer on ne bi ni ponovio titulu a kamoli digao klub na visi nivo. A trazi se i ocekuje iskorak. On definitivno nije taj.

Bilo bi halabuke ali moras odluciti sta je najbolje za tvoju organizaciju a ne da ti ostanes popularan.
Primjer NE Patrioti u americkom fudbalu. Otjerali najboljeg igraca lige (koji im je tek dosao) jer su skontali da je frajer lud. Sa njim bi im titula bila garantovana ali ima nesto i vise od toga. I ljudi ga otjerase. Nije to za svakoga a pogotovo za nekog ko nema takvo iskustvo prije. A nasa uprava ga nema.

Nije teorija zavjere nego vratis 2 kola unazad. A zaista smo bili nadigrani na Kosevu i igrali sramotno. Vrlo cudno. Svi kazu da imamo najbolji tim. Samo je Pidro falio. Ne pravdam poraz, ali nesto tu smrdi.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 22 dec 2019, 17:19

I dalje se laze da je husref psovao jeleskovicu hahahaha. I dalje se prica o husrefu hahahahaha. Progamja vas husref u snovima. Tako i treba.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 22 dec 2019, 17:20

Pantelija je napisao/la:
Daj ba sta izmisljas kao neko izgubio hahhah derbi
Pa izgubili bi u Mostaru i zavrsili posao. Ne izmisljajte.

Otjeran je poslije derbija kad smo vidjeli da nema konce u rukama a nije bilo smisla cekati zadnje kolo jer se nista ne bi promjenilo
Možeš li nam objasniti kako je otkaz 5 dana ranije sačuvao klubu 80000KM?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 18 gostiju.