Pa logično da ce sa Nikolićem, raja poceti razmišljati o grupnoj fazi, kad je bolji trener i od Marinovića i od svih koji su se pominjali. Nikolić ima 40 godina, ima par osvojenih kupova i titula u deset puta jačim ligama od naše i što je bitno reći, uveo i Partizan i Videoton u grupnu fazu Evropske lige.AlfredNobel je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:19Samo jedno pitanje za sve ove fudbalske intelekte koji peru s ovim iskoracima i Evropom.. Jel to znači ako je Marinović došao da se automatski odustalo od iskoraka? Da je došao stranac onda bi grupna faza bila zagarantovana? Ne kontam. Sad da je došao Nikolić, odmah znači da bi ušli naredne sezone u grupnu fazu Iskorak je moguć i s Marinovićem, ali tu treba puno nekih ostalih faktora da se fino posloži i poklopi.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sretno vinki i nama sa njim. Iz bosne i hercegovine je vjerovatno najbolji izbor
Ja buraz mislim obrnuto, da bi njemu Sarajevo bilo velik zalogaj. A to što je lik nafuran, pokazuje da je već neko vrijeme bez angažmana. A i nema ništa zabilježeno od trofeja. Đaba njemu što je vodio te klubove u Belgiji, kad su to klubovi bez ambicija za trofejima.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Mene zanima mišljenje @DENCHIA, ne javlja se nešto.
Stranac, međunarodno iskustvo novog trenera, da li je to Vinko Marinović?
Toliko citiran i toliko spominjan intervju gosp. Nama sa klix-a i pranje mozga....
I usput jedno pitanje, za @Denchi-a gosp. da li nas je gosp. Nam slagao jer je najavio stranca VRLO BRZO?
Čim budem imao vremena vadim komentare

Toliko citiran i toliko spominjan intervju gosp. Nama sa klix-a i pranje mozga....
I usput jedno pitanje, za @Denchi-a gosp. da li nas je gosp. Nam slagao jer je najavio stranca VRLO BRZO?
Čim budem imao vremena vadim komentare

Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 26 dec 2019, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Mislim da bi trebali vise popustiti momka uredu sve na stranu sto se izofirao ali svakom se desi.BordoSarajevo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:42Mene zanima mišljenje @DENCHIA, ne javlja se nešto.
Čim budem imao vremena vadim komentare![]()
![]()
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.
FK SARAJEVO 💖
FK SARAJEVO 💖
AlfredNobel je napisao/la: ↑20 dec 2019, 16:18I on isto tako. Znači ako dođe Varešanović, Vidaković, Bošnjaković, taj talijan, Jović, Nikolić i neko od tih drugih spomenutih imena, ja odo evo na dva mjeseca.
Dolazi Risto zato što je Selimović otišao iz Olimpica, što mu ljudi čestitaju po fbu i zato što je radio s Jeleškovićem. A da ne ide možda u mlađe kategorije..![]()
egocentrik je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:33Uvijek mi je Vinko bio interesantan, covjek je gospodin i mislim da je pravi pogodak, uzmite u obzir da je bio selektor nase mlade repke, zna s mladim igracima.
To u kombinaciji s akademijom moze imati samo dobar rezultat.
Ja bih licno zelio nekog kvalitetnijeg beka, nije bitno s koje strane..

Najbolji moguci izbor u ovom momentu. Nek mu je sa srecom !!
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
- Sjeverjecudo
- Kontakt:
Ma idu sami protiv sebe,fol pisu da nema vise mahale i mahalanja,a onda objavljuju neke,, insajderske" informacije,znaci il i dalje ima mahalanja samo sto su drugi ljudi na izvorima informacija,il oni nemaju blage veze o tome nego teko onako napisu nestoBordoSarajevo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:32Pa ti juče reče da nema više mahalanja i informacija iz kluba?AlfredNobel je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:17@GospodinIzSarajeva
Evo me, ima li problema? Pet puta sam već objasnio da je bio haman pa završen, nešto je propalo i ne znam šta je tu čudno? Par forumaša je to isto znalo i može potvrditi, tako da.. I danas je bio u klubu, pozdravio se s svima i otišao. Ako vam je to nešto wow, onda udrite samo. I sliku sam stavio, jesam, a tako ću je i promijeniti. Ovaj zagorski mi je najjači..
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!
Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!
Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!
Dobar izbor. Vinko je dingospo, a dobar takticar. Ako ga ovi nasi budu slusali mozemo do titule..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
- AlfredNobel
- Kontakt:
PerešBordoSarajevo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:32Pa ti juče reče da nema više mahalanja i informacija iz kluba?AlfredNobel je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:17@GospodinIzSarajeva
Evo me, ima li problema? Pet puta sam već objasnio da je bio haman pa završen, nešto je propalo i ne znam šta je tu čudno? Par forumaša je to isto znalo i može potvrditi, tako da.. I danas je bio u klubu, pozdravio se s svima i otišao. Ako vam je to nešto wow, onda udrite samo. I sliku sam stavio, jesam, a tako ću je i promijeniti. Ovaj zagorski mi je najjači..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Prao si i ti kad si se pravio pametan i sveznalica...AlfredNobel je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:54PerešBordoSarajevo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:32Pa ti juče reče da nema više mahalanja i informacija iz kluba?AlfredNobel je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:17@GospodinIzSarajeva
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO
Ne znam čemu tolika fiksacija imenima?! Ne treba ni jednoj osobi davati nadnaravne moci i očekivati čarobni štapic kojim ce pojedinac mahnuti i sve ce biti idilično.
Sistem je jedino vazan, a pojedinac moze pokazati svu svoju raskoš samo u okviru sistema, osobito u kolektivnim sportovima kao sto je fuzbal..
Sta znaci jedan vanserijski Safet Sušic, kad je u Sarajevu igrao van svakog sistema? Njegova puna snaga se pokazala u sistemu PSG, a Sarajevo postalo prvak kad sistem nije trpio zbog Papeta.
Tako je i danas. Ako Marunovic, zajedno sa Upravom, napravi ucinkovit sistem, bez iskakanja i prevelike oscilacije pojedinaca, uspjeh nece izostati. A ako se sistem bude podređivao pojedincu, od tog brašna nema pogače.
Što bi reko rahmetli Napoleon; Bitku ne dobiva najhrabrija, nego najdisciplinovanija vojska..
Sistem je jedino vazan, a pojedinac moze pokazati svu svoju raskoš samo u okviru sistema, osobito u kolektivnim sportovima kao sto je fuzbal..
Sta znaci jedan vanserijski Safet Sušic, kad je u Sarajevu igrao van svakog sistema? Njegova puna snaga se pokazala u sistemu PSG, a Sarajevo postalo prvak kad sistem nije trpio zbog Papeta.
Tako je i danas. Ako Marunovic, zajedno sa Upravom, napravi ucinkovit sistem, bez iskakanja i prevelike oscilacije pojedinaca, uspjeh nece izostati. A ako se sistem bude podređivao pojedincu, od tog brašna nema pogače.
Što bi reko rahmetli Napoleon; Bitku ne dobiva najhrabrija, nego najdisciplinovanija vojska..
- AlfredNobel
- Kontakt:
Sve to stoji, kao da ja ne bih volio da dođe stručnjak tipa Nikolića ili Lalatovića. Ono što hoću da kažem da nije sve do trenera, da se moraju uskladiti mnogi faktori da bi se došlo do Evrope. Nije to samo trener, ehh evo doveli Nikolića i to je to. Uz Nikolića moraju biti kvalitetni igrači, mora se ostvariti nadmoć nad ligom, Akademija da napreduje stalno, čitav jedan sistem. Naravno, treba i doza sreće. Možeš ti dovesti Kloppa, ako će on imati materijal u vidu Hodžića, Guzine, Šabanovića, nema od toga ništa. Fin broj segmenata se mora posložiti da bi se išlo u Evropu.Historicar je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:36Pa logično da ce sa Nikolićem, raja poceti razmišljati o grupnoj fazi, kad je bolji trener i od Marinovića i od svih koji su se pominjali. Nikolić ima 40 godina, ima par osvojenih kupova i titula u deset puta jačim ligama od naše i što je bitno reći, uveo i Partizan i Videoton u grupnu fazu Evropske lige.AlfredNobel je napisao/la: ↑26 dec 2019, 18:19Samo jedno pitanje za sve ove fudbalske intelekte koji peru s ovim iskoracima i Evropom.. Jel to znači ako je Marinović došao da se automatski odustalo od iskoraka? Da je došao stranac onda bi grupna faza bila zagarantovana? Ne kontam. Sad da je došao Nikolić, odmah znači da bi ušli naredne sezone u grupnu fazu Iskorak je moguć i s Marinovićem, ali tu treba puno nekih ostalih faktora da se fino posloži i poklopi.
Primjer Zvezde prošle i ove sezone ti je dostojan. Prošle sezone fini igrači, sve dobro ukomponovano i eto rezultata. Napustilo ih nekoliko igrača ljetos, dovedeni totalni promašaji i rezultat ispašta, iako su naravno bili u teškoj grupi, ali kontaš šta hoću reći.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Opravdanja neće biti nikakvog ako titula ne bude.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 17:13Neka bude isto ono što je bilo kad Husref nije titulu uzeo kad je tek preuzeo klub. Najpoštenije.
Uprava će biti otjerana od strane navijača glavu dajem ukoliko se titula ne odbrani.
Bijes i nezadovoljstvo navijača će biti u tom slučaju na maximumu.
Komentar ti nije dobronamjeran i ti to znaš.
Ekipa je prva na tabeli, tvrdi se da je neuspjeh ovakvo prvo mjesto obzriom na kvalitet naših igrača u odnosu na ostale i po tebi i po nekim je za to kriv samo i samo bivši trener. Njega više nema, vraćen je Jelešković, ekipa je na prvom mjestu, ekipa je uigrana, ekipa ima dosta vremena da popravi fizičku spremu, novi trener ima vremena da ispravi greške. Podsjećam te da se i s tim greškama i sa brojnim povredama završilo na prvom mjestu.
Trener će biti tu sporedan,za njegove greške i eventualne kikseve će uprava biti kriva.
Što se mene tiče, ukoliko osvojimo titulu, neka uprava ostane tu gdje jeste, ne bi ih mjenjao i da imam mogućnost u tom slučaju.
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 26 dec 2019, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Ja prezadovoljan. Relativno mlad trener, dobro poznaje našu ligu. Iza sebe ima odlične rezultate sa Borcem, Zrinjom i mladom repkom.
Ja se nadam da se sjećate kako je Zrinja prelijepo igrao kada im je šef Vinko bio
Ja se nadam da se sjećate kako je Zrinja prelijepo igrao kada im je šef Vinko bio
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Plus je otišao iz Zrinjskog sljedeće sezone i to kada su bili prvi na tabeli, on zahtjevao da ide.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ne znam kako ne kontaš da 200 ljudi ne može više nikoga otjerati niti 200 ljudi s ulice može voditi klub. Kao ni 200 onih nepismenih za slikama po komentarima, a ne znaju razliku između SFK i našeg kluba. Komentar mi je zlonamjeran za one kojima je pojedinac iznad kluba.BordoSarajevo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 19:04Opravdanja neće biti nikakvog ako titula ne bude.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 17:13Neka bude isto ono što je bilo kad Husref nije titulu uzeo kad je tek preuzeo klub. Najpoštenije.
Uprava će biti otjerana od strane navijača glavu dajem ukoliko se titula ne odbrani.
Bijes i nezadovoljstvo navijača će biti u tom slučaju na maximumu.
Komentar ti nije dobronamjeran i ti to znaš.
Ekipa je prva na tabeli, tvrdi se da je neuspjeh ovakvo prvo mjesto obzriom na kvalitet naših igrača u odnosu na ostale i po tebi i po nekim je za to kriv samo i samo bivši trener. Njega više nema, vraćen je Jelešković, ekipa je na prvom mjestu, ekipa je uigrana, ekipa ima dosta vremena da popravi fizičku spremu, novi trener ima vremena da ispravi greške. Podsjećam te da se i s tim greškama i sa brojnim povredama završilo na prvom mjestu.
Trener će biti tu sporedan,za njegove greške i eventualne kikseve će uprava biti kriva.
Što se mene tiče, ukoliko osvojimo titulu, neka uprava ostane tu gdje jeste, ne bi ih mjenjao i da imam mogućnost u tom slučaju.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Kao što je bio slučaj i do sada kada smo mjenjali trenere, svi oni bivši su imali nevjerovatno neshvatljivih poteza koje je i ćorav vidio kao što je naprimjer: izmišljanje pozicija xy igrača, konstantno igranje u prvih 11 igrača za kog svako tvrdi da je panj, konstantno forsiranje xy igrača iako unazad dosta utakmica ništa ne doprinosi.
Husrefu smo s razlogom zamjeravali konstantno igranje Velkoskog.
Husrefu smo s razlogom zamjeravali kasno mjenjanje kada nam ne ide.
Husrefu smo s razlogom dosta stvari zamjeravali.
Dobili/dobit ćemo novog trenera i mislit ćemo da je to prošlost, ali varamo se.
Iskustvo govori da će, kao i uvijek do sad, takve greške preći i na druge, nove trenere.
Sumnjam da će Velkoski imati manju minutažu.
Sumnjam da neće biti više izmišljanja pozicija.
Već se potencira da je Vinko dobar u radu sa mladim a da je to upravo i naš cilj (afirmacija mladih), mišljenja sam da naši akadamci i mladi igrači neće ništa veću minutažu imati nego što su imali do sad.
Iskustvo govori da će, kao i uvijek do sad, takve greške preći i na druge, nove trenere.
Već se potencira da je Vinko dobar u radu sa mladim a da je to upravo i naš cilj (afirmacija mladih), mišljenja sam da naši akadamci i mladi igrači neće ništa veću minutažu imati nego što su imali do sad.
FK Sarajevo
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Lažeš, odnosno ne lažeš već prešućuješ. Nisu se samo te stvari Husrefu zamjerale. On je svojim bezobrazlukom u klubu napravio takvu atmosferu da nam je nakon njega i Šener Bajramović update.BordoSarajevo je napisao/la: ↑26 dec 2019, 19:21Kao što je bio slučaj i do sada kada smo mjenjali trenere, svi oni bivši su imali nevjerovatno neshvatljivih poteza koje je i ćorav vidio kao što je naprimjer: izmišljanje pozicija xy igrača, konstantno igranje u prvih 11 igrača za kog svako tvrdi da je panj, konstantno forsiranje xy igrača iako unazad dosta utakmica ništa ne doprinosi.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bosnas_, Sazg i 41 gost.