FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

elvirbaljic
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la elvirbaljic » 23 dec 2019, 19:20

tuzla1983 je napisao/la:
23 dec 2019, 19:14
Jedva smo se izborili za ovaj forum. Ima nas mali broj koji ponekad nešto napišemo i naravno čovjek nekad pod emocijama i težnji ka boljem izađe iz nekih okvira. Ali generalno mi sao ovim jesenas što je prikazano moramo biti prezadovoljni. Kako će biti u buduće osim dragog Alaha ponajviše ovisi od predsjednika. Treba izbjegavat ružne riječi i prepucavanja koja nas nigdje ne vode. Sve je ovo sport i zabava.
Apsolutno se slazem sa tobom! Ali pisati nesto sto nije tacno, nekoga javno povezivati ili mu stavljati na teret nesto sto nije uradio, u naj manju ruku je ne korektno. Dosta stvari se prica, prenosi, a nema veze sa istinom.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 dec 2019, 19:35

tuzla1983 je napisao/la:
Jedva smo se izborili za ovaj forum. Ima nas mali broj koji ponekad nešto napišemo i naravno čovjek nekad pod emocijama i težnji ka boljem izađe iz nekih okvira. Ali generalno mi sao ovim jesenas što je prikazano moramo biti prezadovoljni. Kako će biti u buduće osim dragog Alaha ponajviše ovisi od predsjednika. Treba izbjegavat ružne riječi i prepucavanja koja nas nigdje ne vode. Sve je ovo sport i zabava.
Nije tema plasman,nego prodaja Ubiparipa i još ponešto.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 23 dec 2019, 20:26

tuzlac je napisao/la:
23 dec 2019, 19:35
tuzla1983 je napisao/la:
Nije tema plasman,nego prodaja Ubiparipa i još ponešto.
Svi bi mi zeljeli da Vojo ostane sto ce vjerovatno i biti. Ali, ne treba zaboraviti da Azmir ovih desetak godina od kada se pojavio u bh nofomet samo ulaze. Ne sjecam se da je prodao ni jednog igraca a mogao je u Gorkom. Prema tome i ako se desi da se za Voju nesto zaradi - ni to nije lose.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 23 dec 2019, 21:41

Da i ja koju prozborim o prethodnim diskusijama :
-ne vidim razlog da uzdižemo tog Varešanovića jer je bio prosječan u najboljem slučaju.Bolji od Starčevića svakako(koji je bio ispodprosječan)ali nedovoljno dobar.Otišao je samovoljno i sretan mu put.Bošnjaković previše frustriran,prevelikog ega bez pokrića,nema kontinuitet i nepouzdan je, pa i njemu sretan put.Sad imamo Baljića,njemu puna podrška i idemo dalje u nove utakmice.
-ne bih nikoga kritikovao na osnovu nekih špekulacija pa ni Muratovića koji je dosta uradio do sada.Imao je poneku grešku ali ko radi taj i griješi.(po meni njegova jedina omaška u poslu je angažovanje najvećeg promašaja-Zitunija jer navodno Husić nije bio za alžirca ali je doveden na njegov zahtjev).
-što se tiče navodnih nezvaničnih glasina o Ubiparipu mislim da ne treba talasati previše dok ne bude nešto zvanično.Odlazak bi bio loš iz više razloga.Nije baš logično da se vrati tamo odakle su ga već otjerali.Kod nas je rehabilitovan kao igrač,ima veliki kredit,velika primanja,omiljen je i ne vidim zašto bi sada ponovo rizikovao.Ako se pak samovoljno odluči za odlazak ili ga pak Azmir proda onda neka bude tako.Doći će neko drugi i život se nastavlja.Ja prije svega navijam za Tuzla City a tek nakon toga za pojedinca.Igrači dolaze i odlaze a klub ostaje.Otišao ili ostao neki igrač,bili na vrhu ili na dnu ja i dalje dolazim na utakmice.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 23 dec 2019, 22:13

CityCity je napisao/la:
23 dec 2019, 21:41
-ne vidim razlog da uzdižemo tog Varešanovića jer je bio prosječan u najboljem slučaju.Bolji od Starčevića svakako(koji je bio ispodprosječan)ali nedovoljno dobar.Otišao je samovoljno i sretan mu put.Bošnjaković previše frustriran,prevelikog ega bez pokrića,nema kontinuitet i nepouzdan je, pa i njemu sretan put.Sad imamo Baljića,njemu puna podrška i idemo dalje u nove utakmice.
-ne bih nikoga kritikovao na osnovu nekih špekulacija pa ni Muratovića koji je dosta uradio do sada.Imao je poneku grešku ali ko radi taj i griješi.(po meni njegova jedina omaška u poslu je angažovanje najvećeg promašaja-Zitunija jer navodno Husić nije bio za alžirca ali je doveden na njegov zahtjev).
-što se tiče navodnih nezvaničnih glasina o Ubiparipu mislim da ne treba talasati previše dok ne bude nešto zvanično.Odlazak bi bio loš iz više razloga.Nije baš logično da se vrati tamo odakle su ga već otjerali.Kod nas je rehabilitovan kao igrač,ima veliki kredit,velika primanja,omiljen je i ne vidim zašto bi sada ponovo rizikovao.Ako se pak samovoljno odluči za odlazak ili ga pak Azmir proda onda neka bude tako.Doći će neko drugi i život se nastavlja.Ja prije svega navijam za Tuzla City a tek nakon toga za pojedinca.Igrači dolaze i odlaze a klub ostaje.Otišao ili ostao neki igrač,bili na vrhu ili na dnu ja i dalje dolazim na utakmice.
Otprilike smo istog stava i misljenja. Igraci dolaze i odlaze, konkretno Ubiparip, 31 godina, ako ga i prodamo mozda bih sad mogli i nesto zaraditi, posle slabo ili cak rizikujemo sa produzenjem ugovora. Jedno je sigurno, dosta ce igraca doci i otici, bit ce onih koji nece opravdat ocekivanja, i nemozemo cekati kao u slucaju Zitounija da bi nekom to spoticali. Neznam zasto biti nezadovoljan polusezonom, dva boda od prvog mjesta, kup...meni je ovo ok!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 23 dec 2019, 22:36

elvirbaljic je napisao/la:
23 dec 2019, 22:13
CityCity je napisao/la:
23 dec 2019, 21:41
Otprilike smo istog stava i misljenja. Igraci dolaze i odlaze, konkretno Ubiparip, 31 godina, ako ga i prodamo mozda bih sad mogli i nesto zaraditi, posle slabo ili cak rizikujemo sa produzenjem ugovora. Jedno je sigurno, dosta ce igraca doci i otici, bit ce onih koji nece opravdat ocekivanja, i nemozemo cekati kao u slucaju Zitounija da bi nekom to spoticali. Neznam zasto biti nezadovoljan polusezonom, dva boda od prvog mjesta, kup...meni je ovo ok!
Da,svakako.Ubiparip je zaslužio veliki respekt jer je za nešto više od godinu dana napravio puno (njegovim golovima smo ostali prošle sezone a ove smo u vrhu između ostalog i zahvaljujući njegovom učinku).Treba napomenuti da je od 12 golova ove sezone pola postigao iz jedanaesteraca (treba mu odati priznanje da je tu zaista nepogrešiv i da je malo igrača sa takvim procentom uspješnosti izvođenja penala).Ipak ako se desi nekim slučajem da se proda onda treba angažovati jednako kvalitetno adekvatno pojačanje da bi i dalje ostali u vrhu.Polusezona je bila dobra(prvo mjesto nam je izbjeglo za jedan gol ili jednu sudijsku odluku),tako da sve ovo što je urađeno treba nastaviti,nadograditi i vjerovati u uspjeh.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 dec 2019, 11:57

"Osmanlije", vidjet ćemo čta će bit.
p.s.
Nakon najvećeg i najsramotnijeg poraza našeg kluba od Osijeka 8:2,STEKLI SMO PRAVO DA NOSIMO POČASNI NAZIV "OSMANLIJE".

15.11.19
Neviđena blamaža FK Tuzla City u Osijeku
Poraz koji će dugo pamtiti u redovima bh. premijerligaša
U prijateljskom susretu snage su odmjerili NK Osijek i bh. premijerligaš FK Tuzla City.

"Jasmina Smajic" Ovo je tolika bruka i sramota da je svaka riječ suvišna -- tačno se vidi da je riječ o momcima koji se ne stide ni boga ni naroda --- kako ih nije sramota Azmira koji im dao naj bolje uslove u PL -- nije sramota reći da neznaju ali je pošteno pokupiti svoje prnje i u neku Šaban ligu tamo im je mjesto ,sve bi ja to već danas istjerala skupa sa Elvirom i on nije ni za opštinsku ligu -----DOK JOŠ NIJE KASNO ,,mućni glavom Upravo i očisti smeće ---- grijeh je od boga uzimati toliki novac za kvalitetu ispod nule...

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 25 dec 2019, 13:07

Čestit Božić i puno zdravlja u narednom periodu igračima i navijačima (nadam se da i njih imamo) katoličke vjeroispovijesti. Znam da je od igrača tu Ivan Sesar - jedan ali vrijedan.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 dec 2019, 16:18

tuzla1983 je napisao/la:
25 dec 2019, 13:07
Čestit Božić i puno zdravlja u narednom periodu igračima i navijačima (nadam se da i njih imamo) katoličke vjeroispovijesti. Znam da je od igrača tu Ivan Sesar - jedan ali vrijedan.
PRIDRUŽUJEM SE.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 dec 2019, 16:35

Posije ovog sa Ubiparipom ja sam za to da se angažuje Musemić.Uštedjet ćemo jer njemu ne treba sportski direktor.
Jedan je Husref.-Sjetimo se Banovića.
slika
Što će nam dva pripravnika na poziciji gdje se traži čovjek koji zna.
Muratović i Baljić u ovom poslu su početnici.Musemić je veliki trener i čovjek.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 dec 2019, 18:47

Bezsmisleno je prizivati istrosenog i isfrustriranig Musemica kada vec imamo mladog i ambicioznog Baljica cija je trenerska karijera na pocetku. Da se razumijemo Husref je veci poznavalac PL od Balje ali je ters covjek i niko nece njemu placat i trpjeti njegove gluposti. Upravo zbog svade sa igracima je i nogiran iz Sarajeva. Uostalom Azmir o njemu vise zna nego svi mi. Ali, svako ima pravo na svoje misljenje. Oko Voje nema nikakvih zvanicnih info da ide na Grbavicu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 27 dec 2019, 19:56

Yebes trenera koji igracima i navijacima psuje mater!!! E takav nam bas ne treba..

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 dec 2019, 20:01

Evo i Vojo čestita novu godinu. :D

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 dec 2019, 12:12

Intervju Azmir Husić: Evo trenera koji će odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo
Decembar 3, 2019 20:39

-------------------------------------
"Poznati ste kao veliki navijač reprezentacije. Pratite Zmajeve po svim kontinentima. Vjerovatno ste imali priliku vidjeti ko se sve pominje kao mogući selektor. Imate li Vi, možda neko trenersko ime za selektora reprezentacije?

– Imam. Znam trenera koji bi mogao napraviti uspjeh s reprezentacijom.

Koji je to trener?

– U ovom trenutku Husref Musemić je najbolje rješenje za selektora.

Zašto tako mislite?

– Musemić je dokazan trener. Prije svega dobar insan, a to je vrlo važno u svakom poslu. Da to ljudi prepoznaju i da ti vjeruju. Husref je ostvarenim rezultatima, gdje god je radio, pokazao da posjeduje kvalitet. Smatram da bi Savez izborom Musemića odao priznanje domaćem nogometu. Vi znate da neki selektori nisu pridavali previše paźnje domaćoj ligi. Itekako je vaźno da s izborom Musemića pošaljemo poruku kako BiH ima kvalitetne trenere i igrače. Znate li šta bi značilo da s Husrefom odemo na Evropsko prvenstvo. Svi bi dobili na cijeni, igrači, treneri, općenito naš nogomet. Vidite kako to rade i na najbolji način kapitaliziraju naši susjedi. Uostalom, kakva nam je garancija da ćemo otići na EP s nekim zvučnim imenom? Nikakva! Musemić kao naš trofejni trener zaslužuje šansu da vodi reprezentaciju"
-----------------------------------------

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 28 dec 2019, 12:59

tuzlac je napisao/la:
28 dec 2019, 12:12
Intervju Azmir Husić: Evo trenera koji će odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo

"Poznati ste kao veliki navijač reprezentacije. Pratite Zmajeve po svim kontinentima. Vjerovatno ste imali priliku vidjeti ko se sve pominje kao mogući selektor. Imate li Vi, možda neko trenersko ime za selektora reprezentacije?

Koji je to trener?

Zašto tako mislite?

– Musemić je dokazan trener. Prije svega dobar insan, a to je vrlo važno u svakom poslu. Da to ljudi prepoznaju i da ti vjeruju. Husref je ostvarenim rezultatima, gdje god je radio, pokazao da posjeduje kvalitet. Smatram da bi Savez izborom Musemića odao priznanje domaćem nogometu. Vi znate da neki selektori nisu pridavali previše paźnje domaćoj ligi. Itekako je vaźno da s izborom Musemića pošaljemo poruku kako BiH ima kvalitetne trenere i igrače. Znate li šta bi značilo da s Husrefom odemo na Evropsko prvenstvo. Svi bi dobili na cijeni, igrači, treneri, općenito naš nogomet. Vidite kako to rade i na najbolji način kapitaliziraju naši susjedi. Uostalom, kakva nam je garancija da ćemo otići na EP s nekim zvučnim imenom? Nikakva! Musemić kao naš trofejni trener zaslužuje šansu da vodi reprezentaciju"
I ja sam za to da dovedes Musemica, de samo bogati plati Baljicu za prijevremeni raskid ugovora, nemoj tudjim kyrcem mlatiti. Kad si spreman neato da predlazes a sto se tice finansijskih ulaganja de se i isprsi.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 28 dec 2019, 14:14

tuzlac je napisao/la:
28 dec 2019, 12:12

Koji je to trener?

Zašto tako mislite?

Prijatelju bilo bi jako neozbiljno otpustit Baljića samo zato što je Husref dobio nogu kod pitara. Opet da ga pozovu na poluvremenu neke utakmice on bi nas ostavio i pravac Koševo jer on jednostavno voli taj klub a u druge ide samo ako mora.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 dec 2019, 19:09

U jesen 2004 sam sa tada članom skupštine Gorkog, rah.Uzejrom Čengićem trknuo do Ugljevika na utakmicu Rudar - Čelik 1:0.Čengić je bio dajđa Vojvodiću.Te jeseni u Čelik su prešli Vojvodić i A. Mešanović i bilo nam je drago vidjeti ih.Gorki je igrao dan prije u subotu u Trebinju i izgubio 3:2.Bio je i rah.Hamdija Hodžić "Hodža",Fuki i još dosta raje iz Tuzle.Trener Čelika bio je Husref Musemić.Sjedili smo na zapadnoj tribini poviš njega.Taj čovjek je sa puno truda,elana i energije vodio svoju ekipu isto onako kako vodi Sarajevo ili kako je vodio Gorki.Čelik je te jeseni sa 2:1 pobijedio Sarajevo.Šta je Gorki uradio od Sarajeva za vrijeme Musemića to je za istoriju.Radi se o dokazanom znalcu i profesionalcu.Sile zla su privremeno rastavile 2016 godine Husića i Musemića. Sada ,fala Bogu nema prepreka da nastave saradnju a za našu KLUPSKU i navijačku dobrobit.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 dec 2019, 14:38

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 30 dec 2019, 14:45

Nije loše pojačanje umjesto Saida čak šta više od slobodnih igrača na tržištu nije bilo drugog - odnosno boljeg izbora. Jedino je upitno koliko je fizički spreman.
https://sportsport.ba/fudbal/filip-arez ... ity/346250

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 dec 2019, 16:59

Dobro došao u Tuzla City Filip Arežina.
Neka te zdravlje posluži i sreća prati.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: NeRi_K, Quartararo i 24 gosta.