ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑04 jan 2020, 01:05
fudbalfudbal je napisao/la: ↑04 jan 2020, 01:02
ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑04 jan 2020, 00:56
Istina je, Dasa odavno to radi. Imas slucaj malog Tarika Kodre, ekstra golman, bas dobar potencijal, presao iz kadeta u mladje juniore na pocetku sezone i rekli mu da ode braniti negdje drugo jednu godinu jer ima taj stariji junior i on je u prednosti iako nije nista bolji. Momak ode u Capljinu na "posudbu", bio prvi golman juniora i vidio ga trener prvog tima i odmah mu dali ugovor za prvi tim. Trenutno je drugi golman prvog tima i prvi u juniorima. Kaze Dasa da ce se Velez pokajati jer se mali stalno razvija i sve je bolji i bolji. Moguce da ode na ljeto u Njemacku, ali nama eto ne valja.
Ako se ne varam taj Kodro je bio u Blagaju, pa je otisao u Velez, znam da mi je neko pricao za njega. Velez je dosta dobio dobrih igraca iz okolnih klubova. Cuo sam i za Pucu iz pionira kazu mali voli fudbal pravo, a i igra dobar fudbal ima sve predispozicije da postane pravi igrac. (I on je dosao iz Blagaja, trebalo bi vidit ko dole radi sa djecom ako je do trenera jer nije moguce da toliko igraca ima iz Blagaja talentovanih eto tako samo od sebe).
Uglavnom da se vratim, ne znam koliko neko blizak upravi ima ali Adnana Dizdarevica dovesti u omladinsku skolu Veleza i dati mu ulogu koordinatora - trenera golmana i dobio bi skoro sve najkvalitetnije golmane u nasoj regiji u omladinsku skolu Veleza, i dati mu da on bira ko ce gdje braniti jer nasi treneri nisu bas strucni sto se tice golmanske linije.
Bas logicno nekako rjesenje.
Danas sam vidio i Bakir Basic odlazi u Essen, koga zanima on je kadet a igrao je za juniore, super igrac i super se razvio, steta sto necemo docekati za prvi tim da zaigra jer je mali opasna zvjerka.
Jeste, to je taj. Bio je u Blagaju kao pjetlic i predpionir ja mislim. Steta je propustat bilo koga ko pokazuje imalo talenta i volje za napretkom. Uz ispravan pristup mozemo izbaciti jednog igraca u prvi tim barem u 3 godine.
Flashback
Da se vratim na par godina unazad omladinske skole imali smo mi Dugalica jednog veoma kvalitetnog golmana, zao mi je sto sada nije junior pa da svojom kvalitetom bljesne, inace prestao je igrati fudbal.
Pa smo imali kroz jednu generaciju Volodera koji je bio kod nas i lose branio, pa je otisao u Igman borio se za prvog golmana i sada otisao u Kantonalnu ligu u Iskru iz Stoca.
U toj 96 cini mi se generaciji smo imali i Tipuru koji je i dan danas tu, brani za Bjelopoljac na posudbi i nije nesto branio kod nas, samo jednu protiv Travnika kad je 0-0 zavrsilo (Nurkovic cupao zicere). Poslije smo imali Bosnjaka koji je znao odbraniti nemoguce, pa primiti ludilo, a branio je u Tosku sa Strikom proslu sezonu redovno se mijenjao, sada je u Borcu iz Jelaha, solidan je golman. Od 99 generacije imamo Rahimića, kod nas je ali na posudbi u Jedinstvu, proba da skupi minute.
I onda kad podvučeš liniju imali smo samo jednog kvalitetnog golmana u pet generacija e to je pravi problem terena u Sjevernom.
Nadam se da ce buduce generacije biti kvalitetne i da će Velež imati svoje domaće golmane kao što ih je i imao.