FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 04 jan 2020, 13:22

zagorski je napisao/la:
04 jan 2020, 13:09

Naravno, sve su to pokazatelji da smo u boljoj poziciji u odnosu na ostale klubove, ali ni blizu nekog ppprizeljkivanog nivoa. To je sad vjerovatno stvar ne/sposobnosti rukovodece strukture kluba. I ne znam zasto samo istices koliko je dato para Husrefu, pa hajdete malo izbacite cifru i koliko se daje Sabrini i ostalim uhljebima i da li te pare opravdavaju svojim radom.
Neko je spominjao da je Husrefu potrebna duplo jaca ekipa od konkurencije da bi uzeo titulu. E pa po istoj logici i ovoj upravi je potrebno tri puta veci budzet u odnosu na ostale da bi ostvarili uspjeh i to da im pare neko dadne na hrpu, a ne da oni namaknu, oni to nisu sposobni.
Koji je prizeljkivani nivo? Mislim da o tome vlasnik određuje a ne svaki navijac ili grupa navijaca ponaosob. Dakle, mi smo budzetom i plateznom moci iznad lige. Do prije par godina najmanje dva kluba su uvijek bila u pol poziciji da uzmu igraca prije nas.
Sada to vise nije tako i mi smo ubjedljivo prvi izbor svakom igracu. Orijentacija kluba je u21 igraci, Dovedes trenera u21 repke s ugovorom. Ja sam se nadao boljem ali i ovo je neki put. Do prije 5 godina svaki trener bi nogu dao klubu i otisao u u21 repku. Ne zaboravi, mi smo UG i to je prekomplikovano da bi se krenulo u neke bas ozbiljne projekte. Navijacima bi u cilju klupskog napretka pametnije bilo da su bili pred parlamentom kada je dobijen zakon o sportu jer isti je donosio daleko najvise Sarajevu jer imamo vlasnika koji je rekao da ce i graditi I davati pare, koji placa pune doprinose igracima, da je zakon usvojen bio bi pinooo manji porez pa bi bilo lakse lupam Hadzic dati 15 000 ili 20 000 platu nego sad npr.

Ova uprava ima evo ovu godinu da vidimo kakve je odluke donosila. Ako uzmu opet titulu ja ne znam o cemu pricamo? Ako ne uzmu, sve do jednog treba da leti jer da budzetom koji imaju moraju biti prvaci i tacka.

Sabrini u platu Ne znam, niti me zanima to je direktna odgovornost vlasnika. Ja sam spomenuo Husrefov platu jer se ovdje pise da nam ne daje dovoljno i slicno, plus neko napisa nije to ni blizu 400 000. Itekako je preko 400 000 i Halal bilo za duplu krunu. Al prica da ne daje je smijesna i bespotrebna. Ja odgovorno tvrdim da je problem zapetlja og i Uhljeb skog sistema koji trazi pare na svakom koraku za sve. Hoces stadion, 20 ruku moras potplatiti da bi dobio neku saglasnost da bi poveo poricati o tome uopste.
Napapijri je napisao/la:
04 jan 2020, 13:14
Bolji je Letic ;)
[/quote]
Halilovi je krilo, letica je lijevi bek koji je dosao umjesto bekica da ga zamjeni dok se ne vrati pidro. Pozicije ne znas a raspravljao bi se
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 jan 2020, 13:22

Upravo to i jeste poenta smjene uprave. Realno, vecina raje i sa foruma moze upravljati parama koje si dobio na gotovo. Razlika je u tome sto oni upravljaju novcem za licnu korist kao sto si i naveo, a ne u korist kluba.
@Pantelija, Halilovic je dobar dio druge polusezone proveo na beku, ne pravi se slijep pored ociju. Jos poraznija cinjenica je da mu ta pozicija nije prirodna, ali je svejedno odigrao bolje od prevare Letica. Cak i Hodzic bolje partije pruza na suprotnoj strani od prirodne.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 04 jan 2020, 13:26

;)
Tatamata1946 je napisao/la:
04 jan 2020, 13:11
Sjeverjecudo je napisao/la:
04 jan 2020, 12:18
@pantelija ja se nadam da ces dobiti vizu i da ces otici iz BiH I da neces vise pljuvati po jedinoj nam drzavi i ljudima Koji u njoj zivi,a nadam se i svi ostali koji tako razmisljaju da ce otici.
Ja sam ponosan na svoju domovinu,svoj grad,svoj klub,I ljude u BiH,kakva god da nam je domovina nasa je i jedina nam je.
Mozda i ti jednog dana odes iz drzave, mnogi su sa sjevera otisli a bili su dobri momci i voljeli su i gradi i drzavu i klub...to je vec druga tema i zavisi koliko ko ima radnog staza, gdje radio i na sta je sve nalijetao u firmama, koliko djece ima, od zdravlja itd
Uglavnom opsirna tema kojoj nije ovdje mjesto
Ma shvatam ja to,nije problem to sto neko ode trazeci bolju buducnosti,ja sam htio da kazem da je bolje da idu svi koji pljuju po BiH i po narodu koji u njoj zivi,nek idu u neku drugu drzavu a nek ne pljuju po nasoj jednoj jedinoj.
Uglavnom nek ide ko hoce nemam nista protiv,Al nemoj mi pljuvat po onome sto volim,i za sta su mi clanovi porodice krv dali.

A kad bi ti pricao na sta sam sve nalijetao u firmama,ne bi mi vjerovao,prije 3 godine sam recimo dobio otkaz zbog Sarajeva jer nisam htjeo da radim u subotu,,pa Sam onda recimo radio 37 dana bez slobodnog dana,al ne kukam i ne pricam kako je ovdje sranje a tamo negdje cvjeta cvjece nego pokusavam sam sebi napraviti bolje a ne cekati da to uradi neko mjesto mene,Al kao sto ti rece nije vrijeme ni mjesto da se o tim nekim zivotnim stvarima pise ovdje.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

koznazna
Kontakt:

Post Postao/la koznazna » 04 jan 2020, 13:54

Napapijri je napisao/la:
04 jan 2020, 13:22
Upravo to i jeste poenta smjene uprave. Realno, vecina raje i sa foruma moze upravljati parama koje si dobio na gotovo. Razlika je u tome sto oni upravljaju novcem za licnu korist kao sto si i naveo, a ne u korist kluba.
@Pantelija, Halilovic je dobar dio druge polusezone proveo na beku, ne pravi se slijep pored ociju. Jos poraznija cinjenica je da mu ta pozicija nije prirodna, ali je svejedno odigrao bolje od prevare Letica. Cak i Hodzic bolje partije pruza na suprotnoj strani od prirodne.
Nije tacno, vecina protiv uprave ovdje, a da vode klub bi ostavila Husrefa, tako da su automatski vece neznalice od postojece. U sportskom smmislu ova uprava je dosad najbolja sto se toga tice, vrlo malo kikseva su pravili.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 jan 2020, 14:03

koznazna je napisao/la:
04 jan 2020, 13:54
Napapijri je napisao/la:
04 jan 2020, 13:22
Nije tacno, vecina protiv uprave ovdje, a da vode klub bi ostavila Husrefa, tako da su automatski vece neznalice od postojece. U sportskom smmislu ova uprava je dosad najbolja sto se toga tice, vrlo malo kikseva su pravili.
Procitaj moj raniji post koji govori o ulaganjima i shvatit ces da nikada i ne bi bilo potrebe za mijenjanjem trenera.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

koznazna
Kontakt:

Post Postao/la koznazna » 04 jan 2020, 14:07

Dovoljno je bilo ulozeno i dovoljno je dobra ekipa ostala na ljeto, no ocigleeno nije islo vise, tako da ti je argument nevalidan,.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2020, 14:13

Pantelija je sve upravu !!!
Klub ide naprijed, Husref je bio jedini problem zato je skolonjen. Sad ce renesansa FKS sve ce biti med i mlijeko.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 04 jan 2020, 14:15

Vraća Zrinjski šampionsku ekipu, al opet nije to to bez Sliškovića, al bit će yebeni na proljeće.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 jan 2020, 14:21

koznazna je napisao/la:
04 jan 2020, 14:07
Dovoljno je bilo ulozeno i dovoljno je dobra ekipa ostala na ljeto, no ocigleeno nije islo vise, tako da ti je argument nevalidan,.
Dovoljno je bilo uci u sezonu sa Djokanovicem kao jedinim pravim zadnjim veznim, koji je skoro jos uvijek junior? Dovoljno je da ti igraci strajkuju zbog neisplacenih plata? Dovoljno da igramo u Zenici evropsku utakmicu? Dovoljno da neko blokira ocekivano pojacanje u veznom redu (neka neko napise prezime fudbalera spominjanog na Hayatu)? Dovoljno da ti uhljupi kazu da nastavis tekmu u Sirokom? Dovoljno da povuces tekst sa zvanicne stranice o nemilim dogadjajima, pa postavis onaj sto je Semir pisao? Dovoljno da ti Siroki Brijeg slozi tuzbu zbog klevete? Dovoljno da uzmes auta za toliki novac, a nisi rijesio pitanje plata i pojacanja? Dovoljno da ti pr za engleski vrsi neko ko poznaje jeziki koliko i onaj GOAT na NBA temi? Dovoljno da ti cure informacije o platama igraca i strucnog staba zbog cega jedna od ku.ravi dobija otkaz? Dovoljno da tjeras trenera 5 dans pred posljednje kolo? Pa ako je sve to dovoljno, sto onda 80% svake tribine zeli njihove ostavke?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jan 2020, 14:25

**** vas grob i uprava i husref i sve!Ja se odjavljujem sa ove teme jer je ovo odvratno postalo!Vrtite se u krug vec mjesec **** dana.
Dovidjenja
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 04 jan 2020, 14:27

Slobodan Medojević je bio dogovoren pa stopiran njegov dolazak. Imali bi sigurno nekoliko bodova više da se isti doveo.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 jan 2020, 14:28

Ostat ces bez dnevnice, prvo pronadji drugi izvor primanja. Pozdrav.

koznazna
Kontakt:

Post Postao/la koznazna » 04 jan 2020, 14:31

Napapijri je napisao/la:
04 jan 2020, 14:21
koznazna je napisao/la:
04 jan 2020, 14:07
Dovoljno je bilo uci u sezonu sa Djokanovicem kao jedinim pravim zadnjim veznim, koji je skoro jos uvijek junior? Dovoljno je da ti igraci strajkuju zbog neisplacenih plata? Dovoljno da igramo u Zenici evropsku utakmicu? Dovoljno da neko blokira ocekivano pojacanje u veznom redu (neka neko napise prezime fudbalera spominjanog na Hayatu)? Dovoljno da ti uhljupi kazu da nastavis tekmu u Sirokom? Dovoljno da povuces tekst sa zvanicne stranice o nemilim dogadjajima, pa postavis onaj sto je Semir pisao? Dovoljno da ti Siroki Brijeg slozi tuzbu zbog klevete? Dovoljno da uzmes auta za toliki novac, a nisi rijesio pitanje plata i pojacanja? Dovoljno da ti pr za engleski vrsi neko ko poznaje jeziki koliko i onaj GOAT na NBA temi? Dovoljno da ti cure informacije o platama igraca i strucnog staba zbog cega jedna od ku.ravi dobija otkaz? Dovoljno da tjeras trenera 5 dans pred posljednje kolo? Pa ako je sve to dovoljno, sto onda 80% svake tribine zeli njihove ostavke?
Djokanovic nije jedini zadnji vezni, no to nije bitno, sam trener to nije problematizirao pa sto bi ja? Strajk bio cca 3 dana i to zbog tehnickih problema, no pitar ce larmu od svega praviti. Sta je uprava mogla uraditi pored kretenske opstine centar, dobro da se to desiko jer se skrenulo na problem i nesto se desava po tom pitanju. Mahalska prica o tom blokiranju no nista novo, za nastafljanje utakmice u sirokom po mojim informacijama je odgovoran husref, sta cemo sad? Opet laz oko plata i pokacanja, pojacanja su dosla trener i sd podjenako lose procijenili. Slazem se za engleski. Pa vidis da je dovoljno cim je doticna osoba dobila otkaz, znaci rade i reaguju. Trrener je trebo biti otjeran nakon grbavice, da sam se ja pito, tu je uprava pogrijesila sa cekanjem. Ne znam gdje si vrsio anketu ali mislim da je taj procenat daleko od stvarnog stanja.
Uglavnom dosta si pitanja postavio , nijedno nije adresirano na glavnog krivca za jesenju blamazu u derbijima i katastrofalnu igru opcenito bez posebne perspeltive jer je zatrovo odnose u ekipi nepovratno, zanimljiv objektivizam i zelja za napretkom kluba.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 jan 2020, 14:32

Napapijri je napisao/la:
04 jan 2020, 14:28
Ostat ces bez dnevnice, prvo pronadji drugi izvor primanja. Pozdrav.
Mozda, ali vi ste vec ostali bez dnevnica odlaskom Husrefa. :kafa:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 jan 2020, 14:37

Al sutilo se dok je bivsi trener bio tu... Al kad je otisao, ajmo sad napasti klub
Sad kao lose rade...

Sta suza za parama uradi od ljudi

:lol:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 jan 2020, 14:40

Odvoit Marinkovica od begicove sise je dokaz da smo najsnazni klub u bih, posebno u ovoj situaci gdje turbulencija sa nivijacima ogromna a tamo imo nemo rezultat pritiska nema para na vrijeme radis 30 dana gidisnje ito je to..

Ako se u obzir uzme da je madzare ostavio radi begiceve sise to je dokaz da smo mu dali bar 3x vecu platu nego sto je imo kod veleza2.

Takode kupovina milanovica i serbedzica (kad ovog odkupimo) je dokaz moci.. takode treba jos 5-6 m km godisnje Nam da trosi da bi mogli kupovat kvalitet u akademiju i jos 2 A KLASE igraca

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 jan 2020, 14:43

Djokanovic je jedini zadnji vezni, Gavric i Rahmanovic to nisu. Istina, Mustafic jeste, ali vec prosle godine smo vidjeli da nije dorastao. Naredba je dosla iz VIP dijela, tj.onog tamo coska Pecare u sklopu kojeg sjede sluzbena lica i predstavnici klubova. Rizikovali smo prolazak u kupu (iz kojega smo svejedno ispali) na ustrb ugleda kluba. Mene zaista ne zanima toliko ko je trener (samo da nije prevara Custovic), cak smatram da je Marinovic jednako dobar kao i Musemic, ja uistinu i stojim iza onog dijela u kojem se navodi da je "nepravedan nacin i vrijeme otkaza". To da li je mogao i trebao biti otjeran nakon Atalante, GOSK-a ili Grbavice je tema o kojoj se da raspravljati.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 jan 2020, 14:45

Napapijri je napisao/la:
04 jan 2020, 14:43
Djokanovic je jedini zadnji vezni, Gavric i Rahmanovic to nisu. Istina, Mustafic jeste, ali vec prosle godine smo vidjeli da nije dorastao. Naredba je dosla iz VIP dijela, tj.onog tamo coska Pecare u sklopu kojeg sjede sluzbena lica i predstavnici klubova. Rizikovali smo prolazak u kupu (iz kojega smo svejedno ispali) na ustrb ugleda kluba. Mene zaista ne zanima toliko ko je trener (samo da nije prevara Custovic), cak smatram da je Marinovic jednako dobar kao i Musemic, ja uistinu i stojim iza onog dijela u kojem se navodi da je "nepravedan nacin i vrijeme otkaza". To da li je mogao i trebao biti otjeran nakon Atalante, GOSK-a ili Grbavice je tema o kojoj se da raspravljati.
U si rokom je Husref odlucio da se izadje na teren iako igraci nisu htjeli. Sabrina je rekla da ekipa i trener odluve sta ce jer znaju situaciju bolje nego oni.
Zbog toga neki igraci su i usli u svadju sa Husrefom.
Kada je otisao ne vise od 3 igraca su mu se zahvalila na saradnji ostali su ga izignorisali.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2020, 14:51

Kaze nema mahale a Pantelija sve zna sta je bilo u svlacionici koliko ko ima platu itd. I iznosi to na forum.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 04 jan 2020, 14:53

BordoSarajevo je napisao/la:
04 jan 2020, 14:15
Vraća Zrinjski šampionsku ekipu, al opet nije to to bez Sliškovića, al bit će yebeni na proljeće.
Nama ne trebaju pojacanja, mi cemo to sve rasuti.
:kafa:
Jesmo ažurni :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86 i 51 gost.