PS: Evo na Areni 1 imate prijateljsku Norveška-Srbija, pa eto malo skautirajte Norvežane da vidimo hoće li nas uzeti 10+ ili 15+ razlike

Moderator/ica: Pasha
Zbog hrpe gluposti propustio taj post. Šta kažeš na igru u napadu juče?Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 14:59Kakvu tranziciju imaju Norvežani, mi stvarno moramo igrati strašnu odbranu i maksimalno smanjiti tehničke greške, igrati spore napade pokušati ih uspavati (dobro mi svakako i ne znamo igrati brzo, to neće biti problem) ako se ne mislimo obrukati.
@samoposmatram
Imaš snimak na prethodnim stranicama, neko je postavio.
Sa đuturumima od 40g nebi ni Norveska isla naprijed
Gledam i ja, bar da vidim sta Norvezani mogu, iako je tu skoro sve poznato.Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 14:29Hahahaha daj ba niste normalni, uništili ste temu skroz![]()
PS: Evo na Areni 1 imate prijateljsku Norveška-Srbija, pa eto malo skautirajte Norvežane da vidimo hoće li nas uzeti 10+ ili 15+ razlike, a i da Helćo vidi mogu li šta ovi njegovi uraditi protiv Hrvata na Euru.
Nije bilo loše, mada treba biti realan pa reći da se i nisu igrale neke odbrane jučer, recimo u prvom poluvremenu smo im jedno pet puta prodali čistu loptu na pivota što će biti vrlo vrlo teško protiv Norvežana, a pogotovo protiv Francuza.samoposmatram je napisao/la: ↑05 jan 2020, 15:02Zbog hrpe gluposti propustio taj post. Šta kažeš na igru u napadu juče?Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 14:59Kakvu tranziciju imaju Norvežani, mi stvarno moramo igrati strašnu odbranu i maksimalno smanjiti tehničke greške, igrati spore napade pokušati ih uspavati (dobro mi svakako i ne znamo igrati brzo, to neće biti problem) ako se ne mislimo obrukati.
@samoposmatram
Ma treba ih tući maksimalno u odbrani, biti agresivan, ali jbg neće to dugo moći tako, domaćini su, puno su kvalitetnija reprezentacija, neće to ni sudije dopustiti da im na taj način pariramo.bosanskazvijer je napisao/la: ↑05 jan 2020, 15:04Gledam i ja, bar da vidim sta Norvezani mogu, iako je tu skoro sve poznato.Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 14:29Hahahaha daj ba niste normalni, uništili ste temu skroz![]()
PS: Evo na Areni 1 imate prijateljsku Norveška-Srbija, pa eto malo skautirajte Norvežane da vidimo hoće li nas uzeti 10+ ili 15+ razlike, a i da Helćo vidi mogu li šta ovi njegovi uraditi protiv Hrvata na Euru.
Najbitnije da ne smijemo uci u trku sa njima, nego pokusati usporiti max igru i igrati odbranu na granici iskljucenja svih 60 minuta.
Oni su protiv 6-0 sa dubokim izlascima tanji i mislim da trebamo igrati tako.
Svaki drugi nacin ako budemo probali, mislim da ce nas rutinski dobiti.
Ma treba se "pofajtati" sa njima i na glavu se bacati, pa barem znas da si sve dao od sebe kako god zavrsilo, a sudije, o tome ne treba ni misliti.Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 15:13Ma treba ih tući maksimalno u odbrani, biti agresivan, ali jbg neće to dugo moći tako, domaćini su, puno su kvalitetnija reprezentacija, neće to ni sudije dopustiti da im na taj način pariramo.bosanskazvijer je napisao/la: ↑05 jan 2020, 15:04Gledam i ja, bar da vidim sta Norvezani mogu, iako je tu skoro sve poznato.Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 14:29Hahahaha daj ba niste normalni, uništili ste temu skroz![]()
Najbitnije da ne smijemo uci u trku sa njima, nego pokusati usporiti max igru i igrati odbranu na granici iskljucenja svih 60 minuta.
Oni su protiv 6-0 sa dubokim izlascima tanji i mislim da trebamo igrati tako.
Svaki drugi nacin ako budemo probali, mislim da ce nas rutinski dobiti.
Ali eto, nek' daju momci sve od sebe kao što su uvijek davali i ja ću biti zadovoljan makar 20 razlike izgubili.
Hamidovic mozda zbog igre u odbrani ispasta. Kakav je taj Keskic?Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 15:10Nije bilo loše, mada treba biti realan pa reći da se i nisu igrale neke odbrane jučer, recimo u prvom poluvremenu smo im jedno pet puta prodali čistu loptu na pivota što će biti vrlo vrlo teško protiv Norvežana, a pogotovo protiv Francuza.samoposmatram je napisao/la: ↑05 jan 2020, 15:02Zbog hrpe gluposti propustio taj post. Šta kažeš na igru u napadu juče?Raonffa je napisao/la: ↑05 jan 2020, 14:59Kakvu tranziciju imaju Norvežani, mi stvarno moramo igrati strašnu odbranu i maksimalno smanjiti tehničke greške, igrati spore napade pokušati ih uspavati (dobro mi svakako i ne znamo igrati brzo, to neće biti problem) ako se ne mislimo obrukati.
@samoposmatram
Druga stvar, nisu bili nešto pretjerano agresivni na našim bekovima, što isto neće biti tako protiv Norvežana odnosno u bilo kojoj drugoj takmičarskoj utakmici, pa smo davali golove sa tih pozicija iz prilično čistih situacija. Panić je recimo zabio 10ak golova, od toga je barem pola zabio praktično bez protivničkog bloka.
Dobro je što smo razigrali njega (na Panića mislim), Haseljić je bio odličan (3/3, i to dvije situacije su bile haman iz mrtvog ugla je skočio i zabio), Burić na golu također, žao mi je samo što Hamidović nije dobio minute na lijevom beku jer trebat će nam njegovi dalekometni šutevi kada dođu one minute gdje nam protivnik izađe visoko i kada npr zatvore lagano Prcea, onda Hamidović to može razbiti svojim topom u ruci.
A eto ako je možda nešto pozitivno u svemu tome, to je što vjerovatno ni protivnici ne očekuju Hamidovića nešto puno niti su vjerovatno pretjerano upoznati sa njegovim kvalitetima, što može biti dobro po nas ako mu Bilal dadne šansu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.