Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la ASD » 06 jan 2020, 23:48

Raonffa je napisao/la:
06 jan 2020, 23:42
Wandelanoite je napisao/la:
06 jan 2020, 23:38
Raonffa je napisao/la:
06 jan 2020, 23:35

Ma ja, znam na koje igrače misliš, nema Mulalić veze sa njima, to su "Odovićeve bebe" :mrgreen: Mada, Adžem je Bajiću i Memiji faktički dao status prvotimaca, kasnije je to preuzeo Odović, dodao Hadžiahmetovića i Beganovića i doveo ih je do vrhunca forme svu četvoricu. Čak se može reći i da je Sadiković proigrao pod Odovićem, iako je njemu to bila već druga seniorska sezona al' tada se afirmisao i konačno pokazao zašto je dobijao priliku.
I bolje ta generacija napravila rezultate nego svi poslije njih, a Misimovic je placao fino "pojacanja".
Jeste, ali ne može ni svaka generacija biti kao ta jbg. Mada, bilo je i poslije dobrih generacija koje su propale zbog polovnjaka iz komšijskih zemalja, pogotovo ona generacija što je igrala protiv Atletika juniorsku LP. Od te generacije jedino je Šabanadžović napravio nekakvu karijeru, a realno bila su bar tri bolja igrača (po mom mišljenju) od njega u toj generaciji koji danas igraju na posudbama po federalnoj ligi.
Ima ih par što nisu propali, ali opet je to daleko od očekivanog. Ja se nadam da će onaj Šehić uspjeti probiti negdje iznad Premijer lige.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 06 jan 2020, 23:50

Raonffa je napisao/la:
06 jan 2020, 23:42
Jeste, ali ne može ni svaka generacija biti kao ta jbg. Mada, bilo je i poslije dobrih generacija koje su propale zbog polovnjaka iz komšijskih zemalja, pogotovo ona generacija što je igrala protiv Atletika juniorsku LP. Od te generacije jedino je Šabanadžović napravio nekakvu karijeru, a realno bila su bar tri bolja igrača (po mom mišljenju) od njega u toj generaciji koji danas igraju na posudbama po federalnoj ligi.
Imali su tu Atletico generaciju nista manje talentovanu kao i prije tog 94/95 je bila dobra, znam dobro jer sam tad skautiro te omladinske lige Mulalic kadete vodio, Adzem juniore. Posle toga kod Mulalica u juniorima Mujagic kao kadet igrao za juniore i davao golove. Bilo je tu talenata koji pravu sansu nisu dobili.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 jan 2020, 23:58

Da se razumijemo. Razlika između Premijer lige i omladinskih liga je ogromna. Dobro bi došla neka reorganizacija tih liga.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 07 jan 2020, 00:01

Da, ali bit price je da se da sansa tim mlađim talentima. Dino Hasanovic je bio kapiten Želje i daleko najjaci veznjak tada u omladinskoj ligi BiH, a ne znam da li je minutu odigrao za prvi tim.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2020, 00:08

Sa Mujagićem je nešto zapelo oko ugovora, nije htio da produži ili slično, zato i nije dobijao neku priliku za igru iako je par puta bio na klupi, možda je i ušao jednom ili dva puta sa klupe u Kupu ili tako nešto.

Žerić je recimo dobijao šansu, ali njega su pokopali što polovnjaci što luda glava, Hajdarević je igrao dobro na početku pa je kasnije i on pao u zaborav zbog svih velikih 'pojačanja'. Recimo Osmanković je dobijao mizerne šanse sve ove godine do dolaska Osima, a da se momku dala prava šansa prije 3-4 godine sada bi možda imali odličnog stopera al' jbg.

Aldin Šehić je dobijao priliku na desnom beku, po meni nije bio ništa specijalno ni u juniorima, u seniorima pogotovo. Eldara Šehića su prekomandovali sa desnog krila na lijevog beka (valjda zato što je ljevak), pa je tu dobio par šansi u prvom timu al' dečko nije znao igrati tu poziciju, a bio je možda i najbolji igrač 'Atletikovaca'.

Danas Žerić i Eldar Šehić igraju za Goražde i TOŠK čini mi se, igraju prilično dobro, pa možda nešto i bude od njih al' teško je očekivati neke velike stvari sada.

Dinu Hasanovića je zakačila ona sezona 15/16 kada je Željo promijenio haman čitav tim na zimskoj pauzi. Dobijao je Dino neke šanse u jesenjem dijelu ali nije me vala nešto impresionirao, čovjek bi rekao da samo zna udarati, mada ni dan danas nije nešto drugačiji tip veznjaka.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 07 jan 2020, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 jan 2020, 00:09

Odigrao je nešto malo mečeva, da nije imao onu posudbu u Čelik ne bi ni zaigrao više u Premijer Ligi, to ga spasilo.

Po meni. Treba podhitno uraditi nešto na tom segmentu. Talenta ima, par igrača odskače u omladinskim ligama ali je problem što je prelazak pretežak.
Dobro bi došlo osnivanje b klubova po uzora na neke druge lige.
Željo da je imao b tim u recimo federalnoj ligi u prethodnih desetak godina, siguran sam da bi izbacili puno više igrača.

Po nekom mom mišljenju, u ovakvoj juniorskoj ligi kakva je današnja. Igračima izlaznog godišta (ove godine 2001.) je bolje ići na posudbu u federalnu ligu nego igrati tu ligu. Govorim za ove bolje.
Daleko od toga da smatram federalnu ligu normalnom ligom. To smeće prvo treba kratiti i smanjiti broj klubova koji ispadaju.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 jan 2020, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 07 jan 2020, 00:10

Wandelanoite je napisao/la:
07 jan 2020, 00:01
Da, ali bit price je da se da sansa tim mlađim talentima. Dino Hasanovic je bio kapiten Želje i daleko najjaci veznjak tada u omladinskoj ligi BiH, a ne znam da li je minutu odigrao za prvi tim.
Igra odlično ove sezone.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 jan 2020, 00:59

Drape je napisao/la:
06 jan 2020, 23:19
Zašto mi ne proizvedemo našeg vlastitog Bećira Omeragića? Premijer liga BiH je slabije takmičenjenje od švicarske lige pa ipak nemamo defanzivaca iz 2002. godišta da igraju ali zato imamo Bogičevića iz 1983. godišta.
Ne moze biti iz BiH PL kada najbolji igrac lige i 'strasan potencijal' Nihad Mujakic nakon pola godine ne moze igrati u ponajgorem klubu u belgijskoj ligi

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 07 jan 2020, 05:36

Imali brandao iz veleza ikakvo pravo da dobije nase papire?

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 jan 2020, 09:27

Drape je napisao/la:
06 jan 2020, 23:19
Zašto mi ne proizvedemo našeg vlastitog Bećira Omeragića? Premijer liga BiH je slabije takmičenjenje od švicarske lige pa ipak nemamo defanzivaca iz 2002. godišta da igraju ali zato imamo Bogičevića iz 1983. godišta.
Molim te lijepo da biraš s kim ćeš paralele praviti da ne bih ja malo na kućni prag dolazio.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jan 2020, 10:12

Ma kakva nasa djeca...bacaju ti alibi tako uprave kad je los rezultat. Svi nabrojani nasi zajedno sa sabanadzovicem su smijesni igraci kojima je krajnji domet FBIH. Nema toliko talenta kod nas, a jos manje kvalizetnog rada..nemojte se zavaravati.

Daje nasa liga sasvim.dovoljno s obzirom na stanje u njoj.

Hodzic, Gojak, Visca, Duljevic itd...

Jbg al mora se i kroz repkh dat afirmacija. Ja tvrdim i dalje cu tvrditi da se dala sansa malo vise u rrpci recimo Duljevicu i Hodzicu kad je trrbalo dns bi bili duplo bolji igraci...

Al jbg i vi svi hocete da se....da vam ne udje. Hocete nekog iz nase lige tek kad taj neko ko Visca recimo napravi karijeru sam...Do tad daj nam nek jasu ovi standardni ako treba do 40e ili daj nam ovih neki levata tipa Kodre i onda sutra reci jes nam losa liga
=\_1921_/=

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 07 jan 2020, 10:18

sta znaci nema talenta? genetski smo inferiorni dok djeca nasih ljudi u svijetu prave odlicne karijere u zemljama gdje imaju bolje uslove?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 jan 2020, 10:37

invincible1921 je napisao/la:
07 jan 2020, 10:12
Ma kakva nasa djeca...bacaju ti alibi tako uprave kad je los rezultat. Svi nabrojani nasi zajedno sa sabanadzovicem su smijesni igraci kojima je krajnji domet FBIH. Nema toliko talenta kod nas, a jos manje kvalizetnog rada..nemojte se zavaravati.

Jbg al mora se i kroz repkh dat afirmacija. Ja tvrdim i dalje cu tvrditi da se dala sansa malo vise u rrpci recimo Duljevicu i Hodzicu kad je trrbalo dns bi bili duplo bolji igraci...

Al jbg i vi svi hocete da se....da vam ne udje. Hocete nekog iz nase lige tek kad taj neko ko Visca recimo napravi karijeru sam...Do tad daj nam nek jasu ovi standardni ako treba do 40e ili daj nam ovih neki levata tipa Kodre i onda sutra reci jes nam losa liga
Hodzic i Gojak su (bili) u izlogu daleko najatraktivnijeg balkanskog kluba, koji prodaje skoro sve sto imalo valja.
Ako iz takvog kluba ne naprave transfere, a Hodzic nije, onda nema kvaliteta. Ne moze im pomoci ni spanska reprezentacija. Da ne nabrajam ostale flopove koji su dobili sansu u Dinamu i nisu nista pokazali.
Slicno je i s Duljevicem koji je bio klupiran u cvajti, kao i sada u Legue 1. Husejinovic je sa 20 dobio sansu u Werderu i pokazao da nema kvalitet.

Deplasirana je ta prica kojom se krivica za status najgore europske lige, koja proizvodi 99% skarta, prebacuje na reprezentaciju.
Bolje idite i bunite se protiv amaterizma , javasluka, korupcije, neznanja u vasim klubovima "svetinjama". Da barem dostignemo nivo makedonske lige.
Nazalost, umjesto da bude baza kvaliteta za uspjeh reprezentacije, nasa liga je kamen oko vrata reprezentaciji.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 07 jan 2020, 10:44, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jan 2020, 10:43

Opet se vracamo na onu staru diskusiju, nije do reprezentacije nego do klubova. Visca igrao odlicno za u21 reprezentaciju, sa Zeljom isto tako protiv Sheriffa i napravio transfer. Mlad i perspektivan igrac, od kojeg ce reprezentacije kasnije imati koristi. Samo taj Visca prije 8-9 godina, i Visca koji je standardan za reprezentaciju su dva razlicita igraca, jer je kroz igranjem za veci klub u dosta jacoj ligi napredovao. Pogledaj bilo koju reprezentaciju naseg ranga, od ovih iz Skandinavije pa do Centralno Evropskih, i oni zovu najbolje igrace, a to su uglavnom igraci koji igraju vani u vecim klubovima. Mozda se desi da pozovu 3 igraca iz domace lige, ali i to su klubovi koji su bolji od klubova iz BHPL. Evo sad npr slucaj na poziciji desnog beka. Mora da se zove Vranjes, koji uopste ne igra desnog beka za AEK, a konkurencija je Kvrzic i Mateo Susic. Ko da se ne bi pozvao neki bek iz domace lige da barem lici na desnog beka. Prelistaj top 4 kluba BHPL i vidi kakve bekove imamo. Evo napadaca isto, koji je to mlad i perspektivan napadac iz BHPL da moze nesto vise da ponudi. Opet bi prije pozvao Milana Djurica iz Serie B nego bilo kojeg napadaca iz BHPL, jer vjerujem kad bi se Milan Djuric vratio u nasu ligu da bi bio najbolji igrac lige.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 jan 2020, 11:05

Znaci opet treba prodavati premijerligaski skart preko repke!
Bravo bosnjo :bih:

Sad bi dulja bio u bvb-u da je repka odradila svoje. A to da je taj isti dulja setao vec kao omladinac po svabiji i padao kroz razne probne treninge manje vise bitno. :thumbup:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jan 2020, 11:29

Maestro je napisao/la:
07 jan 2020, 11:05

Sad bi dulja bio u bvb-u da je repka odradila svoje. A to da je taj isti dulja setao vec kao omladinac po svabiji i padao kroz razne probne treninge manje vise bitno. :thumbup:
Fundamentalno pogresno razmisljanje vlada. Oni gledaju kako ce klubovi imati korist od BiH repezentacije, a trebalo bi biti ubrnuto razmisljanje, kad ce igraci koji dolaze iz BHPL imati puno veci doprinos u reprezentaciji BiH, nego sto je slucaj danas. A to ce se poboljsati kad:
1) Investicije. Kad se bude puno vise ulagalo u domaci fudbal, kako od drzave, tako od privatnih firmi. Ima se kapitala u kantonima, ali se skroz malo investira. Takodje ima fin broj uspjesnih kompanija iz BiH koji generisu velike prihode ali skroz slabo sponzoriraju.
2) Uprave klubova. Ljudi u upravama vodecih klubova BHPL su amateri. Nisu to pravi privrednici koji znaju da privuku kapital i tako omoguce bolji fundament da se ostvare sportski rezultati.
3) Fali nam jacih imena iz svijeta fudbala. Evo npr sta znaci kad dodje jedan Mladen Krstajic i od malog kluba nesto napravi. Ostvari rezultate, lansira vise interensantnih igraca. Zamisli da imamo u ligi jos 4 covjeka tog kalibra, pogotovo u ovim vodecim klubovima. Neki ljudi sa konekcijama vani. To mi nemamo i vjerujem da je i to jedan od razloga sto nam igraci zavrse u nekim lijevim ligama, a koji bi sigurno mogli nesto vise da naprave.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 jan 2020, 12:22

Kako bi ti repka napravila Duljevica i Hodzica duplo boljim igracima ?
To bi Duljevic odjednom nabio kondiciju da igra 90 minuta i da magicno popravi zavrsni pas ili sut ?
Ili kako od Hodzica da napravi modernog napadaca ?

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 07 jan 2020, 12:26

Tristan10 je napisao/la:
07 jan 2020, 11:29
Maestro je napisao/la:

Fundamentalno pogresno razmisljanje vlada. Oni gledaju kako ce klubovi imati korist od BiH repezentacije, a trebalo bi biti ubrnuto razmisljanje, kad ce igraci koji dolaze iz BHPL imati puno veci doprinos u reprezentaciji BiH, nego sto je slucaj danas. A to ce se poboljsati kad:
1) Investicije. Kad se bude puno vise ulagalo u domaci fudbal, kako od drzave, tako od privatnih firmi. Ima se kapitala u kantonima, ali se skroz malo investira. Takodje ima fin broj uspjesnih kompanija iz BiH koji generisu velike prihode ali skroz slabo sponzoriraju.
2) Uprave klubova. Ljudi u upravama vodecih klubova BHPL su amateri. Nisu to pravi privrednici koji znaju da privuku kapital i tako omoguce bolji fundament da se ostvare sportski rezultati.
3) Fali nam jacih imena iz svijeta fudbala. Evo npr sta znaci kad dodje jedan Mladen Krstajic i od malog kluba nesto napravi. Ostvari rezultate, lansira vise interensantnih igraca. Zamisli da imamo u ligi jos 4 covjeka tog kalibra, pogotovo u ovim vodecim klubovima. Neki ljudi sa konekcijama vani. To mi nemamo i vjerujem da je i to jedan od razloga sto nam igraci zavrse u nekim lijevim ligama, a koji bi sigurno mogli nesto vise da naprave.
usput krstajic je napustio radnik

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 jan 2020, 13:02

Reprezentacija je takodjer odgovorna sto nasi klubovi nikada nisu igrali CL i EL.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 07 jan 2020, 13:09

Varg je napisao/la:
07 jan 2020, 12:26
Tristan10 je napisao/la:
07 jan 2020, 11:29
Maestro je napisao/la:

usput krstajic je napustio radnik
Šta ima u Turskoj drugoj Irfane Hadzicu?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Edincapitano, Lewy21, MiranGlasnic, resko1, Wilshere10, zikerrz21 i 63 gosta.