Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

ensadek
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la ensadek » 21 nov 2010, 15:45

Tacno je da smo psihicki slabo pripremljeni za utakmice,ali ima dosta stvari i u samoj taktici.
Kako Venger ne može da skonta da bi izmjene trebao početi praviti oko 55-60 minute kao što je bio slucaj jucer.Jucer cim smo primili prvi go trebao je da ubaci volkota u igru da malo razdrma svojom trkackom energijom ekipu :D ,i nikako mi nije jasno što toliko forsira postavku sa jednim napadacem(šamakom).Po mom mišljenju u napadu bi bolje išlo sa van persijem,nego sa šamakom,ali eto on to bolje zna.Dalje,nikako mi ne ide u glavu zašto se song onoliko ubacuje u fazu napada,ja ne kažem da on ne zna dati go,što je i pokazao,ali kad je u fazi napada vidi se da nekako to smotano radi(narocito pasovi i usporava nam igru u fazi napada).Da je tu dijabi umjesto njega tu bi bila druga prica,dijabi je igrac koji voli držati loptu,ali je znatno kretivniji od songa u fazi napada.
Ovo su samo neke stvari na koje bi venger trebao da obrati pažnju ili jednostavno pokušati sa formacijom 4:4:2.
Malo promjene nije na odmet,da vidimo kako bi to funkcionisalo sa tom formacijom.Sjetimo se samo prije 2 godine kad je u napadu bio adebajor-eduardo da smo bili prvi sve do kraja februara kad se eduardo povrijedio i nažalost izgubili smo i titulu zbog toga.
Mislim da bi bolje funkcionisala formacija 4:4:2

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 16:38

Arsenal je prosuo vec 9 bodova na svom terenu (WBO, New Castle i Totenham), sreca pa pobjeđuju u gostima, ali šta im to vrijedi kad sve to anuliraju na svom terenu.
Kad Wenger odluci odriješiti kesu kako treba, pa kad dovede po jednog provjerenog igraca u sve tri linije (i odbrambenog i veznjaka i napadaca- a to košta jbg) onda ce imati ozbiljan tim koji nece oscilirati nenormalno iz utakmice u utakmicu....ovako svake godine za male pare dovede po par neafirmisanih mladica, igra fino na oko ,a drugi kupe trofeje...to gledamo vec godinama istu pricu....ne možeš biti cicija,a htjeti uzimati trofeje u Premiershipu, ne može nikako.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 nov 2010, 16:52

Arsenal nece dovoditi nikakva pojacanja pogotovo ne skupa, ne znam sta se navijaci drugih inferiornih klubova brinu o politici Arsenala, mi cemo sa nasim mladim snagama pokoriti svijet, zbog nedostatka srece ispustili smo dosta bodova i opet smo samo na -2, necemo se predati!

Keep The Faith!
Dio Arsenala

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 17:02

-Paja je napisao/la:Arsenal nece dovoditi nikakva pojacanja pogotovo ne skupa, ne znam sta se navijaci drugih inferiornih klubova brinu o politici Arsenala, mi cemo sa nasim mladim snagama pokoriti svijet, zbog nedostatka srece ispustili smo dosta bodova i opet smo samo na -2, necemo se predati!

Keep The Faith!
A koji su ti to inferiorni klubovi?? WBO,New Castle i Totenhem :?: koji su došli na Emirates i odniješe sve bodove.
I što se ti brineš za politiku Arsenala kad za to nisi placen niti kompetentan?

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 21 nov 2010, 17:33

[youtube][/youtube] :mrgreen:
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 17:36

Mandrak je napisao/la:Arsenal je prosuo vec 9 bodova na svom terenu (WBO, New Castle i Totenham), .
Ti Mandrak isto ona što joj je kisla GloOva. Nije West Bromwich Olbion nega WB Albion.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 nov 2010, 17:39

Doduše, nije ni New Castle već Newcastle, al' ko će još gledati na to. ;)

Nego, svi su prosuli dosta bodova, nije to samo slučaj sa Arsenalom. No, ono što "boli" je što je Arsenal većinu prosuo na Emiratesu, dok u gostima igra fantastično.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 17:41

Arsenal ima problem koji AW nikako ne može da shvati da Arsenal NEMA ODBRANE. Almunia, Fabianski, Vermalen, Košelni, Skilaći :lol:

Man Utd: Van der Sar, Ferdinand, Vidić

Čelzi: Čeh, Teri, Alex, Ivanović, donedavno i Karvaljo(po meni, velika greška što su pustili Karvalja)

Nema veze što trenutno Arsenal i Man Utd imaju isti broj primljenih golova, na kraju, odbrana Man Utd će donijeti prevagu.

Man Utd organski ne mogu. Ne mogu ni Čelzija. Arsenal mi je najdraži ali štoperi + golman Arsenala se NE MOGU porediti sa Man Utd i Čelzijem. Kad AW to shvati biće i titula.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 17:43

A šta bogati fali Vermaelenu ? Jest da su ova dvojica kako da kažem, nit su loši, nit su dobri, ali zato je Veminator zvijer i štoper najbolje klase.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 nov 2010, 17:47

Govori se o tome kako ce se za titulu boriti arsenal, Celzi i United, al po meni vrlo lako se moze desiti da i City bude u igri do samog kraja. Jeste da je to vjestacka ekipa, al ljudi su jaki brat bratu, a imaju sigurno najjduzu klupu, gledam sad evo raskovaše fulhama. Oni ce tu biti u vrhu sigurno, a vrlo lako ponovo kazem mogu se boriti i za titulu, narocito ukoliko ostali velikani budu imali problema s povredama.

Sto se tice odbrane, Arsenal ima vrhunskog Vermalena, i fali jos jedan takav igrac, ostali stoperi ipak nisu ta klasa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 17:50

Šta je on to odigrao da možeš reći da je štoper "vrhunske klase" :roll: Jel to Ajax vrhunska ekipa :mrgreen: Belgija kao reprezentacija :mrgreen: Tek je došao u Arsenal. Svi navedeni iz Čelzija i Man Utd-a su za njega dokazani igrači sa TITULAMA u najjačoj ligi svijeta. Ovaj ništa od toga nema. Sve jeste, vrhunski štoper nije. Barem trenutno ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 nov 2010, 17:53

Proslu sezonu odigrao je sjajno, na vrhunskom nivou u vrhunskom klubu u vrhunskoj ligi, sto ga cini vrhunskim stoperom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 17:56

Bosco je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Arsenal je prosuo vec 9 bodova na svom terenu (WBO, New Castle i Totenham), .
Ti Mandrak isto ona što joj je kisla GloOva. Nije West Bromwich Olbion nega WB Albion.
Ma A na kraju, svejedno...zna se na šta sam mislio, necemo se sad praviti naivni.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 17:56

Poštujem, samo, nemoj onda više da se čudiš što Arsenal ne uzima titule. Tvoj prag za određivanje "vrhunskih štopera" je veoma nizak :lol:

Pitanje, ako je ovaj vrhunski štoper, šta su onda Vidić, Ferdinand, Teri. Bogovi. Vanzemaljci :mrgreen:

Opet pišem, de ljudi, malo realnosti ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 17:58

nikad_izvini je napisao/la:Šta je on to odigrao da možeš reći da je štoper "vrhunske klase" :roll: Jel to Ajax vrhunska ekipa :mrgreen: Belgija kao reprezentacija :mrgreen: Tek je došao u Arsenal. Svi navedeni iz Čelzija i Man Utd-a su za njega dokazani igrači sa TITULAMA u najjačoj ligi svijeta. Ovaj ništa od toga nema. Sve jeste, vrhunski štoper nije. Barem trenutno ;)
Odigrao je prošlu sezonu vrhunski, vrhunski i isto je bio nastavio ove godine sve do povrede, kakve veze ima sad s tim u kojoj je ekipi igrao prije Arsenala, je li mora igrat u najboljiom i najbogatijim klubovima od svoje pete godine da bi se mogao smatrati vrhunskim, a što se tiče reprezentacija onda Džeko npr. pšo tebi nikad ne bi bio dobar igrač jer igra za Bosnu ili Vučinić jer igra za Crnu Goru. I svi navedeni štoperi nisu bolji od njega, bolji su samo Terry,Rio i Vidić, dok Bane i Alex ne mogu Vermaelenu pera odbit. A i ova trojica su bolji jer u Engleskoj igraju jako,jako dugo za razliku od njega i vidjećeš kakav će on bit, njemu je tek 25-eta godina i poznato je da štoperi sazrijevaju kasnije.I na kraju titule, eh te titule, opet jedno poređenje, po tbi Totti nije igrač svjetske klase jer nije osvajao mnogo titula u karijeri. Baš.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 nov 2010, 18:05

nikad_izvini je napisao/la:Poštujem, samo, nemoj onda više da se čudiš što Arsenal ne uzima titule. Tvoj prag za određivanje "vrhunskih štopera" je veoma nizak :lol:

Pitanje, ako je ovaj vrhunski štoper, šta su onda Vidić, Ferdinand, Teri. Bogovi. Vanzemaljci :mrgreen:

Opet pišem, de ljudi, malo realnosti ;)
Govorim mislim realno, koliko sam ja pratio EPL ligu prosle sezone, a cesto sam gledao, Vermalen nije nista losije odigrao od ovih koje si ti naveo, a sad druga je stvar sto Arsenal nema jos jednog ili dvojicu tako vrhunskih stopera kao sto drugi klubovi imaju. Drug je stvar i to sto Arsenal igra puno otvorenje, dakle rizicnije od drugih, i sto je imao puno vise povreda. Sve to ne umanjuje Vermalenovu klasu, jer momak se pokazo kao sjajan igrac. Da bi Arsenal imao cvrstinu Uniteda i Cezija morao bi imati jos pokojeg igraca kao Vermalen, a morao b i igrati ili ruzno kao konkurencija pa se braniti uvijek s osmoricom, ili pokusati kao Barca braniti se posjedom lopte.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 18:06

Bosco je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Šta je on to odigrao da možeš reći da je štoper "vrhunske klase" :roll: Jel to Ajax vrhunska ekipa :mrgreen: Belgija kao reprezentacija :mrgreen: Tek je došao u Arsenal. Svi navedeni iz Čelzija i Man Utd-a su za njega dokazani igrači sa TITULAMA u najjačoj ligi svijeta. Ovaj ništa od toga nema. Sve jeste, vrhunski štoper nije. Barem trenutno ;)
Odigrao je prošlu sezonu vrhunski, vrhunski i isto je bio nastavio ove godine sve do povrede, kakve veze ima sad s tim u kojoj je ekipi igrao prije Arsenala, je li mora igrat u najboljiom i najbogatijim klubovima od svoje pete godine da bi se mogao smatrati vrhunskim, a što se tiče reprezentacija onda Džeko npr. pšo tebi nikad ne bi bio dobar igrač jer igra za Bosnu ili Vučinić jer igra za Crnu Goru. I svi navedeni štoperi nisu bolji od njega, bolji su samo Terry,Rio i Vidić, dok Bane i Alex ne mogu Vermaelenu pera odbit. A i ova trojica su bolji jer u Engleskoj igraju jako,jako dugo za razliku od njega i vidjećeš kakav će on bit, njemu je tek 25-eta godina i poznato je da štoperi sazrijevaju kasnije.I na kraju titule, eh te titule, opet jedno poređenje, po tbi Totti nije igrač svjetske klase jer nije osvajao mnogo titula u karijeri. Baš.
Toti je uzeo titulu sa jednom Romom protiv Intera, Milana, Juventusa koji stalno uzimaju titule. To je vrhunski igrač. Koji "prosječnu" ekipu odvede do titule. Opet pišem, NISTE REALNI, vrhunski igrač se postaje konstantnošću i sposobnosti da svoju ekipu izdigneš na nivo više. Zato vrhunskih igrača ima malo. Vermalen to nije NI BLIZU. Trenutno. Ne kažem da to neće postati. Sada nije. Kada bude mogao da pojede Ronalda za doručak ili Mesija. Onda možemo pričati o vrhunskom odbrambenom igraču.
Eto, Vermalen je najbolji u odbrani Arsenala. Šta ćemo sa ovim ostalim :mrgreen: Šta ćemo sa golmanima :mrgreen: Smiješno. Realno.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 18:07

Jesi nedokazan lik u pm, dobro hajd' svi mi smo nerealni, samo si ti realan. Tako je.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 18:11

Opet da napomenem. Arsenal mi je izuzetno draga ekipa. A gledao sam ih kada su primili debilni gol u produžetku od Saragose u finalu Kupa Kupova ili UEFA sa centra :mrgreen: Bolesni Simen, naravno. Ja sam ih gotivio kada su baš bili "prosječna" ekipa. Hartson, Simen, Keon, Irwin :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=cJAW2a_a_3U

Kakvi su to likovi bili :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 nov 2010, 18:15

Ne mora jedan igrac imati titule da bi bio svjetska klasa, kao sto tu ni godine ne znace bogzna. Npr, kad je Ronaldo el fenomeno odigrao onu jednu sezonu u Barci nije osvojio ni Ligu prvaka ni spansko prvenstvo, a opet je bio najbolji igrac svijeta, i to vanzemaljac. Ili npr. sad Garet Bale, momak je azdaha, totenham nece osvojiti ni prvenstvo ni ligu pravaka, al opet je taj igrac vrhunski.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []