Tacno je da smo psihicki slabo pripremljeni za utakmice,ali ima dosta stvari i u samoj taktici.
Kako Venger ne može da skonta da bi izmjene trebao početi praviti oko 55-60 minute kao što je bio slucaj jucer.Jucer cim smo primili prvi go trebao je da ubaci volkota u igru da malo razdrma svojom trkackom energijom ekipu

,i nikako mi nije jasno što toliko forsira postavku sa jednim napadacem(šamakom).Po mom mišljenju u napadu bi bolje išlo sa van persijem,nego sa šamakom,ali eto on to bolje zna.Dalje,nikako mi ne ide u glavu zašto se song onoliko ubacuje u fazu napada,ja ne kažem da on ne zna dati go,što je i pokazao,ali kad je u fazi napada vidi se da nekako to smotano radi(narocito pasovi i usporava nam igru u fazi napada).Da je tu dijabi umjesto njega tu bi bila druga prica,dijabi je igrac koji voli držati loptu,ali je znatno kretivniji od songa u fazi napada.
Ovo su samo neke stvari na koje bi venger trebao da obrati pažnju ili jednostavno pokušati sa formacijom 4:4:2.
Malo promjene nije na odmet,da vidimo kako bi to funkcionisalo sa tom formacijom.Sjetimo se samo prije 2 godine kad je u napadu bio adebajor-eduardo da smo bili prvi sve do kraja februara kad se eduardo povrijedio i nažalost izgubili smo i titulu zbog toga.
Mislim da bi bolje funkcionisala formacija 4:4:2