Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

vest
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la vest » 12 jan 2020, 12:44

Asteriks je napisao/la:
12 jan 2020, 10:31
Za prikaz stanja u Iranu i prije ovog oruzanog sukoba dovoljno procitati izjavu Ali Ziae, jednog od moderatora iranske televizije, u kontekstu poskupljenja cijena goriva tamo nekad polovinom novembra.

Pa kaze: odgovorni ljudi Irana cijene taksi prevoza uporedjuju sa New Yorkom, cijene benzina sa onim u Londonu, kiriju sa onom u Parizu a kada se radi o platama e onda se orijentisu prema Etiopiji.

U tim novembarskim protestima uhapseno je vise od 1000 demonstranata te ubijeno preko 100 istih. Prema validnim podacima ministarstva unutrasnjih poslova, izaslo je blizu 200 000 ljudi na ulice.

Da se ne radi o izuzetku, govori podatak kako je prije tri godine doslo do protesta u pet iranskih gradova zbog povecanja cijena u maloprodaji.

Drzava koja mase nekakvom vojnom silom je ista ona koja ugnjetava vlastito stanovnistvo.
Pa ja ta ce zaostali Iran koji i pored embarga zivi od svog rada i proizvodi, ne prosi ko prostitutka od drugog. Bosanski pavijani su genije, vodu uvoze iz drugih zemalja jer jana je cool, ne ide na demonstracije iz kaprica, u pola drzave mu kipovi za one koji su ga klali, srpske qurve dolaze da uzimaju mu novac na koncertima. Politicka elita nakon sto mu je otela osnovne uslove za zivot kao sto su funkcionalna drzava, sistem koji ti stiti dostojanstvo uz zdravstvo, socijalu i placen posao udarili su na najosnovnije, vodu i zrak.
Covjece mi nemamo dostojanstvo i mi smo zadnji koji se nekome mozemo obratit sa visine!
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 12 jan 2020, 12:45

Gledaj sad imamo opciju upload slika odmah na forumu, to je za pohvalu. :thumbup:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 jan 2020, 12:45

BoixosNois1899 je napisao/la:
12 jan 2020, 12:40
Epidaurus je napisao/la:
12 jan 2020, 12:36
Brokula je napisao/la:
12 jan 2020, 10:49
Meni su krajisnici vrh. Ja ne znam jesu oni fakat prirodni krkani i seljacine, ili se samo furaju zbog onih prica o njima
Krkani je blaga riječ za njih. Bihać hajd ko i okej, ovo ostalo većinom da te Bog dragi sačuva. Kad sam prvi put pričao s jednom curom iz Bužima, bukvalno jednu jedinu riječ nisam razumio. Jedini gori krkani na koje sam naletio su oni iz okoline Banja Luke i Prijedora. Njima su imam osjećaj međedi neki bliži preci.
Bar nismo radioaktivni :kafa:
Bar imamo više od 4 ulice :kafa:
Ko je gore kod vas najomraženiji ako ne računamo Kladušane ?

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 jan 2020, 12:47

Epidaurus je napisao/la:
12 jan 2020, 12:45
Biscani
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 12 jan 2020, 12:53

Meni su normala Krajisnici. Samo me jedan nervirao, neki iz Kladuse glumi nekog antifasistu po Tuzli jede ****. Ostali okej. Znam jednu narkomancinu iz Sanskog Mosta, legenda.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 jan 2020, 12:55

Epidaurus je napisao/la:
12 jan 2020, 12:45
12 jan 2020, 12:40
Epidaurus je napisao/la:
12 jan 2020, 12:36

Krkani je blaga riječ za njih. Bihać hajd ko i okej, ovo ostalo većinom da te Bog dragi sačuva. Kad sam prvi put pričao s jednom curom iz Bužima, bukvalno jednu jedinu riječ nisam razumio. Jedini gori krkani na koje sam naletio su oni iz okoline Banja Luke i Prijedora. Njima su imam osjećaj međedi neki bliži preci.
Bar nismo radioaktivni :kafa:
Bar imamo više od 4 ulice :kafa:
Bužim je punching bag kantona, to znam.
Sad što kaže @ElCartel11 ima dosta raje što ne voli Bišćane mada ne znam iskreno šta je razlog.

Ali Kladuša je ipak kanalizacija. Tu je najveći šljam.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 jan 2020, 12:59

Kladušani su omraženi zbog Babe pretpostavljam ? Bar sam stekao takav dojam pričajući s ovim Krajišnicima koje znam.

Cazin mi je kritičan pomalo isto. Koliko ih je ovdje po Grazu, imam osjećaj da dole u Cazinu bukvalno nikog nema :rol:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 jan 2020, 12:59

vest je napisao/la:
12 jan 2020, 12:44
Asteriks je napisao/la:
Za prikaz stanja u Iranu i prije ovog oruzanog sukoba dovoljno procitati izjavu Ali Ziae, jednog od moderatora iranske televizije, u kontekstu poskupljenja cijena goriva tamo nekad polovinom novembra.

Pa kaze: odgovorni ljudi Irana cijene taksi prevoza uporedjuju sa New Yorkom, cijene benzina sa onim u Londonu, kiriju sa onom u Parizu a kada se radi o platama e onda se orijentisu prema Etiopiji.

U tim novembarskim protestima uhapseno je vise od 1000 demonstranata te ubijeno preko 100 istih. Prema validnim podacima ministarstva unutrasnjih poslova, izaslo je blizu 200 000 ljudi na ulice.

Da se ne radi o izuzetku, govori podatak kako je prije tri godine doslo do protesta u pet iranskih gradova zbog povecanja cijena u maloprodaji.

Drzava koja mase nekakvom vojnom silom je ista ona koja ugnjetava vlastito stanovnistvo.
Pa ja ta ce zaostali Iran koji i pored embarga zivi od svog rada i proizvodi, ne prosi ko prostitutka od drugog. Bosanski pavijani su genije, vodu uvoze iz drugih zemalja jer jana je cool, ne ide na demonstracije iz kaprica, u pola drzave mu kipovi za one koji su ga klali, srpske qurve dolaze da uzimaju mu novac na koncertima. Politicka elita nakon sto mu je otela osnovne uslove za zivot kao sto su funkcionalna drzava, sistem koji ti stiti dostojanstvo uz zdravstvo, socijalu i placen posao udarili su na najosnovnije, vodu i zrak.
Covjece mi nemamo dostojanstvo i mi smo zadnji koji se nekome mozemo obratit sa visine!
Ma da, realno je bolje zivjeti u drzavi u kojoj te moze neki vojnik lisiti zivota zato sto si izasao na protest. To je ono sto nama i Bosni fali da bi mogli konacno krenuti naprijed.

Fali nam takvo uredjenje, pa da Dodik, Bake i slicni imaju takvu moc. Ali ako nista, necemo vise biti bosanski pavijani.. bice to blize nekim bosanskim neandertalcima.

@osim13

Prije par godina sam prisustvovao sceni gdje covjek staje sa autom na mostu, i zatim zena izlazi i baca dvije kese smeca direkt u rijeku. A kontejneri stoje bukvalno 30 metara dalje. I sta reci na sve to? Nema se sta, jer se takvim nece promijeniti zatucanost. Po meni je najbitnije dijelovati na djecu u osnovnoj sto se tice te ekoloske osvijestenosti, mada dzabe i to ako se ne edukuju dobro i kod kuce.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 12 jan 2020, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 jan 2020, 13:01

Kladusa je najvece selo u Europi. U regiji ne postoji mjesto sa vise ljudi po metru kvadratnom koji bi brata roknuli zbog metra zemlje. Jaran u tuzilastvu veli, gore krivicnih djela vise nego u kantonu citavom.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 jan 2020, 13:02

Krupa? Ono što sam upoznao raje, ok mi se čini :mrgreen:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 jan 2020, 13:05

Epidaurus je napisao/la:
12 jan 2020, 12:59
Kladušani su omraženi zbog Babe pretpostavljam ? Bar sam stekao takav dojam pričajući s ovim Krajišnicima koje znam.

Cazin mi je kritičan pomalo isto. Koliko ih je ovdje po Grazu, imam osjećaj da dole u Cazinu bukvalno nikog nema :rol:
I zbog Babe a i zbog toga jer su seljačine generalno. :mrgreen:

Čitava Krajina živi na Zapadu skoro. Sad da prođeš bilo kojim gradom gore više bi migranata sreo haman nego naših ljudi. Baš depresivno izgleda.
geoxx je napisao/la:
12 jan 2020, 13:01
Kladusa je najvece selo u Europi. U regiji ne postoji mjesto sa vise ljudi po metru kvadratnom koji bi brata roknuli zbog metra zemlje. Jaran u tuzilastvu veli, gore krivicnih djela vise nego u kantonu citavom.

:mrgreen:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 jan 2020, 13:07

Kladuscani se mrze zbog ratnih desavanja, Biscani zbog svoje prepotentnosti sto misle da su oni nesto naj-naj.
Onda trio Buzim-Cazin-Krupa se vole prcati izmedju sebe odakle su veci ljaksi i to :mrgreen:
Sto se tice ratnih desavanja najvece postovanje dozivljavaju Buzimljani.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 jan 2020, 13:08

12 jan 2020, 13:05

:mrgreen:
Oukeeeej

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 jan 2020, 13:11

Znam da za Bužim kruži priča da u svakoj kući ima zaštekanog oružja za bar 10ak ljudi :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jan 2020, 13:12

vest je napisao/la:
12 jan 2020, 12:44
Asteriks je napisao/la:

Jel to Iran čiji stanovnici se u gepeku švercaju preko Srbije i BiH? o tom Iranu pričaš?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 12 jan 2020, 13:13

VolimTz je napisao/la:
12 jan 2020, 12:53
Meni su normala Krajisnici. Samo me jedan nervirao, neki iz Kladuse glumi nekog antifasistu po Tuzli jede ****. Ostali okej. Znam jednu narkomancinu iz Sanskog Mosta, legenda.
Cuj znas jednog :mrgreen: veca je sansa da znas jednog koji nije :rol:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 jan 2020, 13:14

Ne mogu da vjerujem da sam danas prvi put svečano aktivirao opciju gnjavatora.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 jan 2020, 13:16

Osim13 je napisao/la:
12 jan 2020, 13:14
Ne mogu da vjerujem da sam danas prvi put svečano aktivirao opciju gnjavatora.
Fala, selam
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 jan 2020, 13:21

Ekskluzivno samo za teletabise sa pdf-a reprezentacije :mrgreen:

Povuci se Milorode

slika

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 jan 2020, 13:27

mehanika suta,on pa Ray Allen.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Tracy3McGrady i 55 gostiju.