Pa ja ta ce zaostali Iran koji i pored embarga zivi od svog rada i proizvodi, ne prosi ko prostitutka od drugog. Bosanski pavijani su genije, vodu uvoze iz drugih zemalja jer jana je cool, ne ide na demonstracije iz kaprica, u pola drzave mu kipovi za one koji su ga klali, srpske qurve dolaze da uzimaju mu novac na koncertima. Politicka elita nakon sto mu je otela osnovne uslove za zivot kao sto su funkcionalna drzava, sistem koji ti stiti dostojanstvo uz zdravstvo, socijalu i placen posao udarili su na najosnovnije, vodu i zrak.Asteriks je napisao/la: ↑12 jan 2020, 10:31Za prikaz stanja u Iranu i prije ovog oruzanog sukoba dovoljno procitati izjavu Ali Ziae, jednog od moderatora iranske televizije, u kontekstu poskupljenja cijena goriva tamo nekad polovinom novembra.
Pa kaze: odgovorni ljudi Irana cijene taksi prevoza uporedjuju sa New Yorkom, cijene benzina sa onim u Londonu, kiriju sa onom u Parizu a kada se radi o platama e onda se orijentisu prema Etiopiji.
U tim novembarskim protestima uhapseno je vise od 1000 demonstranata te ubijeno preko 100 istih. Prema validnim podacima ministarstva unutrasnjih poslova, izaslo je blizu 200 000 ljudi na ulice.
Da se ne radi o izuzetku, govori podatak kako je prije tri godine doslo do protesta u pet iranskih gradova zbog povecanja cijena u maloprodaji.
Drzava koja mase nekakvom vojnom silom je ista ona koja ugnjetava vlastito stanovnistvo.
Covjece mi nemamo dostojanstvo i mi smo zadnji koji se nekome mozemo obratit sa visine!