AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Pa jest vala, i ja sam nisko pao kada si mi ti izvor informacija 
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Il Club più titolato al mondo!
I gdje bi nam Olmo igrao, ako dodje kojim slucajem.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- muha milanez
- Kontakt:
Neka igra lijevo umjesto Hakana, kojeg komotno mogu koristit na poziciji koja mu više odgovara. U nedelju opet 4-4-2 sa Ibrom i Leaom naprijed.
Nema Susa napokon. Bar je tako najavljeno.
Nema Susa napokon. Bar je tako najavljeno.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
U ovoj 442 formaciji najbliže je lijevom krilu, iako ono što sam ja gledao on može pokriti oba krila, desetku, čak i centralnog veznog (ali u 433 formaciji gdje ima bar jedan destruktivac u veznom redu), onog drugog napadača tzv 'second striker', uglavnom polivalentan igrač.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 17 jan 2020, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Romagnoli13
- Kontakt:
Olmo može igrati lijevog veznog, lijevo krilo, polušpica pa čak i na sredini.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ma može tip igrati sve živo, čak i kao SS ili krilo, ali to bi trebala biti krajnja opcija samo u slučaju da nemaš baš nikakvog izbora.
Bukvalno ne postoji ta formacija na svijetu koja u sebi ne sadrži lijevog veznog ili desetku (ili oboje), što mu i jesu primarne pozicije, tako da ne znam zbog čega se uopšte diskutuje oko toga da li će imati mjesta u ekipi.
Bukvalno ne postoji ta formacija na svijetu koja u sebi ne sadrži lijevog veznog ili desetku (ili oboje), što mu i jesu primarne pozicije, tako da ne znam zbog čega se uopšte diskutuje oko toga da li će imati mjesta u ekipi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Mala, ne diskutuje se dal ce imati mjesta ili ne, vec sta bi najvise odgovaralo da igra.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- Beduin
- Kontakt:
I Borini je mogao igrati skoro sve, tako da... 
Ali jos uvijek sumnjam da ce bas nama doci tako talentovan igrac kojeg su pratili mnogi klubovi.
Ali jos uvijek sumnjam da ce bas nama doci tako talentovan igrac kojeg su pratili mnogi klubovi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
E jesi našao s kim ćeš ga upoređivati. 

Ovo ja preventivno pišem jer vidim da ima dosta nekih po društvenim mrežama koji se pitaju da li nam se uklapa u tim.
Mislim da je većina boljih klubova popunjena na dotičnim pozicijama ili bi za početak bio rezerva jer ipak ima titulu HNL igrača koji ne bi mogao tek tako jednostavno klupirati starosjedioce, tako da je Milan jedan od rijetkih koji bi mu odmah dali status prvotimca, što je ovom najbitnije jer želi poziv na Euro (a i generalno je tip koji preferira prvenstveno minutažu). Plus tu dodaj i faktor Bobana, koji je prijatelj sa ljudima iz Dinama i voila, u tom zecu leži grm.
Mada mi smo i za Paquetu pobjedili konkurenciju, a bolje da nismo.
Ovo ja preventivno pišem jer vidim da ima dosta nekih po društvenim mrežama koji se pitaju da li nam se uklapa u tim.
Mislim da je većina boljih klubova popunjena na dotičnim pozicijama ili bi za početak bio rezerva jer ipak ima titulu HNL igrača koji ne bi mogao tek tako jednostavno klupirati starosjedioce, tako da je Milan jedan od rijetkih koji bi mu odmah dali status prvotimca, što je ovom najbitnije jer želi poziv na Euro (a i generalno je tip koji preferira prvenstveno minutažu). Plus tu dodaj i faktor Bobana, koji je prijatelj sa ljudima iz Dinama i voila, u tom zecu leži grm.
Mada mi smo i za Paquetu pobjedili konkurenciju, a bolje da nismo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
U formaciji koju trenutno igramo, 442, najvise bi odgovaralo da igra LCM, ispred Thea.
Ko je pratio ove zadnje 2 tekme, nas LCM (Hakan ili Bona) cesto ide u sredinu i tako oslobadja prostor za Thea prema napred, a taj LCM u toj poziciji bude nesto kao 10ka. Takva uloga bi, mozda, i najvise godila Olmu gdje bi kao LCM cesto isao na poziciju desetke.
Takvu poziciju/ulogu i Paqueta je mozda trebao igrati, dati mu par utakmica, ali Boze moj.
Za razliku od naseg LCM, nas RCM je vise igrao kao krilo i izvlacio se na stranu.
075 ❤
075 ❤
Opet kazem da su Dinamovi igraci precjenjeni izuzev par igraca Mandzo , Modric ostali su sve prosjecni, i paqueta je zario i palio u brazilu tako da to nista ne mora znaciti....rope11 je napisao/la: ↑17 jan 2020, 15:18Olmo se pokazao i u LE i u LŠ, protiv dosta jačih klubova, a i sa mladom reprezentacijom je osvojio trofej gdje je bio jedan od ponajboljih pojedinaca. Tako da taj argument ne pije vode.
Taj isti Paqueta ništa u ovih godinu dana nije pokazao niti napredovao, tako ne vidim kakvog smisla ima davati mu druge šanse jer ni njemu nije stalo da se prilagodi ovom načinu fudbala.
Ona dvojica su debelo zasrali sa trenerima, ali se polako iskupljuju sa par transfera i prodajama igrača. Iduća sezona im je ključna, prvenstveno u smislu izbora trenera.
Jbt, koliko god para potrošiš i koliko god dovedeš igrača, uvijek ti fali još bar njih minimum dvoje-troje.![]()
Opet ti fali krilo (dva), centralni vezni, bek, stoper, za šta će trebati bar tri naredna merkata.
Samo mogu jos pridodati da Dinamo ima odlican menadjerski tim pa prodaju igrace za paprenu cijenu...
Volio bi da kod nas zari i pali al da bog da....
Većina ovih većih transfera iz Dinama su se pokazali kao dobar posao. Ustvari, nisu ni bitni ostali, ono što sam vidio kod Olma lično svojim očima dosta puta sugeriše da itekako ima potencijala postati wc igrač. Itekako se vidi kad neko odskače.
Vjerovatno bi i Paqueti legla ta pozicija, ali nemam više razumjevanja i strpljenja za njega. Dovoljno je dobijao šansi i pokazao je jedno veliko ništa.
Na kraju krajeva, sam i urgira da bude prodan, a s obzirom da će se novac potrošiti na Olmu, ne bi trebao niko žaliti za njim.
Još kad sam ga sad u ovoj utakmici vidio kako bez ikakve potrebe na centru, kod aut linije pokušava izvesti onaj fensi potez gdje prebaci loptu preko igrača i to je još na kraju i izgubio jer mu lako pročitaju te pizdarije, još više sam poželio da ga prodaju.
To mu i najviše zamjerim, već godinu dana je u Evropi, a nije se ni milimetar pomjerio i napredovao, tj. adaptirao na ovaj stil fudbala. Ono što mu je u Brazilu prolazilo, ovdje ne prolazi i daj bože da ga se ne šutne nazad u Brazil za 2-3 godine, ako nešto drastično ne promjeni u igri.
Vjerovatno bi i Paqueti legla ta pozicija, ali nemam više razumjevanja i strpljenja za njega. Dovoljno je dobijao šansi i pokazao je jedno veliko ništa.
Na kraju krajeva, sam i urgira da bude prodan, a s obzirom da će se novac potrošiti na Olmu, ne bi trebao niko žaliti za njim.
Još kad sam ga sad u ovoj utakmici vidio kako bez ikakve potrebe na centru, kod aut linije pokušava izvesti onaj fensi potez gdje prebaci loptu preko igrača i to je još na kraju i izgubio jer mu lako pročitaju te pizdarije, još više sam poželio da ga prodaju.
To mu i najviše zamjerim, već godinu dana je u Evropi, a nije se ni milimetar pomjerio i napredovao, tj. adaptirao na ovaj stil fudbala. Ono što mu je u Brazilu prolazilo, ovdje ne prolazi i daj bože da ga se ne šutne nazad u Brazil za 2-3 godine, ako nešto drastično ne promjeni u igri.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nije samo paqueta problem vec svi igraci koji su dosli u milan posljednjih godina, niko nista pokazao nije, niko se nije razvio ni milimetar, vec su svi nazadovali...
Ni ta teorija ne važi kad vidiš kako Theo i Naser igraju i napreduju. Pa možemo isto reći i za Lea.
Kod nas flopnu prosječni, nahajpani igrači koji su plod loše transfer politike, a ovih par primjera pokazuje kako se i u ovakvom Milanu itekako može doći do izražaja, kad ubodeš sa dobrim transferom.
Bjelica potvrdio da je transfer u toku i da ga ni sutra neće biti na klupi jer ne žele ništa rizikovati... to je to.
Kod nas flopnu prosječni, nahajpani igrači koji su plod loše transfer politike, a ovih par primjera pokazuje kako se i u ovakvom Milanu itekako može doći do izražaja, kad ubodeš sa dobrim transferom.
Bjelica potvrdio da je transfer u toku i da ga ni sutra neće biti na klupi jer ne žele ništa rizikovati... to je to.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Paketa je previše neozbiljan za ovaj nivo fudbala, nema šanse da će on uspjeti na najvećem nivou ako se ne uozbilji na terenu.
- Beduin
- Kontakt:
Igraci poput Kovacica, Lovrena ili Brozovica su sve osim prosjecni igraci.
Kramaric u Njemackoj igra dobro, isto kao i Brekalo... da ne spominjemo level nize poput Vrsaljka, Jedvaja necu spominjat jer je jos stepenica nize... i tako se nabere tih njihovih igraca koji, ipak, vrijede ili tek trebaju da se dokazu.
Paqueta mi vuce na nekolicinu brazilaca, poput Gansa koji je bio blizu dolaska nama, koji su se okusali u Evropi i cucnuli.
Kramaric u Njemackoj igra dobro, isto kao i Brekalo... da ne spominjemo level nize poput Vrsaljka, Jedvaja necu spominjat jer je jos stepenica nize... i tako se nabere tih njihovih igraca koji, ipak, vrijede ili tek trebaju da se dokazu.
Paqueta mi vuce na nekolicinu brazilaca, poput Gansa koji je bio blizu dolaska nama, koji su se okusali u Evropi i cucnuli.
075 ❤
075 ❤
Ma kod Olme se jednostavno vidi da je kvalitetan igrač koji zna lopte, to mu ne možeš osporiti. I one priče da će flopnuti samom činjenicom što je izabrao Milan, ne piju vode, jer vidimo da kvalitetni igrači i u ovakvim okolnostima odskaču od drugih.
Još se sad polako sklapa fina, kvalitetna ekipica koja počinje dobro funkcionisati na terenu i naravno da u takvim uslovima svi još dodatno izgledaju bolje.
Nadam se da ćemo još večeras čuti konkretne vijesti i da se sve brzo završi, nemoj da ostanem povrijeđen na kraju.
Još se sad polako sklapa fina, kvalitetna ekipica koja počinje dobro funkcionisati na terenu i naravno da u takvim uslovima svi još dodatno izgledaju bolje.
Nadam se da ćemo još večeras čuti konkretne vijesti i da se sve brzo završi, nemoj da ostanem povrijeđen na kraju.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ovdje su mnogi govorili da je Caldara, Calabrija i mnogi vrh, pa se pokazalo al ne bitno svako ima pravo na svoje misljenje...a za tim Milana koji misli nesto ozbiljnije Lovren Brozovic Rebici Krunici itd su ispodprosjecni igraci, a s druge strane su dobri za 10 mjesto serije a tj.ovakvom Milanu....
Caldara nije odigrao utakmicu čestito, tako da nije u redu govoriti da je krš. Lovren je racku od igrača. Za Olmo-a se nadam da će biti dobar. Koliko god mi to zaboravljali dres Milana je težak 100 tona i nije za svakog. Nemojmo dizati u nebo Olmo-a dok ne odigra barem 10 utakmica na nivou Hernandeza. Tek onda možemo razgovarati o njegovoj (ne)kvaliteti. Samo se nadam da će faktor Zlatan uticati na igrače i njihovo za laganje
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba