Zatupljuju se stvarima koje im neće trebati. Kad je koji vladar došao na prijesto, gdje se nalazi Tahiti itd.
Poslovno im sigurno kineski može prije zatrebati nego to. To mogu u slobodno vrijeme učiti ako žele.
Moderator/ica: insider
Zatupljuju se stvarima koje im neće trebati. Kad je koji vladar došao na prijesto, gdje se nalazi Tahiti itd.
U Bosni je efikasnost ucenje jezika u skolama na minimumu.Za 8 godina ucenja njemackog(4 osnovna+4 srednja) naucis se predstavit i to je to otprilike.Ni engleski ne bi bilo nista bolje stanje da ne iskace iz pastete.ASD je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:29Njemački je za kurseva. Jer to prije svega idu oni koji će u Njemačku.Barbarossa je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:09ja yebote sapun , Njemački treba bit obavezan , najmanje od treće godine vrtića pa do kraje srednje škole, da se ljudi ne pate sa raznim OSDovim gethovima cerftikatima
Nama treba kineski u školama. Jezik može dobro zatrebati jer je Kina veliko tržište, a nije ga lako samo po kursevima naučiti. A1 traje 7 mjeseci.
Dok se sabere grupa, da dođeš do B2 treba ti 5 godina.
Ja preko interneta naučio par stotina karaktera for fun, ali im ne znam ni 30 kineska imena.![]()
Ti stvarno misliš da bi neko ko ima 2 put sedmično po sat vremena kineskog za 4 godine naučio nešto više od predstavljanja i par osnovnih riječi?
Ma i engleski i njemacki po 4 sata sedmicno, izbacit vjeronauku i te tak gluposti.
Teško je njemački u školi naučit jer ga van škole rijetko kad susrećeš za razliku od engleskog, ako nisi baš ljubitelj pa gledaš ove njemačke kanale.
Koji ce ti k hemija u zivotu haj mi reci?Naucis osnove i dosta.Ako te zanima na fakultet da studiras i tjt
Treba to organizovati ne zbog toga da se nauči, nego da se upije što više.bodi123 je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:40Ti stvarno misliš da bi neko ko ima 2 put sedmično po sat vremena kineskog za 4 godine naučio nešto više od predstavljanja i par osnovnih riječi?
Samo engleski ostavit od stranih jezika, i to uvest po 4 časa sedmično obavezne nastave, plus izborna. Kad naučiš engleski svaki ćošak na svijetu ti je otvoren.
Ja došo na fakultet i pao hemiju jer je nisam mogo pratiti jer su mi neke babe predavale u osnovnoj/srednjoj.BosniaBoston je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:50Koji ce ti k hemija u zivotu haj mi reci?Naucis osnove i dosta.Ako te zanima na fakultet da studiras i tjt
Tokom 8 godina skolovanja sasvim dovoljno da se detaljno prouci fizionomija covjeka,kucnih ljubimaca,riba i stoke ovo ostalo bi izbacio.
Kakvo likovno, Emin se nalila niđe ga.
Biologija je puno vise od fizionomije covjeka i zivotinja. Hemija ima primjenu u svakoj mogucoj struci i vremenom ce postajat jos bitnija zbog razvoja baterija. Svaki elektro inzinjer koji radi na razvoju baterija mora znat jako dobro elektrohemiju. I fizika, i hemija i biologija trebaju bar 3 puta sedmicno. Minimum minimuma.BosniaBoston je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:56Tokom 8 godina skolovanja sasvim dovoljno da se detaljno prouci fizionomija covjeka,kucnih ljubimaca,riba i stoke ovo ostalo bi izbacio.
Hemija sasvim dovoljno da se nauce osnovne supstance,jednacenje i slicne gluposti.Malo ces se napatit na faksu al jbg zato i jest faks
Fizika odlicno razvija mozak,te pomaze ucenicima da logicki zakljucuju i ima veliku primjenu
Jest pa da ucenici imaju 40 casova sedmicno,da pocrkaju.Osnovna skola bolan ne bioEpidaurus je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:59Biologija je puno vise od fizionomije covjeka i zivotinja. Hemija ima primjenu u svakoj mogucoj struci i vremenom ce postajat jos bitnija zbog razvoja baterija. Svaki elektro inzinjer koji radi na razvoju baterija mora znat jako dobro elektrohemiju. I fizika, i hemija i biologija trebaju bar 3 puta sedmicno. Minimum minimuma.BosniaBoston je napisao/la: ↑18 jan 2020, 13:56Tokom 8 godina skolovanja sasvim dovoljno da se detaljno prouci fizionomija covjeka,kucnih ljubimaca,riba i stoke ovo ostalo bi izbacio.
Hemija sasvim dovoljno da se nauce osnovne supstance,jednacenje i slicne gluposti.Malo ces se napatit na faksu al jbg zato i jest faks
Fizika odlicno razvija mozak,te pomaze ucenicima da logicki zakljucuju i ima veliku primjenu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.