Opt1 je napisao/la: ↑19 jan 2020, 10:55
mohikanac12 je napisao/la: ↑19 jan 2020, 09:58
Opt1 je napisao/la: ↑19 jan 2020, 09:53
Uz ovu info da je Sinan zavrsio sa Zeljom, igracki kadar nam je sigurno losiji nego sto je bio na jesen.
Kako znaš da je Sinan završio sa Željom?
Kako znaš da smo lošiji nego jesenas?
Rekao mi Sinan licno.
Trenutno smo losiji, osim ako koga ne dovedemo. Otisao najbolji strijelac lige u zadnje 2 sezone, doveli zamjenu koja je dala 3 gola u zadnje 2.5 sezone. Otisao najbolji stoper, dosla zamjena iz 2. korejske lige za kojeg niko nikad nije cuo. Dolazi drugi stoper kojeg smo jedva cekali otjerat prije 3 godine, a sad mu se kao radujemo... Nece igrat uz Veselog jedini okomit igrac u ekipi, trenutno niko nije dosao da ga zamjeni. E hajde ti sad meni objasni kako smo to bolji nego jesenas? Ja razlog za euforiju koju ti i slicni tebi propagirate ne vidim. Prava pojacanja nama trebaju, igraci koji prave razliku. Ovo sto je doslo, tesko da ce napraviti razliku.
Nisam rekao da smo bolji, samo sam pitao zašto misliš da smo lošiji. Fino si ti ovo sastavio, argumentovani pljuc.
1. Prelazni rok još uvijek nije gotov.
2. Ne postoji drugi način osim utakmica da saznamo jesmo li bolji ili lošiji.
3. Ne znamo je li Lendric dostojna zamjena za Krpica.
4. Ne znamo je li Jovanovic dostojna zamjena za Sipovića.
5. Znamo da Amar sigurno nije "jedva čekao" da se riješi bivšeg kapitena.
6. Čuli smo u srijedu od našeg najtrofejnijeg trenera da će umjesto ovih što neće igrati, šansu dobiti neki drugi. Logika kaže da Veselinovic nece biti "jedini okomiti".
7. Naravno da nam trebaju pojačanja kao i svim ostalim klubovima na svijetu.
8. Fudbal nije samo dovedi igrače i sporazumni raskid. Puno faktora utiče na konačan ishod.
9. "Euforija koju propagiramo" Ja i slični ima realne temelje. Igra, rezultati, navijači, infrastruktura, stogodošnjica kluba, sponzori. Što je najvažnije, jedna izrazito pozitivna klima, naravno ako izuzmemo lucidne trenutke kao "nema plata" prije Veleža.
10. Poselami Sinana, želim mu sve najbolje u nastavku karijere i da ga aBd zaobiđu povrede, zatezanje zadnje lože, žuti kartoni i proliv.