ili ti ga - "potrefio" si rupu whahahahhaThunderstruck je napisao/la:U pravu(stvar si ga stavio)

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
ili ti ga - "potrefio" si rupu whahahahhaThunderstruck je napisao/la:U pravu(stvar si ga stavio)
Pravilno je i jedno i drugo, obje se nalaze u jugozapadnom dijelu Azije.Wolverine je napisao/la:jel pravilno irak ili iran?
I, jesam li ja sve pogodio?Monolog je napisao/la:Zar sam morao naglasiti?
Uredu bi bilo da se radi o dativu i lokativu imenice ured. No, za ostale slučajeve, ispravno je u redu, bilo da se radi o nekom redu ili da se govori o stanju, primjer:"Sve je u redu".
Ista stvar je i sa pojmom "u pravu". Dakle, sastavljeno se piše samo kada se radi o akuzativu imenice uprava, u ostalim slučajevima se piše rastavljeno. "Ti si u pravu, on je u pravu..."
Ostali pojmovi i nisu bili teški za pogoditi, zar ne?
Što se tiče ovog "uredu", to se tek u posljednje vrijeme počelo upotrebljavati, no i dalje je nepravilno. Eh, nisam imao priliku čitati pravopis koji je izašao prije 2 sedmice(da li takav uopšte postoji?), tako da...
Zeza me internet, pa nisam mog'o odmah da vam "pomognem".
kOladont hm... možda je iz BanovićaLily je napisao/la:Ne, nisam pogrijesila. Ne mogu da vjerujem, pa ona se onda zeznulo zestoko.. mamicu joj bod mi je cak tu bila oduzela, sjecam se toga a bilo je prije 3 godine.Thunderstruck je napisao/la: @Lily
Kaladont(zubna pasta) postoji.
Ne znam da li si slucajno napisala kOladont ili si stvarno to htjela ali ne postoji taj oblik u pravopisu(cak sam morao i provjeriti)
![]()
Znam da je kaladont i bas mi je bilo cudno.
Zahvaljujem.
ja kazemMegamon je napisao/la:Opstina ili opcina?
dole ili dolje?
Općina, doljesenad_flamin je napisao/la:ja kazemMegamon je napisao/la:Opstina ili opcina?
dole ili dolje?
opstina
dole
nezz da li je to pravilino,mada mislim da se moze korititi sva cetiri pojma
upravo.LBJ MVP je napisao/la:Meni je opština po bosanski,a općina po hrvatski
Bosanski i Hrvatski (HrvackiMegamon je napisao/la:Opstina ili opcina?
dole ili dolje?
U pravopisu autor upucuje na bolji oblik Opći/Općina.Wolverine je napisao/la:opština je na bosanskom jeziku, isto kao i recimo bašča.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.