FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 19 jan 2020, 19:00

LjoZee je napisao/la:
19 jan 2020, 14:55
Live prenos svih nasih utakmica iz Medjugorja bit ce na ****
Pravi medijski :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 19 jan 2020, 19:16

Cisti licemjeri na sve strane. Citas i ne vjerujes. Kad gube utakmice sve levati, igraci kar.ine, puše šišu, duvaju na uši, a kad nece da potpisu ili nece da igraju, plač, raspadamo, Rama je Ronaldo i tako.

De ba skontajte se ne mozete srat i pišat u isto vrijeme.. Ne samp za njega, nego za svakoga ista prica..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 jan 2020, 19:18

Ramovic je trebao u ovoj polisezoni napokon doci na svoje i on bi bio pravo pojacanje. Nazalost opet su mu glavu napunilo, kao na pocetku ove.

Nadam se da Kemo.produzuje i tako rjesavamo stoperska mjesta, iako za vilo sta ozbiljno nama treba bolji stoper.

Krilo pod hitno, nadam se bombi (Zakaric) i nekom beku da ga Amar izvuce
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jan 2020, 19:24

Raonffa je napisao/la:
19 jan 2020, 19:00
LjoZee je napisao/la:
Bicesbanovan :urnebes:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 jan 2020, 19:28

Znaci da se ne gledaju streamovi :kafa:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jan 2020, 19:38

LjoZee je napisao/la:
19 jan 2020, 19:24
Raonffa je napisao/la:
19 jan 2020, 19:00
LjoZee je napisao/la:
Bicesbanovan :urnebes:
Ne može interni banovati koliko ja mogu lažnih acc napraviti hehe :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jan 2020, 19:44

Kad smo kod Ramovića, nije problem u njemu kao pojedincu uopšte. Da se ne lažemo, kada je zdrav i kada igra, zna biti odličan. Recimo ono što je odigrao pred kraj polusezone je bilo fantastično u kombinaciji sa Štilom, a znamo i iz prijašnjih sezona da je Ramović znao biti ponajbolji igrač čitave ekipe.

Eh sada, i da nije u pitanju Ramović, da je u pitanju npr Veseli ili Alispahić, ja bih rezonovao isto, bilo bi mi krivo. Već smo prežvakali ovu temu, daleko smo mi od ozbiljnog kluba čim ne možemo zadržati najvažnije igrače poput Krpića ili Ramovića, nije ni bitno, onaj ko želi da me razumije, razumijet će me.

I da, nema ovo nikakve veze ni sa Amarom ni sa Senadom ni sa starom, ni sa sadašnjom upravom, apsolutno ne želim da mi se neko kači na post u tom stilu. Ovo je problem sistema, lige, klubova, pa tako i Želje kao člana tog čitavog sistema.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 19 jan 2020, 19:56

Raonffa je napisao/la:
19 jan 2020, 19:44
Kad smo kod Ramovića, nije problem u njemu kao pojedincu uopšte. Da se ne lažemo, kada je zdrav i kada igra, zna biti odličan. Recimo ono što je odigrao pred kraj polusezone je bilo fantastično u kombinaciji sa Štilom, a znamo i iz prijašnjih sezona da je Ramović znao biti ponajbolji igrač čitave ekipe.

Eh sada, i da nije u pitanju Ramović, da je u pitanju npr Veseli ili Alispahić, ja bih rezonovao isto, bilo bi mi krivo. Već smo prežvakali ovu temu, daleko smo mi od ozbiljnog kluba čim ne možemo zadržati najvažnije igrače poput Krpića ili Ramovića, nije ni bitno, onaj ko želi da me razumije, razumijet će me.

I da, nema ovo nikakve veze ni sa Amarom ni sa Senadom ni sa starom, ni sa sadašnjom upravom, apsolutno ne želim da mi se neko kači na post u tom stilu. Ovo je problem sistema, lige, klubova, pa tako i Želje kao člana tog čitavog sistema.
To je to nista ni dodat ni oduzet :salut:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 19 jan 2020, 20:16

Ja ne znam ko do sad nije skontao kako nasa liga funkcionise. I nije mi jasno da raja ne konta da su kod nas svi igraci sto se kaze u pet deka. Otici ce ti Ramovic, doci novi Ramovic.
Niti jedan igrac nema u ekipi da se zali sto ce otici, osim Stilica i Zeca. To bi bio jedini hendikep jer nismo navikli imati igraca u ekipi kao Stila i Zec.

Ovo ostalo je prosjek igraci koji se vrte po Premijer ligi. Za uspjeh u nasoj ligi trebas imati nekoga ko zna o fudbalu da osvoji titulu i tu se zavrsava cijela prica oko naseg fudbala.
To uopce nije neka nauka. Koje god dosao u klub, nikad nije donio u klub ozbiljne pare da se pravi nesto vece.

A ovo crnjacenjr kod nas je cisto preserevanja. Danas duva šipu, nema pojma. Veseli levat, odigrao 230 utakmica u Pl dao pet golova, a kunem se da sutra pise da ide, to bi bio plac, jecanje. Ode nam jedino krilo, raspadamo se. I tako u krugu godinama. Ž

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 19 jan 2020, 20:18

Amar je tvrdioglav,na Ivicu,i ako su ovi neki tekstovi po portalima stvarno naruceni onda narucioci moraju znati da ce time dobiti samo kontraefekat.Neizlazak u Evropu nas je finansijski osakatio i mislim da su Amaru zbog toga ruke poprilicno vezane.Uvijek bilo pokri se jorganom koliko je dugacak.I Amar vidi ono što vidi i vecina navijaca a to je da smo spora ekipa i da nam baš škripi na nekim pozicijama.Trenutno to su pozicije krila.Dva brza krila bi donijela potrebnu brzinu cjeloj ekipi i legla bi nam ko budali šamar.Zato uprava mora da se nategne iz petnih zila i da iznadje sredstva da se takvi igraci dovedu.Titula ove godine bi nam donijela mir u narednim godinama kada slavimo stogodišnjcu i zato bi se svi trebali napeti da do toga dodje.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 19 jan 2020, 20:18

Koliko smo mi ozbiljan klub,to ćeš vidjeti ubrzo!
E čuj nismo ga mogli zadržati,tobejarabi
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 19 jan 2020, 20:33

Amar je i jednog Hasagica, Tomića i dr. poslao na tribine i neznam što se sad čude što je Ramu ostavio u Sarajevu. U potpunosti podržavam to što je uradio, pa bolje dati šansu jednom Subasicu nego da ti igrač igra polusezonu a na ljeto ode bez pozdrava. Ipak Brko zna šta radi, kao što reko niko nije veći od kluba
moSa ljoŽe

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 19 jan 2020, 20:47

Meni se svidja Dedic iz Celika koji je sad suspendovan. Ima materijala u njemu..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jan 2020, 20:50

Bezideja je napisao/la:
19 jan 2020, 20:16
Ja ne znam ko do sad nije skontao kako nasa liga funkcionise. I nije mi jasno da raja ne konta da su kod nas svi igraci sto se kaze u pet deka. Otici ce ti Ramovic, doci novi Ramovic.
Niti jedan igrac nema u ekipi da se zali sto ce otici, osim Stilica i Zeca. To bi bio jedini hendikep jer nismo navikli imati igraca u ekipi kao Stila i Zec.

Ovo ostalo je prosjek igraci koji se vrte po Premijer ligi. Za uspjeh u nasoj ligi trebas imati nekoga ko zna o fudbalu da osvoji titulu i tu se zavrsava cijela prica oko naseg fudbala.
To uopce nije neka nauka. Koje god dosao u klub, nikad nije donio u klub ozbiljne pare da se pravi nesto vece.

A ovo crnjacenjr kod nas je cisto preserevanja. Danas duva šipu, nema pojma. Veseli levat, odigrao 230 utakmica u Pl dao pet golova, a kunem se da sutra pise da ide, to bi bio plac, jecanje. Ode nam jedino krilo, raspadamo se. I tako u krugu godinama. Ž
Jeste eto, po tvojoj priči Štilić i Zec su jedini vrijedni igrači u ovoj ekipi, ovo ostalo sve možeš sutra raspustiti, prekosutra dovesti druge igrače i imat ćemo tim istog kvaliteta. Nije manager druže :)

Već sam rekao, nije problem Ramovića, nije problem sadašnjeg rostera, ovo ovako je godinama unazad. Ne može klub biti ozbiljan, a svaki rok prodavati važne igrače.

Zato nama i jeste uspjeh proći jedno pretkolo u Europi, zbog takvog razmišljanja tapkamo u mjestu 25 godina dok svi drugi napreduju.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 jan 2020, 20:53

Ima mjesec dana do početka prvenstva, tako da ima fore da sve dođe na svoje. Otišla su 4 igrača, od toga dvojica su bili standardni prvotimci, Enes i Sulejman. Asim i Sinan nisu bili redovni prvotimci, npr. Sinan samo 32% utakmica u prvoj počeo tj 6 od 19 kola. Statistički Sinan otkad se vratio poslije onog loma noge dao je samo jedan go u ligi i to protiv Mladosti u maju prošle sezone kad je Mladost 2 crvena dobila u prvom poluvremenu. I dao je još jedan u kupu protiv Tekstilca. NIje kataklizma što je Sinan otišao mada je znao biti ponekad koristan, ne bih se ja ni bunio ni da je produžio. Sve u svemu Sinan u Želji: 6 golova i 17 asitencija liga+kup, 35 utakmica počeo u ligi od prve, 53 puta u protokolu bio. Nek mu je sa srećom gdje god ga karijera odvede. Asim je već neko vrijeme prekrižen.

Jedini ozbiljniji odlazak po meni je Krpićev budući da je prošle i ove sezone prvi strijelac lige ali uzeli smo dobre pare na njemu, a umjesto njega je došao igrač koji je ljubimac dobrog dijela navijača i koji itekako može da daje golove jer je već 2 put bio najbolji strijelac lige, pogotovo kad imaš velemajstora poput Štilića iza sebe.

Ivan nije uspio nikada u inostranstvu ali za našu ligu može biti paklen igrač. Jedino bi Štilićev odlazak po meni bio nenadoknadiv. Doće još novih igrača tako da ne treba paničariti, počele pripreme prije 3-4 dana.

Budite sigurni da u najmanju ruku nećemo biti ništa lošiji nego prošlu polusezonu, a pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima. A ako bi bili jači bar nekih 20-30% od toga onda bi bili baš baš ozbiljni, da ne dajem neke arogantne najave.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jan 2020, 20:57

Sinan je bio prva opcija na desnom krilu, nećemo baš slijepo vjerovati statistici.

Amar je u početku forsirao Zeca zbog navodnih problema sa Ramovićem (tako je bar bila priča ovdje na forumu), pa kasnije kada se to izgladilo Ramović je bio prvotimac, u suštini Ramović je uvijek bio prvotimac kada je sve uredu sa njim, tako da ja i njega računam kao prvotimca.

Sa druge strane, recimo Sipović, za njega mi je potpuno svejedno što je otišao, njega će vrlo lako zamijeniti.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 jan 2020, 21:04

Raonffa je napisao/la:
19 jan 2020, 20:57
Sinan je bio prva opcija na desnom krilu, nećemo baš slijepo vjerovati statistici.

Amar je u početku forsirao Zeca zbog navodnih problema sa Ramovićem (tako je bar bila priča ovdje na forumu), pa kasnije kada se to izgladilo Ramović je bio prvotimac, u suštini Ramović je uvijek bio prvotimac kada je sve uredu sa njim, tako da ja i njega računam kao prvotimca.

Sa druge strane, recimo Sipović, za njega mi je potpuno svejedno što je otišao, njega će vrlo lako zamijeniti.
Brate Sinan je samo 3 utakmice uvezao od prve minute ove sezone. To ne možemo baš svesti pod redovan član prvih 11, a svakako nije ni marginalan član ekipe.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 19 jan 2020, 21:05

Sto rece gore kolega, nama bi 2 dobra krila podigla igru na veci nivo. I sto se tice brzine i efikasnosti pred golom.

Onako laicki, odbrana nam je sada dobro pokrivena, imamo 4 solidna beka i 3 stopera, sto bi trebalo biti dovoljno - znajuci da smo podbacili samo u utakmicama kada je igrao Bogicevic. Slucajnost ili ne, razmislite sami.

Vezni red takodjer ok, imamo sirok roster na svim pozicijama. Bojo, Dado, Mesa, Mehic, Mule, Stila... Takodjer bi pokusao, koliko se to moze, od Boje napraviti nekog razbijaca ala Casemiro.

Kada se pogleda tabela, izgleda da apsolutno nemamo problema sa postizanjem golova - ali meni je gotovo nestvarno to sto i pored tolikog broja postignutih golova, mi apsolutno ne mozemo biti zadovoljni realizacijom. Toliko smo sansi stvarali po utakmici, kao nikada u zadnje 4 sezone. Kunem se Bogom da smo samo imali jedno krilo ala Zakaric da bismo dali jos 10 golova, najmanje. Ermina jos ne svrsavam nigdje zbog njegove nemogucnosti da se u potpunosti spremi. On je klasa iznad kao i Stila, svaku koju je igrao je bio prevaga - prvenstveno protiv Celika i protiv gurbeta kuci. On bi konacno mozda mogao biti taj X faktor.

Suma sumarum, opet kazem onako laicki, nama trebaju jos samo 2 krila i rezervni spic jer Lendra ne moze igrati u kupu. Mislim da bismo tada bili sasvim ravnopravni da se pobijemo sa svima.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jan 2020, 21:12

braco je napisao/la:
19 jan 2020, 21:04
Raonffa je napisao/la:
19 jan 2020, 20:57

Brate Sinan je samo 3 utakmice uvezao od prve minute ove sezone. To ne možemo baš svesti pod redovan član prvih 11, a svakako nije ni marginalan član ekipe.
Najčešće zbog zdravlja, jer zdrav Sinan je u ove 2,5 godine je u suštini bio standardan član prve postave. To što neko njegovo često neigranje stavlja u kontekst da nam on nije tako važan, to je druga stvar. Isto možeš reći i za Ermina Zeca, yebo njega nek' sutra ode i onako statistički više je kod doktora nego na terenu, ako me razumiješ :)

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 19 jan 2020, 21:12

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: rama21 i 6 gostiju.