FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

fanatikk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fanatikk » 19 jan 2020, 23:10

Kad slijece Zakaric?
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jan 2020, 23:11

:hmmmmm: Jaooooo.... Ludilooooo hajde sarniiiii
udjem nakon 7 dana ono sve isto :nedam:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 jan 2020, 23:13

fanatikk je napisao/la:
19 jan 2020, 23:10
Kad slijece Zakaric?
Vec sam pisao. Ide autom, posljednja informacija jeste da je vidjen na granici u Rumuniji. Sad dolaze informacije, istina neprovjerene, da je doslo do zabune i da je Zakaric mislio da ce mu plata biti 7.000 eura, a ne KM, tako da je moguce da usput stane negdje na Big Mac u Srbiji i potpise za Vozdovac. Kaze da mu je oduvijek bila zelja da igra na krovu robne kuce.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 jan 2020, 23:16

bordobijeli je napisao/la:
19 jan 2020, 22:11
Ajdo sve si ti upravu al mi nikakav iskorak nismo napravili u odnosu na zrinjski. Rezultati i titule su pokazatelj da smo tu negdje.
Mladi igraci i njihove igre u prvih 11 i transferi koje oni donose....

Pogledaj sta rade svi jaki treneri kada zapocnu period transformacije kluba(pep,klopp,pochettino) rasprodaju stare igrace u prvom transfer roku, dovode mlade i tehnicki jake igrace, koji mogu trcati i znaju s loptom, mi imamo fabriku takvih....

Imamo 3 starija igraca od kojih je 1 nezamjenjiv a ostalo su sve mladi i obecavajuci , ostalih par starijih su tu vise zbog svlacionice i domaci su igraci kako bi prenijeli atmosferu i upozneli igrace sa klubom i gradom....samo nam treba neko da im uspostavi sistem i taktiku i organizuje igru bolje....

Kod svih ostalih klubova lige(velez izuzetak) je situacija obrnuta, vecina su stariji igraci koji vuku ekipu na individualno iskustvo, cesto se ozljedjeni, forma upitna, i traze konstantno gomilu love ili love taj neki transfer da se obogate pa taman u Zanzibaru....zrinja,zeljo,borac
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 jan 2020, 23:32

Pantelija je napisao/la:
19 jan 2020, 23:11
:hmmmmm: Jaooooo.... Ludilooooo hajde sarniiiii
udjem nakon 7 dana ono sve isto :nedam:
Ljudi se upecaju ko ribice :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 19 jan 2020, 23:33

skoroalen je napisao/la:
19 jan 2020, 21:42
Najgora smo liga u Evropi, jer smo država koja ipak nešta (ma koliko mizerno) znači fudbalskoj sceni. Bosna je, evo samo gledajući poslije rata, dala Džeku, Pjanića, Misketa, Spahića, Begovića, Lulića, Ibiševića, Višću... Uglavnom vrhunski igrači boljih ekipa u ligama petice. Sad, znam i ja da je 90% njih rođeno i prve fudbalske korake napravilo van BiH al govorim sad o bosanskom fudbalu općenito, uz svačije ime stoji zastava BiH. Od svih tih "najgorih" u Evropi, mi smo najbolji. Ko je naš rang ili gori, Andora, San Marino, Malta, Kipar, Estonija, Litvanija, Crna Gora...? Na prste jedne ruke se mogu nabrojati veliki igrači koji imaju državljanstvo neke od nabrojanih država. Zato smatram da smo najgori u Evropi, kao reprezentacija imamo taj jedan plasman i 2-3 baraža, imamo u svakoj ligi neke vrhunske igrače. Uzmimo Finsku recimo, liga im je vjerovatno bolja od naše. Finska kao fudbalska nacija u zadnjih 20 godina dala Forsella, Pukkija, Hippyju i Litmanena koji se pojavio ranije al je prije 20 godina bio pred kraj karijere. Evropskom fudbalu BiH puno više znači u zadnjih 20 godina, a liga nam gora od njihove.
Dzeku je dao Plisek koji ga je srecom na vrijeme izvukao.
Pjanic je formiran u Francuskoj, Miske dijete Bayerna, Spahic dubrovcanin, Begovic i Vedo preko bare, Lulic Svicarska a Visca je amater u evropskim okvirima.
Ti nemas kod nas osnovne uslove u ligi, nemas terene da igraju a kamoli da sva djeca treniraju.
Ono sto je najgore je ne samo nezdrav nego bolestan mentalitet u drustvu gdje si levat ako se zrtvujes. Nacionalni sport je kafa kladionica i nargilhana.
San svih Bosanaca je uvalit se u drzavnu firmu i lezi hljebu da te jedem. U granap raja ide s autom a kad sam krenes da dzogiras ili vozis biciklo postoji mogucnost da te krkan udari s kolima.
Da ne pominjem korupciju gdje babini sinovi igraju prije onih talentovanih odnosno neznanje onih medjeda sto kao trebaju da skoluju nase mlade nade.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 jan 2020, 23:41

Ma imamo mi dobrih trenera za razvoj djece sa odlicnim idejama, samo ti ljudi nisu na pravim funkcijama.
NEMA NAZAD

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jan 2020, 23:48

Nedavno u Safeta zajke, igraju djeca neki turnir ili sta vec, dosli roditelji to sve u trener kama, nike, Adidas, cvike, bla bla koda oni igraju, elem, poredali se na ogradu i ide...

"idi sam, idi sam... Hajdeee"
"daj ba vadi ovog golmana gdje ga nađe"
"sta mu dodaješ kad je on tebi dodao"
"treneru mjenjaj bolan veze nemaju"
"debeli stani na GO"

Na nekim malo statijim turnirima, djeca od 13 do 15 godina, e tu je vec ozbiljnije. Onako među sobom prricaju kako mali ide u njemacku na probu, wolsburg ga trazi, a ovaj trener mu ne da da igra...
Onda psovanje sudiji majke, sve dok ne pocnu gubiti a onda jedan na drugog vriste.

Prvo trebaju ljudi shvatiti da od 30 igraca u ekipi mozda jedan ili 2 da postanu profi a od 10 000 iz te generacije jedan ili dva da dodju na ozbiljan nivo. I kad to roditelji shvate, slat ce djecu da treniraju fudbal da postanu ljudi, zdravi i drustveni, da ih to oblikuje kao ljude. Ako je zaista uporan, ima šlifa, onda mu dati podršku, gurati ga ali ne na nacin da druge omalovazavas, da ga tjeras da radi neke stvari i sl.

Pa onda Imas trenere koji ne shvataju da nase djece najveci nedostatak nije talenat, ima ga pun k.
Nasi nedostaci su lose motoricke sposobnosti djece, losa kontrola lopte, brzina donosenja odluka. Za te stvari moras imati trenere koji znaju to raditi. Koji znaju to dovesti na evropski nivo. Mi to nemamo.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jan 2020, 23:51

Konačno sam se nakanio da pregledam trenutno stanje kada je u pitanju 1. pretkolo CL. :)

Koeficijent Sarajeva iznosi 4.750. Ukupno sudjeluju 34 ekipe. Da bi FKS bilo nosilac, potrebno je da bude bolje od 17 ekipa. Do sada su poznati prvaci 13 zemalja. Od FKS bolji koeficijent imaju Molde, Astana, Sheriff, Dundalk, Suduva. Dakle 5 timova. Lošiji koeficijent ima 7 ekipa. Prvak Švedske, Djurgårdens IF, trenutno ima lošiji koeficijent. Međutim, oni koriste državni koeficijent, a ostao je Malmo u Europi, pa bi oni u slučaju da Malmo donese 5 boda (2 pobjede i 1 remi ili 5 remija ili 1 pobjeda i 3 remija ili 3 pobjede) pretekli Sarajevo. Malmo igra protiv Wolfburga, tako da je veća šansa da će ispasti, nego proći. Državni koeficijenti Škotske, Kipra i Srbije su veći od koeficijenta Sarajeva, pa je tu svejedno ko će biti prvak. Znači 8 timova ispred. Isto tako Sarajevo ima veći koeficijent od svakog kluba iz Crne Gore, pa je i tamo svejedno ko će biti prvak. Znači 8 ekipa ispod. U ostalim ligama postoje klubovi koji ima i bolji i lošiji koeficijent. Tamo je situacija sljedeća:

Poljska - Legia i Lech imaju bolji koeficijent. Važno je da niko od ta 2 time ne uzme. Trenutna situacija je Legia 38, Cracovia 36, Pogon 35, Slask 24, Lech 31. Ovdje je sve otvoreno.

Azerbejdžan - Qarabag i Gabala imaju bolji koeficijent, a stanje je Qarabag 31, Nefci 25, Keshla 23. Teško će vječiti šampion prokockati ovih 6 bodova.

Izrael - Maccabi Tel-Aviv i Hapoel Beer-Sheva imaju bolji. Situacija je Maccabi TA 47, Maccabi Haifa 43, Beitar 34. Ovdje bi moglo biti zanimljivo. Za nadati se da Haifa ima snage za titulu.

Bugarska - Samo Ludogorets ima bolji. Ludogorets 48, Levski 43, Plovdiv 41. Iskreno, ne očekujem da vječiti prvak Bugarske prokocka ovih 5 bodova.

Rumunija - Steaua, Kluž, Astra, Vitorul i Universitatea imaju bolji. Stanje je Kluž 44, Astra 43, Steaua 39, Universitatea 37, Gaz MEtan 36. Ovo već možemo otpisati.

Slovačka - Slovan, Spartak i Trenčin imaju bolji. Stanje je Slovan 45, Žilina 35, Streda 35. I ovdje teško da će ovi prosuti +10.

Slovenija - Maribor, Domžale i Olimpija imaju bolji koeficijent. Olimpija 42, Maribor 38, Aluminij 38. Ovdje se nadati čudu i da ovaj Aluminij uzme titulu.

Mađarska - Fehervar i Ferencvaros imaju bolji. Stanje je Ferencvaros 36, Fehervar 32, Mezokovesd 28. I ovdje teško da će doći do željenog scenarija.

Makedonija - Škendija i Varda imaju bolje. Vardar 36, Škendija 28, Akademija Pandev i Sileks 27. I ovdje isto.

Albanija - Skenderbeu i Kukesi. Stanje je vrlo zanimljivo Kukesi 31, Bylis 30, Tirana,partizna i Teuta po 28. Konačno situacija gdje bi nam moglo ići u korist. Navijati samo da Kukesi ne uzme.

Luksemburg - "Samo" Dudelange. Union Titus Petange prvi s 32 boda, 12 više od Dudelangea koji je 5. I ovdje pozitivna situacija.

Armenija - Alashkert i Pyunik imaju bolji koeficijent. Stanje je kao kod Albanaca, interesantno. Lori 28, Ararat-Armenia 27, Alashkert 27, Ararat 27, Shirak 25, Noah 24. Superuzbuljivo. Za adati se da Alashkert neće uzeti. Pyunik ima 20.

Malta - Valleta. Floriana je prva s 34, Valleta tek peta s 26 bodova i utakmicom manje. I ovdje bi moglo doći :pray:

Vels - TNS ima bolji. Oni su nažalost i prvi s 50, drugi je Connah's Q. s 46. Baš su juče igrali i TNS je slavio s 2-1 :plac:

Gibraltar - Čak i tim s Gibraltara, Lincoln, ima bolji koeficijent od nas. Europa ima 34, St Josephs 32, a Lincoln 30. Neka ovako i ostane.

Sjeverna Irska - Crusaders Belfast ima bolji. I u ovoj ligi je stanje haotično. Glentoran 53, Crusaders 52, Linfield 51, Coleraine i Cliftonville po 50. Ovdje je sve otvoreno.

Pretpostavimo da će Wolsburg proći Malma, tj. da nas prvak Švedske neće preteći po koeficijentu. To znači da smo ispred 9 timova. Što dalje znači da nam treba od ovih 16 liga, nama treba da se poklope 8 liga. Eh sad, to bi moglo biti u ovim ligama

Poljska - Legija i Lech ne smiju uzeti. Sve je otvoreno u ovoj ligi
Izrael - Maccabi Tel Aviv ne smije uzeti. Imaju +4, što je nadoknadivo.
Albanija - Ne smije Kukesi uzeti. Prvi su, ali s +1, sve je otvoreno.
Luksemburg - Dudelange ne smije uzeti, a imaju priličan zaostatak od 12 bodova.
Armenija - Samo da Alashkert ne uzme. Treći su s bodom manje od lidera. Ovdje je sve otvoreno.
Malta - Valleta ne smije uzeti. U najgorem slučaju su -5 od lidera. Ovo bi moglo doći.
Vels - TNS ne smije uzeti, a imaju +4 u odnosu na drugog. U dobroj su poziciji, ali se nadamo najboljem.
Gibraltar - Lincoln ne smije uzeti, imaju zaostatak od 4 boda. I ovo bi moglo doći.
Sjeverna Irska - Crusaders ne smije uzeti, a imaju -1 u odnosu na lidera. Sve je otvoreno.

Ovdje ima 9 pozitivnih scenarija po nas, a treba nam 8. Znači samo 1 smije biti negativna po nas. Trebaće i sreće da se poklope, ali jedino nam ostaje da se nadamo.

A sad zbiti redove, prestati s podjelama, dati Vinku i momcima punu podršku, uz 1-2 pojačanja ići po odbranu titulu!!!
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 jan 2020, 23:53

Denchi je napisao/la:
19 jan 2020, 23:16
bordobijeli je napisao/la:
19 jan 2020, 22:11
Ajdo sve si ti upravu al mi nikakav iskorak nismo napravili u odnosu na zrinjski. Rezultati i titule su pokazatelj da smo tu negdje.
Mladi igraci i njihove igre u prvih 11 i transferi koje oni donose....

Pogledaj sta rade svi jaki treneri kada zapocnu period transformacije kluba(pep,klopp,pochettino) rasprodaju stare igrace u prvom transfer roku, dovode mlade i tehnicki jake igrace, koji mogu trcati i znaju s loptom, mi imamo fabriku takvih....

Imamo 3 starija igraca od kojih je 1 nezamjenjiv a ostalo su sve mladi i obecavajuci , ostalih par starijih su tu vise zbog svlacionice i domaci su igraci kako bi prenijeli atmosferu i upozneli igrace sa klubom i gradom....samo nam treba neko da im uspostavi sistem i taktiku i organizuje igru bolje....

Kod svih ostalih klubova lige(velez izuzetak) je situacija obrnuta, vecina su stariji igraci koji vuku ekipu na individualno iskustvo, cesto se ozljedjeni, forma upitna, i traze konstantno gomilu love ili love taj neki transfer da se obogate pa taman u Zanzibaru....zrinja,zeljo,borac
Pep, Klopp i slicni potrose 100 miliona da dovedu sta im treba u timu.ne mozemo mi kopirati velike ni u jednom segmentu. Licno volim mlade al rezultati i titule su mjerilo mladi ili stari bili nije bitno.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 jan 2020, 23:55

Pantelija je napisao/la:
19 jan 2020, 23:48
Nedavno u Safeta zajke, igraju djeca neki turnir ili sta vec, dosli roditelji to sve u trener kama, nike, Adidas, cvike, bla bla koda oni igraju, elem, poredali se na ogradu i ide...

"debeli stani na GO"

Na nekim malo statijim turnirima, djeca od 13 do 15 godina, e tu je vec ozbiljnije. Onako među sobom prricaju kako mali ide u njemacku na probu, wolsburg ga trazi, a ovaj trener mu ne da da igra...
Onda psovanje sudiji majke, sve dok ne pocnu gubiti a onda jedan na drugog vriste.

Prvo trebaju ljudi shvatiti da od 30 igraca u ekipi mozda jedan ili 2 da postanu profi a od 10 000 iz te generacije jedan ili dva da dodju na ozbiljan nivo. I kad to roditelji shvate, slat ce djecu da treniraju fudbal da postanu ljudi, zdravi i drustveni, da ih to oblikuje kao ljude. Ako je zaista uporan, ima šlifa, onda mu dati podršku, gurati ga ali ne na nacin da druge omalovazavas, da ga tjeras da radi neke stvari i sl.

Pa onda Imas trenere koji ne shvataju da nase djece najveci nedostatak nije talenat, ima ga pun k.
Nasi nedostaci su lose motoricke sposobnosti djece, losa kontrola lopte, brzina donosenja odluka. Za te stvari moras imati trenere koji znaju to raditi. Koji znaju to dovesti na evropski nivo. Mi to nemamo.
Istina!I npr.rade glupe stvari treneri,moj sin igrao(prestao trenirati) stopera,dodju na tekmu stavi ga u napad :rol:
I to ne govorimo o prijateljskoj tekmi nego o ligi,i sta ti da radis onda?
A 1000x vidjeno to za roditelje,misle da je njegov sin/njegova cerka najbolji igrac i nece nista drugo da prihvati..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jan 2020, 00:01

Pantelija je napisao/la:
19 jan 2020, 23:48

"debeli stani na GO"

Menageri i Roditelji najveca kočnica u razvoju mladih igraca.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 20 jan 2020, 00:03

Dušaneeee

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 jan 2020, 00:05

Leon Benko o Hurti Kurti.
Iz kluba ste otišli na nimalo lijep način. Kako sa ove distance gledate na to?

- I dalje mislim da nisam nimalo kriv. Mislim da je klub u tom trenutku premalo cijenio ono sve što smo zajedno napravili. Dati u ruke jednom takvom anonimcu da sa teškim optužbama izlazi u javnost, kalja moje ime nije bilo nimalo korektno. Mislim da je klub trebao biti taj koji je morao na neki način da me zaštiti. Ništa loše nisam napravio, niti sam u životu imao neki feler, da bih svoju profesionalnost stavio na kocku, a pogotovo ne na mjestu, gdje sam imao takav status. Mislim da je to bila neka njegova igra, ne znam iz kojeg razloga.

Govorite o Almiru Hurtiću, tadašnjem šefu stručnog štaba?

- Da, o njemu govorim.

Smatrate li da ste mogli dati još više Sarajevu u odnosu na cjelokupan učinak u klubu?

- Dešavale su se tu razne stvari. Ja znam šta sam dao klubu. Moja djeca su išla u vrtić i školu i jednostavno dosta sam se vezao za tu sredinu. Pogledajte samo kako je jedna sjajna generacija naprosto nestala. Ko zna šta bi bilo da smo ostali svi na okupu. Jednostavno ili klubu nije bilo u interesu da svi nastavimo ili je neka igra bila u pitanju. Dolaskom Ješića jednostavno se ekipa počela osipati, meni je bilo žao tih momaka sa kojim sam dijelio svlačionicu. Jednostavno mi ne ide u glavu, ali mislim da su ti momci bezrazložno "potjerani" iz kluba, pogotovo na takav način
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 jan 2020, 00:06

Mokes je napisao/la:
19 jan 2020, 23:51
Konačno sam se nakanio da pregledam trenutno stanje kada je u pitanju 1. pretkolo CL. :)

Koeficijent Sarajeva iznosi 4.750. Ukupno sudjeluju 34 ekipe. Da bi FKS bilo nosilac, potrebno je da bude bolje od 17 ekipa. Do sada su poznati prvaci 13 zemalja. Od FKS bolji koeficijent imaju Molde, Astana, Sheriff, Dundalk, Suduva. Dakle 5 timova. Lošiji koeficijent ima 7 ekipa. Prvak Švedske, Djurgårdens IF, trenutno ima lošiji koeficijent. Međutim, oni koriste državni koeficijent, a ostao je Malmo u Europi, pa bi oni u slučaju da Malmo donese 5 boda (2 pobjede i 1 remi ili 5 remija ili 1 pobjeda i 3 remija ili 3 pobjede) pretekli Sarajevo. Malmo igra protiv Wolfburga, tako da je veća šansa da će ispasti, nego proći. Državni koeficijenti Škotske, Kipra i Srbije su veći od koeficijenta Sarajeva, pa je tu svejedno ko će biti prvak. Znači 8 timova ispred. Isto tako Sarajevo ima veći koeficijent od svakog kluba iz Crne Gore, pa je i tamo svejedno ko će biti prvak. Znači 8 ekipa ispod. U ostalim ligama postoje klubovi koji ima i bolji i lošiji koeficijent. Tamo je situacija sljedeća:

Poljska - Legia i Lech imaju bolji koeficijent. Važno je da niko od ta 2 time ne uzme. Trenutna situacija je Legia 38, Cracovia 36, Pogon 35, Slask 24, Lech 31. Ovdje je sve otvoreno.

Azerbejdžan - Qarabag i Gabala imaju bolji koeficijent, a stanje je Qarabag 31, Nefci 25, Keshla 23. Teško će vječiti šampion prokockati ovih 6 bodova.

Izrael - Maccabi Tel-Aviv i Hapoel Beer-Sheva imaju bolji. Situacija je Maccabi TA 47, Maccabi Haifa 43, Beitar 34. Ovdje bi moglo biti zanimljivo. Za nadati se da Haifa ima snage za titulu.

Bugarska - Samo Ludogorets ima bolji. Ludogorets 48, Levski 43, Plovdiv 41. Iskreno, ne očekujem da vječiti prvak Bugarske prokocka ovih 5 bodova.

Rumunija - Steaua, Kluž, Astra, Vitorul i Universitatea imaju bolji. Stanje je Kluž 44, Astra 43, Steaua 39, Universitatea 37, Gaz MEtan 36. Ovo već možemo otpisati.

Slovačka - Slovan, Spartak i Trenčin imaju bolji. Stanje je Slovan 45, Žilina 35, Streda 35. I ovdje teško da će ovi prosuti +10.

Slovenija - Maribor, Domžale i Olimpija imaju bolji koeficijent. Olimpija 42, Maribor 38, Aluminij 38. Ovdje se nadati čudu i da ovaj Aluminij uzme titulu.

Mađarska - Fehervar i Ferencvaros imaju bolji. Stanje je Ferencvaros 36, Fehervar 32, Mezokovesd 28. I ovdje teško da će doći do željenog scenarija.

Makedonija - Škendija i Varda imaju bolje. Vardar 36, Škendija 28, Akademija Pandev i Sileks 27. I ovdje isto.

Albanija - Skenderbeu i Kukesi. Stanje je vrlo zanimljivo Kukesi 31, Bylis 30, Tirana,partizna i Teuta po 28. Konačno situacija gdje bi nam moglo ići u korist. Navijati samo da Kukesi ne uzme.

Luksemburg - "Samo" Dudelange. Union Titus Petange prvi s 32 boda, 12 više od Dudelangea koji je 5. I ovdje pozitivna situacija.

Armenija - Alashkert i Pyunik imaju bolji koeficijent. Stanje je kao kod Albanaca, interesantno. Lori 28, Ararat-Armenia 27, Alashkert 27, Ararat 27, Shirak 25, Noah 24. Superuzbuljivo. Za adati se da Alashkert neće uzeti. Pyunik ima 20.

Malta - Valleta. Floriana je prva s 34, Valleta tek peta s 26 bodova i utakmicom manje. I ovdje bi moglo doći :pray:

Vels - TNS ima bolji. Oni su nažalost i prvi s 50, drugi je Connah's Q. s 46. Baš su juče igrali i TNS je slavio s 2-1 :plac:

Gibraltar - Čak i tim s Gibraltara, Lincoln, ima bolji koeficijent od nas. Europa ima 34, St Josephs 32, a Lincoln 30. Neka ovako i ostane.

Sjeverna Irska - Crusaders Belfast ima bolji. I u ovoj ligi je stanje haotično. Glentoran 53, Crusaders 52, Linfield 51, Coleraine i Cliftonville po 50. Ovdje je sve otvoreno.

Pretpostavimo da će Wolsburg proći Malma, tj. da nas prvak Švedske neće preteći po koeficijentu. To znači da smo ispred 9 timova. Što dalje znači da nam treba od ovih 16 liga, nama treba da se poklope 8 liga. Eh sad, to bi moglo biti u ovim ligama

Poljska - Legija i Lech ne smiju uzeti. Sve je otvoreno u ovoj ligi
Izrael - Maccabi Tel Aviv ne smije uzeti. Imaju +4, što je nadoknadivo.
Albanija - Ne smije Kukesi uzeti. Prvi su, ali s +1, sve je otvoreno.
Luksemburg - Dudelange ne smije uzeti, a imaju priličan zaostatak od 12 bodova.
Armenija - Samo da Alashkert ne uzme. Treći su s bodom manje od lidera. Ovdje je sve otvoreno.
Malta - Valleta ne smije uzeti. U najgorem slučaju su -5 od lidera. Ovo bi moglo doći.
Vels - TNS ne smije uzeti, a imaju +4 u odnosu na drugog. U dobroj su poziciji, ali se nadamo najboljem.
Gibraltar - Lincoln ne smije uzeti, imaju zaostatak od 4 boda. I ovo bi moglo doći.
Sjeverna Irska - Crusaders ne smije uzeti, a imaju -1 u odnosu na lidera. Sve je otvoreno.

Ovdje ima 9 pozitivnih scenarija po nas, a treba nam 8. Znači samo 1 smije biti negativna po nas. Trebaće i sreće da se poklope, ali jedino nam ostaje da se nadamo.

A sad zbiti redove, prestati s podjelama, dati Vinku i momcima punu podršku, uz 1-2 pojačanja ići po odbranu titulu!!!
Svaka ti cast :bow: ,koliko ti je vremena ovo oduzelo?Ne sumnjam da ti je barem sat ipo..
Treba nam puno srece ne samo u ovim ligama,nego i kod nas..Iako ne uspijemo biti nosioci,sada treba osvojiti titulu i doci barem do drugog pretkola LP(ako je ikako moguce da u prva dva meca oba pobjedimo radi poena) i onda u 2 pretkolu LP ispasti,ALI uz jedan remi..
I kad bi nakon ove sezone i sljedecu osvojili bili bi nosioci sigurno..Mi da osvojimo 3 titule zaredom i mislim da bi krenula dominacija kao Dinamo,ali to ce se jako tesko desiti..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 jan 2020, 00:08

Al zato ako ove osvojimo titulu i ne budemo nosioci, iduce godine bi 90% bili

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jan 2020, 00:18

Da je samo titulu uzeti, ne moramo evropu ni igrati.
Dva produžetka i dva pojačanja donose atmosferu, kredit (u smislu podrške), poljuljano povjerenje, euforiju, podršku, "zdraviju" okolinu, smanjenje nezadovoljstva, manji pritisak, povećava mogućnost dužeg staža na mjestu rukovodećih ljudi, veće poštovanje ostalih, lošiju atmosferu kod konkurenata itd... eh da su toga svjesni kao što nisu, već sutra bi se od 08:00h aktivirali i riješili stvari kako treba, a ne košta puno koliko donosi, ni blizu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 20 jan 2020, 00:34

Fascinantno je da ni dan-danas nema internet stranice Fan shopa. Kakav amaterluk. Kao da je 17. stoljeće.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jan 2020, 00:47

Giljotina je napisao/la:
20 jan 2020, 00:34
Fascinantno je da ni dan-danas nema internet stranice Fan shopa. Kakav amaterluk. Kao da je 17. stoljeće.
Bilo je to davno, zašto više nema i ja se pitam, sramota. Naručivanje ide preko facebook stranice, porukom, na koju odgovore nakon dan, da su bar aktivni, al ni to. Očaj.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

RUMENIge1946
Kontakt:

Post Postao/la RUMENIge1946 » 20 jan 2020, 01:07

Ja bi vratio Poturu :ljepota:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Vanja8 i 25 gostiju.