zadovoljan
lijepo je vidjet Pidru opet na terenu
Oremuša je spustio skroz nazad na zadnjem veznom da razigrava, ko Radovac nekada, međutim nije ga baš išlo,Gavrić pomagao...
Kurdić beskoristan s loptom u nogama, i generalno puno smo se povlačili na svoju polovinu a to je zbog spreme, nesvjesno, ne mogu potrčat

2 stopera je stavio od kojih nijedan ne zna graditi igru i generalno su na vi s loptom, bolje bi bilo da je Kurdića sa Besimom upario a Dupovca s Lazićem
ova odbrana prvi put igra u ovom sastavu, generalno nisu naviknuti na Džafu još, al i sporrrrrriiiiii smo još, i krila nam imaju tu neku "bolest" da zastanu prije 16erca, gledaju u stranu ko ih prati, to je neuigranost, tj. nisu sigurni da li će ih ostali ispratiti....
Milanović i Đokanović se nisu kontali po desnoj...Rahmanu ne leži kad je povučen(u liniji s Gavrićem) on hoće da vuče loptu a dobio je instrukcije da daje pass naprijed(krilo ili Ahmet), generalno slabe lopte su davali jer se boje da drugi neće stići....
Penal napucana lopta razdaljina premala da ima vremena da skloni, nije ga trebao svirat, ali hajde....ne znam za ofsajd kod našeg gola je li bio ili nije? možda da je Đokanović malo bio? ali tu se i vidjelo zašto je Milanović beskoristan po desnoj strani, bolji je i u sredini od desne strane...
lijepo i Islamovića vidjet da je na terenu uopšte nakon ne znam koliko, željan igre vidi se....nadam se da će malo više raditi u teretani, treba mu...
fino se razumiju Cruz i Salčin, lijepih su imali 1-2 akcija, samo i Đani mora malo ubrzat igru, Cruz je brz,svjež, pogotovo nakon Krleta

i sada nam je lijeva strana bila slabija, malo je to bilo što kažu traljavo, malo strpljenja i fokusa je falilo da se fino primi lopta prebaci na nogu i zabije...ali smo se folirali(mlađi posebno) pa pucali iz prve i sl.
Stanoje idalje slab osjećaj za prostor, nažalost, mora počet od osnova da radi zadovoljavajuće prije nego pođe preskakat lopte pravit okrete iza leđa itd. Dule težak i spor

Tatar bez trka mislim ikako ali eto centrira fino i desnom mada opet ne baš oštre lopte, ali ipak
Zizu se ne boji ošutat, inače se nije puno isticao, Salčin po meni u drugom jako lijep utisak ostavio, treba sampouzdanja i brzine(ubrzati igru)...
od Cruza najmanje očekivao, ali opet fin utisak, sad pitanje koliko konstante može imati, fino je uposlio Hareta, i generalno redovno vrati loptu kad prođe po strani kako i treba , možda par metara da povuče još pa da je vrati na tačku(11m) mislim da bi bolje bilo i uspješnije....
Besim nevidljiv, isto je ili tanak sa spremom pa neće da radi svoje trkove i izlete i razigrava, ili po uputi trenera(što je po meni gubitak u igri)...
Dule se probudio poslije pri kraju pa je skoro zamjenio Tatara na krilu potpuno i pravio redovno izlete unaprijed....Dupovac(čini mi se) napravi bezveze prekršaj laktom u 80nekoj....pffff ono bi možda bilo i crveni u ligi??? i tu fasujemo gol iz slobodnog koji ne bi smjeli ni u prijateljskoj....poslije toga ništa...
sve u svemu rezultat ne gledam jer nizašta apsolutno nije bitan izuzev ukazivanja na greške ali ovdje se tek traži postava i gleda ispunjavanje zadataka i pozicija, sve u svemu lijevi bek nam treba definitivno, zadnji vezni destruktivac možda i ne toliko nužno ali ja bih spavao mirnije

, desno krilo definitivno i to neko kome je to prva pozicija....rješiti Lazića(produžetak ili bilo šta) i tada i stopera.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače