Treba pročitati presudu Rasimu Deliću, npr. dođu bradonje afroazijskog porijekla pa kažu kako će "pobiti Hrvate i četnike".
Nažalost, te haške presude niko ne čita detaljno, svi se hvataju samo za ono što im paše.
Moderator/ica: insider
Treba pročitati presudu Rasimu Deliću, npr. dođu bradonje afroazijskog porijekla pa kažu kako će "pobiti Hrvate i četnike".
Kljucna literatura za istoriju Ilira ti je Fanula Papazoglu te ovaj Stipcevic, znaci to su djela (knjige, rasprave i clanci). Ovdje spada i knjiga Ive Bojanovskog - Bih u anticko doba.
Dodju ruski dobrovoljci, zakolju i bacaju u drinu s mosta, dosli kaze da pomognu braci protiv fundamentalista. A bas me zanima kakvu je opasnost bila od djeteta od 10 godina koje su rusi zaklali
Joj sto nabacas ad hominem gluposti. Smeta mi selam predsjednika. Vi se međusobno selamajte, i qrtz me zaboli. U javnosti je dobar dan. Šta ima mene selamat koji ****.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:08Sta ti smeta selam, selam je ovdje stotinama godina, ili ti nazvo selam ili ti reko mir sa tobom, dobar dan isto ti je.
Znaci njima (vama)smeta selam, ezan, dzamija, bula a mi treba da tolerisemo crkve, kristos se rodi, zvona, casne sestre.....I to normalno, a ovamo islamisti i teroristi...Ma hajdee![]()
Kako ste cinicni hlupate o ljevici, socijalizmu, multietnicnosti a mrznja i fasizam izbija iz svakog posta.Ne smetaju ti ruski koljaci, ali ona saka jada Mudzahedina da.
Gdje i ko mu je štampao one pamflete islamističke? Ko ga je branio kad je trebao i prdekanu?Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:07Aliju blate ljudi koji mrze SDA. Alija je tvorac SDA, ali SDA po Aliji i SDA sada je neuporediva stvar. Ja lično prvim mislim da je to stranačko sranje naziva SDA najveći krivac za trenutna politička sranja koja nam se dešavaju. On se uvijek zalagao za jednakost sva tri naroda (pogotovo poslije rata), umro je u stanu kojeg je dobio prije rata i ovu državu ni na jedan način nije oštetito i pokrao. Za ratne stvari ne znam, moguće da je imao umiješane prste oko Srebrenice (zbog naivnosti da će UN reagovati) i zbog Dejtona. Ovdje u BiH ljudi ne znaju da se Dejton morao potpisati, da nismo potpisali Dejton bombardovali bi naše položaje Ameri i samo bi se u još goru poziciju doveli. Alija apsolutno ništa više nije mogao da uradi za ovu državu u takvim uvjetima i okolnostima, da se njega pita do rata ne bi došlo, a ni to odvajanja Jugoslavije. Alija je želio Jugoslaviju sa Hrvatskom i Slovenijom, kada je vidio da takva Jugoslavija nije moguće znao je šta mu je činiti. Neki nazivaju Aliju marionetom Dobrice Ćosića. Dobrica Ćosić je jedan od tvoraca plana Velike Srbije. Po kojoj logici je on onda njegova marioneta?!
Današnja SDA je 10x čistija nego tada.Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:07Aliju blate ljudi koji mrze SDA. Alija je tvorac SDA, ali SDA po Aliji i SDA sada je neuporediva stvar. Ja lično prvim mislim da je to stranačko sranje naziva SDA najveći krivac za trenutna politička sranja koja nam se dešavaju. On se uvijek zalagao za jednakost sva tri naroda (pogotovo poslije rata), umro je u stanu kojeg je dobio prije rata i ovu državu ni na jedan način nije oštetito i pokrao. Za ratne stvari ne znam, moguće da je imao umiješane prste oko Srebrenice (zbog naivnosti da će UN reagovati) i zbog Dejtona. Ovdje u BiH ljudi ne znaju da se Dejton morao potpisati, da nismo potpisali Dejton bombardovali bi naše položaje Ameri i samo bi se u još goru poziciju doveli. Alija apsolutno ništa više nije mogao da uradi za ovu državu u takvim uvjetima i okolnostima, da se njega pita do rata ne bi došlo, a ni to odvajanja Jugoslavije. Alija je želio Jugoslaviju sa Hrvatskom i Slovenijom, kada je vidio da takva Jugoslavija nije moguće znao je šta mu je činiti. Neki nazivaju Aliju marionetom Dobrice Ćosića. Dobrica Ćosić je jedan od tvoraca plana Velike Srbije. Po kojoj logici je on onda njegova marioneta?!
I da još nešto, Mudžahedinima nije bilo mjesto na tlu BiH, a ni ruskim ekstremistima. Mada ne treba umanjiti činjenicu da su oni upravo pomogli da se riješi pitanje Vozuće, ali opet mjesto im nije na teritoriji BiH.
U BiH se baca i drvlje i kamenje na Alju bez ikakvih dokaza i argumenata, nije ni on bio najzlatniji, ali u tom trenutku radio je koliko je mogao da sačuva BiH. Zlatne kašike, Srebrenica, Dejton i sl. su stvari u koje ja ulazim jer za takve stvari apsolutno ne postoje još relevantni dokazi, ali svako ko kaže da je Alija prodao Bosnu je u najmanju ruku nedovoljno informisan.
Istina za Rasima Delića, kada je imenovan za generalštaba Armije BiH prvo je želio da uspostavi kontrolu nad 9. i 10. brigadom (Ramizom Delalićem Ćelom i Mušanom Topalovićem Cacom), međutim nije imao nadležnost jer takvu odluku može samo donijeti vrhovna komanda tj. predsjedništvo BiH. Isto se odnosi i za famoznu "El Mudžahid" brigadu u sklopu 3 korpusa. Osnovana je aminovanjem iz predsjedničkog kabineta, a Delić je samo stavio svoj potpis i za to se tereti a u suštini čovjek ni kriv ni dužan osuđen....
Niko ne govori ništa od toga što ti pišeš. A mrzim Aliju jer je isti ko četnici i ustaše. Samo veća **** i bolio ga **** dok on dobije svoje. Da vječno vlada u trokutu Sa-Tz-Ze i sinu ga u amanet ostaviSviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:35Ma ja ba.SDA i Alija, zajedno sa Bosnjacima krivi za sve. Da ne bi selama ne bi bilo ni rata, a cetnici i rusi se ibrete kako balije kolju sami sebe, Alija kriv sto nema multikulti, a ne hrvati sto vec 91 se "odcjepili "pobili pro bosanske snage (tipa Blaz Kraljevic)i skinuli svaki yebeni konvoj hrane ljekova i oruzja i pa udarili 93 s ledja da se podjeli Drzava i pobiju balije.
Ma tako je ....
Ovaj forum je pun skrivenih ustasa i cetnika, mrzitelja svega pro bosanskog. Da covjek se zapita s kim zivi. Ma mrs
Pa da, u suštini na prvoj godini Stipčević i Bojanovski su ti bili dovoljni da položiš ispitAsteriks je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:20Kljucna literatura za istoriju Ilira ti je Fanula Papazoglu te ovaj Stipcevic, znaci to su djela (knjige, rasprave i clanci). Ovdje spada i knjiga Ive Bojanovskog - Bih u anticko doba.
Nisi imao temeljnijih istrazivanja glede ove oblasti nakon navedene literature. Upitno koliko je upgrade, obzirom da se neke stvari mogu opsirnije izloziti ali srz ostaje ista.
Pa i prihvatili su, samo se zaratilo da bi se obogatilo. Da bi se do kapitala došlo.
Možda i jeste (sumnjam) ali je zarad moći dopustio svojim suradnicima koji su mahom bili polupismeni i uglavnom seoski kokošari da se bogate i kupuje stanove, prostore i fabrike. Moje i tvoje komšije za njih neće raditi i idu u Njemačku.Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:40
@ASD
Nisam se dobro izrazio, mislio sam na to da ideju SDA kao partije nastanka se nikako ne poklapaju sa sadašnjim. A to kako su se donacije i stanovi poklanjali/krali je posebna priča. Čisto sumnjam da je Alija u tom imao umiješane prste, uostalom imao je puno pametnija posla. On je iz rata izašao čist, što se može vidjeti sa kojom je imovinom raspolagao poslije rata. A sina mu ne komentarišem jer nije vrijedan komentara.
Pa da je bogdom, makar bi znali koga streljat i glavu mu otkinut za ovo stanje. Ovako svi nas yebu a niko nije kriv, brane se neki "vitalni "interesi, za sve se okrivljuju "oni tam"(tako svi ne samo "nasi ").Da se bogdom borio za "dzamahiriju "bilo bi nam lakse.Heller je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:43Niko ne govori ništa od toga što ti pišeš. A mrzim Aliju jer je isti ko četnici i ustaše. Samo veća **** i bolio ga **** dok on dobije svoje. Da vječno vlada u trokutu Sa-Tz-Ze i sinu ga u amanet ostaviSviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:35Ma ja ba.SDA i Alija, zajedno sa Bosnjacima krivi za sve. Da ne bi selama ne bi bilo ni rata, a cetnici i rusi se ibrete kako balije kolju sami sebe, Alija kriv sto nema multikulti, a ne hrvati sto vec 91 se "odcjepili "pobili pro bosanske snage (tipa Blaz Kraljevic)i skinuli svaki yebeni konvoj hrane ljekova i oruzja i pa udarili 93 s ledja da se podjeli Drzava i pobiju balije.
Ma tako je ....
Ovaj forum je pun skrivenih ustasa i cetnika, mrzitelja svega pro bosanskog. Da covjek se zapita s kim zivi. Ma mrs
Drago mi je što im se prezime zatrlo![]()
Trenutno korisnika/ca: trunks1946 i 7 gostiju.