Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
ZulfikarpasicBosniaBoston je napisao/la: ↑22 jan 2020, 14:39Pa i da je izabran na kraju bi mu idalje npr Milosevic poslao svotu i izdao bi nas.U svakom slucaju,Durakovic je bio bolja solucija od ove dvojice
Durakovic
Filipović
Bogicevic
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Sta imas protiv muslimanskih brigada.
Pa bile su i u partizanima, a fol komunizam brststvo jedinstvo..Kakve ima veze
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Treba razlikovati muslimanske zbog sastava i ideologije.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 14:42Sta imas protiv muslimanskih brigada.
Pa bile su i u partizanima, a fol komunizam brststvo jedinstvo..Kakve ima veze![]()
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Lično ništa, ako su namijenjene za muslimane. Ali osnivanje brigade koja je jedina na teritoriji opštine gdje su 30% nemuslimani je baš multi kulti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 14:42Sta imas protiv muslimanskih brigada.
Pa bile su i u partizanima, a fol komunizam brststvo jedinstvo..Kakve ima veze![]()
Lijepa poruka ljudima da bježe odatle i idu na drugu stranu.
Jedna važna činjenica za Fikreta Abdića je ta da se za njegovo uključenje u politiku vodila velika borba između SDA i SK BiH/Markovićeva stranaka. Činjenice radi, Nijaz Duraković i Emir Kusturca su dolazili Fikretu lično i molili ga da se priključi "ljevici". U suštini znalo se, kojoj stranci pristupi Abdić ta će stranka i pobjediti u Krajini, a računajte to vam je sigurnih cirka 150.000 glasova.
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Kada pricate o tome, krenite od toga da je 95 posto srba i hrvata imalo isto misljenje, bilo da su u Tuzli, ili Capljini ili Banja Luci.ASD je napisao/la: ↑22 jan 2020, 14:44Lično ništa, ako su namijenjene za muslimane. Ali osnivanje brigade koja je jedina na teritoriji opštine gdje su 30% nemuslimani je baš multi kulti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 14:42Sta imas protiv muslimanskih brigada.
Lijepa poruka ljudima da bježe odatle i idu na drugu stranu.
Multietnicnost, postize se zajedno....93 pocetkom, hrvati se organizuju i otvoreno suprotstavljaju Armiji (u Tuzli nisu vojno bili bi pregazeni)dok srbi masovno dezertiraju u cetnike i prelaze "prijeko "...
Nije Alija islamizirao Armiju, nego su je srbi i hrvati masovno napustili i presli njima. To je dokazano napadom ustasa na Armiju, i ratnim desavanjima.
Neka nama muslimanskih brigada, da ne bi muslimana ne bi bilo ni Bosne ni Bosnjaka, da smo se oslonili na "komsije ".
Pa komsija Zarko 93 sahovnicu na kucu stavio kaze hrvat, a kada su izbjeglice navalile iz podrinja dosao ocu i djedu, kaze ocu Nihade ti si civija u vojsci, nedaj te nas(prepali se da ce im izbjeglice kuce uzeti).
Serem se na suzivot i komsije poput hrvata i srba. Uvjek nam zlo zelili a mi naivni.
Ma ja, sve im bilo potaman, baš se lijepo osjecali kad im dođe ker s beretkom pa ka'e selam. Onih 10% lojalnih Srba i nekih 25% Hrvata je sasjeko na pola em sto je bio islamista em to selamanje.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 22 jan 2020, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Jedan broj brigada kod partizana su imale "prefiks muslimanske", a daleko od toga da su bile čiste muslimanske, ako je bio odnos 50/50 bilo je dobro, a malo koji komadant da je bio musliman. Taj naziv muslimanski najviše je dodavan da bi se što više muslimana priključilo NOB-u.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 14:42Sta imas protiv muslimanskih brigada.
Aliju blate ljudi koji mrze SDA. Alija je tvorac SDA, ali SDA po Aliji i SDA sada je neuporediva stvar. Ja lično prvim mislim da je to stranačko sranje naziva SDA najveći krivac za trenutna politička sranja koja nam se dešavaju. On se uvijek zalagao za jednakost sva tri naroda (pogotovo poslije rata), umro je u stanu kojeg je dobio prije rata i ovu državu ni na jedan način nije oštetito i pokrao. Za ratne stvari ne znam, moguće da je imao umiješane prste oko Srebrenice (zbog naivnosti da će UN reagovati) i zbog Dejtona. Ovdje u BiH ljudi ne znaju da se Dejton morao potpisati, da nismo potpisali Dejton bombardovali bi naše položaje Ameri i samo bi se u još goru poziciju doveli. Alija apsolutno ništa više nije mogao da uradi za ovu državu u takvim uvjetima i okolnostima, da se njega pita do rata ne bi došlo, a ni to odvajanja Jugoslavije. Alija je želio Jugoslaviju sa Hrvatskom i Slovenijom, kada je vidio da takva Jugoslavija nije moguće znao je šta mu je činiti. Neki nazivaju Aliju marionetom Dobrice Ćosića. Dobrica Ćosić je jedan od tvoraca plana Velike Srbije. Po kojoj logici je on onda njegova marioneta?!
I da još nešto, Mudžahedinima nije bilo mjesto na tlu BiH, a ni ruskim ekstremistima. Mada ne treba umanjiti činjenicu da su oni upravo pomogli da se riješi pitanje Vozuće, ali opet mjesto im nije na teritoriji BiH.
U BiH se baca i drvlje i kamenje na Alju bez ikakvih dokaza i argumenata, nije ni on bio najzlatniji, ali u tom trenutku radio je koliko je mogao da sačuva BiH. Zlatne kašike, Srebrenica, Dejton i sl. su stvari u koje ja ulazim jer za takve stvari apsolutno ne postoje još relevantni dokazi, ali svako ko kaže da je Alija prodao Bosnu je u najmanju ruku nedovoljno informisan.
I da još nešto, Mudžahedinima nije bilo mjesto na tlu BiH, a ni ruskim ekstremistima. Mada ne treba umanjiti činjenicu da su oni upravo pomogli da se riješi pitanje Vozuće, ali opet mjesto im nije na teritoriji BiH.
U BiH se baca i drvlje i kamenje na Alju bez ikakvih dokaza i argumenata, nije ni on bio najzlatniji, ali u tom trenutku radio je koliko je mogao da sačuva BiH. Zlatne kašike, Srebrenica, Dejton i sl. su stvari u koje ja ulazim jer za takve stvari apsolutno ne postoje još relevantni dokazi, ali svako ko kaže da je Alija prodao Bosnu je u najmanju ruku nedovoljno informisan.
Zadnja izmjena: Captain4, dana/u 22 jan 2020, 15:09, ukupno mijenjano 2 puta.
"We need to suffer. And we need to fight."
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Sta ti smeta selam, selam je ovdje stotinama godina, ili ti nazvo selam ili ti reko mir sa tobom, dobar dan isto ti je.
Znaci njima (vama)smeta selam, ezan, dzamija, bula a mi treba da tolerisemo crkve, kristos se rodi, zvona, casne sestre.....I to normalno, a ovamo islamisti i teroristi...Ma hajdee
Kako ste cinicni hlupate o ljevici, socijalizmu, multietnicnosti a mrznja i fasizam izbija iz svakog posta.Ne smetaju ti ruski koljaci, ali ona saka jada Mudzahedina da.
Treba pročitati presudu Rasimu Deliću, npr. dođu bradonje afroazijskog porijekla pa kažu kako će "pobiti Hrvate i četnike".
Nažalost, te haške presude niko ne čita detaljno, svi se hvataju samo za ono što im paše.
Kljucna literatura za istoriju Ilira ti je Fanula Papazoglu te ovaj Stipcevic, znaci to su djela (knjige, rasprave i clanci). Ovdje spada i knjiga Ive Bojanovskog - Bih u anticko doba.
Nisi imao temeljnijih istrazivanja glede ove oblasti nakon navedene literature. Upitno koliko je upgrade, obzirom da se neke stvari mogu opsirnije izloziti ali srz ostaje ista.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 22 jan 2020, 15:24, ukupno mijenjano 2 puta.
A smooth sea never made a skilled sailor.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Dodju ruski dobrovoljci, zakolju i bacaju u drinu s mosta, dosli kaze da pomognu braci protiv fundamentalista. A bas me zanima kakvu je opasnost bila od djeteta od 10 godina koje su rusi zaklali
Dzaba pokusavate izjednaciti, zna se ko je bio agresor, ko je vrsio etnicko ciscenje, silovanja, genocid bez izolovanih slucajeva zlocina pojedinaca, nego organizovano.
Joj sto nabacas ad hominem gluposti. Smeta mi selam predsjednika. Vi se međusobno selamajte, i qrtz me zaboli. U javnosti je dobar dan. Šta ima mene selamat koji ****.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:08Sta ti smeta selam, selam je ovdje stotinama godina, ili ti nazvo selam ili ti reko mir sa tobom, dobar dan isto ti je.
Znaci njima (vama)smeta selam, ezan, dzamija, bula a mi treba da tolerisemo crkve, kristos se rodi, zvona, casne sestre.....I to normalno, a ovamo islamisti i teroristi...Ma hajdee![]()
Kako ste cinicni hlupate o ljevici, socijalizmu, multietnicnosti a mrznja i fasizam izbija iz svakog posta.Ne smetaju ti ruski koljaci, ali ona saka jada Mudzahedina da.
**** te Rusi pričamo o Aliji, ovo ko kad pričamo da su Turci genocidna nacija a ti dođeš i pričaš o Francuzima. Naravno da mi smetaju al nisu tema i nisam ih se ni doticao.
Gdje i ko mu je štampao one pamflete islamističke? Ko ga je branio kad je trebao i prdekanu?Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:07Aliju blate ljudi koji mrze SDA. Alija je tvorac SDA, ali SDA po Aliji i SDA sada je neuporediva stvar. Ja lično prvim mislim da je to stranačko sranje naziva SDA najveći krivac za trenutna politička sranja koja nam se dešavaju. On se uvijek zalagao za jednakost sva tri naroda (pogotovo poslije rata), umro je u stanu kojeg je dobio prije rata i ovu državu ni na jedan način nije oštetito i pokrao. Za ratne stvari ne znam, moguće da je imao umiješane prste oko Srebrenice (zbog naivnosti da će UN reagovati) i zbog Dejtona. Ovdje u BiH ljudi ne znaju da se Dejton morao potpisati, da nismo potpisali Dejton bombardovali bi naše položaje Ameri i samo bi se u još goru poziciju doveli. Alija apsolutno ništa više nije mogao da uradi za ovu državu u takvim uvjetima i okolnostima, da se njega pita do rata ne bi došlo, a ni to odvajanja Jugoslavije. Alija je želio Jugoslaviju sa Hrvatskom i Slovenijom, kada je vidio da takva Jugoslavija nije moguće znao je šta mu je činiti. Neki nazivaju Aliju marionetom Dobrice Ćosića. Dobrica Ćosić je jedan od tvoraca plana Velike Srbije. Po kojoj logici je on onda njegova marioneta?!
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Današnja SDA je 10x čistija nego tada.Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:07Aliju blate ljudi koji mrze SDA. Alija je tvorac SDA, ali SDA po Aliji i SDA sada je neuporediva stvar. Ja lično prvim mislim da je to stranačko sranje naziva SDA najveći krivac za trenutna politička sranja koja nam se dešavaju. On se uvijek zalagao za jednakost sva tri naroda (pogotovo poslije rata), umro je u stanu kojeg je dobio prije rata i ovu državu ni na jedan način nije oštetito i pokrao. Za ratne stvari ne znam, moguće da je imao umiješane prste oko Srebrenice (zbog naivnosti da će UN reagovati) i zbog Dejtona. Ovdje u BiH ljudi ne znaju da se Dejton morao potpisati, da nismo potpisali Dejton bombardovali bi naše položaje Ameri i samo bi se u još goru poziciju doveli. Alija apsolutno ništa više nije mogao da uradi za ovu državu u takvim uvjetima i okolnostima, da se njega pita do rata ne bi došlo, a ni to odvajanja Jugoslavije. Alija je želio Jugoslaviju sa Hrvatskom i Slovenijom, kada je vidio da takva Jugoslavija nije moguće znao je šta mu je činiti. Neki nazivaju Aliju marionetom Dobrice Ćosića. Dobrica Ćosić je jedan od tvoraca plana Velike Srbije. Po kojoj logici je on onda njegova marioneta?!
Donacije su se pljačkale kao nikad, ratni profiteri i dezerteri su amnestirani poslije rata. Pljunulo se u lice ljudima koji su čuvali obraz i onima koji su se borili. Firme, poslovni prostori, stanovi su se lopovima davali za džabe.
Što se tiče multietničnosti BiH. Za Srbe i Hrvate i ljude miješanih brakova naravno da nema mjesta u pokretu mladih muslimana. Zbog toga su mnogi otišli tokom rata i nakon rata.
Isto kao što za drugačije nije bilo mjesta u Banja Luci ili Zapadnom Mostaru. To su stvari koje najbolje pokazuje popis stanovništva.
Pljuje se Neleta da je četnik jer je govorio ono što većina tih umjetnika misli. Nisu džaba zbrisali iz BiH.
Istina za Rasima Delića, kada je imenovan za generalštaba Armije BiH prvo je želio da uspostavi kontrolu nad 9. i 10. brigadom (Ramizom Delalićem Ćelom i Mušanom Topalovićem Cacom), međutim nije imao nadležnost jer takvu odluku može samo donijeti vrhovna komanda tj. predsjedništvo BiH. Isto se odnosi i za famoznu "El Mudžahid" brigadu u sklopu 3 korpusa. Osnovana je aminovanjem iz predsjedničkog kabineta, a Delić je samo stavio svoj potpis i za to se tereti a u suštini čovjek ni kriv ni dužan osuđen....
Apsurd!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.