Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Re: Chat
Ma ja ba.SDA i Alija, zajedno sa Bosnjacima krivi za sve. Da ne bi selama ne bi bilo ni rata, a cetnici i rusi se ibrete kako balije kolju sami sebe, Alija kriv sto nema multikulti, a ne hrvati sto vec 91 se "odcjepili "pobili pro bosanske snage (tipa Blaz Kraljevic)i skinuli svaki yebeni konvoj hrane ljekova i oruzja i pa udarili 93 s ledja da se podjeli Drzava i pobiju balije.
Ma tako je ....
Ovaj forum je pun skrivenih ustasa i cetnika, mrzitelja svega pro bosanskog. Da covjek se zapita s kim zivi. Ma mrs
Ma tako je ....
Ovaj forum je pun skrivenih ustasa i cetnika, mrzitelja svega pro bosanskog. Da covjek se zapita s kim zivi. Ma mrs
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
@Heller
Je li ti stvarno misliš da su Alija i Ćosić skupa kreirali scenario rata u Bosni i scenario podjele BiH?
Branio ga je jer mu je to u to vrijeme pasalo, trebalo je jačati "nacionalizam", a tada su Bošnjaci bili muslimani. Sam naziv knjige "Islamska deklaracija" direktno upućuje na muslimane, tj. na "nacionalnost". Što je Ćosiću direktno odgovaralo da se pooštre nacionalni naboji. A ko god je čitao knjigu, direktno zna da Alija u njoj ni u jednom trenutku ne spominje da u BiH treba izvršiti islamizaciju i da su Srbi i Hrvati zlo "višak". Ja stvarno ne mogu da vjerujem kakve teorije zavjere si zamislio.
@ASD
Nisam se dobro izrazio, mislio sam na to da ideju SDA kao partije nastanka se nikako ne poklapaju sa sadašnjim. A to kako su se donacije i stanovi poklanjali/krali je posebna priča. Čisto sumnjam da je Alija u tom imao umiješane prste, uostalom imao je puno pametnija posla. On je iz rata izašao čist, što se može vidjeti sa kojom je imovinom raspolagao poslije rata. A sina mu ne komentarišem jer nije vrijedan komentara.
Je li ti stvarno misliš da su Alija i Ćosić skupa kreirali scenario rata u Bosni i scenario podjele BiH?
Branio ga je jer mu je to u to vrijeme pasalo, trebalo je jačati "nacionalizam", a tada su Bošnjaci bili muslimani. Sam naziv knjige "Islamska deklaracija" direktno upućuje na muslimane, tj. na "nacionalnost". Što je Ćosiću direktno odgovaralo da se pooštre nacionalni naboji. A ko god je čitao knjigu, direktno zna da Alija u njoj ni u jednom trenutku ne spominje da u BiH treba izvršiti islamizaciju i da su Srbi i Hrvati zlo "višak". Ja stvarno ne mogu da vjerujem kakve teorije zavjere si zamislio.
@ASD
Nisam se dobro izrazio, mislio sam na to da ideju SDA kao partije nastanka se nikako ne poklapaju sa sadašnjim. A to kako su se donacije i stanovi poklanjali/krali je posebna priča. Čisto sumnjam da je Alija u tom imao umiješane prste, uostalom imao je puno pametnija posla. On je iz rata izašao čist, što se može vidjeti sa kojom je imovinom raspolagao poslije rata. A sina mu ne komentarišem jer nije vrijedan komentara.
"We need to suffer. And we need to fight."
Niko ne govori ništa od toga što ti pišeš. A mrzim Aliju jer je isti ko četnici i ustaše. Samo veća **** i bolio ga **** dok on dobije svoje. Da vječno vlada u trokutu Sa-Tz-Ze i sinu ga u amanet ostaviSviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:35Ma ja ba.SDA i Alija, zajedno sa Bosnjacima krivi za sve. Da ne bi selama ne bi bilo ni rata, a cetnici i rusi se ibrete kako balije kolju sami sebe, Alija kriv sto nema multikulti, a ne hrvati sto vec 91 se "odcjepili "pobili pro bosanske snage (tipa Blaz Kraljevic)i skinuli svaki yebeni konvoj hrane ljekova i oruzja i pa udarili 93 s ledja da se podjeli Drzava i pobiju balije.
Ma tako je ....
Drago mi je što im se prezime zatrlo
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Mislim da je imao podršku Dobricini i da je Dobricin učenik, te da je imao dogovore o dijeljenju rejona hadžijama i prije rata. A rat je bio potreban da se skupi kapital koji je bio državni, da njegovi ratni profiteri skuoe keš
Nullius in verba
Pa da, u suštini na prvoj godini Stipčević i Bojanovski su ti bili dovoljni da položiš ispitAsteriks je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:20Kljucna literatura za istoriju Ilira ti je Fanula Papazoglu te ovaj Stipcevic, znaci to su djela (knjige, rasprave i clanci). Ovdje spada i knjiga Ive Bojanovskog - Bih u anticko doba.
Nisi imao temeljnijih istrazivanja glede ove oblasti nakon navedene literature. Upitno koliko je upgrade, obzirom da se neke stvari mogu opsirnije izloziti ali srz ostaje ista.
Ma reko da je nisi slučajno čitao, vidim da je nahvaljena među naučnim krugovima, mada imam osjećaj danas svaka knjiga koje se izda je takva. Nema više kritičkog osvrta među recenzentima. Sve je na čitaocu kako će je protumačiti i ocjeniti njemu vrijednost.
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.
Pa dobro, ako je već imao takve namjere da vlada u teritoriji koja obuhvata trokut Sa-Tz-Ze, zašto to nije uspio? Malo je proširio teritoriju, ybg. Mislim da bi i Slobo i Franjo bez problema to prihvatili.
Pa i prihvatili su, samo se zaratilo da bi se obogatilo. Da bi se do kapitala došlo.
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Možda i jeste (sumnjam) ali je zarad moći dopustio svojim suradnicima koji su mahom bili polupismeni i uglavnom seoski kokošari da se bogate i kupuje stanove, prostore i fabrike. Moje i tvoje komšije za njih neće raditi i idu u Njemačku.Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:40
@ASD
To se moglo poslije rata riješiti, ali bi to bio sukob interesa.
SDA je u svojim počecima bio islamski vjersko-politički pokret po uzoru na muslimansko bratstvo i pokrete slične njima.
To je bilo prije dobijanja pozicija. Tada su krenuli kriminali. I danas je takva ostala, s jedne strane islamskii politički pokret koji mrze nevjernike (komunjare), gejeve, alkohol itd. S druge strane kriminal.
Zanimljiva teorija. Samo me zanima onda što je u Sloveniji rat trajao dvije sedmice, valjda je onda i slovenskim političarima toliko samo trebalo za punjenje kesa? Hrvatima malo duže.
Ovo ti je razlog svakog rata na terirotiji bivše Juge, a to ratno profiterstvo dođe paralelno s tim. Profiter nije postao direktno Alija, nego lokalni kriminalci.
@ASD slažem se s tobom. Ali danas, svaki vjernik koji vjeruje čvrsto u Boga neće u tu zločinačku organizaciju jer ga je strah Boga.
Ovo ti je razlog svakog rata na terirotiji bivše Juge, a to ratno profiterstvo dođe paralelno s tim. Profiter nije postao direktno Alija, nego lokalni kriminalci.
@ASD slažem se s tobom. Ali danas, svaki vjernik koji vjeruje čvrsto u Boga neće u tu zločinačku organizaciju jer ga je strah Boga.
Zadnja izmjena: Captain4, dana/u 22 jan 2020, 15:59, ukupno mijenjano 5 puta.
Slovenackim politicarima uopšte nije bilo u interesu puniti kese, zato je i trajalo toliko.
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Nevjernik će još rjeđe u tu organizaciju. Ako ima obraza.
Nama treba politička organizacija koja će se prije svega baviti ekonomijom i obrazovanjem. Sve su drugo loši temelji i zadržati ih kod kuće.
Nama treba politička organizacija koja će se prije svega baviti ekonomijom i obrazovanjem. Sve su drugo loši temelji i zadržati ih kod kuće.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Pa da je bogdom, makar bi znali koga streljat i glavu mu otkinut za ovo stanje. Ovako svi nas yebu a niko nije kriv, brane se neki "vitalni "interesi, za sve se okrivljuju "oni tam"(tako svi ne samo "nasi ").Da se bogdom borio za "dzamahiriju "bilo bi nam lakse.Heller je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:43Niko ne govori ništa od toga što ti pišeš. A mrzim Aliju jer je isti ko četnici i ustaše. Samo veća **** i bolio ga **** dok on dobije svoje. Da vječno vlada u trokutu Sa-Tz-Ze i sinu ga u amanet ostaviSviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 15:35Ma ja ba.SDA i Alija, zajedno sa Bosnjacima krivi za sve. Da ne bi selama ne bi bilo ni rata, a cetnici i rusi se ibrete kako balije kolju sami sebe, Alija kriv sto nema multikulti, a ne hrvati sto vec 91 se "odcjepili "pobili pro bosanske snage (tipa Blaz Kraljevic)i skinuli svaki yebeni konvoj hrane ljekova i oruzja i pa udarili 93 s ledja da se podjeli Drzava i pobiju balije.
Ma tako je ....
Drago mi je što im se prezime zatrlo![]()
Ima Bosne da je ko "pepeljara".To je narodna sprdacina, ali i velika istina bacena narodu u lice.
Bitna je ideja, a danas se kvazi politicari bazirali na teritorij.
Teritorij gubis, osvajas ali ideja oko koje se okupljas je vjecna.
Sloboda Bosnjackog naroda, pravo na vlastitu nacionalnu drzavu (imaju je i srbi i hrvati)je vjecita borba, pa makar i bila manja od trenutnih granica. Neces to dobiti nikada.Sutra da im damo sve opet bi nasli razlog da nas kolju. Da im predlozis razmjenu teritorije, njima rs, nama Sandzak ne bi pristali iako dobivaju time sve sto sanjaju. Jer glavni cilj je unistiti narod i ne dopustiti da muslimani imaju svoju drzavu i teritorij na kome samostalno odlucuju.
Dzamihirija je arapska socijalisticka drzava. Nema veze s Alijom. On je bio islamista.
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Sta znaci "islamista "....
Za mene postoji samo Musliman koji prakticira vjeru. Sta je definicija islamiste bgt.
Znam definiciju (ili pokusaj objasnjenja)ali zanima me tvoje misljenje...Cuj islamista.
Sta je vehabija
Pitam posto ni oni ne znaju objasniti (niti prihvataju taj naziv, to je njima uvreda.).
A reko sam dzamahiriju asocirajuci na cetnicke podvale 90-tih, nemoj se praviti blesav.
I ISILovci su samo muslimani koji prakticiraju vjeru. Zna se ko su islamisti, oni koji bi vjeru uveli u državu i na nkoj temeljili državu. Recimo pujdo s beretkom.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 16:22Sta znaci "islamista "....![]()
Za mene postoji samo Musliman koji prakticira vjeru. Sta je definicija islamiste bgt.
Znam definiciju (ili pokusaj objasnjenja)ali zanima me tvoje misljenje...Cuj islamista.![]()
Sta je vehabija![]()
Pitam posto ni oni ne znaju objasniti (niti prihvataju taj naziv, to je njima uvreda.).
A reko sam dzamahiriju asocirajuci na cetnicke podvale 90-tih, nemoj se praviti blesav.
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
A odakle ti to, jer niti djelima, niti javnim nastupima nicim nije to pokazivao. Kako si dosao do tog zakljuckaHeller je napisao/la: ↑22 jan 2020, 16:25I ISILovci su samo muslimani koji prakticiraju vjeru. Zna se ko su islamisti, oni koji bi vjeru uveli u državu i na nkoj temeljili državu. Recimo pujdo s beretkom.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 16:22Sta znaci "islamista "....![]()
Znam definiciju (ili pokusaj objasnjenja)ali zanima me tvoje misljenje...Cuj islamista.![]()
Sta je vehabija![]()
Sapnuo ti Dobrica, ili ti reko Arkan da je aljo, Fudalmetnltalista
Znam da se zalagao da i mi Bosnjaci imamo nacionalnu drzavu, ja tu ne vidim nista lose, imaju je svi u evropi,..
Da li si procitao Alijinu "Islamsku deklaraciju "...Znas li o cemu govori
Nije djelima. Pisao je Fantasy inspirisan LOTR. O taj **** selam na bini je sako da se pokaže ko je babo i gdje zemlja ide.
Pa covjek zbog svojih proljeva zavrsio u zatvoru i to nakon sto su mu SANU i Dobrica par puta leđa sačuvali.

Pa covjek zbog svojih proljeva zavrsio u zatvoru i to nakon sto su mu SANU i Dobrica par puta leđa sačuvali.
Temelji u Kuranu. Ataturk je usro odmičući se od Islama. Jel to sranje?Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 16:31
Da li si procitao Alijinu "Islamsku deklaraciju "...Znas li o cemu govori![]()
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Pa Selam je obican pozdrav, Kemal Ataturk je nazivao selam, a teski komunjara. Selam ne znaci serijetska Drzava. Zato te pitam, da li procitao te "fantazije "znas li o cemu je pisao, cemu je tezio ili pricas napamet
Tezio je vlastitoj drzavi Bosnjaka, kao sto je imaju i srbi i hrvati i svi ostali. Da ne budemo bez drzave, ko cigani.
Sekularnoj, ali drzavi u kojoj ce Muslimani odlucivati sami o sebi a ne evropa, Zagreb ili Beograd. Tome je tezio (kratko)a ti procitaj pa sudi.
Ovo je Bosna i Hercegovina, nit je Turska, nit Saudijska Arabija, nit pripada tom krugu, samim tim kao službeni pozdrav Selam ovdje nema šta da radi.
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Kakav sluzbeni pozdrav....Ako tezis demokratskoj sekularnoj, slobodnoj drzavi selam ne bi smio da ti smeta.
Ja tebi selam ti meni dobar dan, i nikom nista, a svakom svacije.
Ne krij se iza paravana, Islam je univerzalna religija, isto ko i krscanstvo. Bosna ili Saudija nebitno je.
Slobodno reci da mrzis Islam i muslimane godinama motas u celofan a ne ide ti, ocito je.
Ja tebi selam ti meni dobar dan, i nikom nista, a svakom svacije.
Ne krij se iza paravana, Islam je univerzalna religija, isto ko i krscanstvo. Bosna ili Saudija nebitno je.
Slobodno reci da mrzis Islam i muslimane godinama motas u celofan a ne ide ti, ocito je.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.