FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 23 jan 2020, 00:06

Flashback onog Calinog zimskog prelaznog roka.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 23 jan 2020, 00:19

zagorski je napisao/la:
23 jan 2020, 00:06
Što se primijeti i u atmosferi među navijačama. I za to nisu krivi ni forumi ni navijači, nego tokmaci iz Uprave.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 23 jan 2020, 00:24

Giljotina je napisao/la:
23 jan 2020, 00:19
zagorski je napisao/la:
Što se primijeti i u atmosferi među navijačama. I za to nisu krivi ni forumi ni navijači, nego tokmaci iz Uprave.
Kriv sam ja kad me sabrinini krenu napadati. Sve je dobro sve stima@#@
NEMA NAZAD

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jan 2020, 00:24

zagorski je napisao/la:
Livak i Lelić, a visočka ubleha Ihtijarević obečao totalni remont hahaha.U tom periodu, najluđe mi je bilo, brisanje komentara sa fb stranice, ko god je pitao za kapitalce.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 jan 2020, 00:30

Barcelona se pojacava na svakom prelaznom....
Ekipa od milijardu eura sa najboljim igracem danasnjice

Tvrditi da mi ne trebamo je za Jagomira.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 jan 2020, 00:50

Samo Saraj'vo!
Suditi mozemo krenuti nakon tekme protiv Tuzle City..
Sto bi volio da ih oderemo ko mraz papriku..
Onako bas dobro da ih analno zadovoljimo
Ja im vjerujem sve dok budemo bili prvi i rezultati i igra budu dobri!
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 23 jan 2020, 01:24

Historicar je napisao/la:
23 jan 2020, 00:24
zagorski je napisao/la:
Livak i Lelić, a visočka ubleha Ihtijarević obečao totalni remont hahaha.U tom periodu, najluđe mi je bilo, brisanje komentara sa fb stranice, ko god je pitao za kapitalce.
Sad je izgovor forumskih 'znalaca', za nedovodenje pojacanja taj da para imamo i da su pare bile spremne, ali da je Nam to stopirao i naljutio se kad je saznao da su Husrefu isplatili puni iznos, a ne samo pola. A nedavno su govorili da je Nam izricito zahtjevao da se otjera Husref i da mu se sve isplati. Takode su tvrdili da ce novi trener biti stranac i da ce imati znacajan iznos za pojacanja.

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 23 jan 2020, 01:32

Samozdravlje je napisao/la:
22 jan 2020, 20:44
simidobar je napisao/la:
22 jan 2020, 18:55
Tatamata1946 je napisao/la:
22 jan 2020, 18:51
Koga vi sad krivite sto Krste igra kod nas? Upravu, novog trenera, starog trenera?
Zar neko krivi nekog sto Krste igra kod nas ? :urnebes: :urnebes:

Postojil neko ko je zasluzio postovanje od nas ?

Ako dozvolite drugacije misljenje . Meni ste Vas dvojica, a pogotovo svih onih 3.000 navijaca vazniji i drazi od Merse,Stanojevica,Rahmanovica i dr. igraca . Mozda samo Akademce bih izravnao sa navijacima. Igraci ce svako 3 mjeseca dici od 10 do 40 kKM . Vas dvojica cete kupiti godisnje,ici na gostovanja i oni se vuku po terenu u Tuzli i protiv Zvijezde 09 (sa i bez Husrefa - pice su igraci ). Hoce li Crepulja,Adukor ili Halilovic kupiti clanske i godisnje . Hoce ili nece kad ponovo dodju u Šeher . Postujem ja da Vi postujete pojedince , ali vjerujte nema napretka u tom pogledu , nema napretka za FKS i nema grupa EL .
Pitam ja Vas kako dovesti Zakarica (mora igrati?),a sta cemo sa Tatarom ili Velkoskim .Imati 3 "vrhunska " krila , pa nije teren u obliku trokuta nego pravougaonik(mogu samo 2-ica, a rezervi na pretek Islamovic,Cruz,Milanovic,Sisic,Oremus? ) Mozda jedan od dvojice posljednonavedenih igraju štopera umjesto Lazica . Postujem ja minuli rad , ali nece nas to lansirati u Evropu . Neka Velkoski bude SD sad , zasluzeno (br.golova i Titula - je vrh).
Bit ce kako ce biti , obicno ne bude kako ja pizeljkujem . :thumbup:
Braca moj ti vazda kazes sto mislis, ne gazis nit ponizavas ljude, radujes se svakom uspjehu naseg kluba.. truba da me ti pitas mozel drugacije misljenje.. jesam tezak kad vrijedjaju nesto meni drago. :oops: Al postujem svacije misljenje... pogotovo od ljudi poput tebe. ;)

Po mom misljenju rezultati mogu doc samo sa tim postovanjem (Messi VOLI Barcelonu, Ronaldo je otisao u Juventus ZBOG navijaca, pa onaj Poljak sto igra i placa skoro sve za SVOJ klub, itd..), kad se svi ti sto si nabrojao i slicni budu vracali i uzimali SVOJU clansku znacemo da smo na pravom putu..

Porodica se cuva a ne "nogom u gu*icu" na prvu.. pogotovo ne "nogom u gu*icu" one clanove koji su uradili nesto specijalno za nas i nas klub.. Oni trebaju da budu uzor tim akademcima, treba da im budu motiv za bolje i vise a ne da tonu u naka sivila sa 21-22 godine.. jer mu je isti ku*ac igrao dobro il lose.. bice popljuvan u nekom momentu..

Razlika izmedju dobrih i losih igraca/trenera/direktora mora postojat... ne moras ti npr. volit Husrefa al kao clan FK Sarajeva MORAS imat postovanje prema njemu, ako nista drugo bar zbog radosti koju su navijaci dozivjeli sa njim, 5 puta. ;)

Da ovi vamipri iz uprave imaju bar 20% energije i ljubavi kao pokojni Svetozar Vujović mi bi bili Space shuttle za ovu ligu.. Boli koliko su ovi nesposobni i nezainteresovani..

Sljedeci zavaljeni ce bit Hadzic.. kome ce on objasnit danas-sutra da su oni koji odobravaju transfere bili na putu oko svijeta.. opet..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 jan 2020, 05:28

Ovde izgleda slabo koje ikad radio za covjeka koji je bogat 100m€$. Takvi ljudi biznis nevode na nacin ja povlacim poteze svako dnevno i ja sam uto involviran sveke secunde.. To jedino neko ko Husic il njemu slicni koji vole fudbal i zeli da se nadmece i vidi da ima odreden dio nivca koji mu netreba i za kojim nece plakat ako ga izgubi, al hoce da se igra dok ta svota ne ode ili nebude toliko velka da nemoze vise bit igracka i onda pocne bit pazljivi i druge ljude pametnije nego on ubaci da to nadziru i njega savjetuju..

Nam tan ljudi koji valjaju milijarde koji zele da budu medzu najbogatim ljudima svijeta oni nemaju ljubav prema nicemu i neveze se za bilo sta. Oni vecinu njihovi poslova vode takode tudzim glavama, odnosno savjetima.. Nam je reko titula lupam imate 4 m km plus vase zarade hocu titulu, ako dode do neki smetnji posaljite e mail mom savjtniku pomocniku pa cu ja dat svoj stav... Budzet je toliki (procjenu rade njegovi eksperti znaci najminimalni budzet za titulu treba toliko i toliko i on
Preko tog nece dat jer vjeruje svoim ljudima) nece on pitat sabrinu za budzet da mu to ona kaze ili rumeni. U slucaju nedaj boze ne osvajanje titule u upravi znaju da je next step noga i dolaze drugi..

Nam dobro poznaje troskove pl bh odnosno ekipe koja osvaja titule jer je vec 5 godina odkad je tan kupio klub.

Sto se tice ove ekipe ako se lazic produzi bio bi zadovoljann sa igracem kvalitete stanojevica i to na njegovom mjestu.

E sad ako Vinko nebude mogao sa ovom ekipom pod ovim okolnostima (14 utakmica ) prvo mjesto najbolji raspored do kraja onda treba da snosi odgovornost i podnese ostavku..

Jedino sta ga moze spasit u tom slucaju da mu se povrijedi 10 igraca iz prvih 14 igraca Nedo bog..

Znaci imas najbolju ekipu naivise bodova najlaksi raspored najboljeg kondicionog trenera najboljeg igraca lige najbolje doktore fizioterapeuta u drzavi najbolje uslove kamp za treniranje naj jace brojnije navijace u drzavi

Mi mislim na HZ nebi trebali smjeli okrenut klubi igracima i ss ledza odnosno radit ista sto bi njih sputavalo, boim se jedino ovog

Vinko ce imat skoro 2 mjeseca prije prve utakmice da se navikne na klub igrace ukruzenje znaci nemoze reci nije imo vremena imo je vremena i da sve to slozi i da procjeni ta 2 mjesta gdje nam trebaju pojacanja doveo je zidana i nek dovede jos nekog i to je to..

Ako budu navijaci podrska klubu a ne svetili se sabrini radi Husrefa preko igraca i pritiska na iste. Vinko i ss su kruvci u slucaju da nebude titula

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 23 jan 2020, 06:17

Pitar6785 je napisao/la:
23 jan 2020, 05:28
Ovde izgleda slabo koje ikad radio za covjeka koji je bogat 100m€$. Takvi ljudi biznis nevode na nacin ja povlacim poteze svako dnevno i ja sam uto involviran sveke secunde.. To jedino neko ko Husic il njemu slicni koji vole fudbal i zeli da se nadmece i vidi da ima odreden dio nivca koji mu netreba i za kojim nece plakat ako ga izgubi, al hoce da se igra dok ta svota ne ode ili nebude toliko velka da nemoze vise bit igracka i onda pocne bit pazljivi i druge ljude pametnije nego on ubaci da to nadziru i njega savjetuju..

Nam tan ljudi koji valjaju milijarde koji zele da budu medzu najbogatim ljudima svijeta oni nemaju ljubav prema nicemu i neveze se za bilo sta. Oni vecinu njihovi poslova vode takode tudzim glavama, odnosno savjetima.. Nam je reko titula lupam imate 4 m km plus vase zarade hocu titulu, ako dode do neki smetnji posaljite e mail mom savjtniku pomocniku pa cu ja dat svoj stav... Budzet je toliki (procjenu rade njegovi eksperti znaci najminimalni budzet za titulu treba toliko i toliko i on
Preko tog nece dat jer vjeruje svoim ljudima) nece on pitat sabrinu za budzet da mu to ona kaze ili rumeni. U slucaju nedaj boze ne osvajanje titule u upravi znaju da je next step noga i dolaze drugi..

Nam dobro poznaje troskove pl bh odnosno ekipe koja osvaja titule jer je vec 5 godina odkad je tan kupio klub.

Sto se tice ove ekipe ako se lazic produzi bio bi zadovoljann sa igracem kvalitete stanojevica i to na njegovom mjestu.

E sad ako Vinko nebude mogao sa ovom ekipom pod ovim okolnostima (14 utakmica ) prvo mjesto najbolji raspored do kraja onda treba da snosi odgovornost i podnese ostavku..

Jedino sta ga moze spasit u tom slucaju da mu se povrijedi 10 igraca iz prvih 14 igraca Nedo bog..

Znaci imas najbolju ekipu naivise bodova najlaksi raspored najboljeg kondicionog trenera najboljeg igraca lige najbolje doktore fizioterapeuta u drzavi najbolje uslove kamp za treniranje naj jace brojnije navijace u drzavi

Mi mislim na HZ nebi trebali smjeli okrenut klubi igracima i ss ledza odnosno radit ista sto bi njih sputavalo, boim se jedino ovog

Vinko ce imat skoro 2 mjeseca prije prve utakmice da se navikne na klub igrace ukruzenje znaci nemoze reci nije imo vremena imo je vremena i da sve to slozi i da procjeni ta 2 mjesta gdje nam trebaju pojacanja doveo je zidana i nek dovede jos nekog i to je to..

Ako budu navijaci podrska klubu a ne svetili se sabrini radi Husrefa preko igraca i pritiska na iste. Vinko i ss su kruvci u slucaju da nebude titula
Od ovog svega sto si napisao, uz duzno poštovanje, u srž si ub'o jedino s jednom riječju: ako.
Mi zavisimo ove polusezone od tog "ako" faktora. Jedino kod cega kod mene nema tog "ako" je da nam predstoji turbulentna sezona, sa nikad jacom konkurencijom -Borac na Dodikovim steroidima, pristojna ekipa kona, Tuzla Siti koji je totalna enigma i jedan od najvecih konkurenata po meni (jos ako Zakaric potpise, ludnica), cak i Zrinjski koji je ispod 5 bodova. I tu dolazimo do onog ako faktora, ako nam prorade kljucni igraci titula je nasa. Ako se nastavi igra iz prosle polusezone, koju smo završili samo prvi zahvaljujuci tome sto su konkurenti bili nesretni u vise navrata, a mi vise puta sretni, onda nek nam je Bog svima na pomoci. I ne govorim ovo kao neko koji unosi nemir i negativu, ovo je jednostavno cinjenica s kojom se svi moramo pomiriti ako ne dodje neko ko ce napraviti prevagu.

P.S.
ako sam ja na Ilidzu :D :njanjanja:
7 1 2 1 0

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 23 jan 2020, 06:48

Benkara21 je napisao/la:
22 jan 2020, 23:09
AngelDiMaria je napisao/la:
22 jan 2020, 22:48
Igra li se jos kakav termin
Sjetio se kad smo ga otkazali, na kraju ostali Pantelija i ja da igramo 1 na 1 :mrgreen:
Dts ces sefe, brojim namove pare u banci
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jan 2020, 07:34

29. januara se nastavljaju pripreme u Antaliji, do tad će biti u Sarajevu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 jan 2020, 07:59

Sisojed se nalozio da otima igrace za koje smo zainteresovani. Ja sam neki dan pisao da smo zavrsili Kulovica iz GOSK-a i to je fakat bila istina, iako me ovdje neko napao, ali Sisojed se i tu umijesao.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jan 2020, 08:07

Napapijri je napisao/la:
23 jan 2020, 07:59
Sisojed se nalozio da otima igrace za koje smo zainteresovani. Ja sam neki dan pisao da smo zavrsili Kulovica iz GOSK-a i to je fakat bila istina, iako me ovdje neko napao, ali Sisojed se i tu umijesao.
Ima puno pravo na to, slobodno tržište.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 jan 2020, 08:12

MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 08:07
Napapijri je napisao/la:
Daleko od toga da nema, samo sam vrsio konstataciju. Slicnu stvar je pokusao sa Ahmetovicem, on je njegova tiha patnja, nudio mu je ogromne pare prije produzenja ugovora, ali ovaj zaista ima zelju da zavrsi karijeru ovdje. U svrhu toga je pokusao dovesti i Ibricica, jer su njih dvojica prijatelji od ranije.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jan 2020, 08:29

Napapijri je napisao/la:
23 jan 2020, 08:12
MortemHz je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:
Daleko od toga da nema, samo sam vrsio konstataciju. Slicnu stvar je pokusao sa Ahmetovicem, on je njegova tiha patnja, nudio mu je ogromne pare prije produzenja ugovora, ali ovaj zaista ima zelju da zavrsi karijeru ovdje. U svrhu toga je pokusao dovesti i Ibricica, jer su njih dvojica prijatelji od ranije.
Ma pare su čudo, tu sva historija i tradicija prestanu igrati neku ulogu, većinom.
Nije tako samo kod nas, čitav fudbalski svijet tako funkcioniše.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 jan 2020, 08:54

MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 08:29
Napapijri je napisao/la:
23 jan 2020, 08:12
MortemHz je napisao/la:

Ma pare su čudo, tu sva historija i tradicija prestanu igrati neku ulogu, većinom.
Nije tako samo kod nas, čitav fudbalski svijet tako funkcioniše.
To me najvise i ljuti, kada skontam kako silnu i obimnu administraciju imamo, koliko novca smo dali na tamo neka auta i sl., a imali smo priliku da napravimo ogroman iskorak i budemo eventualni nosioci vec ove godine, samo da smo ulozili sav taj novac u prave stvari, tj.nadogradnju i pojacanje sampionske ekipe.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 23 jan 2020, 09:06

Platiš Namu njegov dio i onda ti određuješ veličinu administracije, hoće li se ili neće kupovati auta i na šta će se trošiti novac... Simple as that

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jan 2020, 09:09

Napapijri je napisao/la:
Nadam se da je to šala, da smo bili završili Kulovića.Ovdje se piše o nekim kapitalcima, a mi kao završili Kulovića iz Prve lige Federacije :facepalm: Pa smijale bi nam se kone i cijela država, da smo ga doveli.Ako je stvarno istina, da smo ga završili, hvala Sisoju što ga je doveo kod sebe, spasio nas je bruke i sramote.Čuj Kulović iz Goška :rol: :rol:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 jan 2020, 09:17

alacious je napisao/la:
23 jan 2020, 09:06
Platiš Namu njegov dio i onda ti određuješ veličinu administracije, hoće li se ili neće kupovati auta i na šta će se trošiti novac... Simple as that
Nije to poenta. Ovdje valjda treba da diskutujemo o stanju u klubu. Svako od nas bi rado uzeo taj dio da je u mogucnosti, slozit ces se?! Evo iz tvog ugla gledanja: Da li si zadovoljniji kupovinom automobila za potrebe uposlenika i fudbalera ili bi bio zadovoljniji da smo taj novac usmjerili na 3, za nase uslove, vrhunska igraca (tipa recimo Benko ili Delac) i na taj nacin vjerovatno osvojili titulu ponovo, a eventualno stekli i uslove za neki evropski iskorak?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Konzerva i 77 gostiju.