Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la MortemHz » 23 jan 2020, 16:38

Kako nisu? Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora. Prvo se treba edukovati malo, to je glavni problem ljudi.

''Žalbeno vijeće donijelo je odluku da je Šešelj kriv za zločine protiv čovječnosti po točkama 1, 10 i 11 iz optužnice, koje uključuju progone, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine.''
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 16:39

ZAVEWA, NIJE KWIW
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 23 jan 2020, 16:41

ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 15:39
Epidaurus je napisao/la:
23 jan 2020, 15:17
Ma popalila Armija bar par hiljada srpskih sela. Ona je ustvari i bila agresor, a Srbi jadni se sa jednom od najjacih armija svijeta morali branit genocidima i etnickim ciscenjima.
Pa nije da se nije palilo. I dan danas imaš sela koja su popaljena, a nisu obnovljena.
Kod mene na opštini 3. Nema 5 Srba u njima skupa.
Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.

No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.

Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.

I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.

Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 jan 2020, 16:42

ASD zvani svi su jednako krivi. :rol:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 jan 2020, 16:44

jasmin10 je napisao/la:
23 jan 2020, 16:42
Gdje to piše?
Kajzer10 je napisao/la:
23 jan 2020, 16:41
ASD je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Ma popalila Armija bar par hiljada srpskih sela. Ona je ustvari i bila agresor, a Srbi jadni se sa jednom od najjacih armija svijeta morali branit genocidima i etnickim ciscenjima.
Pa nije da se nije palilo. I dan danas imaš sela koja su popaljena, a nisu obnovljena.

No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.

Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.

I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.

Upravo, ali dođe onda Solinas i kaze Naser heroj uaaa.

I usput popljuje vazda Tuzlanske Hrvate, i onda imputira da bi pravili Ahmiće po Tuzli da ih je bilo dovoljno.

Valjda mu neki komsija iz Doknja pokupio ****.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 23 jan 2020, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 jan 2020, 16:45

MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 16:38
Kako nisu? Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora. Prvo se treba edukovati malo, to je glavni problem ljudi.

''Žalbeno vijeće donijelo je odluku da je Šešelj kriv za zločine protiv čovječnosti po točkama 1, 10 i 11 iz optužnice, koje uključuju progone, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine.''
Mislio sam konkretno na BiH i ono sto mu je stavljano na teret ovdje. Je l tu dobio sta? Stvarno pitam, jer mi je nesto u glavi da su ga oslobodili za te stvari. Da guglam svakako ne mogu, ako hoces odgovori u normalnom maniru jer nemam losu namjeru sa tim pitanjem. Zato sam konkretno i citirao tebe, a ne ovog mongoloida iznad.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 16:45

Kajzer10 je napisao/la:
u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.

Čisto da se podebljaju fakti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jan 2020, 16:46

Kajzer10 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Ja VRS nijednom branio nisam.

To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
O kojoj je opštini riječ?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 jan 2020, 16:48

Osim13 je napisao/la:
23 jan 2020, 16:45
Kajzer10 je napisao/la:
u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.

Čisto da se podebljaju fakti.
Bravo

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 jan 2020, 16:48

To za Hrtkovce je kerov **** za šta je trebao biti osuđen.
Mislim da to čovjek hoće da kaže. Da je za bitne zločine oslobođen. A za jedno selo osuđen. Koje je na dnu prioriteta u njegovoj listi nedjela. Al još uvijek me moze nasmijati **** sebi sve.
ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 16:46

To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
Pa to protjerivanje je možda 10% slučajeva. Uglavnom su otišli prije sranja, i otišli za VRS kad je ispusila zbog straha od osveta.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 23 jan 2020, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 jan 2020, 16:49

dscile je napisao/la:
23 jan 2020, 16:45
MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 16:38

Mislio sam konkretno na BiH i ono sto mu je stavljano na teret ovdje. Je l tu dobio sta? Stvarno pitam, jer mi je nesto u glavi da su ga oslobodili za te stvari. Da guglam svakako ne mogu, ako hoces odgovori u normalnom maniru jer nemam losu namjeru sa tim pitanjem. Zato sam konkretno i citirao tebe, a ne ovog mongoloida iznad.
Pitao si je li ratni zločinac. Jeste, ratni je zločinac. Nemoj se sad vaditi na te neke stvari. Za BiH je oslobođen.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jan 2020, 16:50

Heller je napisao/la:
23 jan 2020, 16:48
ASD je napisao/la:

Pa to protjerivanje je možda 10% slučajeva. Uglavnom su otišli prije sranja, i otišli za VRS kad je ispusila zbog straha od osveta.
Stavi se u njihov položaj. Da li bi se osjećao sigurnim?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 16:50

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 jan 2020, 16:50

jasmin10 je napisao/la:
Frajer to bukvalno nikad nije rekao samo kaže ono što niko ne želi od nas čuti, a to je da je i među nama bilo ratnih zločinaca i nečasnih ljudi.

Daidža mi je pričao da je lik iz njegove jedinice rafalom iz kalaša ubio četvoricu Srba koji su bili podigli ruke i predali se.

Lik što radi sa mnom na poslu se hvali kako je pijan prijetio Srbinu iz sela da će "najebat" ako im do kraja dana ne ispeče ražanj, pred mrak se vratili on se objesio.

Samo kao što kaže Kajzer ovo su izolirani slučajevi, a njih su bukvalno od popa do generala svi podstrekivali da vrše zločine i da se svete Turcima. Eto, to je ta razlika.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 jan 2020, 16:51

ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 16:50
Heller je napisao/la:
23 jan 2020, 16:48
ASD je napisao/la:

Stavi se u njihov položaj. Da li bi se osjećao sigurnim?
Ne bi. Ali to nije protjerivanje. Ono što se u Doboju i Podrinju desilo je protjerivanje.
Nullius in verba

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 jan 2020, 16:52

Marsal je napisao/la:
23 jan 2020, 16:50
jasmin10 je napisao/la:
Frajer to bukvalno nikad nije rekao samo kaže ono što niko ne želi od nas čuti, a to je da je i među nama bilo ratnih zločinaca i nečasnih ljudi.

Daidža mi je pričao da je lik iz njegove jedinice rafalom iz kalaša ubio četvoricu Srba koji su bili podigli ruke i predali se.

Lik što radi sa mnom na poslu se hvali kako je pijan prijetio Srbinu iz sela da će "najebat" ako im do kraja dana ne ispeče ražanj, pred mrak se vratili on se objesio.

Samo kao što kaže Kajzer ovo su izolirani slučajevi, a njih su bukvalno od popa do generala svi podstrekivali da vrše zločine i da se svete Turcima. Eto, to je ta razlika.
Neka halali ako on nije pisao da su isto krivi Alija, Karadzic, Mladic, Tudjman.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 jan 2020, 16:52

Alija nije Armija BiH.
Nullius in verba

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 23 jan 2020, 16:54

Helleru, ja kazem kako jest, to su fakti, hrvati su pokusali rasturiti opstinu Tuzla i vec tada dobiti hrvatsku opstinu.
Hvo je napustao linije na majevici, saradjivao sa cetnicima, to je sve dokumentovano.
I Danas se ustaske zastave vijore po Husinu, Par Selu, Doknju, Obodnici a ti zivi o iluziji grada jedinstva i socijalizma u Tuzli, koji opstaje zahvaljujuci Bosnjacima, naivni ili ne pokazace vrijeme.
Hiljade glasova za hdz u "crvenoj "Tuzli pa nije moj rahmetli amidza glasao za njih nego hrvati.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 16:54

slika

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 jan 2020, 16:54

Sviuodbranu je napisao/la:
23 jan 2020, 16:54
Helleru, ja kazem kako jest, to su fakti, hrvati su pokusali rasturiti opstinu Tuzla i vec tada dobiti hrvatsku opstinu.
Hvo je napustao linije na majevici, saradjivao sa cetnicima, to je sve dokumentovano.
I Danas se ustaske zastave vijore po Husinu, Par Selu, Doknju, Obodnici a ti zivi o iluziji grada jedinstva i socijalizma u Tuzli, koji opstaje zahvaljujuci Bosnjacima, naivni ili ne pokazace vrijeme.
Hiljade glasova za hdz u "crvenoj "Tuzli pa nije moj rahmetli amidza glasao za njih nego hrvati.
Pa glasa isti procenat Bošnjaka za SDA ko im **** mater seljačku.

Pa ministar unutrašnjih poslova Suljo Maljutka je u ratu prodavo oružje Srbima. Sta os koji **** od Hrvata.

15% Hrvata
6% glasova za HDZ na zadnjim izborima.
Nullius in verba

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.