NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 22 nov 2010, 00:47

EdinTM87 je napisao/la:Drugi zaustavljen napad odbrane ! HAJMO NASI !
Ako sada poentiraju tekma je onda totalno otvorena.
Mislim da je čak i FG prihvatljiv.

EDIT:

Ali evo TD!!!
Ko bi prije pola sahata vjerovo u ovo?
Haos!
Zadnja izmjena: Taktičar, dana/u 22 nov 2010, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 22 nov 2010, 00:50

MAAAAAAAAAAAAAAANNNINNNNNNNNG ZA TEMMMMMMMMMMMMUAAAAAAAAA !

3 poena u minusu ! Pocelooooooo je !

Evo Takticar, krecu sa oko 15 yd, 4:30 do kraja, samo treba ne popit TD, i FG moze to bi bilo minus 6 !

A ne mogu drzat loptu do kraja :roll:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 22 nov 2010, 00:55

ODBRANILI SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, FG za produzetak TD za pobjedu.. ajmo Manning..

Dominacija je neminovnost !

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 nov 2010, 00:58

EdinTM87 je napisao/la:ODBRANILI SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, FG za produzetak TD za pobjedu.. ajmo Manning..

Dominacija je neminovnost !
Čovječe koji come back!
Ja ne navijam ni za koga na ovoj tekmi, ali je stvarno nevjerovatno uzbudljivo i za mene koji sam tu neutralan, a mogu tek misliti kako je vala koji navijate za nekoga jer stvarno je u ovoj tekmi do sada bilo svega. Haos!

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 22 nov 2010, 01:07

Imali smo FG imali, jao kako mu baci u ruku PA KAKO U PM :S bili smo u dometu za produzetak i Manning 3 INT ne mogu da vjerujem

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 nov 2010, 01:08

I završi se baš kako nisam očekivao.
Mislim da je malo šteta jer su Coltsi zaslužili produžetak.
Svaka im čast na povratku, ali i Patriotsima na pobjedi. Ne može se reće da nije zasluženo.
Odlična tekma.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2010, 01:40

Jao Peytona šta učini. :( Iz čista mira baci INT, iako nije bilo nikakvog pritiska na njega od strane defanzivaca NE-a. Šteta, jer sam se nadao produžetku. :x
Der Mann für die entscheidenden Tore.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 22 nov 2010, 02:03

Bravo Peytone, 4:3 omjer TD i INT. Ko je gledao utakmicu moze li mi samo objasniti kako smo uspjeli OPET Coltsima da se vrate sa 31:14?
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 22 nov 2010, 02:52

Vick-omanija je pocela.

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 22 nov 2010, 09:19

Hare_BvB je napisao/la:Jao Peytona šta učini. :( Iz čista mira baci INT, iako nije bilo nikakvog pritiska na njega od strane defanzivaca NE-a. Šteta, jer sam se nadao produžetku. :x
gdje nije bilo pritiska, slazem se da citavu utakmicu nije bilo pritiska ali kod tog INT je bilo pritiska pa je zbog toga ugao svoje ruke morao mijenjati zato i jeste doslo do INT. Pogledaj situaciju pa ces vidjeti :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2010, 12:00

Eaglesi dobili Giantse 27-17, ponajviše zahvaljujući odličnoj odbrani i Mccoyu koji je postigao TD zhavaljujući trčanju od 50 yardi na 4th and 1 pet minuta prije kraja, Giantsi su tada vodili 17-16 i kod snapa je Vicku umalo ispala lopta. Poslije toga Eaglesi postižu i konverziju za 2 poena, da bi u narednom napadu Giantsa bilo svega. Najprije Samuel dolazi do svog drugog INT, i kereće prema protivničkoj endzoni, ali je ispušta uslijed hita Bradshawa i Giantsi ponovo uzimaju loptu. Nakon toga, Manning na trećem downu trči za nekih 15 yardi. ali iz čista mira pravi fumble, a loptu uzima Samuel. Akers poslije pogađa FG za sigurnu pobjedu i prvo mjesto u diviziji za omjerom 7-3. :mrgreen:

Vick nije imao TD pas, ali 2 puta u prvom poluvremenu WR-ovi Eaglesa ne uspjevaju uhvatiti lagane pasove za TD (Avant je imo jedno od lakših hvatanja u karijeri, ali nije uspio). Na kraju poluvrmena je i blokiran pokušaj za FG od strane odbrane Giantsa. Giantsi su dva puta izgubili loptu u svom polju, oba puta im ju je uzeo Samuel (1 INT i 1 fumble), ali Eaglesi postižu samo 2 FG-a, zbog lošeg hvatanja svoji WR_ova koje sam već napomenuo. Vick je imao TD trčanjem od 4 yarda za vodstvo 7-0. Poluvrijeme je završeno 13-3 za Eaglese.

Giantsi su vraćaju za samo par minuta, nakon što Eaglesi postižu novi FG iz napada koji je trajao skoro cijelu treću četvrtinu. Najprije zbog penaltya za ometanje pasa na 3rd and 14, i tada Giantsi dolaze na yard od endzone i odmah postižu TD. Zatim Vick prvi put ove sezone gubi loptu, uslijed fumblea na 30-tak yardi od endzone Eaglesa, a Giantsi nakon samo 2 pasa dolaze do potpunog preokareta i vodstva od 17-16. No Mccoy donosi veliku pobjedu u nevjerovatnoj završnici.

Maninng je bacio još jedan INT na samom kraju meča. Vick ponovo bez INT-a. :mrgreen:

Ponovo bih izdvojio ogroman broj penaltya za Eaglese, a najtužnije je što ih je većina bila u ključnim momentima. Par puta se odlični napadi Eaglesa zaustavljani zbog kazni. Taman što uđu dboko u polje Giantsa, kazna ih vrati 10-20 yardi nazad. Najveći problem za Eaglese u ovoj sezoni predstavljaju te kazne, jer ih je u svakom meču bilo previše.

Ellis Hobbs je pretrpio povredu vrata prilikom vraćanja punta, kada je na njega narsrnuo jedan igrač Giantsa (udarac kacigom u kacigu). Hobbs je imao i prošle sezone velike probleme sa istom povredom i vidjećemo da li će se moći oporaviti za nastavak sezone.

Naredni meč Eaglesi igraju u gostima kod Bearsa.
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 22 nov 2010, 12:45, ukupno mijenjano 2 puta.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 nov 2010, 12:38

sve si reko, ali si zaboravio spomenuti i mozda najvazni momenat, a to kada je Maning u samoj zavrsnici za 1 down i doveo ekipu u tom trenuku u poziciju da izjednace, ali pri pokusaju da se prizemlji, njemu je lopta ispala prije nego je dodirnuo zemlju
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2010, 12:50

SaltCityAttack je napisao/la:sve si reko, ali si zaboravio spomenuti i mozda najvazni momenat, a to kada je Maning u samoj zavrsnici za 1 down i doveo ekipu u tom trenuku u poziciju da izjednace, ali pri pokusaju da se prizemlji, njemu je lopta ispala prije nego je dodirnuo zemlju
Nakon toga, Manning na trećem downu trči za nekih 15 yardi. ali iz čista mira pravi fumble, a loptu uzima Samuel.
Napisao sam to i ranije prije editovanja posta. Morao sa spomenuti povredu Hobbsa i proklete penaltye.

Manning je trebao u onoj situaciji uklizati i ne bi došlo do te kardinalne greške. Ali Samuel je napravio glupost prije toga, jr je trebo mnogo ranije da se zaustavi i i da zadrži loptu u svom posjedu. Ali ipak se iskupio za tu grešku, jer je on pokupio Manningov fumble. Samuel odličan, 2 INT-a i 2 pokupljena fumblea.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 nov 2010, 13:02

ebiga nisam vidio izvini :)...bice dobrta utkamica Bears-Phila
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 nov 2010, 18:41

Hare_BvB je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:sve si reko, ali si zaboravio spomenuti i mozda najvazni momenat, a to kada je Maning u samoj zavrsnici za 1 down i doveo ekipu u tom trenuku u poziciju da izjednace, ali pri pokusaju da se prizemlji, njemu je lopta ispala prije nego je dodirnuo zemlju
Nakon toga, Manning na trećem downu trči za nekih 15 yardi. ali iz čista mira pravi fumble, a loptu uzima Samuel.
Napisao sam to i ranije prije editovanja posta. Morao sa spomenuti povredu Hobbsa i proklete penaltye.

Manning je trebao u onoj situaciji uklizati i ne bi došlo do te kardinalne greške. Ali Samuel je napravio glupost prije toga, jr je trebo mnogo ranije da se zaustavi i i da zadrži loptu u svom posjedu. Ali ipak se iskupio za tu grešku, jer je on pokupio Manningov fumble. Samuel odličan, 2 INT-a i 2 pokupljena fumblea.
Pošto volim i pratim Giantse pratim tako i Manninga otkako se pojavio u NFL-u, i mogu vam reći da mu se od samog početka profesionalne karijere prigovara što ne radi malo više na poboljšanju QB slide.
To klizanje naravno da nije najvažniji dio igre bilo kog QB-a, ali je neophodno da se savlada jer tako se QB zaštićava od tacklinga i povrijeda i još uz to, kao što se to juče potvrdi, povećava se rizik za fumble, ako se izvodi onako nešto poput u pomenutom momentu.
Prošlo je eto nekoliko sezona, a mali Manning nije previše poradio na tome.
Bojim se da će to sve više dolaziti do izražaja na negativan način kako više ne bude ovih iskusnih i dobrih igrača iz O-line.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 22 nov 2010, 20:58

go chargersi !!!!
ali bogzna hocu li ja ovo gledati. kasno je brate prekasno

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 22 nov 2010, 22:20

Brad Childress, head coach Minnesote, dobio otkaz, a ekipu ce preuzeti dosadasnji defanzivni koordinator.
Ko zna, mozda kao i Dallas, krenu na bolje ovom promjenom.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 nov 2010, 23:04

randy_moss je napisao/la:Brad Childress, head coach Minnesote, dobio otkaz, a ekipu ce preuzeti dosadasnji defanzivni koordinator.
Ko zna, mozda kao i Dallas, krenu na bolje ovom promjenom.
Navijači Vikinga su taj potez priželjkivali već duže vremena, ali je vlasnik kluba bio neodlučan. Međutim ovaj jučerašnji poraz je i kod njega otklonio sve sumnje.
Najviše se Childressu prigovaralo da nema osjećaja za socijalne relacije, tj. da ne zna komunicirati na pravi način.
To je izazvalo nezadovoljstvo jedne grupe igrača i u kombinaciji sa lošim rezultatima stvorila se situacija iz koje nije bilo povratka. Pitanje je sada da li će se i Favreu zahvaliti prije završetka sezone.
randy_moss, na kakvom si ti bio takmičenju, ako smijemo znati, i naravno kako je prošlo?

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 23 nov 2010, 00:09

http://www.nfl.com/teams/injuries?team=IND

samo je dovoljno pogledati ovo i rezultat 31:28 gdje smo imali napad za pobjedu, protiv jednih Patriotsa na njihovom terenu !

Sta je dominacija, ako nije ovo ?

Kada se vrate neki od ovih 14 :lol: :lol: :lol: povrijedenih igraca, mislim da nas tesko ko moze zaustavit !

Ponosan sam kako smo odigrali sinoc....

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 23 nov 2010, 09:21

rivers u najgoroj utakmici sezone bacio 4 touchdowna. ako on ne zasluzuje mvp nagradu ne znam ko je onda zasluzuje. u nedjelju utakmica sa coltsima. i kad smo mi bili slabiji a oni jaci dobijali smo ih. edine cuvajte se

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: SHZ82, VensanKasel i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []