Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
-
Bundesliga
- Kontakt:
Re: Chat
Nemoj se ni vraćati iz Žepča.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Barbarossa
- Kontakt:
u čemu je problem školski
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
A sta to, goveda nisu prenosnik bolesti? Zivina nije prenosnik bolesti? Ovce nisu prenosnik bolesti?
Stvar je da za sve te vrste zivotinja imas odredjene standarde koji se moraju ispostovati da bi to meso doslo na trpezu. Hoces da se kladis da nema tih standarda na kineskoj pijaci slijepih miseva, zmija i cega vec?
- Fantasista
- Kontakt:
Ptičja gripa i kravlje ludilo to ništa.
Trenutno je veliki problem sa q groznicom i brucelozom kod ovaca. Iz nekog razloga se ne priča puno o tome, a na Vlašiću npr. već ozbiljan problem se nazire.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Svinje su pogane životinje i svaštojedi.dscile je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:18
A sta to, goveda nisu prenosnik bolesti? Zivina nije prenosnik bolesti? Ovce nisu prenosnik bolesti?
Stvar je da za sve te vrste zivotinja imas odredjene standarde koji se moraju ispostovati da bi to meso doslo na trpezu. Hoces da se kladis da nema tih standarda na kineskoj pijaci slijepih miseva, zmija i cega vec?
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ono sto je dokazano ozbiljnijim analizama te nije izvuceno iz nekih alternativnih pokusa - svinjsko meso sadrzi vise masti od npr. govedine. Prema tome, Njemacko drustvo za ishranu (DGE) preporucuje sedmicnu upotrebu na 500 grama. Ipak, ni govedje meso ne kotira toliko visoko.Stvar je da za sve te vrste zivotinja imas odredjene standarde koji se moraju ispostovati da bi to meso doslo na trpezu. Hoces da se kladis da nema tih standarda na kineskoj pijaci slijepih miseva, zmija i cega vec?
Naravno, tesko cemo doci do detaljnih rezultata nekog eminentnog evropskog ili svjetskog instituta za javno zdravstvo obzirom na snazan uticaj velikih igraca na trzistu.
Generalno dosta toga bi trebalo zabraniti.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Hahahahahhaha kakav je to clanak pun gluposti, sunce ti J***. De mi molim te navedi izvorSaurman je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:25Svinje su pogane životinje i svaštojedi.dscile je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:18
Ovo je jedna od klasicnih situacija kada neko ko nema pojma o materiji pise neke gluposti na koje naleti na internetu. Ne govorim za tebe, nego za tog autora clanka.
Da ne pisem o cijelom clanku, ali evo samo nekih detalja.
- Svinja lezi u svojim **** jer joj je to neophodno za hladjenje i ne vidim kako je to uopste relevantno za bilo sta jer ne jedes ti ta **** sa nje, a bogami ni iz nje.
- Jedenje sopstvene mladuncadi je poremecaj i nije samo kod svinja.
- Meso svinja nije opasno za ljudsku ishranu, a kamoli katastrofalno. Nema nikakve razlike u odnosu na druge vrste mesa koje mi koristimo, osim eventualno ribu za koju se smatra da je najzdravija.. A zamisli, i ona prenosi parazite na ljude ako ne prodje kontrolu.
- Ovaj cijeli segment do ovih navedenih bolesti je komican.
- Cuj trihinela se javlja u epidemijama. Trihinela je bolest koja se prevenira veoma lako i njena incidencija je minimalna bas zbog toga. Recimo isto kao sto ti sad nemas Bolest ludih krava zato sto je zabranjeno davanje mesno-kostanog brasna kravama ili recimo brucelozu/tuberkulozu jer se krave redovno testiraju na to i mlijeko prolazi termicku obradu.
- U ovim bolestima navedena bolest koju uneses tako sto pojedes/popijes nesto sto je kontaminirano svinjskim g*vnetom i sto se skoro uopste ne javlja.. jer jelte, ljudi ne piju vodu u kojoj su svinjska g*vna.
Kao sto ti rekoh, sve zivotinje koje koristimo u ishrani su prenosioci bolesti, ali postoji takozvani HACCP standard koji sprijecava da se te bolesti prenesu na ljude.
Samo se ti glupiraj, ako ce ti biti lakse jer kontas da ja zbog vjere pljujem svinje. ja bi rekao da je meso opcenito katastrofa zbog nacina na koji se drze zivotinje i sta te zivotinje zderu. Licno sam smanjio konzumiranje mesnih proizvoda na minimum a jednog dana mozda i skroz izbacim.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
Pa et nek su kokoši čiste i nisu kanibali
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
a sto ovi prave bolnicu kad je logičnije groblje i mrtvačnica
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nisam znao da se turci vole trpati u rčma, i potencijalno se oždrat svinjetinom sa vremena na vrijeme. Iznenađen sam. Valjda ih ovi zemljotresi vrate na pravi put.
Ti bi rekao da je meso katastrofa, mozda bi ti i vjera to rekla, ali oni koji se bave time i koji su strucni za to ne bi rekli.vest je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:54Samo se ti glupiraj, ako ce ti biti lakse jer kontas da ja zbog vjere pljujem svinje. ja bi rekao da je meso opcenito katastrofa zbog nacina na koji se drze zivotinje i sta te zivotinje zderu. Licno sam smanjio konzumiranje mesnih proizvoda na minimum a jednog dana mozda i skroz izbacim.
Fun fact: na preko 80-90% zivinskih trupova koji su u prodaji se nalazi bakterija koja izaziva proliv kod ljudi. Ali zamisli, ne dobijes proliv jer to meso ispeces, tj termicki obradis, isto kao sto ne dobijes trihinelu jer je to meso pregledano.
Znaci govorim sa covjekom koji nije upoznat da prekomjerno konzumiranje mesa nizeg kvaliteta lose utice na zdravlje? Rak na zeludcu ne uzrokuje crveno meso? Idi uzmi pastetu salamu i ne pitaj se sto si okretan kao radijator.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
Pa previše spida i alkohola je štetno, a kamoli mesa.
Nego eno inkluzija na BHRT, možda bude i legenda.
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Od previse sexa bole jajca...majke mi mile.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".