Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la darker10 » 26 jan 2020, 14:35

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 14:34
darker10 je napisao/la:
26 jan 2020, 14:31
Primijetio sam ja, al te izgovore cuvam za petak :mrgreen:
U četvrtak će igrat Fed i Nolo :mrgreen:

U petak je drugo polufinale.
A eto, za cetvrtak onda :mrgreen:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 jan 2020, 15:10

bodi123 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:

Zar se ne igraju polufinala isti dan? Što bi drugi nositelj imao beneficiju (dan odmora više) u odnosu na prvog nositelja? :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 15:25

Captain4 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:10
bodi123 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:

Zar se ne igraju polufinala isti dan? Što bi drugi nositelj imao beneficiju (dan odmora više) u odnosu na prvog nositelja? :kafa:
U Australiji se ne igraju. Sjećaš se prošle godine da je Rafa Cicija riješio u četvrtak, pa smo onda čekali da vidimo mozel šta Pouille Novaku u petak

:mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 jan 2020, 15:26

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:25
Captain4 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:

U Australiji se ne igraju. Sjećaš se prošle godine da je Rafa Cicija riješio u četvrtak, pa smo onda čekali da vidimo mozel šta Pouille Novaku u petak

Pomiješao sam onda. Mislim da se na svim GS turnirima igra isti dan. Ispravi me ako griješim. :bih:

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 jan 2020, 15:27

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 11:27
ronaldo99 je napisao/la:
26 jan 2020, 10:11
Novak vs Milos sta tu ocekivati, ako Novak vec u prvom servis gemu Milosa vrati par servisa ili ga brejkne ode to ekxpresno u Novakovu korist, ma da Milos stvarno dobro djeluje na ovome turniru
Rutiniranje, šta ćeš očekivat. Lošmiju je Novak najgori matchup na touru. Svih 9 mečeva je izgubio, a uzeo je svega 2 seta. Koliko god dobro igrao i servirao na ovogodišnjem AO, onaj kad udje u ritam na riternu to će bit jednosmjerna ulica.
Bodi sta prognozira, to je kontra, evo i za Diega... 😁

Istina je da Djoka ima sve pobjede, ali Milos ima svakako duplo bolje sanse nego Kepec Diego.

Zaboravio si napomenuti, zadnji mec koji su igrali, Djoka ga je jedva dobio 2-1, cini mi se da je bio Cinci.
Mec prije toga Djoka ga dobio 7-6 7-6,
tako da ce to biti daleko od rutiniranja sto ti kazes. :nene:

EDiT:
Milos imao u Cinciju 5-3 prvi set, izgubio ga 5-7.
Onda dobio drugi set i u trecem opet imao break viska kod 2-1 i zijanio.
Tako da znas, daleko ce to biti od rutiniranja ako Milos bude na nivou na kojem igra turnir, cak se moze i zakuhati. 😁
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 jan 2020, 15:38, ukupno mijenjano 2 puta.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jan 2020, 15:31

to je posteno...babuki dodatni dan odmora,ipak su to godine ..bodi da kaze da je danas nedelja ,ja bi provjerio :mrgreen: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 15:38

Captain4 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:26
bodi123 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:

Pomiješao sam onda. Mislim da se na svim GS turnirima igra isti dan. Ispravi me ako griješim. :bih:
Na ostalim se igra petkom, samo ovdje je različito.

@Ševkija

Da si gledo Cinci 2018., znao bi da je Novak trebo ispast već od Griše kolo ili dva ranije, provlačio se svaki meč do finala kroz iglene uši, očajno igrao, da bi na kraju rutinirao Feda i kompletirao sve masterse u karijeri. I šta sam reko za Diega? Otprilike sve ono što se i desilo. Dobar meč, fin otpor i nikakvo razbijanje, ali isto tako rutinska pobjeda Novaka.

Tvoja najveća mana je što imaš potrebu da nekome nešto dokazuješ, i glumiš generala poslije bitke. Evo večeras četiri meča, da čujemo tvoje mišljenje i analize, pa ćemo ujutro naglabati.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 jan 2020, 15:43

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:38
Captain4 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:26
bodi123 je napisao/la:

Na ostalim se igra petkom, samo ovdje je različito.

@Ševkija

Da si gledo Cinci 2018., znao bi da je Novak trebo ispast već od Griše kolo ili dva ranije, provlačio se svaki meč do finala kroz iglene iši, očajno igrao, da bi na kraju rutinirao Feda i kompletirao sve masterse u karijeri.
Jok, nisam gledao. 😁😁

Ma ne pricamo o ostalim mecevima, pricamo o onim protiv Milosa.
Eto i mec prije 7:6 7:6, jel' i tu igrao ocajan turnir?

Milosa dok ide servis, krv ce Djoka propisati da napravi break, a ovaj igra Bgm dobro cijeli turnir.
AKO bude na ovom nivou, gledamo tijesan mec, budi siguran.

Jesi moj Rafanovac, ali si brate uzasan prognozer 😁😁

P.S

Sto si sujetan jbt, ne dokazujem ti nista, nego cinjenice brate koje se vide iz zadnja 2 meca.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 jan 2020, 15:45

Tesko ce protiv Novaka najveci, ipak je to beton, mada na WTF zadnji mec ga razbio, a i na Wimby realno sam sebe dobio covjek, sve setove bio bolji skoro. Vidjet cemo.

Ako nista, njihovi mecevi uvijek budu zanimljivi
27.10.2020

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 15:47

Kao što rekoh, da čujemo tvoje mišljenje o večerašnjim mečevima, šta očekuješ? Pa da malo i ja glumim ujutro generala poslije bitke.

Čuj loš prognozer, djesi Kolumbo. Da sam dobar prognozer ne bih pisao po ovom forumu, nego bio na nekom kruzeru po Bahamima. :mrgreen:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 26 jan 2020, 15:49

Lošmi odservirao 35 asova, pa vi pričajte šta hoćete, sa takvim servisom ima šanse sigurno, ali sa druge strane je Novak, vjerovatno najbolji returner ikada, uglavnom nadam se da će biti dobar meč, Miloš kakav takav ima malo znanja u odnosu na next gen.

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 jan 2020, 15:52

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:47
Kao što rekoh, da čujemo tvoje mišljenje o večerašnjim mečevima, šta očekuješ? Pa da malo i ja glumim ujutro generala poslije bitke.

Čuj loš prognozer, djesi Kolumbo. Da sam dobar prognozer ne bih pisao po ovom forumu, nego bio na nekom kruzeru po Bahamima. :mrgreen:
Pa ima los i losiji, sto se odmah vrijedjas, a ima i dobar i bolji. 😁

Ja ne prognoziram po narudzbi, nego kad osjetim da je to to, onda i prognoziram i igram.

Ako mi vjerujes, a nemam potrebe lagati u dosta iznenadjenja sam bio Bgm prilicno siguran tokom turnira.

Koji mec te zanima, kazi?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 jan 2020, 15:54

Podloga sporija noći neg po danu?U kojem univerzumu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 15:55

bosanskazvijer je napisao/la:
26 jan 2020, 15:52
bodi123 je napisao/la:

Ja ne prognoziram po narudzbi, nego kad osjetim da je to to, onda i prognoziram i igram.

Ako mi vjerujes, a nemam potrebe lagati u dosta iznenadjenja sam bio Bgm prilicno siguran tokom turnira.

Ova 4 meča večeras. Eto obično sam ja taj koji napravi neki uvod na ovom pdfu svako veče i napiše par rečenica o svakom matchupu, kao i okvirno šta očekuje. Sad uradi ti istu stvar. Daj nam šta o protivnicima i specifičnostima njihovih matchupa, i šta očekuješ od svakog. Doprinesi malo pdfu.

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 jan 2020, 16:04

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:55
bodi123 je napisao/la:

Ova 4 meča večeras. Eto obično sam ja taj koji napravi neki uvod na ovom pdfu svako veče i napiše par rečenica o svakom matchupu, kao i okvirno šta očekuje. Sad uradi ti istu stvar. Daj nam šta o protivnicima i specifičnostima njihovih matchupa, i šta očekuješ od svakog. Doprinesi malo pdfu.
:think: :thumbup:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 jan 2020, 16:20

bodi123 je napisao/la:

Nemoj brate zezati. Bodi123 je ubjedljivo najbolji teniski forumaš na ovom podforumu, uz dužno poštovanje prema svim ostalim. Uostalom njegova dobra volja je da ostavi komentar, ne mora se on nikom pravdati ako njegova prognoza ne prođe. :bih:

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 jan 2020, 16:29

Evo, po narudzbi mog brata Bodija, mada sam mahmuran, ipak cu ispostovati...
Ne volim one klasicne analize, prosipanja znanja i jezik experta, pa cu ovo "narodski" pokusati objasniti. 😁

Thiem vs Monfils

Thiem nije briljirao na turniru, kako su neki pisali, cak daleko od toga.
Dobio je Mannarina koji mu svojim stilom igre jako "lezi" (6-1 H2H) sa laganih 3-0.
Onda su uslijedili problemi protiv Alexa koji je "challenger" nivo i manje poznat mnogim, dobio je domaceg igraca Bolta 3-2
Proslo kolo je dobio americku nadu Fritza koji igra fin i "skolovan" tenis, ali Thiem je pokazao da mu takav stil igre odgovara.
Nije bilo lako, igrali su 3 tijesna seta.

Monfils je dobio raspolozenog Gulbisa i to 3-0, penzionera dr Ivu gdje je mec mogao lagano otici i u 5 setova, a Lu je bio prvo kolo za zagriiavanje i ocekivanih 3-0.
Francuzu kroz karijeru nekako vise odgovaraju serveri i jaki udaraci, a manje igraci poput njega, Thiema i sl, koji su u stanju lupati lopticu 30 puta ako treba u rallyju, a koji isto tako mogu potegnuti neki razoran FH ili BH.

Thiem u medjusobnom omjeru vodi 5-0, a zanimljivo je da su na hardu cak 3 medjusobna dvoboja bila walkover, 2 za Thiema i 1 za Muflona.

Iskreno ovdje sve osim pobjede Thiema bi bilo nerealno.
Ne bih da prognoziram rezultat, ali mirise mi nekako na 3-0 ili 3-1 max.

Moja prognoza:
Thiem 1
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 jan 2020, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 jan 2020, 16:37

Virtu4l je napisao/la:
26 jan 2020, 13:32
Millman i Sandgren opasniji protivnici od TOP10 igrača Shapovalova, Dimitrova i Berettinija.

Amin.
I taj lik dodje mrtav hladan i kaze nekome da prica gluposti i da je kanta :rol: :rol:

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 26 jan 2020, 16:47

Arshavin je ubjedljivo najneinteligentniji navijac Federera ovdje, sta je taj u stanju gluposti napisati, cudo im svi serveri svi ne popadaju.
Show me your donuts 0 0

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 jan 2020, 16:54

26 jan 2020, 16:29
Evo, po narudzbi mog brata Bodija, mada sam mahmuran, ipak cu ispostovati...
Ne volim one klasicne analize, prosipanja znanja i jezik experta, pa cu ovo "narodski" pokusati objasniti. 😁

Thiem vs Monfils

Thiem nije briljirao na turniru, kako su neki pisali, cak daleko od toga.
Dobio je Mannarina koji mu svojim stilom igre jako "lezi" (6-1 H2H) sa laganih 3-0.
Onda su uslijedili problemi protiv Alexa koji je "challenger" nivo i manje poznat mnogim, dobio je domaceg igraca Bolta 3-2
Proslo kolo je dobio americku nadu Fritza koji igra fin i "skolovan" tenis, ali Thiem je pokazao da mu takav stil igre odgovara.
Nije bilo lako, igrali su 3 tijesna seta.

Monfils je dobio raspolozenog Gulbisa i to 3-0, penzionera dr Ivu gdje je mec mogao lagano otici i u 5 setova, a Lu je bio prvo kolo za zagriiavanje i ocekivanih 3-0.
Francuzu kroz karijeru nekako vise odgovaraju serveri i jaki udaraci, a manje igraci poput njega, Thiema i sl, koji su u stanju lupati lopticu 30 puta ako treba u rallyju, a koji isto tako mogu potegnuti neki razoran FH ili BH.

Thiem u medjusobnom omjeru vodi 5-0, a zanimljivo je da su na hardu cak 3 medjusobna dvoboja bila walkover, 2 za Thiema i 1 za Muflona.

Iskreno ovdje sve osim pobjede Thiema bi bilo nerealno.
Ne bih da prognoziram rezultat, ali mirise mi nekako na 3-0 ili 3-1 max.

Moja prognoza:
Thiem 1
Stan-Medo :pray:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.