A eto, za cetvrtak onda

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Zar se ne igraju polufinala isti dan? Što bi drugi nositelj imao beneficiju (dan odmora više) u odnosu na prvog nositelja?
U Australiji se ne igraju. Sjećaš se prošle godine da je Rafa Cicija riješio u četvrtak, pa smo onda čekali da vidimo mozel šta Pouille Novaku u petak
Pomiješao sam onda. Mislim da se na svim GS turnirima igra isti dan. Ispravi me ako griješim.
Bodi sta prognozira, to je kontra, evo i za Diega...
Na ostalim se igra petkom, samo ovdje je različito.Captain4 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:26Pomiješao sam onda. Mislim da se na svim GS turnirima igra isti dan. Ispravi me ako griješim.![]()
Jok, nisam gledao.bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:38Na ostalim se igra petkom, samo ovdje je različito.
@Ševkija
Da si gledo Cinci 2018., znao bi da je Novak trebo ispast već od Griše kolo ili dva ranije, provlačio se svaki meč do finala kroz iglene iši, očajno igrao, da bi na kraju rutinirao Feda i kompletirao sve masterse u karijeri.
Pa ima los i losiji, sto se odmah vrijedjas, a ima i dobar i bolji.bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:47Kao što rekoh, da čujemo tvoje mišljenje o večerašnjim mečevima, šta očekuješ? Pa da malo i ja glumim ujutro generala poslije bitke.
Čuj loš prognozer, djesi Kolumbo. Da sam dobar prognozer ne bih pisao po ovom forumu, nego bio na nekom kruzeru po Bahamima.![]()
Ova 4 meča večeras. Eto obično sam ja taj koji napravi neki uvod na ovom pdfu svako veče i napiše par rečenica o svakom matchupu, kao i okvirno šta očekuje. Sad uradi ti istu stvar. Daj nam šta o protivnicima i specifičnostima njihovih matchupa, i šta očekuješ od svakog. Doprinesi malo pdfu.bosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:52Pa ima los i losiji, sto se odmah vrijedjas, a ima i dobar i bolji.bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:47Kao što rekoh, da čujemo tvoje mišljenje o večerašnjim mečevima, šta očekuješ? Pa da malo i ja glumim ujutro generala poslije bitke.
Čuj loš prognozer, djesi Kolumbo. Da sam dobar prognozer ne bih pisao po ovom forumu, nego bio na nekom kruzeru po Bahamima.![]()
Ja ne prognoziram po narudzbi, nego kad osjetim da je to to, onda i prognoziram i igram.
Ako mi vjerujes, a nemam potrebe lagati u dosta iznenadjenja sam bio Bgm prilicno siguran tokom turnira.
Koji mec te zanima, kazi?
bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:55Ova 4 meča večeras. Eto obično sam ja taj koji napravi neki uvod na ovom pdfu svako veče i napiše par rečenica o svakom matchupu, kao i okvirno šta očekuje. Sad uradi ti istu stvar. Daj nam šta o protivnicima i specifičnostima njihovih matchupa, i šta očekuješ od svakog. Doprinesi malo pdfu.bosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:52Pa ima los i losiji, sto se odmah vrijedjas, a ima i dobar i bolji.bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:47Kao što rekoh, da čujemo tvoje mišljenje o večerašnjim mečevima, šta očekuješ? Pa da malo i ja glumim ujutro generala poslije bitke.
Ja ne prognoziram po narudzbi, nego kad osjetim da je to to, onda i prognoziram i igram.
Ako mi vjerujes, a nemam potrebe lagati u dosta iznenadjenja sam bio Bgm prilicno siguran tokom turnira.
Nemoj brate zezati. Bodi123 je ubjedljivo najbolji teniski forumaš na ovom podforumu, uz dužno poštovanje prema svim ostalim. Uostalom njegova dobra volja je da ostavi komentar, ne mora se on nikom pravdati ako njegova prognoza ne prođe.bosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:52Pa ima los i losiji, sto se odmah vrijedjas, a ima i dobar i bolji.bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 15:47Kao što rekoh, da čujemo tvoje mišljenje o večerašnjim mečevima, šta očekuješ? Pa da malo i ja glumim ujutro generala poslije bitke.
Stan-Medobosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 16:29Evo, po narudzbi mog brata Bodija, mada sam mahmuran, ipak cu ispostovati...
Ne volim one klasicne analize, prosipanja znanja i jezik experta, pa cu ovo "narodski" pokusati objasniti.
Thiem vs Monfils
Thiem nije briljirao na turniru, kako su neki pisali, cak daleko od toga.
Dobio je Mannarina koji mu svojim stilom igre jako "lezi" (6-1 H2H) sa laganih 3-0.
Onda su uslijedili problemi protiv Alexa koji je "challenger" nivo i manje poznat mnogim, dobio je domaceg igraca Bolta 3-2
Proslo kolo je dobio americku nadu Fritza koji igra fin i "skolovan" tenis, ali Thiem je pokazao da mu takav stil igre odgovara.
Nije bilo lako, igrali su 3 tijesna seta.
Monfils je dobio raspolozenog Gulbisa i to 3-0, penzionera dr Ivu gdje je mec mogao lagano otici i u 5 setova, a Lu je bio prvo kolo za zagriiavanje i ocekivanih 3-0.
Francuzu kroz karijeru nekako vise odgovaraju serveri i jaki udaraci, a manje igraci poput njega, Thiema i sl, koji su u stanju lupati lopticu 30 puta ako treba u rallyju, a koji isto tako mogu potegnuti neki razoran FH ili BH.
Thiem u medjusobnom omjeru vodi 5-0, a zanimljivo je da su na hardu cak 3 medjusobna dvoboja bila walkover, 2 za Thiema i 1 za Muflona.
Iskreno ovdje sve osim pobjede Thiema bi bilo nerealno.
Ne bih da prognoziram rezultat, ali mirise mi nekako na 3-0 ili 3-1 max.
Moja prognoza:
Thiem 1
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.