Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja Evropsko Prvenstvo?

Anketa je završila: 14 jan 2020, 19:44.

Hrvatska
8
8%
Španija
10
10%
Njemačka
4
4%
Norveška
23
23%
Francuska
10
10%
Danska
21
21%
Švedska
2
2%
Mađarska
1
1%
Slovenija
5
5%
Neko Drugi
18
18%

Ukupno glasova: 102

ASD
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.

Post Postao/la ASD » 26 jan 2020, 20:11

branimir85 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:40
Egipat pobjedio Tunis u africkom klasiku i plasirao se na OI.
Kod njih dole to bude očigledno ko u vaterpolu. Tačno znaš ko igra, a ko ne.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 26 jan 2020, 20:12

Samo bi ja volio znat šta su to, nakon 1995., uradile loše jedna drugoj BiH, Hrvatska i Srbija, pa da iz političkih razloga ne navijamo jedni za druge.

One ratne priče da su "naši bili cvijeće a vaši barbari" ne pušim vjerojatno od 13. godine.

Najviše izvozimo međusobno jedni drugima, firme surađuju jedne s drugima, družimo se jedni s drugima (žao mi je vas zatucanih koji niste), pa i ženimo se sve više međusobno, radimo čak u susjednim državama.
Nakon kraja rata, vas loži kad neka skupina debila donese natpis sa ratnom tematikom na stadion, i iz tog crpite mržnju. Stvarno smo vrh, svi skupa.
Svi skupa.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 26 jan 2020, 20:12

keno83 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:57
Antipolitika3 je napisao/la:
26 jan 2020, 18:06
Sutra u hercegovackom gradu Mostaru lijepo docekati momke kako dolikuje srebrenim momcima koji su ostavili srce na terenu u svakoj utakmici i pokazali kako se igra srcem za svoju reprezentaciju.
Nema kise po prognozi pa ce biti lijep spektakl i u Zagrebu i Mostaru :salut:
Svratite i do starog malo.
Evo kene trola sa nogometnih tema.
Keno hoce raja vjerovatno koja bude dolazila iz Tomislavgrada, Ljubuskog, Livna, SB, Capljine a masa njih i iz Dalmacije bas lijepo mogu iskoristiti lijep dan malo prosetat po starom gradu rucat u one sirokobrijezanke sto drzi Labirint najljepsi pogled na stari most i u noc malo na festu.
Neka narod malo se i opusti. :thumbup:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jan 2020, 20:13

Captain4 je napisao/la:
26 jan 2020, 20:11
slika
:urnebes:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 26 jan 2020, 20:13

lisander je napisao/la:
26 jan 2020, 19:45
VolimTz je napisao/la:
26 jan 2020, 19:34
crozla je napisao/la:
26 jan 2020, 19:29

Vjeruj i ja gledam, steta za bosnje sto se nisu makli iz 50tih, tu je problem, realno. BiH je bas u ku.rcu. sto se tice zdravih zivotnih stilova, infrastrukturalno jadni, znanstveno i medicinski , dno. Nutricionizam jos nije usao u bosanski sport, kasne sa implementacijo pravila igre....BiH je retard, sva sreca pa su tu Srbija i Hrvatska da iz ove.ucmalosti bar netko ima priliku. , ne?
Vas i srba 200 miliona, ne ?

Kome se ne sviđa život u BiH, putovnica i majka Irska.
Nije čovjek ništa pogriješio, samo bih dodao da su u većem kurcu bosanski Srbi, Hrvata je kod nas malo i što ih ima odu prije 14.godine tako da ih ne možeš analizirati, koliko smo mi jadni pokazuje da jedan Zoran Rebac koji je uposlenik nogometnog saveza BiH radi skauting za Hrvatsku, i mnogo je primjera, nažalost osim što nam sportisti odlaze za druge igrati kod nas srpski i hrvatski korpus u savezima pokušava uništiti i ovo malo što valja.
Strasno je kolika je letargija, valjda je onaj prijasnji sistem izhebao mozgove, moglo je i gore. Hebiga, meni je svejedno, al'mi zao djece, nemaju nikakvu perspektivu, a pogotovo rukomet, koji je u BiH top sport sa velikom tradicijom.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 jan 2020, 20:14

Koliko procitanih gluposti i pravo jeftinih komentara. Ako im neces cestitati nema potrebe da se pravis pametan i da se radujes necemu sto mi necemo ostvariti za 600 godina. Ljudi su pokazali spartanstvo i pravi reprezentativni duh na kojem im zavidim. Poslje one generacije Balica Lackovica Metlicica Dzombe Goluze i ostalih kada mislis da nema sanse da blizu urade nesto oni popisaju citavu sportsku javnost i sve hejtere. Sport je bola,rukomet,jedan od tri najljepsa sporta i kakve veze sto im je pola igraca iz Hercegovine. To je rukometna krema i normalno da ce igrati za Hrvatsku koja je u top cetri bilo evropsko svjetsko ili olimpijada. Nas je problem sto nemamo sistem da djecu zblizavamo pa guramo reprezentativno od najmladjih kategorija. Mozda bi nekoga i zadrzali. Cestitke komsijama i naredni period je pred onim momcima :salut:
Zadnja izmjena: NeretvanskaPastrmka, dana/u 26 jan 2020, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jan 2020, 20:14

Hans je napisao/la:
26 jan 2020, 20:12
Samo bi ja volio znat šta su to, nakon 1995., uradile loše jedna drugoj BiH, Hrvatska i Srbija, pa da iz političkih razloga ne navijamo jedni za druge.

One ratne priče da su "naši bili cvijeće a vaši barbari" ne pušim vjerojatno od 13. godine.

Najviše izvozimo međusobno jedni drugima, firme surađuju jedne s drugima, družimo se jedni s drugima (žao mi je vas zatucanih koji niste), pa i ženimo se sve više međusobno, radimo čak u susjednim državama.
Nakon kraja rata, vas loži kad neka skupina debila donese natpis sa ratnom tematikom na stadion, i iz tog crpite mržnju. Stvarno smo vrh, svi skupa.
Svi skupa.
Naprimjer i 20+ godina oda ta ista hrvatsak osporava bilo kakavu cjelvoitost i postojanje BiH u ovom obliku...haj to inekako...pogledas zastave na utakmicama od 10 zastava 9 je sa BH gradovima...glume ljudi vece hrvate nego sto su oni u hrvatskoj i kao da ni ovo sve nije dovoljno mrze tvoju i svoju drzavu... :kafa: Trebal jos?

Edit: Evo jos i docek u Mostaru znaci cista provokacija....zamisli mi u Novom Pazaru odrganizujemo docek za plasman u Brazil :kafa:
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 26 jan 2020, 20:17, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 jan 2020, 20:15

Lillard je napisao/la:
26 jan 2020, 20:08

Vas nemaju di ni guzit
Potegni jednu Praljkovaču, smiri se, ode ti pritisak ili ti ga tlak.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 26 jan 2020, 20:16

lisander je napisao/la:
26 jan 2020, 19:45

Nije čovjek ništa pogriješio, samo bih dodao da su u većem kurcu bosanski Srbi, Hrvata je kod nas malo i što ih ima odu prije 14.godine tako da ih ne možeš analizirati, koliko smo mi jadni pokazuje da jedan Zoran Rebac koji je uposlenik nogometnog saveza BiH radi skauting za Hrvatsku, i mnogo je primjera, nažalost osim što nam sportisti odlaze za druge igrati kod nas srpski i hrvatski korpus u savezima pokušava uništiti i ovo malo što valja.
Jedan od njegovih ciljeva je svakako bio da pobudi u tebi mržnju prema vlastitoj zemlji i narodu.
crozla je napisao/la:
26 jan 2020, 20:04

Vjeruj da se svi bore za bolje. Mozda ti volis BiH jer si subjektivan, al'realno je tako. BiH je uz Moldaviju najzaostalija zemlja na kontinentu, a sportski je i Moldavija uspjesnija, ako uzmes rezultat.
Ja je volim zato što je moja i drugu nemam niti želim da imam. Pa makar nas nabila Moldavija u svakom sportu.

Iskreno, ako smo mi najzaostaliji na kontinentu onda ste vi bosanski hrvati zaostaliji od nas. Posto zivite u BiH bez ikakvog vida autonomije, bez predsjednika, potpuno majorizirani. To vas cini najzaostalijim narodom na kontinentu, bh srbi bar imaju entitet.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 26 jan 2020, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jan 2020, 20:16

delinjo je napisao/la:
26 jan 2020, 20:00

i onda mi nekog sprdamo kao :urnebes: :urnebes:
Trigger je napisao/la:
26 jan 2020, 19:54
Eh!
Kada s razlogom kritikujemo i ukazujemo na slabosti bh.reprezentacije (igrača i struke) i rukometa (Savez) onda smo "pljuvači" i svi negativni pridjevi koji postoje nam se daju od 'prodavača magle'; "iluzionista" i "experta" za koje su Šuman = "expert", a đuturumi i prosjeci = "veličanstveni". :o

To što se tu i tamo sprdamo s nekom 'jakom' reprezentacijom - to i nije problem, to se može posmatrati sa 'navijačkog' aspekta, ali kod nas su golem problem susjedi i komšije, jer u tom slučaju sport nije samo sport - tu je politika itekako upetljana i petlja se...
Npr. često sam sebe pitam zašto ne gotivim susjede i komšije (sport je to, a ja sportski orijentiran), a simpatišem (pa i navijam) za Sloveniju i S.Makedoniju!?
Odgovor, vjerujem, svi znate kao i ja. :nedam:
delinjo je napisao/la:
26 jan 2020, 20:00
a dobro to svakkao prijatelju,nego mi nemamo prava bilo kome da se smijemo...evo da ne nabrajam bili smo ovdje predzadnji,nedavno ona nasa u slalomu bila predzadnja a slavila kao da je medalju osvojila...itd ...i onda mi nekome kazemo da su luzeri jer su drugi na evropskom...
Da, to je tačno 1/1 i nažalost mi u BiH (koji je volimo i smatramo jedinom domovinom) nemamo razloga za radovanje u bilo kojem sportu, a i kad imamo 'zrno u kukolju' kao što je Amel Tuka onda opet to ne cijenimo, potcjenjujemo, pa mnogi i ismijavaju! - to smo 'mi', takvi smo nažalost :cry:
Lično, nikada ne bih osvajače medalje (i uspješne u bilo kojem sportu) posprdno nazivao 'luzerima' i sličnim pridjevima, ali ponoviću se: ne mogu i neću da navijam za one koji su umnogome doprinjeli da nam i sport bude bijeda i tuga golema, mada je najveća krivica do nas samih.
Bosno moja poharana....

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 jan 2020, 20:17

crozla je napisao/la:
26 jan 2020, 20:04
VolimTz je napisao/la:
26 jan 2020, 19:34
crozla je napisao/la:

Vjeruj i ja gledam, steta za bosnje sto se nisu makli iz 50tih, tu je problem, realno. BiH je bas u ku.rcu. sto se tice zdravih zivotnih stilova, infrastrukturalno jadni, znanstveno i medicinski , dno. Nutricionizam jos nije usao u bosanski sport, kasne sa implementacijo pravila igre....BiH je retard, sva sreca pa su tu Srbija i Hrvatska da iz ove.ucmalosti bar netko ima priliku. , ne?
Vas i srba 200 miliona, ne ?

Kome se ne sviđa život u BiH, putovnica i majka Irska.
Vjeruj da se svi bore za bolje. Mozda ti volis BiH jer si subjektivan, al'realno je tako. BiH je uz Moldaviju najzaostalija zemlja na kontinentu, a sportski je i Moldavija uspjesnija, ako uzmes rezultat.
i od takve niste u stanju prisvojiti ustaski dio? Realno vas crna ekonomija drzi jos u zivotu. Za 20 godina 5 % Hrvatske ce biti u vlasnistvu hrvata.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 26 jan 2020, 20:18

crozla je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:04
Derdiyok je napisao/la:
26 jan 2020, 18:55

Tako je u svakom sportu. Evo npr CZV dvije godine zaredom u LP, plus one kvalifikacione utakmice, Partizan, pa onda Dinamo..i onda na tribinama vidiš slike ratnih zločinaca i slično. Niko me ne može ubjediti da je to do pojedinaca.Žao ti bude kad skontaš koliko smo mi sažaljiva, tolerantna i glupa nacija.
Mi i jesmo glupa nacija zato sto sve brzo zaboravimo kao da nista nije bilo.

Nikada nisam niti cu navijati ni za srpsko ni za hrvatsko bas zbog toga sto su isti ostali u 90- im i sto na tribinama budu slike zločinaca koji su pokušali da uniste BiH i Bosnjake u njoj.

Jok, za mene licno samo postoji BiH, a susjedi su ti koji nam ne zele dobro.
Sad odjednom bih nije zemlja konstitutivnih i jednakopravnih naroda nego zemlja bosnjaka? :lol:

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 26 jan 2020, 20:18

invincible1921 je napisao/la:
26 jan 2020, 20:14
Hans je napisao/la:

Svi skupa.
Naprimjer i 20+ godina oda ta ista hrvatsak osporava bilo kakavu cjelvoitost i postojanje BiH u ovom obliku...haj to inekako...pogledas zastave na utakmicama od 10 zastava 9 je sa BH gradovima...glume ljudi vece hrvate nego sto su oni u hrvatskoj i kao da ni ovo sve nije dovoljno mrze tvoju i svoju drzavu... :kafa: Trebal jos?
Nitko ne osporava cjelovitost BiH, ali apsolutno nitko. Ne računam ove radikalce koji su teška manjina, uglavnom neuki i krezubi.

Ne glume Hrvate nego jesu Hrvati. Plaćaju porez BiH, žive tu, poštuju zakone BiH.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jan 2020, 20:20

Hans je napisao/la:
26 jan 2020, 20:18
Hans je napisao/la:

Svi skupa.
Nitko ne osporava cjelovitost BiH, ali apsolutno nitko. Ne računam ove radikalce koji su teška manjina, uglavnom neuki i krezubi.

Ne glume Hrvate nego jesu Hrvati. Plaćaju porez BiH, žive tu, poštuju zakone BiH.
Osporava konstantno od Kolinde, Covica pa do najnizih grana durstva. Oni ustvari dio ZH i ne smatraju dijelom BiH.

Kao prvo ne postuju ga...eo banalan primjer. Nece da se udostoje da stave zastavu BiH na drzavne isntucije tamo gdje su vecina :kafa: Ne postoju ni porez nego uzimaju iz hrvatske i BiH istovremno sta im odgovoara...Mogu biti Bosanski Hrvati, ali oni glume Najhrvatskije hrvate koji postoje u hrvatskom svemiru :kafa: :kafa:

Ti ili ne zvisi u BiH ili se pravis lud :kafa:
=\_1921_/=

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 jan 2020, 20:21

keno83 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:57
26 jan 2020, 18:06
Sutra u hercegovackom gradu Mostaru lijepo docekati momke kako dolikuje srebrenim momcima koji su ostavili srce na terenu u svakoj utakmici i pokazali kako se igra srcem za svoju reprezentaciju.
Nema kise po prognozi pa ce biti lijep spektakl i u Zagrebu i Mostaru :salut:
Svratite i do starog malo.
Evo kene trola sa nogometnih tema.
Keno hoce raja vjerovatno koja bude dolazila iz Tomislavgrada, Ljubuskog, Livna, SB, Capljine a masa njih i iz Dalmacije bas lijepo mogu iskoristiti lijep dan malo prosetat po starom gradu rucat u one sirokobrijezanke sto drzi Labirint najljepsi pogled na stari most i u noc malo na festu.
Neka narod malo se i opusti. :thumbup:
E da da ti su navikli setat po starom.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 26 jan 2020, 20:21

Treba dodati da na ovom prvenstvu zbog ozljeda nisu mogli igrati: Šebetić, Martinović, Pešić,Božić-Pavletić...Štrlek imao nesporazum sa savezom

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2020, 20:22

delinjo je napisao/la:
26 jan 2020, 19:30
FCB1986 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:23
26 jan 2020, 19:14
Ima li ukupna tablica prvenstva tko je koje mjesto zauzeo i sl?
Velika je stvar sto je BiH na EP nadajmo se kontinuitetu odlaska na velika natjecanja radi momaka koji nisu ograniceni na to tko je bosniak, croat oder serbian
Slovenski komentator gdje sam gledao utakmicu je nabrajao sve po redu i mi smo predzadnji cini mi se.

slika
i onda mi nekog sprdamo kao :urnebes: :urnebes:
A zašto se ne bi mogli malo šprdati i provocirati? Isto to radimo i kad Španija ili Njemačka izgubi ali tad nema njihovih navijača, iz tih država, pa nema nekih reakcija. Za mene Hrvatska ili Srbija dođu ko i Španija ili Njemačka. A to što smo mi to što jesmo nema nikakve veze s tim. A i to smo jednim dobrim dijelom zbog njih... Ovdje je sve politika pa i ovo oko sitnog provociranja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jan 2020, 20:23

Da nam je par reprezentativaca mlađe makar 50 godina večeras niko o hrvatima ne bi pisao
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 26 jan 2020, 20:24

26 jan 2020, 20:20
Hans je napisao/la:
26 jan 2020, 20:18

Osporava konstantno od Kolinde, Covica pa do najnizih grana durstva. Oni ustvari dio ZH i ne smatraju dijelom BiH.

Kao prvo ne postuju ga...eo banalan primjer. Nece da se udostoje da stave zastavu BiH na drzavne isntucije tamo gdje su vecina :kafa: Ne postoju ni porez nego uzimaju iz hrvatske i BiH istovremno sta im odgovoara...Mogu biti Bosanski Hrvati, ali oni glume Najhrvatskije hrvate koji postoje u hrvatskom svemiru :kafa: :kafa:

Ti ili ne zvisi u BiH ili se pravis lud :kafa:
Nije istina to što si napisao. Ni Kolinda, ni Čović.

U centru mog grada stoji zastava BiH, zastava županije i zastava grada.
Porez se plaća, nisam shvatio baš šta si htio reći.
Znači, tebi smetaju oni koji su "hrvatskiji hrvati"?

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 26 jan 2020, 20:25

Hans je napisao/la:

Svi skupa.

Edit: Evo jos i docek u Mostaru znaci cista provokacija....zamisli mi u Novom Pazaru odrganizujemo docek za plasman u Brazil :kafa:
Ti si lud. Hrvatska ne osporava.BiH od Daytona, sve drzave su mogle isklju ivo u Avnojskim granicama biti priznate, sve.ostalo je.sranje. Ta dilema je prije 25 godina.zavrsena, zar je moguce da te jos loze.?
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.