Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

japa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la japa » 29 jan 2020, 17:05

bombaysaphire je napisao/la:
29 jan 2020, 16:55
bodi123 je napisao/la:
29 jan 2020, 16:47
Dominic Thiem is 7-2 against Big Three in the past 12 months:
3-0 vs Federer (W Indian Wells, Madrid, YEC)
2-1 vs Djokovic (W Roland Garros, YEC; L Madrid)
2-1 vs Nadal (W Barcelona, AusOpen; L Roland Garros)

Pametnom dosta.

Iskreno se nadam da ide u finale pa da se tamo pobije i s Novakom, sila od igrača.

Bezveze pišeš, ja sinoć napišem da je Rafa van šljake na 0-16 u zadnjih 5 godina protiv Rogera i Novaka , javiše se stručnjak RafaNadal i ekspert Japa , napadoše me kae Japa uzeo bi i ti zadnjih 5 mjeseci , a Rafa yebote te činjenice, šta je bilo ranije , što o tome ne pišem :rol: :rol:

Japa imaš li damu da Bodiju sad isto napišeš , ili su drugačiji aršini ?
bombaysaphire je uz bosnjubostona daleko najlimitiraniji lik na ovom pdfu, dakle povezao je svoju nebulozu i moj odgovor na istu sa ovim postom bodija :rol: :rol: I sta covjek sada smisleno da odgovori na ovakakv kretenluk?
To sto ti pises je idiotluk ja cu evo sada da napisem da je Federer na travi protiv Djokovica u zadnjih pet godina 0-3 sta cemo sada? Sta cemo sa tim? Glupo izvlacenje statistickih podataka koje ti odgovaraju i neko bi to trebao sada ozbiljno da komentarise

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 jan 2020, 17:07

ronaldo99 je napisao/la:
29 jan 2020, 17:05
bodi123 je napisao/la:
29 jan 2020, 16:56
Thiem's last 12 months on hardcourts

Indian Wells W
Beijing W
Vienna W
ATP Finals F
#AusOpen SFs*
Montreal and Shanghai QFs
Nije loše za prašinara. :kafa:
Brat je bas unaprijedio svoju igru ma hardu zadnju godinu, fino ga je gledati nema sta.

Ono sto raduje da je zadnja dva meca dobio Novaka na hardu, ulijeva malo nade :) ,ali prvo treba Zvereva proci iako ima pozitivan skor protiv njega ovo je neki drugi Zverev, kako rece sa ce sve i cent dati ako osvoji kao da mu se svi sklanjaju :)
Neki dan sam ja pričao. Bošnji je lakše metar u guzicu nego milimetar u glavu.

Neće ti taj priznat da je Thiem postao klasa od tenisera i van šljake, ko što ni za Rafu nisu priznavali do 2013. nemal kad je uzeo sve zivo po Americi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 29 jan 2020, 17:11

Pa i dan danas imas likova koji ce ti kada Nadal osvoji RG reci djaba mu sve kada van sljake hodati ne zna :mrgreen: :mrgreen: ...15 GS finala van sljake takvima ne predstavljaju neki argument, cim ne dominira ko na sljaci automatski je slab na ostalim :rol:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jan 2020, 17:12

Al ima i to da Federer danas na IG stavi sliku u vezi ove egzibicije sa Nadalom sedmog februara u Juznoj Africi.Mozda ipak nije povreda toliko ozbiljna pa i zaigra sutra :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 jan 2020, 17:13

GOAT je napisao/la:
29 jan 2020, 17:04
Moze on napas RG,ako ne bude povreda on je 50-50 sa Nadalom.
Nije.

50-50 je na tvrdoj.

Na šljaci je to i dalje poprilična prednost za Rafu. 70-30 otprilike. Pričam o RG-u naravno, na manjim turnirima ga Thiem uzima odavno.

Čudo je Rafa na šljaci.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 jan 2020, 17:14

japa je napisao/la:
29 jan 2020, 17:11
Pa i dan danas imas likova koji ce ti kada Nadal osvoji RG reci djaba mu sve kada van sljake hodati ne zna :mrgreen: :mrgreen: ...15 GS finala van sljake takvima ne predstavljaju neki argument, cim ne dominira ko na sljaci automatski je slab na ostalim :rol:
Istina. Ali s tim da nekima treba naglasiti da postoji i sredina između "Ne zna hodati van šljake" i "Najkompletniji/Najbolji all around teniser" :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 jan 2020, 17:14

jer se ti pravis mutav,mi pricamo o GS koji osvoji preko Novaka i Rogera,i stavimo ti podatak 0 -16 ti vjesto i manguspi to izbjegnes itrpas nam rijeci u usta...pitaj Bodija sta smijes i trebas pisati za savjet,pa onda ...s obzirom da mu se uvlacis onda se drzi i njegovih stavova!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 jan 2020, 17:16

darker10 je napisao/la:
29 jan 2020, 17:12
Al ima i to da Federer danas na IG stavi sliku u vezi ove egzibicije sa Nadalom sedmog februara u Juznoj Africi.Mozda ipak nije povreda toliko ozbiljna pa i zaigra sutra :D
malorpije izbacise na Twiteru ..Walkover i za minutu izbrisase...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jan 2020, 17:17

o j3bo vas vise rasprava o tim h2h glupostima xd Niko nikog ne uvjerava ni u sta,samo dzaba trosite rijeci u pm :rol:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jan 2020, 17:18

delinjo je napisao/la:
29 jan 2020, 17:16
darker10 je napisao/la:
sumnjam da u 2-3 ujutro iko u Australiji visi na twitteru,bar ne ovi u vezi sa AO :rol:

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 jan 2020, 17:20

delinjo je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Pa dobro, Walkover ili Cakewalk, nije neka razlika. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 jan 2020, 17:21

S-Y-L-A-R je napisao/la:
29 jan 2020, 17:20
delinjo je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Pa dobro, Walkover ili Cakewalk, nije neka razlika. :mrgreen:
volim kad si bahat brat moj...ne znam zasto ali volim bgm ...

@darkere mozda se neko zaigrao,ja maloprije ili greskom nesto,pa ulazio na rezultate i sve ostalo ...sve uredno nema walkovera...dobro je :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 jan 2020, 17:22

japa je napisao/la:
29 jan 2020, 17:05
bombaysaphire je napisao/la:
29 jan 2020, 16:55
bodi123 je napisao/la:
29 jan 2020, 16:47
Dominic Thiem is 7-2 against Big Three in the past 12 months:
3-0 vs Federer (W Indian Wells, Madrid, YEC)
2-1 vs Djokovic (W Roland Garros, YEC; L Madrid)
2-1 vs Nadal (W Barcelona, AusOpen; L Roland Garros)

Pametnom dosta.

Iskreno se nadam da ide u finale pa da se tamo pobije i s Novakom, sila od igrača.

Bezveze pišeš, ja sinoć napišem da je Rafa van šljake na 0-16 u zadnjih 5 godina protiv Rogera i Novaka , javiše se stručnjak RafaNadal i ekspert Japa , napadoše me kae Japa uzeo bi i ti zadnjih 5 mjeseci , a Rafa yebote te činjenice, šta je bilo ranije , što o tome ne pišem :rol: :rol:

Japa imaš li damu da Bodiju sad isto napišeš , ili su drugačiji aršini ?
bombaysaphire je uz bosnjubostona daleko najlimitiraniji lik na ovom pdfu, dakle povezao je svoju nebulozu i moj odgovor na istu sa ovim postom bodija :rol: :rol: I sta covjek sada smisleno da odgovori na ovakakv kretenluk?
To sto ti pises je idiotluk ja cu evo sada da napisem da je Federer na travi protiv Djokovica u zadnjih pet godina 0-3 sta cemo sada? Sta cemo sa tim? Glupo izvlacenje statistickih podataka koje ti odgovaraju i neko bi to trebao sada ozbiljno da komentarise

Ne može buraz činjenica biti nebuloza , razmisli malo , mućni mozak ...
To da Federer na travi u zadnjih 5 godina ima 0-3 znači da Federer ima problema sa Novakom , ozbiljnih , jer ne može da ga pobjedi na "svom" terenu , činjenica ...

Sam si napisao da ne možeš da napišeš ništa smisleno , zato nastavi pisati kretenluke ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 29 jan 2020, 17:27

delinjo je napisao/la:
29 jan 2020, 17:14
jer se ti pravis mutav,mi pricamo o GS koji osvoji preko Novaka i Rogera,i stavimo ti podatak 0 -16 ti vjesto i manguspi to izbjegnes itrpas nam rijeci u usta...pitaj Bodija sta smijes i trebas pisati za savjet,pa onda ...s obzirom da mu se uvlacis onda se drzi i njegovih stavova!
Ne pricas ti o GS koje osvoji preko Rogera i Novaka da pricas postavio bi nam koliko ih je puta dobio na istim ali naravno da neces jer ti ne odgovara ali ti zapravo odgovara neki skor u nekom odredjenom vremenskom razdoblju u odredjenim uslovima tj. podlozi e to ko mutav ponavljas jer ti se svidja...Dakle prestani da lazes i govori stvari kakve jesu, dakle ne lazi da pricas o GSu koji on osvoji preko te dvojice. I smijesno mi je koliko ste limitirani da se hvatate tog skora i razdoblja u kojem zapravo sami sebi skacete usta jer uz taj skor Nadala morate onda objasniti kako to da Nadal i pored ovog loseg perioda u tim ogledim ima i dalje dominantan ucinak protiv Federera u medjusobnim, pa se onda prisjetis koliko je samo Nadal dominirao nad Federerom na svim podlogama dok je ovaj bio najbolji i sam sebi razbijes mit i laz o Federeru goatu, jer koja je to covjece dominacija bila u Federerovm prajmu kada moze sebi i danas dozvoliti luksuz da gubi od Federera a da i dalje ima dominantan h2h u odnosu na njega.

Naravno da mu virim iz supka kada me placa da pisem na ovoj temi, pisem za burek i jogurt.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 29 jan 2020, 17:29

S-Y-L-A-R je napisao/la:
japa je napisao/la:
Istina. Ali s tim da nekima treba naglasiti da postoji i sredina između "Ne zna hodati van šljake" i "Najkompletniji/Najbolji all around teniser" :mrgreen:
U historiji tenisa samo Nolo je kompletniji i konkurentniji na svim podlogama.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 jan 2020, 17:30

japa je napisao/la:
29 jan 2020, 17:27
delinjo je napisao/la:
Ne pricas ti o GS koje osvoji preko Rogera i Novaka da pricas postavio bi nam koliko ih je puta dobio na istim ali naravno da neces jer ti ne odgovara ali ti zapravo odgovara neki skor u nekom odredjenom vremenskom razdoblju u odredjenim uslovima tj. podlozi e to ko mutav ponavljas jer ti se svidja...Dakle prestani da lazes i govori stvari kakve jesu, dakle ne lazi da pricas o GSu koji on osvoji preko te dvojice. I smijesno mi je koliko ste limitirani da se hvatate tog skora i razdoblja u kojem zapravo sami sebi skacete usta jer uz taj skor Nadala morate onda objasniti kako to da Nadal i pored ovog loseg perioda u tim ogledim ima i dalje dominantan ucinak protiv Federera u medjusobnim, pa se onda prisjetis koliko je samo Nadal dominirao nad Federerom na svim podlogama dok je ovaj bio najbolji i sam sebi razbijes mit i laz o Federeru goatu, jer koja je to covjece dominacija bila u Federerovm prajmu kada moze sebi i danas dozvoliti luksuz da gubi od Federera a da i dalje ima dominantan h2h u odnosu na njega.

Naravno da mu virim iz supka kada me placa da pisem na ovoj temi, pisem za burek i jogurt.
buraz ja ti pisem da van sljake ne moze da ih dobije godinama bas godinama...kada sam pisao post sinoc o GS napisao sam da je Rafina sansa da neko izbaci njih dvojicu ,naravno ti si to okrenuo i na uvredljuv nacin napisao kako sam ja rekao da je Rafa igrac u rangu Soderlinga...eto vidis seres meni sto spominjem omjker zadnjih godina a onda si i ti uhvatis za isti koji je nastao prije 15 godina i vecinom na sljaci ...jbg
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 jan 2020, 17:37

japa je napisao/la:
cim ne dominira ko na sljaci automatski je slab na ostalim :rol:
Ovo je najveći problem.

Federer koji je s travnatim podlogama otprilike u relaciji Lolek-Bolek ima 8 Wimbledona iz 21 pokušaja što daje procenat od 38% osvojenih titula. To je fascinantan rezultat, ubjedljivo je najuspješniji teniser na travi, a na Wimbledonu ima nerealnih 89% pobjeda.

E sad, kojim riječima opisati ovu situaciju koju Rafa ima na RG:

12 titula iz 15 nastupa što je 80% osvojenih titula. Uz to ima omjer od 93-2 ili ti 98% pobjeda. Halo, 98% pobjeda i svega 2 poraza za 15 godina.

Ovo nije ni impresivno, ni fascinantno, nema riječi bukvalno s kojom se moze ovo opisati. Ne postoji u bilo kojem sportu bilo kakva slična dominacija ko ova Rafina na RG, i neće ni za 1000 godina postojati.

I onda dodje lik i kaze "kako će Rafa bit GOAT jer je uzeo 12 od 19 titula na jednom slemu", a da apsolutno nema pojma šta zapravo izgovara i koji je mazohizam uzeti 12 titula na jednom slemu, nemoguće nešto. Što je najgore nije završio, ima u sebi još koju titulu.

Tako da se vratim na tvoj post - dominacija koju je Rafa uspostavio na šljaci se neće nikad više ponovit ni na jednoj podlozi te ni na jednom turniru. Zamisli kakve je lik postavio standarde da dosta raje smatra njega nedovoljnim uspješnim van šljake samo iz razloga što ima ove nenormalne brojke na šjaci. Lik ima 15 GS finala van šljake, jbt, o čemu mi pričamo.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2020, 17:44

Samo nemojte rec da je Thiem mladi talenat, ima 27 godina covjek hehehe
27.10.2020

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 29 jan 2020, 17:54

delinjo je napisao/la:
29 jan 2020, 17:30
japa je napisao/la:
29 jan 2020, 17:27
delinjo je napisao/la:

buraz ja ti pisem da van sljake ne moze da ih dobije godinama bas godinama...kada sam pisao post sinoc o GS napisao sam da je Rafina sansa da neko izbaci njih dvojicu ,naravno ti si to okrenuo i na uvredljuv nacin napisao kako sam ja rekao da je Rafa igrac u rangu Soderlinga...eto vidis seres meni sto spominjem omjker zadnjih godina a onda si i ti uhvatis za isti koji je nastao prije 15 godina i vecinom na sljaci ...jbg
Pa spomijem omjer jer logicno vi ga spominjete pa vas ja samo podsjecam kako je to kada se gleda sve po nekim odredjenim vremenskim intervalima koji vama bas i ne odgovaraju kada se gledaju Federerove najbolje godine uz naravno ispravku jos jedne lazi Federer je tada imao samo 2-1 na travi protiv Nadala, na hardu i sljaci je bio u debelom minusu tako da se ispravii ta laz o ostvarenom omjeru na sljaci, njihov omjer tada je bio takav da i kada ne racunas sljaku Nadal je opet bolji. Ali dobro to su bila vremena kada h2h nije bio tako bitan je li tako? :rol: Skupilo se par pobjeda nad Nadalom u par godina u kojima ta dva prosjecno igraju 1 u vrh glave dva meca godisnje pa se osililo i h2h se sada moze spominjati tj. iskljucivo onaj zadnjih par godina :rol:

Druga laz, kakav Soderling ko je njega spomenuo?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 jan 2020, 18:02

NadalRafa je napisao/la:
27 jan 2020, 13:29
@Bodi razocarao si me maksimalno. Ti kao navijac pises da ce Thiem nalupat Rafkeca, ne ide brate dragi. Jos pogotovo jer mu Thiem na slemu nista ne moze i kad ga nije dobio onakvog na US nece ni sad. Jos frajer gubi 2 1 od nekog usranog Bolta :rol: i jedva okrece na 3 2.
Nemoj te prognoze pisat vise svega ti. :stop:
Neću više pisat prognoze. Sve bi kako ti reče. Usrani Bolt uze set više od Rafe. A Thiem kad ga ne uze onako lošeg na USO, neće nikad.

Nema ništa gore nego bit subjektivan i navijački nastrojen. Nemam ništa protiv tebe, moj si, al vidiš da nije to baš tako.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.