FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordopoeta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordopoeta » 29 jan 2020, 19:58

Stroj1946 je napisao/la:
28 jan 2020, 17:11
MortemHz je napisao/la:
28 jan 2020, 16:52
Utakmica na stadionu Koševo je igrana 15. novembra 1967. godine pred 40.000 gledatelja i završena je s rezultatom 0:0. Prije nekoliko dana ulaznica s tog susreta je prodata 3.111 funti, odnosno za oko 7.000 KM.
Buraz bila jedna karta koju je imo jedan moj prijatelj, otac mu bio na toj tekmi, s brojem 44.000 i još nešto, ne sjećam se više. Bilo je preko 45 milja na toj tekmi.
Ja sam svoju kupio preko članske, tada smo kao đaci imali pogodnosti, koliko se sjećam, jeftiniju članarinu i sl. Ali ne mogu je nigdje pronaći, kao ni "more" drugih i sa "Koševa" i sa stadiona širom Juge, sve se to negdje zagubilo, znam da je vrijedna ali da je nađem nema tih para pošto bih je prodao, nego bih je fino uokvirio i neka je :)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2020, 20:00

VenamaHrabrih je napisao/la:
29 jan 2020, 19:57
Zao mi je sto peglam postovani publikum, ali eto (valjda s godinama dođe), prisjecam se svojih treniranja.
Bio sam golman. Zamjena Vukadinu, sjecaju ga se stariji navijaci. Nisam bio nesto. Govorili su solidan, ja bih rekao, nako... prosjecan. Pred rat sam, odnosno prije JNA, otisao u Radnik iz Hadzica na otkomandu, kako se tada kolokvijalno zvalo. Tu sam odradio par tekmi, ali to je neka druga priča.
Zašto ovo pišem. Pa pišem zbog Dzafica. Momku ništa loše ne zelim, cak naprotiv, ali on nije golman za FKS. Loše se postavlja, "njegova" strana mu pretstavlja nerješivu enigmu, nesiguran je sto pokusava nadoknaditi nepotrebnim "paradama" i sto je najvaznije, ne zna komandovati odbranom. Po mom misljenju, to je kljucno za dobrog golmana. Golman u svakom momentu, zatvorenih očiju, mora znati gdje su igrači, bilo da je odbrana ili napad. Zadnja linija je njegova i samo on direktno komanduje njima. Tu trener, tokom utakmice, nema nikakvu ulogu. Razlog tome jest da jedino golman vidi iza leđa svoje odbrane. On ih povlaci i salje naprijed po vlastitoj procjeni. Svjesno ostavlja linije za koje je siguran da ih moze sam pokriti. Odbrana udarca je najmanji djelic njegovog posla. Prevashodni zadak je obezbijediti da do udarca uopste ne dođe. I da ne nabrajam dalje.
Onoliko koliko sam gledao Dzafica, on nista od toga ne posjeduje. Doduse, bio je bolestan i uzorak je mali za analizu, ali ono sto je pokazao protiv Veleza i tockolupaca jest za najnizu ocjenu.
Opet velim, to je moj sud i ne mora biti tačan, ali lično meni, nema mjesta u FKS.
Potpuno se slazem s stvarima koje bi golman trebao raditi,ali realno kako ce Dzafic znati zatvorenih ociju kako mu je odbrana postavljena,ako je odigrao 2 ,3 tekme za nas..
Momak je imao jako jako tesku bolest i nikad nece vise biti kao sto je bio u olimpiji
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 29 jan 2020, 20:06

Inijesta je napisao/la:
28 jan 2020, 17:22
crnehorde je napisao/la:
28 jan 2020, 16:21
skoroalen je napisao/la:
28 jan 2020, 16:15

Ma ne, nemam ja ništa protiv njegovog kera ni djevojaka, al fazon je što vodi previše nezdrav i nesportski život i pored toga. Upravo i skače po sumnjivim kafanama, pratim ga na instagramu i vidim često gdje izlazi.
Odličan je on bio, meni jedan od najdražih igrača u ekipi, al teško da će se vratit u staru formu. Ovim načinom života, neće sigurno. A mi moramo mislit samo na ekipu, forsirat mlađeg igrača i većeg talenta.
Ma imam ga i ja na instagramu i jedan od borbenijih i drazih igraca,al ja vidim jedan kafic sto izlazi jest nargila,a ostala mjesta sto vidim da je s djevojkom,kera da voda da ode na selo gdje je rodjen,a znam da i poslije 10 nije vani sigurno iz provjerenih informacija,volio bi da se vrati u gormu prije operacije oka i da bude onaj stari,jer nam je to veliko pojacanje
Stanojevic trazi bolje uslove u novom ugovoru( povecanje plate 500-1000€ na mjesecnom nivou) i tu je zapelo, jer iz Kluba smatraju da on nece vise nikad biti onaj stari i daju mu po istim zslovima novi ugovor
Kako god ja se nadam da ce se dogovorit, Stanojevic je zasluzio svojim igrama do povrede i taj novi ugovor i to pisljivo povecanje, a i svakako se moze napravit neka klauzula da ukoliko ne bude to rastanu se sporazumno bez neke velike stete za Klub
Ja licno ga gotivim i drag mi je igrac i volio bi da produzi
I ja smatram da on neće biti kao prije povrede i njemu je "puna šaka brade" ako mu već nude produženje ugovora pod istim uslovima, jer ja mu ne bih produžio. I ostavi ti to "pišljivo povećanje", mora se napokon domaćinski razmišljati. Ni za najveće klubove (Real, Barsa, Bayer, ManU....) 500-1000 E nije "pišljivo". Jer da jeste, ne bi bili tu gdje jesu - najbogatiji klubovi na svijetu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2020, 20:07

Inace,mogao sam postati prvvi golman sarajeva,fakat sam odlicno branio(ne kazem to jer govorim o sebi),nego stvarno jesam dobro branio..Dodje tekma ja na klupi a guzonjin sin na golu,primili 5 golova u prvom poluvremenu(4 gola njegova krivica),hebem mater i treneru i svima i odem sa tekme :rol:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 jan 2020, 20:15

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 jan 2020, 20:07
Inace,mogao sam postati prvvi golman sarajeva,fakat sam odlicno branio(ne kazem to jer govorim o sebi),nego stvarno jesam dobro branio..Dodje tekma ja na klupi a guzonjin sin na golu,primili 5 golova u prvom poluvremenu(4 gola njegova krivica),hebem mater i treneru i svima i odem sa tekme :rol:
Sta je ba ovo, sve golmani nidje desnog beka... :urnebes:

Ma ti si napustio jer ti nisu htjeli dati 5 KM za treniranje,skontali da nisi guzonjin sin... :rol:

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 29 jan 2020, 20:23

Vanja8 je napisao/la:
29 jan 2020, 20:15

Ma ti si napustio jer ti nisu htjeli dati 5 KM za treniranje,skontali da nisi guzonjin sin... :rol:
Ja sam igrao desnog beka preko 10 godina :mrgreen:

Sada da sletim 10 kila i na pripreme :mrgreen:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 jan 2020, 20:26

alacious je napisao/la:
29 jan 2020, 20:23
Vanja8 je napisao/la:
29 jan 2020, 20:15

Ja sam igrao desnog beka preko 10 godina :mrgreen:

Sada da sletim 10 kila i na pripreme :mrgreen:
More...

Pa da te odma' tusnemo na pripremama...

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 jan 2020, 20:32

29 jan 2020, 19:50
Moj dedo to bacio odmah nakon tekme :rol: ,hvala dedo,sad bi bili tezi za 7000 maraka ili jednostavno imali kartu od te legendarne tekme
A nije tu samo karta u pitanju, nego i ocuvanost iste. Stvo vise izgleda kao da od pr og dana, to je cijena veca. Ako je iskrzana, savijana, ostecena, zamascena itd. ne bi za nju cvaju uzeo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 jan 2020, 20:32

Zao mi je sto peglam postovani publikum, ali eto (valjda s godinama dođe), prisjecam se svojih treniranja.
Bio sam golman. Zamjena Vukadinu, sjecaju ga se stariji navijaci. Nisam bio nesto. Govorili su solidan, ja bih rekao, nako... prosjecan. Pred rat sam, odnosno prije JNA, otisao u Radnik iz Hadzica na otkomandu, kako se tada kolokvijalno zvalo. Tu sam odradio par tekmi, ali to je neka druga priča.
Zašto ovo pišem. Pa pišem zbog Dzafica. Momku ništa loše ne zelim, cak naprotiv, ali on nije golman za FKS. Loše se postavlja, "njegova" strana mu pretstavlja nerješivu enigmu, nesiguran je sto pokusava nadoknaditi nepotrebnim "paradama" i sto je najvaznije, ne zna komandovati odbranom. Po mom misljenju, to je kljucno za dobrog golmana. Golman u svakom momentu, zatvorenih očiju, mora znati gdje su igrači, bilo da je odbrana ili napad. Zadnja linija je njegova i samo on direktno komanduje njima. Tu trener, tokom utakmice, nema nikakvu ulogu. Razlog tome jest da jedino golman vidi iza leđa svoje odbrane. On ih povlaci i salje naprijed po vlastitoj procjeni. Svjesno ostavlja linije za koje je siguran da ih moze sam pokriti. Odbrana udarca je najmanji djelic njegovog posla. Prevashodni zadak je obezbijediti da do udarca uopste ne dođe. I da ne nabrajam dalje.
Onoliko koliko sam gledao Dzafica, on nista od toga ne posjeduje. Doduse, bio je bolestan i uzorak je mali za analizu, ali ono sto je pokazao protiv Veleza i tockolupaca jest za najnizu ocjenu.
Opet velim, to je moj sud i ne mora biti tačan, ali lično meni, nema mjesta u FKS.
Dosta stvari si ubo,
Koje navijaci ne kontaju kod golmana....laici kontaju da je dobar golman koji pravi neke strasne parade i istice se na tekmi....a to nije zadatak golmana(da zabavlja navijace ili da navijace odusevljava)

Primarni zadatak golmana je da ulijeva sampouzdanje svojoj odbrani i ekipi....znaci da NE pravi parade i spektakularne budalastine izlete itd. Ako nije apsolutno pitrebno, Njegov zadatak je da hvata lopte na nacin da to izgleda kao da je to nista....pogledajte vladana protiv celtica....pogledajte Alissona kod liverpoola.....znaci najdosadniji onaj pad na loptu sa obje ruke i poklopi je tijelom, gdje govor tijela suigracima govori sve je u redu lagana lopta....i onda komunikacija, pricaj, samo pricaj opominji tjeraj da izlaze, pepe reina promukne u tekmi on je bio odlican u tom coachingu odbrane....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 jan 2020, 20:38

Bilo je toga kamara u FKS. Sjecam se sina Edhema Sljive, Sake smo ga zvali. Nije bilo boga da taj ne igra. Trening je cekao dok se hašimaga pojavi. I koliko još takvih... Ne znam sta je poslje sa njim bilo.

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 29 jan 2020, 20:41

Ako treba centralni vezni, mogu posluziti :mrgreen: Igrao i za Bosnu (Semu doduse, al je Bosna :rol: ) :D
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2020, 20:45

29 jan 2020, 20:38
Bilo je toga kamara u FKS. Sjecam se sina Edhema Sljive, Sake smo ga zvali. Nije bilo boga da taj ne igra. Trening je cekao dok se hašimaga pojavi. I koliko još takvih... Ne znam sta je poslje sa njim bilo.
Nazalost i danas ima takvih slucajeva..
Znam o kome pricas,coek propo ko kauc

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 29 jan 2020, 20:45

E jbg ja sam mislio da sam jedini golman,al vidim
Imam jaku konkurenciju.
Samo Sarajevo

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 29 jan 2020, 20:46

Gdje ste vi toliki golmani kad termine igramo? :kafa:

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 29 jan 2020, 20:47

Ima li neko da je bio golman????
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 jan 2020, 20:47

Denchi je napisao/la:
29 jan 2020, 20:32
Dosta stvari si ubo,
Koje navijaci ne kontaju kod golmana....laici kontaju da je dobar golman koji pravi neke strasne parade i istice se na tekmi....a to nije zadatak golmana(da zabavlja navijace ili da navijace odusevljava)

Primarni zadatak golmana je da ulijeva sampouzdanje svojoj odbrani i ekipi....znaci da NE pravi parade i spektakularne budalastine izlete itd. Ako nije apsolutno pitrebno, Njegov zadatak je da hvata lopte na nacin da to izgleda kao da je to nista....pogledajte vladana protiv celtica....pogledajte Alissona kod liverpoola.....znaci najdosadniji onaj pad na loptu sa obje ruke i poklopi je tijelom, gdje govor tijela suigracima govori sve je u redu lagana lopta....i onda komunikacija, pricaj, samo pricaj opominji tjeraj da izlaze, pepe reina promukne u tekmi on je bio odlican u tom coachingu odbrane....
E da, taman tako... Iako je po meni, ideal golmana kojeg spominješ, Andreas Koepke. Baš je imao tu jednostavnost. Kako god opališ loptu, ona nekako, ide pravo u njega. I nije gasio čitavu tekmu.
Mozda se sjecas utakmice Izrael - BiH, odnosno poslije nje, kad je Begovic javno rekao: "Ja taman skrpim četvoricu nazad, dadnem im zadatke, A Sušic posalje nekog naprijed, zamjeni ga za centralnog i ja na prpuhu (parafraziram naravno)
Za golmana nema nista gore. Kurko ce branit 15m2 kad trojica izacu pred njega. Mogu ga samo slucajno pogodit.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 jan 2020, 20:49

alacious je napisao/la:
29 jan 2020, 20:46
Došao bih ja, burazeru, ali sam ti tezak invalid i bolesnik. Udarac u prsa mi moze dohakat.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 jan 2020, 20:51

29 jan 2020, 20:45
Babo nakav gospodin, a na sta mu sin izađe.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2020, 20:53

alacious je napisao/la:
29 jan 2020, 20:46
Drug moj,ja poslije fudbala trenirao rukomet i sjebao sam oba koljena sam izjebao od padova,ali hajd nekako se prezivi i onda na dan vjencanja slomim nogu :rol: ,naravno budala ne ode kod doktora nego se pravi mudonja i sjebe nogu do kraja..Tako da ja jedino sto mogu na terminu je glumiti trenera..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2020, 20:56

29 jan 2020, 20:51
29 jan 2020, 20:45

Babo nakav gospodin, a na sta mu sin izađe.
A sin ispade onakav kreten i narkoman..jadan covjek,bio tako fin a dobio sina debila

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, HordeSaSjevera, Rajvosa4ever i 21 gost.