More biti bidne , a more biti bidne

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Dabogdo svi tako razmisljali.gazijabih je napisao/la: ↑06 feb 2020, 11:25Hajde da sagledamo malo realno sliku.
- Smatraćemo da mu je ovo prva sezona u NBA.
- Momku je 20 godina.
- Ulazio je u igru u 70% utakmica ove sezone (35 od 50 odigranih).
- Prosječno igra 11min uz 4.2pts po utakmici uz 2 skoka.
- U jednom periodu je bio u ozbiljnoj rotaciji u trenu kad je bio van forme, nažalost
- Za sada bode oči loš procenat šuta, što je i logično jer je nabio masu i fizički sazrijeva
U suštini, ova sezona kad se statistički sagleda, nije pobačaj već klasični razvoj i adaptacija u NBA sa korektnim statističkim parametrima. To što bi mi voljeli da on odmah uđe, igra 20-30min i zabija svaku preko 20pts, to su naši pusti snovi. Sa 21 godinom je za očekivati 15min i 7-8pts, sa 22 godinom je za očekivati 20min i 10pts da bi sa 23 godine bio u ozbiljnoj rotaciji od 25min i 15pts po utakmici. Ovako Netsi vide njegov progres iz godine u godinu. Ako kojim slučajem razvoj bude išao bržim tempom još bolje. On ovu sezonu korektno odrađuje u očekivanim granicama i parametrima Netsa.
Ghuraba je napisao/la: ↑06 feb 2020, 12:02Znaci, dovedes sebi jednog kosarkasa, das mu fin ugovor, platis sve moguce i onda cekas 5 godina da imas nekog hajra od njega? Ne nasmijavajte nas, zivi bili. I ta prica da mu je ovo prva sezona u nba ne pije vode. Mozemo mi i za 5 godina govoriti 'ovo mu je prva sezona', ali je cinjenica da ima rukija koji dodju i odmah budu od koristi. Hocemo za njih reci da mi je ta prva zapravo nulta ili -1 sezona?
Netsi uopste ne vide njegov progres, niti to njih nesto pretjerano zanima, niti je generalno takva praksa u nba ligi. Tamo se previse brzo desavaju promjene, mijenjaju se planovi, ciljevi i sve ostalo. Danas u tebi vide dugogodisnjeg lidera ekipe, a sutra te trejduju. Masinerija je to i tu niko nema vremena da 5 godina ceka jednog Musu. Naravno, rijetke iznimke postoje, ali samo ako su u pitanju vanserijski talenti koji ne uspiju bas odmah da pokazu sve sto mogu i znaju, ali se ni takvi ne cekaju duze od 2 godine (npr. slucaj Fultza).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.