Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Samozdravlje
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Samozdravlje » 06 feb 2020, 10:43

Beduin je napisao/la:
06 feb 2020, 00:42
Imal sanse da upise cijelih 5min veceras i ubaci 5-6 poena? 🤓

More biti bidne , a more biti bidne :kafa:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 feb 2020, 10:47

Jeste igrao kad je mec odlucen i vjerovatno protiv njihove klupe , ali statistika popravljena :tokralju: , sto nije nebitno , ako bi mjenjao klub . :bih:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 06 feb 2020, 10:48

babino je napisao/la:
06 feb 2020, 10:41
kada je ulazio i igru?
kad su pali poeni?
GT
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 feb 2020, 10:48

babino je napisao/la:
kada je ulazio i igru?
kad su pali poeni?
Zadnja cetvrtina sve.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 feb 2020, 10:58

Ghuraba je napisao/la:
06 feb 2020, 10:48
babino je napisao/la:
kada je ulazio i igru?
kad su pali poeni?
Zadnja cetvrtina sve.
toga me i bilo strah ali et, treba i to poceti koristiti.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 feb 2020, 11:04

Nema te sta biti strah, valja zasluziti povjerenje i minutazu.
On je GT maksimalno ukenjao u ranijem periodu, skoro sve poena bilo iz FT, a nebrojeno polaganja profulao kao i trice. Zato je bitno pokazati treneru da ima vise samopouzdanja i da marljivo trenira, a onda i minutaza dodje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 06 feb 2020, 11:25

Hajde da sagledamo malo realno sliku.
- Smatraćemo da mu je ovo prva sezona u NBA.
- Momku je 20 godina.
- Ulazio je u igru u 70% utakmica ove sezone (35 od 50 odigranih).
- Prosječno igra 11min uz 4.2pts po utakmici uz 2 skoka.
- U jednom periodu je bio u ozbiljnoj rotaciji u trenu kad je bio van forme, nažalost
- Za sada bode oči loš procenat šuta, što je i logično jer je nabio masu i fizički sazrijeva

U suštini, ova sezona kad se statistički sagleda, nije pobačaj već klasični razvoj i adaptacija u NBA sa korektnim statističkim parametrima. To što bi mi voljeli da on odmah uđe, igra 20-30min i zabija svaku preko 20pts, to su naši pusti snovi. Sa 21 godinom je za očekivati 15min i 7-8pts, sa 22 godinom je za očekivati 20min i 10pts da bi sa 23 godine bio u ozbiljnoj rotaciji od 25min i 15pts po utakmici. Ovako Netsi vide njegov progres iz godine u godinu. Ako kojim slučajem razvoj bude išao bržim tempom još bolje. On ovu sezonu korektno odrađuje u očekivanim granicama i parametrima Netsa.

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 06 feb 2020, 11:43

gazijabih je napisao/la:
06 feb 2020, 11:25
Hajde da sagledamo malo realno sliku.
- Smatraćemo da mu je ovo prva sezona u NBA.
- Momku je 20 godina.
- Ulazio je u igru u 70% utakmica ove sezone (35 od 50 odigranih).
- Prosječno igra 11min uz 4.2pts po utakmici uz 2 skoka.
- U jednom periodu je bio u ozbiljnoj rotaciji u trenu kad je bio van forme, nažalost
- Za sada bode oči loš procenat šuta, što je i logično jer je nabio masu i fizički sazrijeva

U suštini, ova sezona kad se statistički sagleda, nije pobačaj već klasični razvoj i adaptacija u NBA sa korektnim statističkim parametrima. To što bi mi voljeli da on odmah uđe, igra 20-30min i zabija svaku preko 20pts, to su naši pusti snovi. Sa 21 godinom je za očekivati 15min i 7-8pts, sa 22 godinom je za očekivati 20min i 10pts da bi sa 23 godine bio u ozbiljnoj rotaciji od 25min i 15pts po utakmici. Ovako Netsi vide njegov progres iz godine u godinu. Ako kojim slučajem razvoj bude išao bržim tempom još bolje. On ovu sezonu korektno odrađuje u očekivanim granicama i parametrima Netsa.
Dabogdo svi tako razmisljali. :)
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 feb 2020, 12:02

Znaci, dovedes sebi jednog kosarkasa, das mu fin ugovor, platis sve moguce i onda cekas 5 godina da imas nekog hajra od njega? Ne nasmijavajte nas, zivi bili. I ta prica da mu je ovo prva sezona u nba ne pije vode. Mozemo mi i za 5 godina govoriti 'ovo mu je prva sezona', ali je cinjenica da ima rukija koji dodju i odmah budu od koristi. Hocemo za njih reci da mi je ta prva zapravo nulta ili -1 sezona?

Netsi uopste ne vide njegov progres, niti to njih nesto pretjerano zanima, niti je generalno takva praksa u nba ligi. Tamo se previse brzo desavaju promjene, mijenjaju se planovi, ciljevi i sve ostalo. Danas u tebi vide dugogodisnjeg lidera ekipe, a sutra te trejduju. Masinerija je to i tu niko nema vremena da 5 godina ceka jednog Musu. Naravno, rijetke iznimke postoje, ali samo ako su u pitanju vanserijski talenti koji ne uspiju bas odmah da pokazu sve sto mogu i znaju, ali se ni takvi ne cekaju duze od 2 godine (npr. slucaj Fultza).

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 feb 2020, 12:18

Ghuraba je napisao/la:
06 feb 2020, 12:02
Znaci, dovedes sebi jednog kosarkasa, das mu fin ugovor, platis sve moguce i onda cekas 5 godina da imas nekog hajra od njega? Ne nasmijavajte nas, zivi bili. I ta prica da mu je ovo prva sezona u nba ne pije vode. Mozemo mi i za 5 godina govoriti 'ovo mu je prva sezona', ali je cinjenica da ima rukija koji dodju i odmah budu od koristi. Hocemo za njih reci da mi je ta prva zapravo nulta ili -1 sezona?

Netsi uopste ne vide njegov progres, niti to njih nesto pretjerano zanima, niti je generalno takva praksa u nba ligi. Tamo se previse brzo desavaju promjene, mijenjaju se planovi, ciljevi i sve ostalo. Danas u tebi vide dugogodisnjeg lidera ekipe, a sutra te trejduju. Masinerija je to i tu niko nema vremena da 5 godina ceka jednog Musu. Naravno, rijetke iznimke postoje, ali samo ako su u pitanju vanserijski talenti koji ne uspiju bas odmah da pokazu sve sto mogu i znaju, ali se ni takvi ne cekaju duze od 2 godine (npr. slucaj Fultza).

STA ZNACI FIN UGOVOR (3-4 Mil.$ - :rol: ) ? Mozda jeste odlican , ali za ABA-ligu .

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 feb 2020, 12:39

Govorio sam opcenito za sve te rukije, ne samo za Musu. Ali, evo, konkretno u njegovom slucaju, fin ugovor znaci onaj koji mu nakon jedne solidne sezone u aba ligi nijedna evropska ekipa ni u najludjim snovima ne bi ponudila.

Sta bi ti?! - Da daju 20-30 miliona nekom ko sam sebe dribla i ko jos uvijek ne zna desni ulaz?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 feb 2020, 13:03

Neko može biti projekt u raznim oblicima, ne samo da odmah isporuči veliki broj poena već može biti neko ko će za 2-3 sezone isporučiti veliki broj poena ili će raditi na njemu jer vide potencijal pa ga u neki trejd ubace. U svakoj sferi života imaš da firma (u ovom slučaju klub) ulože veliku svotu novca za određenu osobu na edukaciju, usavršavanje, ovo, ono... jer vide da ta osoba nudi nešto i onda im ta osoba donese za par godina mnogo toga.

Netsi su vidjeli ko je i šta je Musa, šta zna a šta ne zna. Nisu oni dali nekoliko miliona tek onako, došlo im, jasno su znali šta treba prvo da radi. Možda Musa tačno ispunjava ono što su zamislili jer mi ne znamo njihov plan. Došao je u NBA ne sa lošom fizičkom spremom već sa katastrofalnom ne za NBA nivo već općenito za košarku. Nabio je mišićnu masu, počeo igrati mnogo bolju odbranu i to je nešto što sigurno treneri Netsa vide. Kako i šta on radi na treningu obični navijači ne znaju, mi vidimo da on maši čiste šuteve.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 feb 2020, 13:14

Sve super, ali se nba ne poredi s firmama i kompanijama po tom pitanju. Nemaju oni kad cekati tebe godinama, to tamo jednostavno tako ne funkcionise. Cekat ce mozda nekog neko vrijeme (5 godina nece sigurno), ali Musa bez sumnje nije taj kalibar.

Glavni problem je sto ste vi ubijedjeni da je on njihov dugorocni projekat, a vjeruj mi da ne bi ni trepnuli ako se kojim slucajem ukaze lijepa prilika da ga razmijene s nekim.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 feb 2020, 13:53

Nije niko ubjeđen da će oni njega čekati 5 god već kažemo da treba sabura, neki bi ga odmah slali u ABA ligu (ne mislim na tebe). Musa nije ni bio u planu ove sezone da bude bitan član rotacije, što je i pokazivalo na početku i onda je dobio šansu zbog povreda ali tu je pokazao zašto nije bio u planovima Netsa za ovu sezonu. Sve što se kaže je da je ovo normalan i očekivan napredak i da ne može ništa preko noći bez davanja preranih sudova. Netsi su vrlo dobro znali koga su doveli i šta mogu očekivati. Prva sezona je bila da radi samo na tijelu da može uopšte uči u konkurenciju igrača za NBA, bilo je povreda i tad ali nije bio u bilo kakvim planovima da igra, druga sezona je sezona gdje počinje da dobija ozbiljniju minutažu. Treba sačekati i sve ćemo vidjeti, nije ovo toliko loše koliko se ovdje predstavlja.

Damir Dzumhur!!!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 feb 2020, 14:05

Za mene je ovo apsolutno ocekivan napredak i generalno cjelokupan razvoj situacije je razumljiv. U ofanzivi je podbacio (tj. nedovoljno dobro se popravio), u defanzivi pozitivno iznenadio, a sve ukupno sam malo vise ocekivao. Problem je kad dodju ljudi i kazu da sve tece po planu, da njegovu prvu roki sezonu niko ne racuna i da ce ga Netsi cekati jos par godina zato sto je on njihov veliki projekat.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 06 feb 2020, 14:13

Lijepo je to @gazija rekao u teoriji, međutim ta teorija je na Musi teško primjenjiva, a razlog za to je u njemu. On nije osoba koja će tako prihvatiti svoj napredak, jer se kao i većina nas uživi da je neko i nešto pa počne glumiti LeBrona i Jordana u jednom, čim osjeti mali napredak. Taj koncept radi za one koji imaju realnu sliku o sebi, a Musa nažalost to najmanje ima. Ne želim da ga blatim, on je takva osoba, s takvim karakterom, neki će reći rođenog pobjednika, samo želim da kažem da taj koncept napredovanja teško da ćemo vidjeti u njegovom slučaju, ali živi bili pa vidjeli. Uporedit ću to sa situacijom Damira Džumhura. Dok je radio kako treba bilježio je ciljane napretke, dogurao do TOP 30 i čim se uživio da je neko i nešto, odmah je uslijedio drastičan pad, odnosno nepostojanje kontinuiteta i stvaranja realne slike o sebi, da se samo radom može napredovati.
Mes Que Un Club

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 feb 2020, 14:15

Kad je za tebe sve normalno i razumljiv razvoj situacije, koji laik, složit ćeš se da smo mi ovdje na forumu svi laici, onda je to pogotovo normalno za trenere Netsa koji primaju veliku količinu novca za to. :mrgreen: Generalno, problem predstavlja to što se situacija drastično promjenila u odnosu onda kad je potpisivao jer tad Netsi nisu znali da će s eovako razvijati cijela situacija, oni su trebali biti ekipa koja će boriti za playoff ali od te ekipe su došli na nivo da se bore za titulu. Sad im se sigurno žuri i sad može uči u neki trejd jer im treba odmah igrač koji može isporučiti mnogo toga a to Musa nije trenutno.

Damir Dzumhur!!!!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 feb 2020, 14:19

Do ove sezone sam mislio da Musa može izrasti u igrača kao Hayward, to su bila prevelika očekivanja, sad bi se zadovoljio i da u NBA napravi karijeru kao J.J. Barea.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 feb 2020, 16:50

kao da nije bilo dovoljno lose, sad je i luwawu dobio ugovor

trenutno je 12 igrac u rotaciji, s tim da brooklyn u posljednje vrijeme igra s 9 igraca u rotaciji, dakle luwawu i kurucs klupa, a musa je njihova zamjena, sto ce reci da nije niti blizu rotacije... jbg ljeto > predsezona > sezona, tu mu je biti ili ne biti

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 feb 2020, 12:50

furkan korkmaz proigrao u trecoj sezoni u nba, to isto treba ocekivat i od muse

medjutim, korkmazu se lijepo otvorilo u phili i dobio je priliku za igru, nema pritiska jer phila nema dobru klupu, dok je kod muse dijametralno suprotna situacija i bas ce morat pokazat napredak da bi igrao sljedece sezone, u suprotnom mu ne gine jos jedna sezona na klupi...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.