Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ne kontam sto je van pameti izjednacavati sve vece navijacke grupe iz ovog regiona kada su sve desno orijentisane? Sta, kao jedni imaju opravdanje za nacionalizam i mrznju, a drugi nemaju?
Ajde da je neka grupa lijevo orijentisana, pa da kazes da se ne moze porediti sa Delijama, Grobarima, HZ, Manijacima, Torcidom i BBB.. Nego ovako je bukvalno situacija rugao se lonac loncu.
Ajde da je neka grupa lijevo orijentisana, pa da kazes da se ne moze porediti sa Delijama, Grobarima, HZ, Manijacima, Torcidom i BBB.. Nego ovako je bukvalno situacija rugao se lonac loncu.
Sve apsolutno identično. Po istoj matrici. Ustaljenoj praksi i jasnim kodeksima uticaja na društvo. Odnose i konačan cilj.dscile je napisao/la: ↑07 feb 2020, 12:37Ne kontam sto je van pameti izjednacavati sve vece navijacke grupe iz ovog regiona kada su sve desno orijentisane? Sta, kao jedni imaju opravdanje za nacionalizam i mrznju, a drugi nemaju?
Evo Zenica za primjer, od rata pa do danas bez fašizma na tribinama, veličanje zločina i slavljenja kasapa civila, žena, djece kao heroja,. Može se al treba imat mrvicu zdravog razuma,.ovo da sam primjetio na svom stadionu nikad više ne bih kročio na isti jer nisam od tog sina da šutki odobravamo i veličam fašizam.
Pa eto, znaci mozemo navesti Zenicu kao primjer. Kontam i Tuzlu. Ali ove vece navijacke grupe su sve sama desnica u svojim stavovima i niko me ne moze ubijediti u suprotno.chily-rz je napisao/la: ↑07 feb 2020, 12:41Evo Zenica za primjer, od rata pa do danas bez fašizma na tribinama, veličanje zločina i slavljenja kasapa civila, žena, djece kao heroja,. Može se al treba imat mrvicu zdravog razuma,.ovo da sam primjetio na svom stadionu nikad više ne bih kročio na isti jer nisam od tog sina da šutki odobravamo i veličam fašizam.
A inace mislim da ako si normalan i ako se kreces u normalnim krugovima da neces imati probleme bez obzira u koji grad odes. Makar su takva moja iskustva.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Normalno da ne možeš izjednačavati. Izlika za mržnju ne postoji, ali sasvim je sasvim logično da neko ko je ubijan od strane ovog drugog tog istog ne podržava i ne voli. Inače bi bio u pitanju Stocholmski sindrom. Delije i Grobari mrze jer je neko musliman. Dosta od mene.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pa nisu problem same grupe nego klubovi, pa Zvezda na svom fb profilu podijeli sliku delija sa parolom podrške ratnom zločincu..Šta se tu ima više dodat.
Ma nema to veze sa klubovima. Ljudi se u navijacke grupe skupljaju oko nekih ideja i stavova, klubovi na to slabo ili nikako mogu uticati. Pa eto imao si slucaj sa Omicem u kosarkaskom klubu, kada se Covic prakticno zavadio sa navijacima zbog njega i gdje si imao podijeljenu halu gdje je prakticno 60-70 posto ljudi zvizdalo Delijama koje su prozivale Omica samo zato sto je musliman. Mnogi pogresno tumace da su svi koji se nalaze recimo na sjevernoj ili juznoj trbini u stvari clanovi neke od grupa. Na punoj tribini clanovi grupe cine mozda 10%, ako i toliko.
S vase strane nije, neki Bosnjaci sami sebi nabijaju kompleks nize vrijednosti pa u srpskom drustvu se trude sto vise puta opsovati Aliju, Bosnu, muslimanske svetinje kako bi odusevili svoje srpske prijatelje. Svjedocio sam vise puta takvom desavanju.
Ti i ja uopste nemamo razloga raspravljati o ratu, ti imas svoju istinu ja svoju. Druziti se mozemo i bez tih tema. Nema potrebe bi da tvrdimo da su svi isti, cinili zlocine i tako dalje. Mi znamo svoje vi svoje.
A srba ko srba generalno nisam neki ljubitelj, na stranu sve ne privlaci me kultura i mentalitet. Jedino na cemu zavidim su zene, koje su daleko kvalitetnije od nasih.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Beogradjanke su mi poprilicno opustene, komunikativne, nisu opterecene nekim stvarima, barem ove sto sam ja upoznao, dok npr kako ides dole juznije odmah primjetis razliku, npr Nis ili Kosovska Mitrovica, totalno drugaciji mentalitet, mada i tu ima izuzetaka, da ne generalizujem. Isto kao i gore sjevernije ili istocnije prema NSu i Djerdapu i sl, i tamo su poprilicno neoptereceni tim stvarima.
A sad za zivot nisam fan tih vecih gradova, mislim porodicbi mirni zivot, posebno ovdje na Balkanu, javni saobracaj je katastrofa, sa autom se ne isplati zbog guzve, zagadjenost isto, onda i kriminal itd.. dosta stvari zbog kojih bi se uvijek odlucio za neku manju sredinu ili barem predgradje, sa kucicom i zelenilom u odnosu na betonsku dzunglu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ne znam jesi li bio u Novom Sadu, ali on totalno odudara od tih vecih gradova iako je realno veci grad. Nisu uopste ogromne guzve, sve je povezano bulevarima i bukvalno mozes sa jednog kraja grada na drugi stici za 10ak minuta autom. Ako si u nekom sirem centru grada (dakle ono izmedju centra i prigradskih naselja) bukvalno do svega mozes stici pjeske, a inace skoro cijeli grad ima biciklisticke staze tako da je pogodan za voznju biciklom samo tako. Zbog toga su i dosta zastupljena bicikla. Ima parkova, Strand, Petrovaradin, vrhunski kej.. Fruska gora je na 15ak minuta autom. Bukvalno ima sve sto treba.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 feb 2020, 13:24Beogradjanke su mi poprilicno opustene, komunikativne, nisu opterecene nekim stvarima, barem ove sto sam ja upoznao, dok npr kako ides dole juznije odmah primjetis razliku, npr Nis ili Kosovska Mitrovica, totalno drugaciji mentalitet, mada i tu ima izuzetaka, da ne generalizujem. Isto kao i gore sjevernije ili istocnije prema NSu i Djerdapu i sl, i tamo su poprilicno neoptereceni tim stvarima.
A sad za zivot nisam fan tih vecih gradova, mislim porodicbi mirni zivot, posebno ovdje na Balkanu, javni saobracaj je katastrofa, sa autom se ne isplati zbog guzve, zagadjenost isto, onda i kriminal itd.. dosta stvari zbog kojih bi se uvijek odlucio za neku manju sredinu ili barem predgradje, sa kucicom i zelenilom u odnosu na betonsku dzunglu.
Kazem ti, za mene idealan grad za zivot, nebitno da li sa porodicom ili ako npr. studiras tamo.
marconato je napisao/la: ↑07 feb 2020, 09:14Klasican zatucano-brdjanski mentalitet!Fantasista je napisao/la: ↑07 feb 2020, 08:09Stid me čitat šta lik piše. Beograd je prelijep grad koji ima sadržaje kakve ovaj debil nikad neće doživjet. Koliko mržnje to je žalosno.
Beograd je zapravo sve kontra onoga sto je on naveo u smislu mentaliteta ljudi.
Prije par god je kod mene na Voždovcu bio drugar,inace Bošnjak/Musliman i setali smo u kraju, pored nas je prolazila grupa umotanih zena i on nije mogao vjerovati da je to moguce a da ih ako nista niko krivo ne gleda, a kamoli sta drugo..Pogotovo sto smo daleko od centra.
Zasto, zato sto je, kao sto mi je posle priznao, imao predrasude, jer nikada nije bio, slusao je i gledao o Bgu samo preko tva.
Beograd je od svih glavnih gradova bivse drzave najvise autosovinisticki grad. Mnogi hard core nacionalisti se cesto bune u fazonu: "ovde je sramota reci da si Srbin i da stranci imaju veca prava"...
Ljude u sustini zaboli qrac ko si sta si i odakle si. Naravno, ogroman je to grad i normalno da ima dosta budala na tako veliku populaciju, ali to je max 5-10 % ljudi ali i od takvih mozes nayebati vise zbog pogresne boje dresa, nego sto se samo zoves Mirza ili Stipe,a ne trazis guzici cepa...
Sto se sadrzaja tice, pa nije samo nocni zivot u pitanju. Imas more raznoraznih sajmova, pozorista, sportskih manifestacija. Jedini grad u ex yu gdje si ove godine mogao da gledas i LŠ i EL i evroligu u basketu...
I da, sto se zena tice, lik kao da prica o nekoj mjesnoj zajednici, gdje imas 100 zena i sve na isti kalup, praznoglave silikonjare. Vjerovatno gleda previse zadrugu i parove i misli da su sve takve...![]()
Prošle godine smo sa tamburašima Skadarlijom pjevali "Vraćam se majci u Bosnu", raja iz restorana počela nam prilazit i pjevat zajedno s nama, pa "Bosnom behar probeharao" isto..
Nisam vidio u BG uopšte nacionalizma do sada, barem u ovim javnim krugovima, za razliku recimo od Banja Luke gdje i danas dan ćevape kad odem pojest vidim da nije to to... rega je BG skroz.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Srpski nacionalizam je puno opasniji od bošnjačkog i to je najobičnija činjenica.
Let's talk about SIX baby!
- Barbarossa
- Kontakt:
Srbi su najzaostalija navijacka grupa na ovim prostorima, i sve im se zasniva na teskom fasizmu i cetnistvu. Ni Hrvati nista ne zaostaju.
Mi bosanci nazalost moramo s tim zivjeti, i polazati da smo bolji ljudi
Mi bosanci nazalost moramo s tim zivjeti, i polazati da smo bolji ljudi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Evo kako lako dođe do nesporazuma u pogledu vijesti iz pravosuđa.
Čitam vijest o Ahmetu Sejdiću, bivšem pripadniku Armije RBiH, koji je bio optužen za zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima.
Tužilaštvo je u toku postupka odustalo od određenih tačaka optužnice izmijenjenom optužnicom. Međutim, prvostepeno vijeće nije donijelo presudu onako kako je trebalo da donese - umjesto da donesu procesnu presudu za te tačke optužnice, a meritornu za tačke optužnice za koje je Sejdić oslobođen, donesena je jedna meritorna presuda kojom se optuženi oslobađa krivnje pa je Tužilaštvo izjavilo žalbu koja je usvojena u pogledu tog dijela presude pa je Žalbeno vijeće preinačilo presudu.
Problem je u tome što, logično, većina ljudi koji nemaju pravno obrazovanje ne zna razliku između presude u krivičnim stvarima kojom se optužba odbija i presude kojom se optuženi oslobađa krivnje. Prva presuda je procesna, a druga je meritorna.
Problem je, još veći, to što većina novinara u takvim stvarima nije dovoljno edukovana pa ne znaju razliku između optužnice i tužbe, presude o krivičnoj odgovornosti i presude ili rješenja kojima se utvrđuje obaveza građanskopravne ili upravnopravne prirode.
Čitam vijest o Ahmetu Sejdiću, bivšem pripadniku Armije RBiH, koji je bio optužen za zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima.
Tužilaštvo je u toku postupka odustalo od određenih tačaka optužnice izmijenjenom optužnicom. Međutim, prvostepeno vijeće nije donijelo presudu onako kako je trebalo da donese - umjesto da donesu procesnu presudu za te tačke optužnice, a meritornu za tačke optužnice za koje je Sejdić oslobođen, donesena je jedna meritorna presuda kojom se optuženi oslobađa krivnje pa je Tužilaštvo izjavilo žalbu koja je usvojena u pogledu tog dijela presude pa je Žalbeno vijeće preinačilo presudu.
Problem je u tome što, logično, većina ljudi koji nemaju pravno obrazovanje ne zna razliku između presude u krivičnim stvarima kojom se optužba odbija i presude kojom se optuženi oslobađa krivnje. Prva presuda je procesna, a druga je meritorna.
Problem je, još veći, to što većina novinara u takvim stvarima nije dovoljno edukovana pa ne znaju razliku između optužnice i tužbe, presude o krivičnoj odgovornosti i presude ili rješenja kojima se utvrđuje obaveza građanskopravne ili upravnopravne prirode.
Kako je isto ? Delije i Grobari zive od politike,ovi drugi malo i od droge znas ti to dobro.Koliko imas Bosnjaka u jednoj od ovih grupa ?Koliko mislis da ima Srba u TM ?
23
100%marconato je napisao/la: ↑07 feb 2020, 09:14Beograd je od svih glavnih gradova bivse drzave najvise autosovinisticki grad.Fantasista je napisao/la: ↑07 feb 2020, 08:09Stid me čitat šta lik piše. Beograd je prelijep grad koji ima sadržaje kakve ovaj debil nikad neće doživjet. Koliko mržnje to je žalosno.
Evo ovdje u Sarajevu ako kazes da si Bosnjak odma te gledaju poprjeko.Kad ides na razgovor na posao vece sanse imas da te prime ako si Hrvat ili Srbin a Jevrej ovdje ne mora ni radit.
23
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.