FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

BOGICEVIC
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BOGICEVIC » 10 feb 2020, 12:27

KANA je napisao/la:
10 feb 2020, 12:24
BOGICEVIC je napisao/la:
10 feb 2020, 12:21
adnan1921 je napisao/la:
10 feb 2020, 10:58
pozz raja.. novi sam.. reg sam se samo da vas zamolim zbog nas bolesnika da smanjite sa ovim boomovima.. osijedih viseci 24/7 ovdje zbog vasih boomova 🤣🤣
čiji si ti mali, senadov ili amarov :lol:
pusti momka ,ti si na ispitu ispadnes li na kraju kao i nick ti :stop:
nicki mi je ispao, a ja sam duhom tu..FANIMO je tu, potpalio roštilj i danas samo F neka radi :idea:
"Otišao sam sa terena jer je to bilo jako loše za moje srce. Morate me razumijeti. Ne želim da umrem dok sam selektor Japana. Kada budem umirao želim da to bude u mom rodnom gradu Sarajevu i mojoj državi Bosni i Hercegovini."

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 10 feb 2020, 12:27

Kad je tekma danas?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 10 feb 2020, 12:27

Radmilo87 je napisao/la:
10 feb 2020, 11:48
LjoZee je napisao/la:
10 feb 2020, 11:42
slika
Jeli ovo Anel radio intervju sa Amarom? ne mogu da raspoznam bas najbolje, ako jeste dvolično sa njegove strane samo tako
Ako ih znas, onda bi vrlo lqko mogao raspoznati. Evo ja pojma nemam sta je tu bilo, al fkt bespotrebno se spominje i proziva neko ko je klubu dao jako puno.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 feb 2020, 12:28

Moglo se ovo odgoditi danas. Jednom su nas nakantali ne treba ponovo. :urnebes:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Nastrojeni
Kontakt:

Post Postao/la Nastrojeni » 10 feb 2020, 12:28

irfo je napisao/la:
10 feb 2020, 12:25
Nastrojeni je napisao/la:
10 feb 2020, 12:21

Zrinjski?
Jeste, tada Darko Markovic odigrao najbolju utakmicu u nasem dresu, gol i asistencija
A štoc Bokačiniju? :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2020, 12:31

Previše Stane na jednoj stranici :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 feb 2020, 12:31

LjoZee je napisao/la:
10 feb 2020, 12:28
Moglo se ovo odgoditi danas. Jednom su nas nakantali ne treba ponovo. :urnebes:
Tad Projic lijevi bek a Kemo lijevi stoper, ako se dobro sjecam cetri gola njih dvojica direktni krivci, ne zna se ko je gori bio
Kemo zaboravio kakva je olupina od stopera bio dok nije Amar doso

Edit: Evo pogledah na brzinu izvjestaj, svih pet su njih dvojica zajebali :urnebes:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 10 feb 2020, 12:34

Raonffa je napisao/la:
10 feb 2020, 12:31

I različitih avatara. :kafa: :D

Danas očekujem neki gutav poraz u opuštenoj utakmici bez grube igre. Možda malo presinga sa naše strane, minut dva.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 feb 2020, 12:35

Neka bude danas zatvorena za javnost utakmica. Ne treba ni rezultat na kraju govoriti. :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2020, 12:37

mohikanac12 je napisao/la:
10 feb 2020, 12:34
Raonffa je napisao/la:

Danas očekujem neki gutav poraz u opuštenoj utakmici bez grube igre. Možda malo presinga sa naše strane, minut dva.
Ma pusti, mani, ne mogu vas razaznati ko šta piše.

Ne dobijemo li danas u hendikepu, Amar nek' pakuje kofere.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 feb 2020, 13:00

Raonffa je napisao/la:

evo jedan challenge, dovedi nam Fanima i mjenjam avatar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 10 feb 2020, 13:01

Opijum je napisao/la:
10 feb 2020, 12:10
TeaM87 je napisao/la:
10 feb 2020, 11:39
Opijum je napisao/la:
10 feb 2020, 11:34
Moje mišljenje je da imaš dosta “korektnog“ Zajmovića (po prikazanom na pripremnim utakmicama, igru prije priprema ne bi komentarisao uopće :crazy: ), imaš igrača #10 koji kad se oporavi sto posto znači imaš i više nego odličnog igrača na toj poziciji (koju on može igrat iako mu nije prirodna). Šta ćemo sa Blaževićem, igračem koji je takodjer krilo al je igrao beka u Čeliku? To je tri, onda na pripremema pokušavali u formaciji 442 pa desno je Bojo iako sam mišljenja da s tom formacijom mi ne možemo igrati, al to je prica za sebe..
Znači nije sad da mi igrača na toj poziciji nemamo, ali bih naravno volio da dodje Fanimo jer svojim karakteristikama daje dimenziju više i ono što nama fali sa te desne strane..
Ako se ne dogovore nećemo propast i mišljenja sam da ćemo opet biti itekako konkurentni za titulu prvaka države.
Možda se neki neće složiti sa mnom ali to je moje vidjenje trenutne situacije..
Kup ce nam biti belaj, Lendric ne moze igrati, Zec vjerovatno nece biti spreman za prvu utakmicu, Zaim mora na spica, pojma nemam ko ce nam krilo igrati, okej imaju Blazevic ili Bojo ali po meni su to nikakva rjesenja ako ciljamo na najvise, a ciljamo. Ne dao Bog da se Veselinovic povrijedi ili suspenduje, tek smo onda u belaju, bez njega nemamo ozbiljnog krila.

Koliko se sjecam u srijedu je izvlacenje kupa?
Zaboravili smo takodjer i Subašića koji je počeo igrati sve više i očigledno da vide potencijal u momku na kojem je da iskoristi maksimalno šanse koje mu se daju.
Ja lično Blaževića kao krilo nisam nikad gledao tako da ne mogu dati sud kakav je na toj poziciji, ali ako mu je to prirodna pozicija onda ne trebamo unaprijed prognozirati da ne valja. Možda je doveden baš da bude konkurencija za desno krilo jer nazad imamo desno dvojicu al mi to realno ne možemo ni znati dok ne krene igrati?!
Zamjenu za Veselinovića valjda vide u Mujezinoviću, on po meni i jeste više krilni igrač nego za sredine radi svoje visine, brzine.. Mislim da dolaskom Jamaka on gubi svoje mjesto u sredini i da ide lijevo.

Jeste, izvlačenje je u srijedu, 12.02.
Ma moze se svakako nabrojati par igraca da pokrije krilne pozicije ali realno jedino je Veselinovic ozbiljno krilo, jedini se do sada dokazao, okej ima i Subasic i Mujezinovic, ali oni su veliki upitnici, posebno Subasa. Ne mirisem ja ni Veselog ali jedino on je do sada nesto pokazao.

Na kraju krajeva, Amar je tu, vjerujem da ce izvuci najbolje od onoga cime raspolaze i vjerujem u titulu.

Za kup bi lijepo bilo izvuci Olimpic, da se ne trosimo puno ni fizicki ni finansijski, moze i na Otoci, nismo odavno tamo igrali :D
FKŽ !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 feb 2020, 13:01

Pavic ima laksu povredu, Bojo syebo nesto na koljenu. Pocet ce trenirati kad se vrate ovdje.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 10 feb 2020, 13:05

TMovac je napisao/la:
10 feb 2020, 13:00
Raonffa je napisao/la:

evo jedan challenge, dovedi nam Fanima i mjenjam avatar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Evo vama challenge, doći će krilo vjerovali vi meni ili ne, vaša stvar. Ne uslovljavam vas, to je nevezano za akciju

A avatar, red bi bio brate da svi stavimo. To je taj trenutak, svi zajedno.

@Raonfa pa čitaj brate, nisam od tebe očekivao ove udarce ispod pojasa. :mrgreen:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2020, 13:36

Eto, samo nemoj da zvocaš svega ti :mrgreen:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 feb 2020, 13:37

Raonffa je napisao/la:
10 feb 2020, 13:36
Je li tako pred zenama lako posustajes da ne bi zvocale? :mrgreen:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 feb 2020, 13:38

Dajte link za avatar da ne trazim
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2020, 13:39

LjoZee je napisao/la:
10 feb 2020, 13:37
Raonffa je napisao/la:
10 feb 2020, 13:36
Je li tako pred zenama lako posustajes da ne bi zvocale? :mrgreen:
Urijetko, al' nije meni Mohikanac svako :kafa:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 feb 2020, 13:41

Nadam se da Amar u ovom novom intervjuu misli na Jadranka dok je igrao tamo :rol:
Osima iznenadilo čuđenje beogradskih novinara što je trener Sarajeva došao da gleda Želju

Najtrofejniji trener u BiH Amar Osim, sin legende jugoslovenskog fudbala Ivice Osima, govorio je za srbijanski Tanjug o brojnim temama.

Uvjeren je da će se Partizan uskoro “povratiti” i zauzeti mjesto koje mu pripada, Takođe, smatra da Zvezda ne može biti “komotna”, bez obzira na trenutni zaostatak crno-bijelih.

Zvezda je do prošle godine bila najbolji klub na prostoru bivše Jugoslavije, a sada je primat preuzeo Dinamo, rekao je Osim za Tanjug u Beleku gdje su na pripremama bili i FK Željeznicar, koji Osim vodi, kao i Crvena zvezda.

Osim smatra da klubovi sa prostora bivše Jugoslavije nikada više neće moći da stignu “tako daleko kao što je nekada “Zvezda”.

Crveno-bijeli su ostvarili maksimum i nemoguće je tako nešto ponoviti: takve su okolnosti, mnogo je novca u igri, a ne bi im ni dali, kaže Osim i tvrdi da će se u igru vratiti Partizan za koga je vezan i zato što ga je trenirao njegov otac.

“Možda ove godine neće, ali će se vratiti, 100 odsto”, rekao je Osim i dodao da mu je Saša Ilić simbol za Partizan.

U Hrvatskoj se između Dinama i Hajduka ubacila Rijeka, u Srbiji nema nikoga između glavnih rivala, zato, kakav god da je Partizan, Zvezda ne može biti komotna, smatra trener sarajevskog kluba.

Takođe, on kaže i da mu se više sviđa prošlogodišnja ekipa Zvezde, čije je sve mečeve u Ligi šampiona gledao i u kojoj je bilo manje stranaca.

“To mi je bilo to. Bilo je više naših igrača na ‘ić’, igrača iz naših krajeva, iz Vojvodine, Crne Gore, porijeklom iz BiH, igrali su srcem. Mislim da je stranac bio samo Ben … Više mi se sviđala od te puno skuplje, djelovali su kao tim”, rekao je Osim i dodao da je posljednji koji je odskakao u Zvezdi bio Radonjić.

“Bio je posljednji na ‘ić’ koji je realno odskakao, ostalo su normalni igrači”, rekao je Osim i ocijenio da su mnogi od tih “normalnih” plaćeni nerealno puno.

Za bivšeg kapitena crveno-bijelih, Marka Marina, Osim kaže da ima težinu, da je Zvezdi dodao dimenziju više i opravdao ulaganja.

Uz to, kaže i da njegov otac, koji je bio selektor reprezentacije Jugoslavije i Japana, fudbal sada gleda iz daleka iz Austriji, gdje živi.

“Zna sve te ljude, sve okolnosti i kako je došlo do toga do čega je došlo, odmakao se. Drago mu je kada klubovi vezani za njegovu karijeru – Partizan, Panatinaikos … imaju rezultate, vezan je za njih”, rekao je Osim i dodao da njegov otac ne voli što vidi koliko ima drugih stvari koje su ušle u priču, a nisu samo sport.

Na pitanje da prokomentariše rivalstvo klubova i u Srbiji i u BiH, kaže da ga je iznenadilo čuđenje beogradskih novinara što je trener Sarajeva došao da gleda “Želju”, jer je tako nešto između vodećih klubova u Srbiji nemoguće.

Podsjetimo, Vinko Marinović je uživo posmatrao kontrolni meč u Antaliji u kojem je Željezničar poražen od Olimpije 6:3.

Dodao je i da ne bi volio da njihovi navijači kopiraju beogradske u dijelu koji nije sportski.

Zbog novinara koji su u Turskoj pratili Zvezdu, na pripremama, naveo je 11 najboljih igrača tima sa Marakane. Imao je dilemu oko golmana.

“Golman – Borjan, bez obzira što je Dika bio prvak Evrope i što pamtim Ljukovčana i starijeg Diku Stojanovića… Stojković, iako je persona non grata među zvezdašima u svijetu, možda bih ipak njega stavio da brani”, rekao je Osim.

“Igrali bi Nikola Jovanović, a lijevo Siniša Mihajlović, štoperi, pozadi Belodedić, on je bio majstor, Bogićević može biti ispred, Aćimović, Pižon, Piksi desno, lijevo Džajić… Treba centarfor, a i Prosinečki je bio dobar igrač, on umjesto Aćimovića, Savićević, a mora i Dušan Savić, prije Pančeva”, napravio je crveno-bijeli drim tim.

“Sve sam ih gledao”, rekao je Osim, koji je u trci za selektora BiH, i pored “11 dobrih razloga” koji su po ocjeni medija bili na njegovoj strani, izgubio od Prosinečkog, bivšeg igrača i trenera Crvene Zvezde.

Na tu temu kaže: “Nije trebalo da budem selektor, nije se desilo i to je to”, i dodaje da radi ono što voli tamo gdje voli, a čime se, primjećuje, malo ljudi može pohvaliti.“

Za razliku od oca, koji je od odlaska iz Partizana 1992. u Beogradu bio samo na sahrani Miljana Miljanića, u Srbiju dolazi često.

Njegov otac se ponekad oglasi intervjuom, u kojem govori o nekadašnjoj reprezentaciji, Savićeviću, “Arkanu”…

“Ništa se nije promijenilo. Kada god idemo u Beograd, privatno ili poslovno, ponašam se kao i ranije, iako je odnos Srbije i BiH blago rečeno specifičan posljednje tri decenije”, rekao je Osim i dodao da je iznenađen koliko se razvio Novi Beograd i spojio sa Zemunom.

“I Sarajevo bi se tako širilo da ima gdje, da nije u kotlini”, rekao je Osim i dodao da voli beogradske kafane.

“Uvijek se kad odem u kafanu iznenadim što kao i kod nas u njima rade neki fini, obrazovani ljudi. To je dobro za goste, ali ne i za državu, jer pokazuje da pravog posla za njih nema”, rekao je Osim.

“Beograd nije samo – gdje ćemo u provod u Beograd, gdje su žene u Beogradu, gdje se jede, gdje su klubovi u Beogradu … kao što ni Sarajevo nisu provod, ćevapi i ‘vodanje’, muzika i ‘cajke’, zaključuje Amar Osim.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2020, 13:41

bhsport je napisao/la:
10 feb 2020, 13:38
Dajte link za avatar da ne trazim
Evo ti stream za današnju tekmu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Anpa, Cwirek, knoa, tiagofaria25 i 64 gosta.