FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 25 nov 2010, 13:08

GAL je napisao/la:e rajaja koliko bajernu još treba da otpalti stadion zna li iko.
Misliš vremenski ili financijski?
Nije jučer Uli to rekao, izjava je od ranije. Ne znam ni sam otkud to sad na sva zvona. :?
Vom Jäger zum Gejagten

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 nov 2010, 13:11

geronimo je napisao/la:
GAL je napisao/la:e rajaja koliko bajernu još treba da otpalti stadion zna li iko.
Misliš vremenski ili financijski?
Nije jučer Uli to rekao, izjava je od ranije. Ne znam ni sam otkud to sad na sva zvona. :?
Ma stalno se to desava, tj da neke izjave koje su se pojavljivale u medijima ranije odjednom ponovo dodju na naslovnice. Gaal se izgleda malo primirio pa moraju nesto pisati :D
Nek on odj.ebe stadion, nek dovede par igraca odmah sad na zimu jer ocigledno je da ovako vise ne moze...

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 nov 2010, 13:15

jaro finacijski koliko jos para. :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 nov 2010, 13:19

Priča se o nekakvih 340 miliona. Možda je taj dug u međuvremenu manji, s obzirom da je Audi kupio 10% dionica da isplati jedan dio duga. Isplatnija varijanta radi kamata.
Vom Jäger zum Gejagten

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 nov 2010, 13:29

puno brate puno aje recimo da je 300 mil.opet je puno a ona izjava ulia za 6-10 mora da se napušio što je neko napisao ko živ ko mrtav ja hoću sad da gledam veliki i dobar bajern mene ne inetresuje sta će biti za 6-10 god.nego kolika je trenutna cijena coentraa iz benfike i imalšanse da ga dovedemo po meni to je momak za nas igrač fantastičan.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 nov 2010, 13:34

effe_sa je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:wow sto se @rodzmario ulizuje bavarcima sve gledam hoceli umoociti vise :mrgreen: nedaju mu..

@Rodzmario koliko je Barca dala novca na Ibri plus vrijednost Eta, vasi pokusaji su bili totalni fijasko evo zbog toga su doveli Villu, koliko se tu novca izgubilo, azelja je bila velika, nemoj sada reci da nije.. :shock: RM kupuje igrace svojim novcem za razliku od pojedinih eng.klubova.

EDIT:Transfer C.Ronalda se davno isplatio :mrgreen:
ma malo se ulizuje malo lupa o našim finansijskim problemima o kojima nije informisan...a i ti vala nekad lupaš al barem furas isti stil :D :D :D :D :D :D :D
Cuj romario se ulizuje nekome, ja gluposti boze sacuvaj, ne moze se ni normalno pricati

Vidim ove pojedine navijace bayerna kako prave od bayerna velicinu kakva zapravo i nije zadnjih godina, sto govore i rezultati u evropi dje osim proslogodisnjeg izleta u finale nista nije uradjeno vec dugo, dugo. Mozete pricati o velicini bayernovoj i tom nekom veliko bogatstvu, al jednostavno bayern je ispao iz trke s top svjetskim timovima i rezultatski i finansijski, veliki igrace ne zele jednostavno da dodju vama, niste im interesantni i to su cinjenice, a rezultati opet sve govore, nalazite se u sredini bundeslige sto je sramota, prosle sezone isto dugo se se trazili i sreca vasa pa niste imali dostojnu konkurenciju, tj. sreca da je salke pukao na kraju sezone.

Vjerujem opet da ce se Bayern podugnuti u drugom dijelu sezone i da ce biti opasan u Ligi prvaka, ali realno gledajuci ljudi, jos uvijek ste daleko od samog vrha, i rezultatski, igracki i finansijski . A sad, ko fol imate pare, al ne zelite onako da trosite, manite tu pricu ljudi, budite realni, ja to onako samo primjecujem kao objektivan promatrac sa strane, bez ikakve zelje za podhebavanjem ili ulizivanjem
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 25 nov 2010, 13:37

Romariooo je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:wow sto se @rodzmario ulizuje bavarcima sve gledam hoceli umoociti vise :mrgreen: nedaju mu..

@Rodzmario koliko je Barca dala novca na Ibri plus vrijednost Eta, vasi pokusaji su bili totalni fijasko evo zbog toga su doveli Villu, koliko se tu novca izgubilo, azelja je bila velika, nemoj sada reci da nije.. :shock: RM kupuje igrace svojim novcem za razliku od pojedinih eng.klubova.

EDIT:Transfer C.Ronalda se davno isplatio :mrgreen:
ma malo se ulizuje malo lupa o našim finansijskim problemima o kojima nije informisan...a i ti vala nekad lupaš al barem furas isti stil :D :D :D :D :D :D :D
Cuj romario se ulizuje nekome, ja gluposti boze sacuvaj, ne moze se ni normalno pricati

Vidim ove pojedine navijace bayerna kako prave od bayerna velicinu kakva zapravo i nije zadnjih godina, sto govore i rezultati u evropi dje osim proslogodisnjeg izleta u finale nista nije uradjeno vec dugo, dugo. Mozete pricati o velicini bayernovoj i tom nekom veliko bogatstvu, al jednostavno bayern je ispao iz trke s top svjetskim timovima i rezultatski i finansijski, veliki igrace ne zele jednostavno da dodju vama, niste im interesantni i to su cinjenice, a rezultati opet sve govore, nalazite se u sredini bundeslige sto je sramota, prosle sezone isto dugo se se trazili i sreca vasa pa niste imali dostojnu konkurenciju, tj. sreca da je salke pukao na kraju sezone.

Vjerujem opet da ce se Bayern podugnuti u drugom dijelu sezone i da ce biti opasan u Ligi prvaka, ali realno gledajuci ljudi, jos uvijek ste daleko od samog vrha, i rezultatski, igracki i finansijski . A sad, ko fol imate pare, al ne zelite onako da trosite, manite tu pricu ljudi, budite realni, ja to onako samo primjecujem kao objektivan promatrac sa strane, bez ikakve zelje za podhebavanjem ili ulizivanjem
A vi ste eto jaki,iz godine u godinu se zalite na Real zbog dovodjenja igraca za velike pare a vi postali jos gori i ti mislis da je bolji klub onaj ko ulozi vise para u dovodjenje nekog igraca.Ako je tako prevario si se.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 nov 2010, 13:41

Ne shvatas poentu, nema veze kakvi smo mi ako govorimo o Bayernu, a isto tako ne kazem da su bolji oni sto vise iraca dovode, nego da su bogatiji, a ko je bolji mjeri se rezultatima, a i tu bayern nije neso posebno.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 nov 2010, 13:47

Hahahaha, kako je Romarija lako okrenuti za 180 stepeni. :mrgreen:
The Game je napisao/la: Gaal se izgleda malo primirio pa moraju nesto pisati
Nije se bolan primirio, vidi šta je rekao poslije tekme u Rimu. :lol:

"Svi vrse pritisak na moju odbranu. Ali ja tvrdim da nije problem u odbrani! Problem je u napadu! U napad odlaze svi i to dobro funkcionira, ali u toj fazi pravimo previse individualnih gresaka, imamo previse izgubljenih lopti, a igraci iz sredine i napada se ne trude previse da te greske isprave. Vjerujte, da imamo najbolje odbrambene igrace svijeta, opet bi bilo isto, jer ekipa ne ucestvuje u punom kapacitetu u odbrani, kao sto ucestvuju u napadu. Uvijek su u odbrani samo dva ili tri moja igraca, i realno je da ne mogu uvijek biti na vrhunskoj razini. Njima treba pomoc cijele ekipe, isto kao i u napadu. To moji igraci nikako ne mogu da shvate."
Vom Jäger zum Gejagten

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 25 nov 2010, 13:49

Romariooo je napisao/la:Ne shvatas poentu, nema veze kakvi smo mi ako govorimo o Bayernu, a isto tako ne kazem da su bolji oni sto vise iraca dovode, nego da su bogatiji, a ko je bolji mjeri se rezultatima, a i tu bayern nije neso posebno.
Dobro eto bogatiji su a moraju da dizu kredite da bi otplacivali neke stvari ali eto tebi tvoje misljenje meni moje.A rezultati Bayerna su se pokazali vec milion puta ali eto ti i tu smatras da je Bayern mali klub pa te ostavljam da mislis kako hoces.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 nov 2010, 13:50

Romariooo je napisao/la:Ne shvatas poentu, nema veze kakvi smo mi ako govorimo o Bayernu, a isto tako ne kazem da su bolji oni sto vise iraca dovode, nego da su bogatiji, a ko je bolji mjeri se rezultatima, a i tu bayern nije neso posebno.
Ovo niko ne zna da li je tako? Kao prvo namece se mogucnost uzimanja kredita, sto skoro svaki klub radi kada zeli da dovede neka velika imena, a samim tim upadaju u ogromne dugove? Bogatstvo se ne mjeri kupljenim igracima, jer oni mogu doci Bog zna kako, nego godisnjim prihodom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 25 nov 2010, 14:14

Romariooo je napisao/la: Bayern je tu cini mi se jos uvijek stara skola i zato mi je drago, igrate ofanzivan fudbal, i nema tu nista na silu. bilo mi je jako zao sto niste uzeli titulu LP prosle sezone, pa da nakon sto smo mi uzeli titulu, to uradi jos jedan klub koji igra lijep otvoren fudbal, koji se oslanja na domace igrace i koji i dalje ima onaj neki smek kulturnog gospodskog kluba.
Nakon ovoga, kazu mu da se uvlaci i onda on mijenja plocu:
Romariooo je napisao/la:Vidim ove pojedine navijace bayerna kako prave od bayerna velicinu kakva zapravo i nije zadnjih godina, sto govore i rezultati u evropi dje osim proslogodisnjeg izleta u finale nista nije uradjeno vec dugo, dugo. Mozete pricati o velicini bayernovoj i tom nekom veliko bogatstvu, al jednostavno bayern je ispao iz trke s top svjetskim timovima i rezultatski i finansijski, veliki igrace ne zele jednostavno da dodju vama, niste im interesantni i to su cinjenice, a rezultati opet sve govore, nalazite se u sredini bundeslige sto je sramota, prosle sezone isto dugo se se trazili i sreca vasa pa niste imali dostojnu konkurenciju, tj. sreca da je salke pukao na kraju sezone.
Svaka cast care! :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 25 nov 2010, 14:21

JetSet_Hantraga je napisao/la:Romariooo je napisao/la:Vidim ove pojedine navijace bayerna kako prave od bayerna velicinu kakva zapravo i nije zadnjih godina, sto govore i rezultati u evropi dje osim proslogodisnjeg izleta u finale nista nije uradjeno vec dugo, dugo. Mozete pricati o velicini bayernovoj i tom nekom veliko bogatstvu, al jednostavno bayern je ispao iz trke s top svjetskim timovima i rezultatski i finansijski, veliki igrace ne zele jednostavno da dodju vama, niste im interesantni i to su cinjenice, a rezultati opet sve govore, nalazite se u sredini bundeslige sto je sramota, prosle sezone isto dugo se se trazili i sreca vasa pa niste imali dostojnu konkurenciju, tj. sreca da je salke pukao na kraju sezone.
Koja dvolicnost majko mila , nemoj dolaziti vise na ovu temu svega ti :lol: :lol: :lol:
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 nov 2010, 14:24

Nemojte zahebavati ljudi bezveze, nikad Bayern nije dovodio top svjetske igrace u svojoj istoriji, osim ako nisu nijemci, uvijek su to radili Milan, Inter, Juventus, Barcelona i Real, a u zadnjoj deceniji tu su se umijesali i englezi, cak su i najjaci njemacki igraci odlazili u te klubove, dok ja ne znam koji je to top svjetski igrac ikada iz ovih velikih klubova presao u Bayern. Zato su ovi klubovi uvijek bili zanimljiviji svjetskoj javnosti, zaradjivali su vise nego Bayer i otplacivali su se kako tako, jer ni jedan od ovih klubova nikada nije propao zbog tih nekih dugovanja. Bajern se u nekim periodima odlicno nosio s tim opet, i bez nekih zvucnih pojacanja uspijevali su parirati i osvajati evropske titule, a sad to nije slucaj i to vam govorim. Jel neko misli objektivno da ima ikakve sanse da u Bajern sad dodje igrac tipa Mesi, Ronaldi, Runi, Tores, Drogba, Gerard i slicno, sve i da su dzabe, da im istice ugovor, jednostavno niste atraktivni za najvece fudbalere, i tako je uvijek bio i uvijek ce biti. Meni licno je drago kad Bayern nesto postigne, upravo zato sto su ti uspjesi napravljeni sa igracima koji nisu nikad bili top svjetske zvijezde.

A sto se tice ovoga kako govorite da okrecem pricu za 180 stepeni, to je smijesno, hvalio sam neke stvari u vezi Bayerna, koje se meni licno svidjaju, a kasnije sam isto tako iznio realna misljenja o trenutnom stanju u Bayernu koje je tacno, a sad kako vi gledate na tu vasu situaciju to je druga stvar. Zao mi jeste sto niste osvojili ligu prvaka jer ste igrali lijepo i bili ste simpaticna ekipa sa svim onim preokretima, al da ste neki barem top 5 klub u svijetu niste jbg. Moze se svakome desiti da dogura daleko, al top ekipe pokazuju kontinuitet, a vi ga nemate, a vi samo u toku jedne jedine sezone napravite ogromne oscilacije, da ne govorimo o nekom periodu od 5 godina recimo.

Ako mi je simpatican Bayern, a nisu mi simpaticna preuvelicavanja toga kluba od strane pojedinih njegovih navijaca, to nije dvolicnost, ako to ne mozete skontati, jbg, nije do mene, do vas je
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 nov 2010, 14:33

http://www.transfermarkt.de/de/andreas- ... eite1.html

Ovo je nesto sto mi donosi veliki osmijeh na lice. :P
Zar ima neko ko se interesuje za njegove usluge? :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 nov 2010, 14:48

e ovako ovi koji vole da čačkaju o bajernu i pričaju neke stavri,kao prvo bajern je među 5 navjećih svjetskih klubova po trofejima uspjesima,finansijama sviđalo se protivnicima bajerna ili ne to su činjenice .bajern kao klub je jedan od rijetkih koji je u + bajern ne diže kredite da na namiruje svoje troškove kao mnogi veliki klubovi u evrropi(man utd real barca čelzi koji nikada nije bio veliki klub niti će ikada biti itd..) i samo je pitanje dana kada će doživjeti finacijski fijasko ma koliko god ono bili veliki i kakve god tajkune milijardere imali imajući u vidu da je danas fudbal veliki biznis ako ne vodiš pametnu politiku padaš može za čas nastupiti nova ekonomkriza gzda propadne gazda propadne i klub primjer balckburna 90 ih odma prvaci poslije zna se šta je bilo .gosp.romario bajern je vazda bio veći klub od barce recimo primjer koliko ste vi imali finala nek.kupu šampina današnj. LP a koliko mi mi kad smo derali vas nigdkje nije bilo meni se gadi polita vasa irealova upumpavanje velikih količina novca misle da tako možete biti najbolji ne ne vi ćete za par godina lagano tonuti vi ste koliko sam pročitao nešto oko 70 mil.u - nakon svega.a mi smo vazda u plusu bajern otplacuje stadion koji je jedan od naljepših u evropi ako ne i najljepši a bajern i sad može dovesti velika pojačanja ali ponavlja bajern vodi pametnu poslovnu politiku jeste tačno da nas je koštalo malo ta politika ove sezone loše mjesto u bundes ligi.ali bolje je i da progutaš jednu sezonu bez nekog uspjeha nego da budeš do guše u dugovima.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 nov 2010, 15:14

GAL je napisao/la:e ovako ovi koji vole da čačkaju o bajernu i pričaju neke stavri,kao prvo bajern je među 5 navjećih svjetskih klubova po trofejima uspjesima,finansijama sviđalo se protivnicima bajerna ili ne to su činjenice .bajern kao klub je jedan od rijetkih koji je u + bajern ne diže kredite da na namiruje svoje troškove kao mnogi veliki klubovi u evrropi(man utd real barca čelzi koji nikada nije bio veliki klub niti će ikada biti itd..) i samo je pitanje dana kada će doživjeti finacijski fijasko ma koliko god ono bili veliki i kakve god tajkune milijardere imali imajući u vidu da je danas fudbal veliki biznis ako ne vodiš pametnu politiku padaš može za čas nastupiti nova ekonomkriza gzda propadne gazda propadne i klub primjer balckburna 90 ih odma prvaci poslije zna se šta je bilo .gosp.romario bajern je vazda bio veći klub od barce recimo primjer koliko ste vi imali finala nek.kupu šampina današnj. LP a koliko mi mi kad smo derali vas nigdkje nije bilo meni se gadi polita vasa irealova upumpavanje velikih količina novca misle da tako možete biti najbolji ne ne vi ćete za par godina lagano tonuti vi ste koliko sam pročitao nešto oko 70 mil.u - nakon svega.a mi smo vazda u plusu bajern otplacuje stadion koji je jedan od naljepših u evropi ako ne i najljepši a bajern i sad može dovesti velika pojačanja ali ponavlja bajern vodi pametnu poslovnu politiku jeste tačno da nas je koštalo malo ta politika ove sezone loše mjesto u bundes ligi.ali bolje je i da progutaš jednu sezonu bez nekog uspjeha nego da budeš do guše u dugovima.
Prvo, slazem se da ste medju 5 najvecih klubova u istoriji fudbala, nisam ni rekao da niste, kazao sam da trenuto niste, a to je bitna razlika.

Sto se tice poredjenja Bayerna i Barcelone nisam imao namjeru da se o tome govoriti ali eto ako to pominjes, najvise oci para to sto nas poredis sa shugavim realom. Mi smo klub koji trenutno ima najjacu akademiju, mi smo klub koji u prvoj postavi ima puno vise domacih igraca nego sto ima Bayern, trenutno od 10 najboljih igraca u svijetu tu je barem 5 nasih igraca, i to svi su ponikli u nasoj skoli i kao takve nismo ih placali uopste, a kamoli da smo davali astronomske cifre. Istina, bilo je povremeno dovodjenja super skupih igraca, prvenstveno Ibrahimovic, i sada Vilja, sve ostalo i nisu bile astronomske cifre, a jos smo i mi prodavali dosta igraca po rekordnim cijenama (Ronaldo,Figo).

Istina da postoje klubovi koji na silu hoce da budu veliki, ali mi to nismo, nasa ekipa i filozofija je stvarana dugo, od domacih snaga, uz tek pokoje pojacanje. Sad ako pogledas prvi tim nas, vidjeces da jedino dva beka i napadac nisu iz nase skole, tako nesto nema ni Bayern niti iko, pa ti ne stoji ta prica nikako. A to da smo u nekom dugu od 70 miliona za nas je sprdacina, prvo imamo stadion od 100 000 mjesta, drugo imamo milione navijaca sirom svijeta koji kad kupe čarapice FCB, taj dug se otplati.

Ako ces gledati i istorijski, vise ste osvajali titula lige prvaka, al moras znati da je to bilo davno, tacnije u sedamdesetim godinama u vrijema kajzera, poslije toga samo jednom ste osvojili. Barca je u zadnjih 30 godina uvijek bila atraktivnija od Bayerna, kod nas su igrali najjatraktivniji igraci svih vremena (Krojf, Maradona, Šuster Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo i sad Messi), dok je Bayern uvijek bio radnička ekipa, a ove madjionicare ste mogli samo sanjati. Sve pokazuje i cinjenica da je vas najveci igrac svih vremena bio stoper.

Upravo zbog toga niste toliko zanimljivi marketinški, gdje i jesu najvece zarade, zatim ne ide vam u prilog sto igrate u bundesligi gdje nikad niste imali dostojnog protivnika kao sto mi imamo Reala, itd itd, uglavnom u tim stvarima se i krije ta istina da je Barca i bogatiji i zanimljiviji klub za najvece igrace, samim tim mi mozemo dizati i kredite i otplacivati ih. Druga stvar, mi smo i vise od kluba, i da dodjemo nekad u krizu, cijela katalonija i navijaci sirom svijeta ce za dana skupiti 300 miliona ako treba i nema belaja, nemoj se ti sikirati za nas.

To sto Bayern ne smije dizati kredite, druga je stvar, prvo zato mozda sto i da imate sad pare najveci igraci vam ne bi dosli, niti imate toliko navijaca u svijetu da se ne sikirate oko otplata
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 nov 2010, 15:34

U Engleskoj, Spaniji i Italiji, glavni izvori prihoda su TV prava i skupe ulaznice. Pored toga dodaj strane vlasnike u Engleskoj, te agresivni marketing u Spaniji, dobijes nogomet koji ide u totalno pogresnom pravcu. U onom pravcu u kojem novac znaci sve.
Bundesliga postaje sve gledanija liga sto zbog jeftinijih TV prava, sto zbog uzbudjenja na stadionima, gdje bukvalno svak svakog moze pobjediti, a da ne spominjem koliko samo golova pada po utakmici. Novac od TV prava ne ide samo najboljima, nego se dosta paznje posvecuje i drugoj ligi, gdje ne nedostaje uzbudjenja. Sve to gledaoci dobiju za relativno malo novca.
Eh, sad pitanje koliko bi bilo te atraktivnosti i kakvi bi to navijaci bili na tribinama da cijene karata odu u nebo. Ne vjerujem da bi vecina onih pravih navijaca mogla finansirati gledanje svake utakmice svog tima.
Bayern svoju poziciju najmocnijeg Njemackog kluba nije stekao preko noci, nego je to sve raslo godinama i sada u buducnost gledaju potpuno smireni, jer znaju da je finansijska situacija stabilna, a isto tako ne moraju si brinuti oko dolaska nekih Arapa, Rusa koji bi se poigrali sa ogromnim sumama.
@Romario uporno neslusa ono sto mu govorimo. Robben je igrac u rangu Messia, Rooneya, Ronalda, Gerrarda i ostalih. Bayern ga je doveo i ima jos igraca koje moze dovesti, ali se onda postavlja pitanje sta uraditi sa trenutnim. Da li je recimo pametno dovoditi Dzeku kada tu vec ima Gomez koji je skupo placen. Nismo mi klub koji se odrice tako lako igraca, nakon samo jedne odigrane sezone. Primjer sa Messiem i Gerrardom ti ne valja jer realne te igrace ne moze dobiti ne samo Bayern, nego nijedan drugi klub. To su igraci kojima nogomet znaci puno vise od samog novca i odanost klubu je stvar koja je kod njih nesto jako bitno. Slicno je i sa nekim Bayernovim igracima, koji nikada nisu napustali klub. To je tako u fudbalu. Druga stvar je sto Bayern nikada nisu interesovali igraci poptu C.Ronalda i Backhema, jer su oni prije svega marketniske bombe pa onda igraci.
#divovi

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 25 nov 2010, 15:48

Vecinom se slazem s tobom, al moras i ti brate priznate da recimo Barca nema neki agresivni marketing niti nekog bogatog finasijera, nego armiju navijaca imamo zahvaljujuci stilu nogometa koji igramo, koji je uvijek bio najljepsi za oko, cak smo uvijek i titule rizikovali samo da bi se igralo lijepo i atraktivno, prije smo to postizali dovodjenjem madjionicara, a sad se to postize s igracia iz domace skole i ovaj nas princip je sigurno najzdraviji moguci, forsiranje domacih igraca, em jeftino, em imamo igrace koji su tu jos od jdecackih dana i koji svim srcem brane boje kluba. Nesto slicno radi i Bayern, zato kazem i simpatisem vas, samo sto vi u tome niste jos uvijek dobri kao mi, odnosno vasa akademija uzbacuje manje dobrih igraca.

Sto se tice Robena tu se ne slazem, znamo jbg kako je on dosao u Bayern, znamo da je prakticki otjeran iz Reala i da je tako zavrsio u Bayernu. Sad da je klasa Messijeva nema opet sanse, on jeste i po meni veliki igrac, ali znamo za njegov problem koji se zove povrede, znamo da je igrac sa staklenim nogama, zato i nije nikad mogao da se u poptunosti dokaze u nekom kontinuitetu. I sto vrijedi i za Riberija, a da je tacno ovo sto govorim, pokazuje vam i ova sezona koju igrate skoro u potpunosti bez tih glavnih igraca. Davno jedno smo ovdje isto ovako vodili raspravu oko riberija kad sam ja govorio da je bolje da ga prodate za velike pare jer u igrace sa staklenim nogama se ne moze covjek pouzdati, a pojedini su me proglasavali budalom hehe, a eevo vidite da sam u prav bio jbg.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 nov 2010, 15:54

Romariooo je napisao/la:Nemojte zahebavati ljudi bezveze, nikad Bayern nije dovodio top svjetske igrace u svojoj istoriji, osim ako nisu nijemci, uvijek su to radili Milan, Inter, Juventus, Barcelona i Real, a u zadnjoj deceniji tu su se umijesali i englezi, cak su i najjaci njemacki igraci odlazili u te klubove, dok ja ne znam koji je to top svjetski igrac ikada iz ovih velikih klubova presao u Bayern. Zato su ovi klubovi uvijek bili zanimljiviji svjetskoj javnosti, zaradjivali su vise nego Bayer i otplacivali su se kako tako, jer ni jedan od ovih klubova nikada nije propao zbog tih nekih dugovanja. Bajern se u nekim periodima odlicno nosio s tim opet, i bez nekih zvucnih pojacanja uspijevali su parirati i osvajati evropske titule, a sad to nije slucaj i to vam govorim. Jel neko misli objektivno da ima ikakve sanse da u Bajern sad dodje igrac tipa Mesi, Ronaldi, Runi, Tores, Drogba, Gerard i slicno, sve i da su dzabe, da im istice ugovor, jednostavno niste atraktivni za najvece fudbalere, i tako je uvijek bio i uvijek ce biti. Meni licno je drago kad Bayern nesto postigne, upravo zato sto su ti uspjesi napravljeni sa igracima koji nisu nikad bili top svjetske zvijezde.

A sto se tice ovoga kako govorite da okrecem pricu za 180 stepeni, to je smijesno, hvalio sam neke stvari u vezi Bayerna, koje se meni licno svidjaju, a kasnije sam isto tako iznio realna misljenja o trenutnom stanju u Bayernu koje je tacno, a sad kako vi gledate na tu vasu situaciju to je druga stvar. Zao mi jeste sto niste osvojili ligu prvaka jer ste igrali lijepo i bili ste simpaticna ekipa sa svim onim preokretima, al da ste neki barem top 5 klub u svijetu niste jbg. Moze se svakome desiti da dogura daleko, al top ekipe pokazuju kontinuitet, a vi ga nemate, a vi samo u toku jedne jedine sezone napravite ogromne oscilacije, da ne govorimo o nekom periodu od 5 godina recimo.

Ako mi je simpatican Bayern, a nisu mi simpaticna preuvelicavanja toga kluba od strane pojedinih njegovih navijaca, to nije dvolicnost, ako to ne mozete skontati, jbg, nije do mene, do vas je
kod tebe se nakupilo opet gluposti romarioo pa opet lupaš......velika imena svjetskog fudbala nisu jel tako beckenbauer, breitner, gerd muller, mehmet scholl, oliver kahn.....a od ovih gore nabrojanih imena su robben i ribery ili bolji ili su u rangu s tim fudbalerima....i svaki od tih igraca bi dosao da bayern izdvoji za njih pare a za kojeg god je htio izdvojit pare izdvojio je......e sad nekima jeste krivo sto bayern dovede igraca kao anonimusa pa od njega napravi velikog igraca....ta tvoja barcelona je pjenila za schollom i kahnom, u nekoliko navrata je barca i real htjela dovest ovu dvojicu igraca , nikad nisu uspjeli...e sad sto nije otisao kahn (najbolji svjetski golman svih vremena ) u barcu...sto scholl nije otisao???znaci u bayernu su igrale od juniorskih pogona velike svjetske zvijezde...ti da si kakav lik romarioo ti se nikad ovde ne bi pojavio, ti si me ubjedjivao prosle sezone najvise da bayern protiv manchestera nema šanse......i treba znat jedno u španiji a mnogi i kod nas u drzavi pjene za nasminkanim fudbalerima poput ronalda, al nikad jedan christiano ronaldo ne moze toliko biti efektivan kao jedan robben...efektivnost je kod ovog drugog mnogo veca....i govore neki robben stigao kao otpadak reala al tog otpadka su trazili i drugi veliki klubovi ali je covjek došao u bayern....u bayernu isto ima glamura, ali u bayernu se cijeni rezultat dok je u spaniji glamur......i ti si romarioo svo vrijeme bio protiv bayerna prosle sezone dok ti inter nije nogirao barcu....e onda lafo navijao za bayern
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []