FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Unknown11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown11 » 11 feb 2020, 12:59

Pantelija je napisao/la:
11 feb 2020, 08:36
VenamaHrabrih je napisao/la:
11 feb 2020, 08:25
Lično nisam pobornik slanja igrača na tribine. Klub je profesionalno udruzenje, igraci su profesionalci i obje strane, u dobroj vjeri, potpisuju ugovor koji je jasno vremenski određen. Ovo mi, pomalo, liči na ucjenu. Razumijem zelju kluba da produzi dibrog igraca, kao i zelju da zaradi na njemu, ali isto tako razumijem i zelju igraca da ne produzi ugovor ako to ne zeli.
Jbg, niti u jednoj firmi strucnjaka, zadnjih pola godine, ne stave za portira, nego ga maximalno iskoriste i raziđu se na najkorektniji moguci nacin. Jednostavno mi je nelogicno slati dobrog igraca na tribine zato sto nece da produzi.
Meni je to klasicna ucjena i ne sviđa mi se ta politika.
Klub ako gledaš kao firmu, onda uposleni koji slabo radi svoj posao zadnje pola godine, nema sanse da moze traziti povećanje plate. Isto tako taj zaposlenik je za izvrstan rad posle godine, dobio velike bonuse, a za novi mora da zapne. A slabo je počeo, međutim trazi enormno veću platu. Firma mu ne zeli to dati i on zeli da ide. Firma ima zamjene za njega, ali on nema zamjensku firmu firma zna da on nece zapeti na poslu i da ce se cuvati za sljedeceg poslodavca.

Ptoduzenjem saradnje, firma je htjela isključivo da zaradi na svom radniku, da profitira, nakon sto mu je oživjela poprilično oronulu karijeru. Međutim, Radnik to ne zeli i zeli da sto prije ode iz firme, a mi mu u tome zrlimo svu sreću ovog svijeta. Vidjeli smo kako je prosao adukor a kako mi.
Sve mi je to jasno i sve si to precizno elaborirao. Ocigledno ne postoji saglasnost o daljnjoj saradnji. Postujem stav kluba i stav igraca, nebitno kojeg. Ostaje sporan ostatak od cca 6mj.
Jednostavno je nelogično dlati na tribine igrača čije si usluge vec platio. Ako vec klub posmatramo kao firmu, npr. ljekar koji je odlucio napustiti firmu, bez obzira na ponudu firme, ne moze biti prebacen na mjesto magacionera dok mu istekne ugovor. Dakle, nacinis ugovor sa nekim strucnjakom na dvije godine, uz precizirana davanja. Zadovoljan njegovim ucinkom, ponudis mu nastavak saradnje. Iz nekih razloga, uslovi koje ti nudis i koje on trazi, nisu na obostrano zadovoljstvo. Odlucite da raskinete saradnju. Ti, konsterniran radi njegovog odbijanja, preseliš ga u kotlovnicu, za kaznu, a daješ mu platu stručnjaka. Placas usluge koje ne koristis. Da li je to tebi logicno i isplativo?

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 11 feb 2020, 13:05

Kamuflazn je napisao/la:
11 feb 2020, 12:48
Ma glupo je nekog uslovljavati a imas 2 3 igraca koji su tu jos pola godine. Ali eto, samo da rezultat ne trpi.
Na koga mislis, ozb potam? Ako mislis na posudjene igrace, to svi klubovi rade, posudis ga i znas na cemu si, instant rezultat dobijes i tjt, a "tvoji" igraci trebaju biti neko na kome gradis ekipu.
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 feb 2020, 13:05

Ako bih birao izmedju titule( ako je Lazic kljucan igrac da nam je moze donijeti) i tribina, ja bih birao titulu...
Da li je on kvalitet koji nam treba, vjerujem da jeste. Da li bi bilo uredu da se posalje na tribine, i to mi je uredu...

Nzm, mene zanima samo rezultat, struka neka procjeni da li bi on nama mogao biti kljucan igrac...

Sa Milcevicem na zadnjem veznom i Lazicem i Serbecicem, to bi bas dobro izgledalo...

Ljudi su placeni debelo da donose teske odluke, kakva god bila ima ce svoju stranuu, zasto i zato...

Idemo po titulu, jos 10 dana :kafa:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 feb 2020, 13:12

Denchi je napisao/la:
11 feb 2020, 09:03
Lično nisam pobornik slanja igrača na tribine. Klub je profesionalno udruzenje, igraci su profesionalci i obje strane, u dobroj vjeri, potpisuju ugovor koji je jasno vremenski određen. Ovo mi, pomalo, liči na ucjenu. Razumijem zelju kluba da produzi dibrog igraca, kao i zelju da zaradi na njemu, ali isto tako razumijem i zelju igraca da ne produzi ugovor ako to ne zeli.
Jbg, niti u jednoj firmi strucnjaka, zadnjih pola godine, ne stave za portira, nego ga maximalno iskoriste i raziđu se na najkorektniji moguci nacin. Jednostavno mi je nelogicno slati dobrog igraca na tribine zato sto nece da produzi.
Kako mislis ucjena?

Klub ide dalje i sprema i uigrava ekipu za duzi period posebno jer je novi trener sa novim idejama tu....treba savladat nove formacije zadatke da bi to radilo i sljedece godine i u evropi ljeti itd.
Lik kojem istice igovor i sigurno znas da nece biti tu za par mjeseci nema sta da trazi u toj prici.....
I drugi razlog je da nece ici do maksimuma jer se cuva za ljetni prelazni da prodje probu negdje kao slobodan igrac.....kako je i nama dosao.....
Treci je razlog da taj igrac nema kvalitet da bi opravdao izuzetak, da je spic ili neki specijalan individualno jak igrac koji moze rjesit tekmu sam mozda bi se dalo razmislit....ovako nema potrebe trositi vrijeme i resurse na njega....ako on ne zeli biti dio naseg kolektiva vise...

Bas me interesuje sta ti mislis da se desi liku u svakoj firmi na svijetu kad radnik sa ugovorom na odredjeno nece da produzi i ostaje mu par mjeseci? Mislis li da radi na glavnim projektima? Ako to mislis nisi radio nikad i nigdje.....cisto da ne bi presao konkurenciji i odao sve ga sklone sa svega bitnog....
Sasvim je irelevantno gdje sam ja radio i gdje radim, nema potrebe svoditi diskusiju na licni nivo.
Sve ja razumijem sta si napisao, ali kako rekoh postovanom Panteliji, nelogicno je placati usluge koje ne koristis.
Ok, saradnja je prestala i nema izgleda za produzenje. Kako rekoh, od ljekara neces praviti portira, niti istom prijetiti portirskim mjestom ako ne produzi ugovor, to je ucjena.
Postoje nacini da se igrac iskoristi, a isto tako da se sankcionise na neki nacin. Jedan od primjera je kaznjavanje za zute i crvene kartone, ofuzimanje sluzbenog vozila, prestanak placanja ucesca u racunima i sl. Pri tom insistiras na igracevoj profesionalosti, jer ces u suprotnom, raskinuti ugovor na njegovu stetu. Ne znam kakva je politika kluba, ali ovo su samo neki od primjera ponasanja prilikom raskida saradnje.
Ne velim da, u ovom slucaju, nema ucjene i sa Laziceve strane, međutim, ako ne postoji mogucnost dogovora, igraca maximalno iskoristiti i korektno se rastati. Nelogicno je ne koristiti vec placene usluge.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 feb 2020, 13:25

Historicar je napisao/la:
11 feb 2020, 09:07
Evo ti primjera Crvene zvezde.Jedan od njihovih najboljih igrača, Ben, traži 700.000 eura po sezoni, Zvezda ne da, ni euro više od 600.000, tako da nema ništa od produženja ugovora, koji ističe u junu.Glavni operativci Zvezde, Terzić i Mrkela, odbacili su svaku mogučnost, da će Ben biti sklonjen iz tima, iako to mogu hladno uraditi, jer imaju +11 u odnosu na Partizan, te bi i bez Bena bili prvaci.
Uz duzno postovanje i prema klubu, igracima i navijacima, a mozebit da sam dobrano glup, fakat mi je nelogicno ne koristiti placenu uslugu.
Ako teleconu placam 30BAM za usluge, a iz nekog razloga nisam zadovoljan i hocu da raskinem ugovor, necu iz razloga nezadovoljstva reci; Eh, sad cu trositi samo 15BAM! Svejedno ce mi isti racun doci. Iskoristit cu odredbe ugovora do kraja perioda, raskinuti ugovor i pokusati naci boljeg provajdera. A s druge strane, ne moze me telecom uslovljavati jacinom signala, kvalitetom mobitela i sl. zato sto necu da produzim ugovor.
Profesionalizam mora biti aksiom.
Ne znam... Nek rade kako misle da je najbolje.
Necu zbog toga prestati navijati za FKS.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 feb 2020, 13:28

Ostane Lazic, ode pred evropu, i bice e sad imamo neugiranu odbranu
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 11 feb 2020, 13:29

Uz duzno postovanje i prema klubu, igracima i navijacima, a mozebit da sam dobrano glup, fakat mi je nelogicno ne koristiti placenu uslugu.
Ako teleconu placam 30BAM za usluge, a iz nekog razloga nisam zadovoljan i hocu da raskinem ugovor, necu iz razloga nezadovoljstva reci; Eh, sad cu trositi samo 15BAM! Svejedno ce mi isti racun doci. Iskoristit cu odredbe ugovora do kraja perioda, raskinuti ugovor i pokusati naci boljeg provajdera. A s druge strane, ne moze me telecom uslovljavati jacinom signala, kvalitetom mobitela i sl. zato sto necu da produzim ugovor.
Profesionalizam mora biti aksiom.
Ne znam... Nek rade kako misle da je najbolje.
Necu zbog toga prestati navijati za FKS.
neuporedivo je. ako se procijeni da se moze igrati bez njega, a da ne trpe rezultati, bolje da ti ne igra neko ko ce zagarantovano otici za tri mjeseca iz vise razloga.
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 feb 2020, 13:35

Poređenje ti je totalno pogrešno. Neće firma dobiti odštetu ako je zaposlenik pod ugovor napusti. Klub s druge strane može dobiti odštetu. To je jedna od stavki koja puni budžet.

Baš me zanima tvoje mišljenje od tome da su Sarić i Duljević napustili klub bez odštete. Smatraš li to ok potezom ili ne :think:

Ovo su najgore moguće opcije, ali se šalje jasna poruka, niko nije iznad kluba.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 feb 2020, 13:44

Ma ovo je ono klasično kontraski,da igra bilo bi sto igra,bolje da igra Milicevic ili Kurdic da se uigravaju za Europu.Helem nejse,nbt **** ga svakako mu je igra na jesen bila blago rečeno losa.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 feb 2020, 13:54

Zna li neko koliko Arena Sport daje HNL i Super ligi za prijenose?

Bh Telecomu na kraju sezone istice ugovor koji je bio 5 miliona KM za period od 3 sezone
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 feb 2020, 14:02

E sto ja mrzim ovog supka Ajnadzica,ne zbog SDA i tako to nego onako ogavan je lik pojavom, pricom ala Fahro ko da ih je isti **** pravio.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 11 feb 2020, 14:14

mma_hz je napisao/la:
11 feb 2020, 14:02
E sto ja mrzim ovog supka Ajnadzica,ne zbog SDA i tako to nego onako ogavan je lik pojavom, pricom ala Fahro ko da ih je isti **** pravio.
Do rata imali istog poslodavca

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 11 feb 2020, 14:18

ElCartel11 je napisao/la:
10 feb 2020, 16:59
SedrenikHz je napisao/la:
10 feb 2020, 16:44
Ova Zorya je 3. na tabeli, a ako me pamcenje sluzi ona Desna je 4.
Ma yebo i to pripremne su ja jedva cekam ligu.
Ovo mi se sviđa što Vinko reče u smislu, da na odbrani se najvise radilo, jer kad krenemo presing radit, da ne ispadaju kao papci.
Sve laze ovaj mali sa Sedrenika :rol:
:urnebes: :urnebes:
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 feb 2020, 14:22

Nimalo mi nije zao Lazica, bio je kriminalan u jesenskom dijelu, igrac njegovih kvaliteta bi trebao biti vodja odbrane i glavni igrac u kojeg se mogu ostali pouzdati, a on to nije bio. Umjesto njega je to bio Serbecic koji je dosao povrijedjen, nije igrao duzi vremenski period i pokaza se momak kao pravo pojacanje.
Slicno nesto ocekujem i od Milicevica, koji ce gristi da se dokaze da zasluzuje prvu postavu, Lazic bi trckarao po terenu i bolio bi ga qrac, jer je ocito doslo do zasicenja sa njegove strane.

Nama trebaju borci i lavovi na terenu a ne oni koji ce cuvati nogice i jedva cekaju kraj sezone, da napuste klub.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 11 feb 2020, 14:22

Ma ja ne vjerujem ni u kakvu pricu. Mene ne zanimaju nikakve police i renoviranje terena. Sve je ovo jedno veliko zavlacenje i najbolje bi bilo da bjezimo od Koseva sami nego da na kraju budemo otjerani.

Nas drzi u mjestu taj zakon o sportu, kad bi se to sredilo otvorila bi se mogucnost da brze udjemo u projekat gradnje svog stadiona. Vrlo rado bih prihvatio stadion u Butmiru sa 5000 mjesta nego ovo iscekivanje sta ce biti i kad ce biti. Jedna tribina od 5000 mjesta jos kad bi bila natkrivena bi za pocetak i narednu sezonu bila sasvim dovoljna.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 feb 2020, 14:28

Morto šta mi ovo prepravljaš postove picicu UDBAŠKI pitarski kuknjava
Volim te Morto najviše, al u qurcu
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 11 feb 2020, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 11 feb 2020, 14:40

fanatikk je napisao/la:
11 feb 2020, 13:05
Kamuflazn je napisao/la:
11 feb 2020, 12:48
Ma glupo je nekog uslovljavati a imas 2 3 igraca koji su tu jos pola godine. Ali eto, samo da rezultat ne trpi.
Na koga mislis, ozb potam? Ako mislis na posudjene igrace, to svi klubovi rade, posudis ga i znas na cemu si, instant rezultat dobijes i tjt, a "tvoji" igraci trebaju biti neko na kome gradis ekipu.
Serbecic, zinedin. Tako je bilo prosle sezone sa kapicem. Pa isti ti **** dodje na kraju, jos je nama serbecic nosioc za zinedina cemo vidjeti. I ovdje mozes primjeniti instant rezultat jer ti treba nisi doveo adekvatnu zamjenu.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

AlainProst
Kontakt:

Post Postao/la AlainProst » 11 feb 2020, 14:46

Vinko odradjuje odlican posao
Hus nece nedostajati
Hus se nikada nece vratiti na klupu FKS

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 feb 2020, 14:54

AlainProst je napisao/la:
11 feb 2020, 14:46
Vinko odradjuje odlican posao
Hus nece nedostajati
To ćemo znati kada krenu utakmice.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, mosarajvosa83, OsmanhodzicBuco i 53 gosta.