Sve mi je to jasno i sve si to precizno elaborirao. Ocigledno ne postoji saglasnost o daljnjoj saradnji. Postujem stav kluba i stav igraca, nebitno kojeg. Ostaje sporan ostatak od cca 6mj.Pantelija je napisao/la: ↑11 feb 2020, 08:36Klub ako gledaš kao firmu, onda uposleni koji slabo radi svoj posao zadnje pola godine, nema sanse da moze traziti povećanje plate. Isto tako taj zaposlenik je za izvrstan rad posle godine, dobio velike bonuse, a za novi mora da zapne. A slabo je počeo, međutim trazi enormno veću platu. Firma mu ne zeli to dati i on zeli da ide. Firma ima zamjene za njega, ali on nema zamjensku firmu firma zna da on nece zapeti na poslu i da ce se cuvati za sljedeceg poslodavca.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑11 feb 2020, 08:25Lično nisam pobornik slanja igrača na tribine. Klub je profesionalno udruzenje, igraci su profesionalci i obje strane, u dobroj vjeri, potpisuju ugovor koji je jasno vremenski određen. Ovo mi, pomalo, liči na ucjenu. Razumijem zelju kluba da produzi dibrog igraca, kao i zelju da zaradi na njemu, ali isto tako razumijem i zelju igraca da ne produzi ugovor ako to ne zeli.
Jbg, niti u jednoj firmi strucnjaka, zadnjih pola godine, ne stave za portira, nego ga maximalno iskoriste i raziđu se na najkorektniji moguci nacin. Jednostavno mi je nelogicno slati dobrog igraca na tribine zato sto nece da produzi.
Meni je to klasicna ucjena i ne sviđa mi se ta politika.
Ptoduzenjem saradnje, firma je htjela isključivo da zaradi na svom radniku, da profitira, nakon sto mu je oživjela poprilično oronulu karijeru. Međutim, Radnik to ne zeli i zeli da sto prije ode iz firme, a mi mu u tome zrlimo svu sreću ovog svijeta. Vidjeli smo kako je prosao adukor a kako mi.
Jednostavno je nelogično dlati na tribine igrača čije si usluge vec platio. Ako vec klub posmatramo kao firmu, npr. ljekar koji je odlucio napustiti firmu, bez obzira na ponudu firme, ne moze biti prebacen na mjesto magacionera dok mu istekne ugovor. Dakle, nacinis ugovor sa nekim strucnjakom na dvije godine, uz precizirana davanja. Zadovoljan njegovim ucinkom, ponudis mu nastavak saradnje. Iz nekih razloga, uslovi koje ti nudis i koje on trazi, nisu na obostrano zadovoljstvo. Odlucite da raskinete saradnju. Ti, konsterniran radi njegovog odbijanja, preseliš ga u kotlovnicu, za kaznu, a daješ mu platu stručnjaka. Placas usluge koje ne koristis. Da li je to tebi logicno i isplativo?