Ograničen si ko balkon uopšte se to ne radi tako kao što si ti napisao.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑12 feb 2020, 14:07Dugo ti, labude moj, nisi ništa pročitao, pa ti ovo dođe ko Ivo Andric. Pokusaj prvo sa Šimom Ešicem i Nasihom Kapdzic Hadzic, a onda polako, po razredima, lektire i sl. Ostavi se kompleksnih tema i razmisljanja, pravac kladionica, nemoj da te ja ometam.Lecler je napisao/la: ↑12 feb 2020, 07:45Dugo nešto gluplje nisam pročitao.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑12 feb 2020, 07:38Ja sam noćaske malo karikir'o, ali u osnovi, fakat je tako.
Zemljiste se kupi kao poljoprivredno, uz obavezu da uzgajaš nešto na njemu. Tad mu je cijena zaista mizerna, meščini baš jedna marka. E onda zasadiš, mećimo, krompir. Ha malo nikne i pomoli se, ti pustiš jal zlaticu, jal nakav pomor, jal ga jednostavno spališ. Nakon toga, zbog štete, a i gubitka kvaliteta zemljišta, jer zaboga nenereš ništa sijat narednih 10 godina dok zemlja ne ozdravi, a ti si svakako na gubitku, jer ti je nešta poharalo krompir, podneseš zahtjev za prenamjenu zamljišta u građevinsko. E da nastaviš ulagat u širu društvenu zajednicu.
Tako svi rade. Beli neko kupuje zemljišta po realnoj cijeni. Tako je sagrađen i Bingo i Alta i statijaznam...
Prenamjena zemljišta je tiiito
Eto baš će neko nasjesti i prodati zemljište (da se vodi kao poljoprivredno) gdje je alta 200 metara od parlamenta BiH. Kako da ne evo vidim svaki dan se vozaju ljudi na traktorima i siju krompir i buraniju.