FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 11 feb 2020, 21:08

Grehota bi bilo vratiti Daviesa na klupu nakon ovih partija, ja bi njega gurnuo i na krilo da vidimo šta mu više leži. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 feb 2020, 21:10

schickeria je napisao/la:
11 feb 2020, 19:28

Neizbalansirana smo ekipa, nemamo top stopera, boateng nije na top razini i vjerojatno bi mogao odigrati na top razini da mu društvo pravi neka top klasa kao dijk, ramos... Alaba koliko god imao neke stoperske kvalitete u vidu brzine i mogućnosti iznošenja lopte nije prirodni stoper i ima nedostatak visine. Teško ga je upariti sa lucasom jer su oba izraziti ljevaci a i ne ističu se nekom visinom. Bekovi su mi sasvim ok
Pa jeste to problem oko uparivanja Alabe i Lucasa, ali Lucas bi svakako morao na stopera i ako bude zdrav može tu dobar posao odraditi.
U veznoj liniji sam i dalje mišljenja da nam nedostaje klasični razbijac koji će nam davati balans i sigurnost u duel i skok igri. Nekakav casemiro, fabinho ili Javi iz najboljih dana.
Kombinacija Kimmich-Thiago je solidna. Ima tu falinki, ali nekako je Thiago uz Kimmicha opet skroz dobar. Javija treba iskoristit u nekim jakim utakmicama (uskoro će biti spreman) zavisno od protivnika. Nadati se samo da Flick iz tih ozbiljnijih kombinacija nije Javija skroz prekržio.
Prema naprijed ovisimo o Lewi iako i on manje više zakaze kad se sve odlučuje ipak je jedina klasa u našem napadu. Muller je izvrstan igrac ali ne na ovoj poziciji. Već nekoliko godina je on žrtva toga što su ili robbery prije i Coman gnabry sada ozljedeni precesto.
Ne bih bio previše kritičan prema gnabriu nakon leipziga, vidjelo se da nema moć što je posljedica propuštenih priprema. To je pozicija na kojoj moramo djelovati u prijelaznom roku. Ne bi bilo loše ni otkupiti perisica da bude 4krilo za manje utakmice.
Lewu je dugoročno najteže zamijeniti, za neki kraći period tu bi mogli uskočiti Gnabry (i on može igrati špica) i Zirkzee, čak bi ovaj drugi u ozbiljnoj situaciji najviše mogao izrasti u velikog igrača. Sjetim se odmah primjera Hargreavesa svojevremeno, u velikoj utakmici je u veznom redu mijenjao Effenberga, koji je bio apsolutni lider, nosilac igre , režiser, Owen je odigrao tada sjajno i izletio na veliku scenu. Iz muke se rađaju junaci. Ipak, da ne bi ovisilo mnogo o okolnostima različitim, najbolje bi bilo da Lewa bude zdrav u ključnim trenucima.
Što se tiče Gnabryja od početka sam znao kakav je njegov potencijal i uvijek sam mu vjerovao i bio je veliki, kada su drugi znali i zakazati, ali ipak sada zaslužuje i kritike. Ima tu i do povrede, ali kao da se i on sam malo opustio, popustio s koncentracijom, a nije baš ni ovo daleko što je rekao kolega @farinelli, da je Gnabryju moguće dublja postavka Nike više odgovarala. Ipak doći će on najvjerovatnije opet i do svojih dobrih izdanja.
Kada već pričamo o eventualnoj gužvi u zadnjoj liniji ne treba zaboraviti da unatoč dobrim igrama daviesa na beku on može sad nakon povratka lucasa prijeći na krilo gdje smo malo deficitarni.
Unatoč svim problemima mišljenja sam da smo i dalje najbolji u bundesligi i da bi trebali proći prvi kroz ciljnu ravninu. U Europi nismo sami top, on vjerojatno pripada liverpolu i realu u ovom trenutku međutim mišljenja sam da možemo al pari igrati sa barcon juveom psg-om
Davies je sada sjajan na beku. U prethodnom postu ga i nisam pohvalio, ali nekad već samo zbog njega vrijedi utakmicu Bayerna pogledati. Kakva brzina i sustizanje protivnika, kakav tempo i prodornost. Ali ovo što @harden kaže, slažem se da ne treba tumbati sada pozicije. S tim, da je jako dobro što ga po potrebi možemo upotrijebiti na krilu, nekada bi mogla biti korisna opcija. Ali generalno neka ga na beku.
Ovo za Evropu si ok rekao, s tim da se može dodati da smo i sa slabijom ekipom znali otići daleko, a moglo bi se reći i sa jačom ranije ispasti. Tako da, ono može postojati doza optimizma da se ode daleko, ali nije tako daleko da možemo se i pokliznuti. Treba uskoro vidjeti koliko je ekipa stabilna. U nekim utakmicama su bili brutalno dobri, posebni su tu primjeri protiv Dortmunda i Schalkea, a u nekim utakmicama smo puštali protivnika da dođe do daha (sjajno prvo poluvrijeme, pa drastičan pad u drugom), opet u nekim utakmicama sjajna igra ali nevjerovatni promašaji te stvari s promašajima i padovima se u K.O. fazi neće smjeti dešavati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 11 feb 2020, 22:48

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 feb 2020, 00:11

Osim Daviesa i Zirkzee je dobio povecanje vrijednosti, sada ista iznosi 5 miliona.

Dest se sve vise spominje kao novi desni bek, veliki talenat kojem se predvidja sjajna karijera no vidjecemo sta ce od svega na kraju biti.

Javi je poceo sa treniranjem sto je dobra vijest jer cemo dobiti jos jednu dodatnu opciju za odbranu i vezni red.
Njegov odlazak na ljeto je sasvim izvijestan, spominju se Bilbao, Valencia, Roma i Lazio i svi su spremni platiti trazenu cifru od oko 18 miliona.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 12 feb 2020, 07:54

Steta za tollisoa, za mene najkompletniji nas veznjak, nakon povrede više nije uhvatio pravi ritam međutim vjerujem da još uvijek posjeduje kvalitetu koju bi pokazao da dobije minute u kontinuitetu. Protiv hoffenheima je bio sasvim ok

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 feb 2020, 08:17

To nije do Tolissoa, vec do trenera i nacinaa igre. Ako i kad dodje drugi trener tjerat ce nekog drugog a dovoditi tolisse opet. Drugi razlog je sto se vecina igraca dovodila zeljom uprave a ne zeljom trenera. To nije problem ako dovodis stopera ili golmana ali ako dovodis veznog i kreatora jeste. Svaki sistem zahtjeva igrace odredjenih profila i svaki trener ima svoj sistem i vidjenje kako se treba igrati.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 12 feb 2020, 09:15

S-Y-L-A-R je napisao/la:
11 feb 2020, 12:40
Bayern111 je napisao/la:
11 feb 2020, 08:52
Spominje se Firminho kao moguca akvizicija bayerna iskreno se nadam da je ovo samo glupost otockih medija... Apsolutno nevidim razlog zasto bi njeg potpisali... Ima 28 godina... Igra istu poziciju kao i werner a iskreno po meni werner bolji igrac jos mnogo mladji i njemac....
Stvarno se nadam da je ovo samo patka jer zaista bi bilo razocaravajuce koliko god ga neki smatrali dobrim igracem
Werner bolji od Firmina? Nadam se da nisi ozbiljan. Nisu ista kategorija uopće. Bobi je vjerovatno i najvažniji igrač onog atomskog napada Liverpoola i top3 devetke svijeta trenutno. Svakako da nema ništa od toga, ali na veliku žalost.
Brate koja zalost ima 28 godina trebalo bi za njega dati 75 80 mil plata vjerivatno kao lewa i da odigra jos dvije tri godine i eto ti... Brate ovaj liverpul nose tri covjeka salah mane i najvaznija karika cijelog tima svakog njihovog uspjeha KLOP..... Kada kaze top tri devetke .. Pa on i nije devetka ako jest sta ce nam zar mi nemamo najbolju 9....porediti njega i wernera.. Molim te prvo brazilac od elbera lucia j zeroberta neznam koji je kod nas uspio... Werner njemac zeli u bayern.
Firminho 28 god werner 23 firminho igra nesto kao napad ili malo povucenije sta ce izbaciti millera iz tima jeli werner pokriva svaku **** poziciju u napadu lije desno napadac
I na kraju mi zelimo firminha a liverpul evo mjesecima ganja wernera zasto mislis da su se prepali da cemo im uzeti firminha ili mozda zato sto je odlican napadac
On bi bio dugorocno rjesenje u naoafu krilu... Firminho na par godina rjesenje na poziciji koju nemamo za njeg i opet trazi dalje

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 feb 2020, 10:29

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 12 feb 2020, 11:28

Bayern111 je napisao/la:Brate koja zalost ima 28 godina trebalo bi za njega dati 75 80 mil plata vjerivatno kao lewa i da odigra jos dvije tri godine i eto ti...
Prvo i osnovno, to su za napadače najbolje godine. Sjeti se slobodno nekih od trenutno najboljih napadača svijeta pa vidi koliko ih zapravo ima mlađih od 27-28. CIjenu tek nema potrebe dovoditi u pitanje. Je li CR bio skup za njegove godine? Je li Van Dijk skup za njegove godine? Je li Hazard bio skup?
Brate ovaj liverpul nose tri covjeka salah mane i najvaznija karika cijelog tima svakog njihovog uspjeha KLOP
Pa svakako da je trener kod njih ključ jer je napravio sistem koji funkcioniše sa igračima koji se u to uklapaju. Inače, da bi izgradio takvo nešto, neke ljude moraš žrtvovati(odnosno njihovu ličnu statistiku), dok će drugi profitirati, i to DEBELO, samo od tog sistema(čitaj recimo Coutinho) ali je jasno koju grupu ljudi(od ove dvije) možeš uklopiti na više različitih načina. ;) Samim time, Salah recimo ne nosi nikoga i ništa, što će ti reći i velika većina navijača Liverpoola, nego najviše profitira iz ovakve postavke. Prosto.
Kada kaze top tri devetke .. Pa on i nije devetka ako jest sta ce nam zar mi nemamo najbolju 9....porediti njega i wernera.. Molim te prvo brazilac od elbera lucia j zeroberta neznam koji je kod nas uspio... Werner njemac zeli u bayern.
Nije klasična devetka, iako i to može igrati. Otuda i dolazi najveća prednost kad je u pitanju Firminho jer je daleko više od čovjeka koji će stajati i čekati, nijemo posmatrajući šta se oko njega dešava. Nudi mnogo varijacija u igri, neovisno da li igrao pored Lewe ili umjesto njega. Uostalom, godinama je priča da nam najviše škripi Lewina prava zamjena a ne eksperimenti u vidu Mullera, Gnabrya ili šta već.
Sad se moram osvrnuti na ovaj drugi dio jer ozbiljno počinje da me plaši. Previše se potencira ta neka priča o nacionalnosti i šta sve ne. Odakle više to? Nisi jedini koji to potencira, da me ne shvatiš pogrešno, samo koristim priliku sad jer prečesto viđam to kao neki argument. Kakve veze ima odakle je ko s tim kako će se on ponašati na terenu i kako će igrati? Činjenica je da su i meni neki od najdražih igrača kroz historiju Njemci ali to ne znači da treba na silu gurati nešto da bi dobio neko homogeno društvo ili šta se već traži. Kakva je to priča o karakteru i identitetu zbog nacije? Pogotovo u današnjem društvu, te samim time i današnjoj Njemačkoj gdje je sve više pripadnika drugih kultura. Manite se priče o tom nekom fake patriotizmu(ne znam ni kako nazvati s obzirom da se radi o nečemu stranom) i uzdizanju arijevske rase. Pa nije 20. stoljeće i uspostavljanje Trećeg Rajha u pitanju. Sad će još i ispasti da Breno nije uspio u Bayernu jer je Brazilac? Netačno, nije uspio jer je bolestan, nema veze sa porijeklom. Uostalom, postoji milion primjera koji pokazuju zašto to nema veze s vezom a ne treba ići dalje od ovog istog Liverpoola koji se pominje. Štaviše, ne treba ići dalje ni iz svoje avlije ako se vratimo na najveći uspjeh i 2013. godinu. Čuj od Elbera, Lucia i Ze Roberta nije uspio nijedan Brazilac. Isto kao da ih je promarširalo 300 i svi propali načisto u Bayernu, a zapravo kad pogledaš procentualno puno više Njemaca nije igralo nikakvu ulogu u ekipi. Iz glave od Brazilaca nakon tog perioda imaš Rafinhu, Dantea, Luiz Gustava, Brena, Douglasa Costu...ne mogu se sjetiti je li bio još neko do ove pojave Coutinha. Samo jedan od njih je bio totalni promašaj. Trebam li pominjati da su čak trojica od ovih nabrojanih učestvovali u najvećem uspjehu Bayerna? Dakle klasični mit koji dobija svoju ozbiljnu formu iz nekog razloga i konstantno se potencira.
Firminho 28 god werner 23 firminho igra nesto kao napad ili malo povucenije sta ce izbaciti millera iz tima jeli werner pokriva svaku **** poziciju u napadu lije desno napadac
Werner pokriva svaku poziciju ali pitanje je kako? Svugdje ga se gura a nigdje nije vrhunski. Na krilu se snalazi otprilike kao i Muller u onim najgorim izdanjima ikad. U napadu nije ubica pred golom nego igrač koji se oslanja na druge karakteristike, prvenstveno brzinu, a to mu, makar u Bayernu, ne treba da bi igrao špica.
I na kraju mi zelimo firminha a liverpul evo mjesecima ganja wernera zasto mislis da su se prepali da cemo im uzeti firminha ili mozda zato sto je odlican napadac
Evo jedan od razloga odmah iznad: Zato što u Liverpoolu mnogo bolje prolazi tip igrača sa njegovim karakteristikama. Zato što im ne treba neka klasična varijanta napadača, nego ovaj tip koji posjeduje karakteristike za brzu transformaciju. Drugi razlog bi mogao biti zato što Klopp nije glup i naivan i svjestan je da se ekipa uvijek mora mijenjati, unaprijeđivati, na bilo koje načine jer neminovno dolazi do zasićenja(otud i transfer Minamina, ili ranije Shaqirija). Samo neznalice misle da forsiranjem istog možeš dominirati konstantno, bez da vršiš ikakve promjene. I treći, vjerovatno i najbitniji razlog je što su ovo samo špekulacije koje u 90% slučajeva nemaju veze s mozgom. Samo potreba da se nešto piše jer narod čita. Ništa od toga nije potvrđeno. Uostalom, nisam vidio da se Jurgen oglasio po tom pitanju a ako iko zna da cijeni Firminha i ono što on čini za ekipu, to je upravo on.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 feb 2020, 11:38

Bayern111 je napisao/la:
12 feb 2020, 09:15
Brate ovaj liverpul nose tri covjeka salah mane i
Zahvaljujući Firminu, da nema njega ne bi ni njih dvojice bilo.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 12 feb 2020, 11:44

Evo kad baš pričate o Werneru i Falk potvrdio interes Poola samo sad za razliku od prošle sezone Werner bi išao u Englesku.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 feb 2020, 12:07

Prema napisima/željama ispada da bi vi na ljeto trebali potpisati Havertza za 100 milki, Sanea 90, Upamecana 60 i Desta 15, ukupno 265 milki. Ako se prodaju Tolisso za 40, Martinez za 18 i Boatenk za 17 ostaje za caltat 190, mislite li da će uprava stvarno toliko iskrcat? Tim prije što Lewat ulazi u 32-gu i uskoro će trebat zamjenu.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 12 feb 2020, 15:15

ledar je napisao/la:
12 feb 2020, 12:07
Prema napisima/željama ispada da bi vi na ljeto trebali potpisati Havertza za 100 milki, Sanea 90, Upamecana 60 i Desta 15, ukupno 265 milki. Ako se prodaju Tolisso za 40, Martinez za 18 i Boatenk za 17 ostaje za caltat 190, mislite li da će uprava stvarno toliko iskrcat? Tim prije što Lewat ulazi u 32-gu i uskoro će trebat zamjenu.

Hoće, navodno imaju 200 miliona na raspolaganju. Samo ga nisam fan havertza, djeluje mi novi ozil

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 feb 2020, 15:33

Davies morao ranije napustiti trening zbog bola u clanku.

Nece valjda sad doci neka nepotrebna povreda. :pray:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 feb 2020, 15:52

Možda ipak bude po onoj "Nije da nemam, nego nedam."

Iako, svi se čine izglednim. Mislim da vam je Upamecano nakon odlaska Boatenka pod mus i on je siguran. Isto i Dest, vjerojatno ga već dulje pratite i za vas on nije neki izdatak. No, ova prva dvojica su koliko izgledna toliko i rizična. Sanea natjeravate već jako dugo i sad je napokon vrijeme da ga završite, ali upitno je koliko će on ove sezone uopće igrat u Cityju i kolko će mu trebat da se vrati u staru formu. Havertz je pak najveća njemačka nada, no kolko ga ja pratim sve je to lijepo za oko ali ne radi neku prevagu na terenu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 12 feb 2020, 16:07

Nek ne uzmi Havertza, bolje Sanea i Upamecana. Tog Dosta nikad gledao nisam pa ni ne znam kakav je, a na youtubeu je svako igracina.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 12 feb 2020, 17:11

Što reče nedavno gosn @Šljivo, kod nas pomalo postoji problem neusaglašenosti trenera i uprave po pitanju transfera, tako da je još uvek rano govoriti o transferima jer se ne zna ko će voditi ekipu u sezoni 2020/21.

Gledajući Flickov Bajern dosta sve to deluje kao reinkarnacija Juppa od pre 2 godine. Jedini problem je kreativac u završnoj trećini. Neko kao što je James bio. Od Coutinha bojim se ništa nećemo dobiti iako je nagoveštavao neke slične partije. Čak i onaj inicijalni work rate izostaje. Goretzka koji ga je zbog atleticizma i izbacio, to nije. Cenim trud i trčanje, ali to nije dovoljno. Cenim i po koji gol, ali nije to to. Momak se petlja u Milerove vode.

Havertz bi mogao da bude taj igrač.
Ja navijam za Flicka da ostane trener ubuduće, iako se čini što reče kolega @effe nema plan B. Za sad.
Najgore je kod nas to što čini mi se kad god su ključni igrači igrali u životnoj formi mi nismo imali još jednog da prevali. Uvek zafali. Sad recimo nema tog killera na krilu.

PS - često mi na um padne, šta bi bilo da se Sane nije povredio i mi ga potpisali. Sad bi se još patili s Kovačem i gledali kako Sane i Lewandowski na suštu individualnost rešavaju mečeve. Možda bolje ovako.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 12 feb 2020, 23:17

Ovo je navodno mogući dres za narednu sezonu :ljepota:
slika
Sent from my Philips Smart TV.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 13 feb 2020, 07:50

Hahaha jel ovo barca daje Coua Bayernu za 80 milki? :urnebes: Spustili cijenu za 40 mil :D
Ide Tolisso na ljeto, cak je man utd nudio da ide na posudbu sad, od zime do ljeta.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 13 feb 2020, 07:59

muhamedhulk je napisao/la:
13 feb 2020, 07:50
Hahaha jel ovo barca daje Coua Bayernu za 80 milki? :urnebes: Spustili cijenu za 40 mil :D
Ide Tolisso na ljeto, cak je man utd nudio da ide na posudbu sad, od zime do ljeta.
nek maknu tu nulu, pa bi mogli i pregovarati :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.