FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

cikac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la cikac » 25 nov 2010, 17:27

FCS-FCS je napisao/la:
cikac je napisao/la:
ekii je napisao/la:Zar ima ljudi koji su protiv ulaska u klub Nijaza Hastora po meni su to ludi ljudi,ili rade da se klub finansiski totalno ugasi ko Olimpija Slovenija. Pa taj je covjek proglasen za jednog od najuspjesnijih menagera godine u svijetu.Grupacija Prevent ima radnika od Bosne do Slovenije,a o bogastu tog covjeka ne treba trositi rijeci,samo treba znati da ima svoj avion i to je dosta.Na zalost ili radost njegovih protivnika od dolaska ovog covjeka u klub nema nista,osim sto je pitar ovakva ka organizacija tjera od Sarajeva! :idea:
ja sam protiv jer vidim šta se dešava sa KK Bosna ASA. klub je pred gašenjem, nakon Hastorovog partnera Imamovića, Hastorov visokorangirani uposlenik je već dao ostavku na mjesto predsjednika, a sada sam na forumu pročitao da je dao ostavku i vd. predsjednika. to se sve dešava od avgusta ove godine do danas.

Ko je bio u skenderiji, na derbi susretu protiv Kaknja, znaće o čemu govorim. Ima li neko da bi želio da FK Sarajevo slijedi sudbinu KK Bosna?
znas li sto je KK bosna ovdje ..gdje je ??
Samo zbog ugovora igraca iz generacije T. Tomovica, D. Parezanina , L. Williamsa i jos njih 10-tak totalno nepoznatih. Samo je god ugovor L. Williamsa bio 200 000 dolara pa mu je mjesecna plata bila...(izracunaj, mrsko mi)
A da ne nabrajam ostale igrace koji su prodefilovali kroz Bosnu.
To ti se ne moze desiti u FCS jer taj koji dodje za predsjednika mora izmiriti dugove barem prema igracima pa tek onda kontati sta i kako sa pojacanjima , kreditima i drugim dugovima !!!
a znaš li šta je pisalo Williamsu i Tomoviću na trenerci kad su imali najveće ugovore? pisalo je "Fondacija Hastor". ako ne vjeruješ, provjeri.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 25 nov 2010, 17:28

ekii je napisao/la:Ma nije komsinicama lahko kod njih je sve med i mlijeko a u f.k Sarajevu igraci nemaju za kifle a isto bodova, pa sad mozes misliti kakav su klub! :lol:Da su mali bili i ostali pogledaj samo tabelu da nisu pobjedili niti jednu ekipu koja je iole kvalitetnija;Borac,Sarajevo,Siroki a kao nadaju se tituli!
A dobro to sto mi nismo Borca pobjedili i sto nas je BORAC IZBACIO IZ KUPA ali eto vi ste se poigrali sa SIROKIM, BORCEM, ZELJOM. Ipak ste vi velikani i prva ekipa u historiji premier lige kojoj je DRINA otkinula bod sa gostovanja. Da se ne raspravljamo, sacekajmo proljece pa cemo vidjeti ko je gdje i kako kome ruze cvjetaju. Taj Borac sto je vas zgazio na vasem stadionu je najveci poraz dozivio upravo od ZELJE i najtezu domacu utakmicu su upravo odigrali sa Zeljom i pobjedili nas na osnovu nase greske i neuigranosti nase odbrane. Druga stvar Siroki nas je nadigrao u potpunosti, ali sigurno ne kao vas a evo prodje 16 bajrama a vi ih jos uvijek niste pobjedili, zato bolje suti i moli Boga za bolje sutra a bolje sutra vam se ne nazire. Pozdrav

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 25 nov 2010, 17:59

Pirke_TM87 je napisao/la:
ekii je napisao/la:Ma nije komsinicama lahko kod njih je sve med i mlijeko a u f.k Sarajevu igraci nemaju za kifle a isto bodova, pa sad mozes misliti kakav su klub! :lol:Da su mali bili i ostali pogledaj samo tabelu da nisu pobjedili niti jednu ekipu koja je iole kvalitetnija;Borac,Sarajevo,Siroki a kao nadaju se tituli!
A dobro to sto mi nismo Borca pobjedili i sto nas je BORAC IZBACIO IZ KUPA ali eto vi ste se poigrali sa SIROKIM, BORCEM, ZELJOM. Ipak ste vi velikani i prva ekipa u historiji premier lige kojoj je DRINA otkinula bod sa gostovanja. Da se ne raspravljamo, sacekajmo proljece pa cemo vidjeti ko je gdje i kako kome ruze cvjetaju. Taj Borac sto je vas zgazio na vasem stadionu je najveci poraz dozivio upravo od ZELJE i najtezu domacu utakmicu su upravo odigrali sa Zeljom i pobjedili nas na osnovu nase greske i neuigranosti nase odbrane. Druga stvar Siroki nas je nadigrao u potpunosti, ali sigurno ne kao vas a evo prodje 16 bajrama a vi ih jos uvijek niste pobjedili, zato bolje suti i moli Boga za bolje sutra a bolje sutra vam se ne nazire. Pozdrav

Da, sigurno ste zato zijanili 4:1.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 25 nov 2010, 18:07

Butmiran je napisao/la:

Ja sam naveo da nas je Siroki nadigrao i pobjedio 4-1 al da nas neko maltretira godinama i to na kakav nacin to nismo dozivjeli. A ti reci kada ste vi njih zadnji put pobjedili??? A da ne pricam da vam je ove godine po prvi put u historiji da ste postigli GO na pecari u ligi od kako je premier liga startovala. :D :D :D :D :D :D A isti taj Borac sto je takodje naveo kao da ga nismo pobjedili je tek poslije sestog puta slavio protiv ZELJE i zato je bolje da ovaj tvoj kolega ne pise gluposti po forumu jer se samo ofira ;)

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 nov 2010, 18:23

na malim timovima se uzima titula... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 nov 2010, 18:24

Sarajevo ostaje bez ključnih igrača?
Jesenji dio prvenstva je za nama, nogometaši Sarajeva proljeće će dočekati na trećem mjestu izjednačeni s gradskim rivalom Željezničarom, no van travnjaka stvari nisu ni približno ružičaste.

Skupština kluba zakazana je za sredinu narednog mjeseca i ukoliko se stvari ne pomaknu s mrtve točke za očekivati je da momčad s Koševa neće krenuti u proljetni dio sezone u sastavu koji je, s obzirom na poteškoće, uspješno apsolvirao prvi dio sezone.

Uz stare članove, nova uprava morat će riješiti dosta nadolazećih problema - gdje i kada na pripreme, šta je s trenerom i, na kraju, šta s igračkim kadrom, jer samo nekoliko dana nakon završetka jesenjeg dijela sezone počele su kružiti priče o egzodusu fudbalera s Koševa.

Govori se o Damiru Kojaševiću, koji još ne zna hoće li se uopće vraćati iz Crne Gore, kapitenu Muhamedu Džakmiću, za kojeg se interesiraju inozemni klubovi, Đenaldinu Hamzagiću... S obzirom na to da prema ovim igračima nisu ispoštovane ugovorne obaveze, postavlja se pitanje jesu li oni uopće spremni i dalje nositi dres Sarajeva?

Kako kaže sportski direktor Sarajeva Senad Merdanović, do sada niko nije zatražio raskid ugovora, ali on priznaje da je bilo fudbalera koji su se raspitivali o tome. – piše Dnevni Avaz.

- Sada smo u velikim problemima zbog uprave i Skupštine. Prvo trebamo to riješiti, a onda ćemo vidjeti kako riješiti pitanje dugova prema igračima. Evidentno je da tih dugova ima i da ih ne možemo osporiti, a fudbalera koji nije dobio ono što mu je obećano, teško je spriječiti u naumu da ode iz kluba, jer će nas dobiti na arbitraži.

Znači, ako bude takvih, nemoćni smo, ali se s njima možemo dogovoriti kako da riješimo problem u obostranu korist. Nadam se da će imati razumijevanja - kaže Merdanović.

Arsenijević: Nemam ni za gorivo da odem kući

Jedan od onih koji bi prvi mogli tražiti raskid ugovora je Branislav Arsenijević. Desni bek Sarajeva, koji se, uz Vučinu Šćepanovića, pokazao najboljim pojačanjem dovedenim prošlog ljeta, ima velika potraživanja.

- Još ne znam šta da radim, hoću li ostati ili tražiti da me puste da idem. Već tri dana idem u klub da vidim šta se dešava i šta je s novcem koji mi duguju, ali uzalud. U velikim sam problemima, a još sam i zadužen kod nekih ljudi. Ne znam kako dalje. Ne mogu ni otići kući, jer nemam za gorivo - rekao je za Avaz 28-godišnji Beograđanin.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 25 nov 2010, 19:14

:D :D :D ja sege,potrosice vam se gumica... :mrgreen: :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 25 nov 2010, 21:04

Imao sam privatni razgovor sa Merdanovicem. U klubu pokusavaju da nadju novcana sredstva barem za one igrace kojima je stvarno potrebno. Niko jos nije zaatrazio raskid ugovora niti papire. Odrzali su se i neki privatni sastanci sa igracima. Momci koji su igrali na turniru dobili su neke pare a on koji su pozvani u reprezentaciju dobice premiju od saveza.

Takodjer se stupilo kontakt sa neki privatnicima cija imena necemo sad spominati. Ljudi su spremni pomoci ali bi htjeli nesto za uzvrat. Nebi bilo fer iznositi te cinjenice ako slucajno neko od tih ljudi dodje u upravu kluba. Uglavno u klubu se nadaju da ce obezbjediti neke novce do nove godine.

Mirza je ljut. Najvise na samoga sebe pa onda na hahare koji dizu raju protiv njega. Ljut je jer dao sve od sebe i zadovoljan je rezultatom i jedini je zasluzan za rezultat zajedno sa igracima ali mu se mnogo toga prebacuje. Vjerovali ili ne Mirza nije dobio nijednu platu niti je trazi. Ali ima sanse da napusti klub. Sve zavisi ko ce doci u upravu.

O Blekicu nigdje ni rijeci. Isapo je papak po prici ovih koji su ostali. Glumio je dzeka a igraci ga nikad nisu gotivili samo zbog te cinjenice da nisu ni marke dobili. Sad pokusava Muminovica pridobiti ali ovaj zna da od Blekica nikad ni marke nije dobio niti ce dobiti tako da ga ne ferma ni 2%.

Bice nesto. Sta ce biti niko jos ne zna. Jer neki ljudi zele da dodju i da postave sve svoje ljude dok nekima to nije bas sjajna ideja. Raspada i gasenja nema jer ima ljudi koji ce uskociti ako do toga slucajno dodje. Sad za sad svi su tu od igraca niko nigdje ne ide. Nema ponuda nizakoga iz inozemstva kako prenose mediji.

saninhz87
Kontakt:

Post Postao/la saninhz87 » 25 nov 2010, 21:06

ljudi jel se sad vraca damir hadzic u tim i da vas pitam jos sta je sa anelom skorom ono na pocetku je imao neke probleme ali sta je kasnije bilo sa njim
a o brazilcu da ne pricam dosao kao "veliko pojacanje" a trenira sa drugim timom
I NAS JE SJEVER SADA OPET NAJJACI

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 25 nov 2010, 21:33

Butmiran je napisao/la:
Pirke_TM87 je napisao/la: A dobro to sto mi nismo Borca pobjedili i sto nas je BORAC IZBACIO IZ KUPA ali eto vi ste se poigrali sa SIROKIM, BORCEM, ZELJOM. Ipak ste vi velikani i prva ekipa u historiji premier lige kojoj je DRINA otkinula bod sa gostovanja. Da se ne raspravljamo, sacekajmo proljece pa cemo vidjeti ko je gdje i kako kome ruze cvjetaju. Taj Borac sto je vas zgazio na vasem stadionu je najveci poraz dozivio upravo od ZELJE i najtezu domacu utakmicu su upravo odigrali sa Zeljom i pobjedili nas na osnovu nase greske i neuigranosti nase odbrane. Druga stvar Siroki nas je nadigrao u potpunosti, ali sigurno ne kao vas a evo prodje 16 bajrama a vi ih jos uvijek niste pobjedili, zato bolje suti i moli Boga za bolje sutra a bolje sutra vam se ne nazire. Pozdrav

Ja sam naveo da nas je Siroki nadigrao i pobjedio 4-1 al da nas neko maltretira godinama i to na kakav nacin to nismo dozivjeli. A ti reci kada ste vi njih zadnji put pobjedili??? A da ne pricam da vam je ove godine po prvi put u historiji da ste postigli GO na pecari u ligi od kako je premier liga startovala. :D :D :D :D :D :D A isti taj Borac sto je takodje naveo kao da ga nismo pobjedili je tek poslije sestog puta slavio protiv ZELJE i zato je bolje da ovaj tvoj kolega ne pise gluposti po forumu jer se samo ofira ;)

Sto se ofira?Borac vas je dobio pa da je iz 100-tog puta dobio vas je.Sta sad, kad neko izgubi reci ce "imamo bolju historiju protiv vas, dobili ste nas iz sestog pokusaja".Nidje veze, kralju.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 25 nov 2010, 21:36

saninhz87 je napisao/la:ljudi jel se sad vraca damir hadzic u tim i da vas pitam jos sta je sa anelom skorom ono na pocetku je imao neke probleme ali sta je kasnije bilo sa njim
a o brazilcu da ne pricam dosao kao "veliko pojacanje" a trenira sa drugim timom
Ja koliko znam da je Skoro kao povrijedjen nesto.Cesto ga vidjam kako seta.

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 25 nov 2010, 22:16

Butmiran je napisao/la:
saninhz87 je napisao/la:ljudi jel se sad vraca damir hadzic u tim i da vas pitam jos sta je sa anelom skorom ono na pocetku je imao neke probleme ali sta je kasnije bilo sa njim
Ja koliko znam da je Skoro kao povrijedjen nesto.Cesto ga vidjam kako seta.
skoro ima problema s bubrezima ,ne rade kako trebaa nesto losi mu nalazii-
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

dzumbastiko
Kontakt:

Post Postao/la dzumbastiko » 25 nov 2010, 23:52

DNEVNI AVAZ POMAZE F.K.SARAJEVO!!!
SLIJEDECE SEDMICE CE SE SVE ZNATI U DETALJE!
DO TADA SABUR!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 nov 2010, 23:54

dzumbastiko je napisao/la:DNEVNI AVAZ POMAZE F.K.SARAJEVO!!!
SLIJEDECE SEDMICE CE SE SVE ZNATI U DETALJE!
DO TADA SABUR!
Sto ce oni pomagat ako je Blekic otisao,da je ostao shvatio bi jel se i islo na tu foru da ce Fahro razvaliti na izborima i podobro gurati Blekica

Al to ti je kad se oslanjas na politiku,i dok se god oko nas vrte koja ce stranka vladati klubom od nas nece nista biti,i ovako ti je doslo do sukoba SDP i ostali i puf :) valjda ce se nekada tome stati u kraj

Mada ko zna sad ko ima sad interes u svemu tome...mozda se i ovaj vrati ako se Avaz umjesa nije mi ta situacija bas najasnija al dobro vidjecemo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 26 nov 2010, 01:17

Mene samo zanima zbog cega igraci i dalje nisu primili platu?? Eto otjerali su blekica i BP, stali su rame uz rame sa varesanovicem i baljkom, svojim izjavama 'potvrdili' njihovu lopovsku pricu, i??

Gdje je sad plata?? Valjda ce sad skontati kako su iskoristeni od strane mahalasa u svrhu tjerenja BP-a i instaliranje Fazlagica i co., mislim ako imaju sekunde mozga... :roll: Sto se mene tice, ne moraju nikada ni skontati. iskreno, volio bih da svi odu. kad su se okrenuli protiv navijaca (a cak su izmanipulirani da ne prime ni onih 100 KM pokona od navijaca nakon derbija) mogu pokrepati svi odreda :ugeek: ne interesuju me....

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 26 nov 2010, 09:03

Najveci tj krucijalni problem je sto se igracima nije davalo barem pola plate (redovno) ili cak frtalj kako mi rece jedan od njih . A, moglo se jer je tad i bilo nekih para. Kako mi jedan od havera iz BP rece...moglo se dijeliti od prodatih karata jer se u prve 3 tekme na kosevu (celik ,sloboda i zrinjski) u prosjeku zaradjivalo 12 milja neto. E , jbg ako se nije moglo podjeliti po 4-5 glava (za prvotimce) i 2-3 glave za one na klupi, pa na taj nacin ne dozvoliti da upadamo u jos vece dugove prema igracima !!!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 26 nov 2010, 10:00

UPS je napisao/la:Mene samo zanima zbog cega igraci i dalje nisu primili platu?? Eto otjerali su blekica i BP, stali su rame uz rame sa varesanovicem i baljkom, svojim izjavama 'potvrdili' njihovu lopovsku pricu, i??

Gdje je sad plata?? Valjda ce sad skontati kako su iskoristeni od strane mahalasa u svrhu tjerenja BP-a i instaliranje Fazlagica i co., mislim ako imaju sekunde mozga... :roll: Sto se mene tice, ne moraju nikada ni skontati. iskreno, volio bih da svi odu. kad su se okrenuli protiv navijaca (a cak su izmanipulirani da ne prime ni onih 100 KM pokona od navijaca nakon derbija) mogu pokrepati svi odreda :ugeek: ne interesuju me....
ti si pravo dijete majkemi,pa kako ce primiti platu,kada nema uprave,koja bi trebala da se brine o prilivu sredstava.nemoj pricati laicki o stvarima o kojima ne razumijes kako funkcionisu.jedino tijelo u klubu koje je ostalo je skupstina.koja nema ingerencije koji ima uprava.uprava ima izvrsnu moc,a skupstina samo postavlja i smijenjuje upravu,i izjasnjava se o prijedlozima .
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 26 nov 2010, 10:22

barbarez je napisao/la:
UPS je napisao/la:Mene samo zanima zbog cega igraci i dalje nisu primili platu?? Eto otjerali su blekica i BP, stali su rame uz rame sa varesanovicem i baljkom, svojim izjavama 'potvrdili' njihovu lopovsku pricu, i??

ti si pravo dijete majkemi,pa kako ce primiti platu,kada nema uprave,koja bi trebala da se brine o prilivu sredstava.nemoj pricati laicki o stvarima o kojima ne razumijes kako funkcionisu.jedino tijelo u klubu koje je ostalo je skupstina.koja nema ingerencije koji ima uprava.uprava ima izvrsnu moc,a skupstina samo postavlja i smijenjuje upravu,i izjasnjava se o prijedlozima .
Barbarez, ne pravi se pametan. Nema predsajednika-imaju dva podpredsjednika Menso Bašić i Dževad Bećirević (inače je funkcija podpredsjednika da mijenja predsjednika kada je ovaj spriječen da obavlja svoju funkciju a ne samo da se fotografiše za novine) . Nisu svi iz uprave podnijeli ostavke. Uostalom nije im smetalo da sa Mirzom potpišu onakav ugovor u vrijeme kada Sarajevo nije imalo predsjednika (Šuman dao ostavku), valjda im ne smeta da sada daju plate igračima.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 26 nov 2010, 10:34

svakako da se mogu isplatiti plate ako se to želi uraditi i ako se ima novaca. Za isplate nisu zaduženi ni predsjednik, ni podpredsjednici već izvršni direktor. Izvršni direktor, tj. Adi Đemiđić bi trebao biti ovlašten da vrši isplate, njegov potpis bi morao biti deponovan u banci i on bi morao biti najodgovorniji za poslovanje kluba. bar bi tako trebalo biti u svakom normalnom kolektivu.

ono što je meni zanimljivo je da se svi ponašamo isto kao da se plate nisu ni zarađivale ni trebale dijeliti dok je Blekić bio predsjednik. nego se on ispalio i sad kao sva odgovornost leži na onima koji su ostali (naravno da leži i na njima, ali i na svima koji su vodili klub tokom perioda dok su se plate zarađivale, a nisu se isplaćivale).

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 26 nov 2010, 11:28

cikac je napisao/la:svakako da se mogu isplatiti plate ako se to želi uraditi i ako se ima novaca. Za isplate nisu zaduženi ni predsjednik, ni podpredsjednici već izvršni direktor. Izvršni direktor, tj. Adi Đemiđić bi trebao biti ovlašten da vrši isplate, njegov potpis bi morao biti deponovan u banci i on bi morao biti najodgovorniji za poslovanje kluba. bar bi tako trebalo biti u svakom normalnom kolektivu.

ono što je meni zanimljivo je da se svi ponašamo isto kao da se plate nisu ni zarađivale ni trebale dijeliti dok je Blekić bio predsjednik. nego se on ispalio i sad kao sva odgovornost leži na onima koji su ostali (naravno da leži i na njima, ali i na svima koji su vodili klub tokom perioda dok su se plate zarađivale, a nisu se isplaćivale).
Normalno da su se plate koje su zarađene trebale isplatiti. To niko ne spori. Blekić je puno pričao ali malo uradio.
Ali isto kako je nova uprava morala (što je i normalno) isplatiti dugove koje je napravila stara uprava, tako i preostali članovi uprave i menadžmenta moraju isplatiti dugove koji su nastali od jula tekuće godine! Tu je veliki menadžer Menso Bašić, pa zatim Hujić, ljudi koji su bili i u prošlom sazivu uprave, tu je ekspert baljak, alihodžić itd. Oni su prisutni svo vrijeme pa su samim tim i najodgovorniji za vraćanje duga.
A za ovo boldirano, pa u svakom normalnom klubu bi izvršni direktor imao uvid u finansijske transakcije kluba, a neko je Adiju to onemogućio.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Burberry46, Dave, iliyaa8, keli, Rule_hz, Tarapi, Venom, zagorski i 66 gostiju.