Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:34

Rs bi sama bila samo gora nego danas. Koliko ih hljeb zarađuje u Federaciji. Ima dečko iz Orašja pričao je o tome.

Dodik i predsednik Željko masate **** i smiju se budalama koje se pale na ovo.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 feb 2020, 17:35

Heller je napisao/la:
17 feb 2020, 17:34
Rs bi sama bila samo gora nego danas. Koliko ih hljeb zarađuje u Federaciji. Ima dečko iz Orašja pričao je o tome.
To je obostrana šteta. Jedni gube radnu snagu, a drugi naknadu za rad.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:36

ASD je napisao/la:
17 feb 2020, 17:35
Heller je napisao/la:
17 feb 2020, 17:34
To je obostrana šteta. Jedni gube radnu snagu, a drugi plate.
A ja piletinu po Doboju :x
Nullius in verba

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 feb 2020, 17:38

SonVolt je napisao/la:
17 feb 2020, 17:03
Radio sam i stanovao u RS-u 4 godine. Tada su mi se razbile sve iluzije da ova država može napraviti bilo kakav značajniji napredak. Za te 4 godine nisam čuo da je neko izgovorio „Bosna i Hercegovina“, u bilo kojem kontekstu. Družio sam se i dolazio u dodir sa raznim ljudima i svi, bez obzira na nivo obrazovanja i finansijski status, gaje gotovo neobjašnjiv animozitet prema bilo čemu bosanskom. Ne postoji politička opcija ili bilo koji oblik „ideološke“ opozicije koji priznaje činjenicu da je RS dio BiH. Potpuno negiranje stvarnog stanja. Mlađi ljudi nikad nisu bili u Tuzli koja je udaljena nekih 80 km, o Sarajevu i Mostaru da ne pričam. Ne prate nikakva dešavanja vezana za BiH, sport, kultura, ne kupuju proizvode iz Federacije i sl...

25 godina propagande je učinilo svoje i odgojene su generacije ljudi koji u potpunosti negiraju/ignorišu postojanje države u kojoj žive. Taj dio BiH je nepovratno izgubljen. Ako se može desiti da se odvoje, bez ljudskih žrtava, neka im je sa srećom.
Naravno od toga nema ništa u skorijoj budućnosti.
Još je jače kad takvi dođu recimo ovdje u Sarajevo da studiraju, rade, šta li, a žive u filmu kakav si opisao.
sljivo je napisao/la:
17 feb 2020, 17:29
Nece biti isti djavo, jer nas je.bu za euro integracije i nato. Naravno necemo ni mi postati njemacka ali bar necemo imati tih politickih utega, i onda je lakse. Kad je ovako nestabilno niko nece ni sa pokusa sa nama.
Yebali bi nas još više kad bi se otkinuli. Palestina.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 17 feb 2020, 17:39

Ovo što se trenutno dešava nije dobro iz više razloga.
Prvo pokretač svake ekonomije je investicija domaća ili strana. Ko je spreman da uloži neke ozbiljnije pare u ovakvom okruženju, pored svih blokada na vlasti, pored priča o ponovnom ratu, znači odmah znači u velikom minusu, jer će biti manje para u opticaju, BDP neće rasti, stanirat ćemo još više.
Drugo, put u EU trenutno nije ni blizu ostvarenja, a pitanje je da li bi i bio toliko isplativ, kada se uzme npr samo Hrvatska koliko je svijeta napustilo, koliko se dug povećao, i jednostavno BiH je daleko od tog puta, a i trenutno treba najmanje 10tak godina da postane spremna. Dakle, bitniji strateški cilj jeste put u NATO, jer Montenegro je samo u prošloj godini stranih para došlo preko 700 mil ojri. Mi taj iznos za komplet našu historiju smo premašili samo dvaputa kada su bile silne privatizacije 2007 i 2008.
I naravno treća stvar je što imamo Kradeze sa Izbornim zakonom koji će također kočiti koliko god je moguće. A ko god želi neka pogleda kako prof. Begić kod Senada rastura HDZ pijavicu koja je 30 godina na budžetu kod Senada na Faceu u petak.
Tako blizu, a tako daleko.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:40

J*** ti Silajdžiću mezar đe ćeš (uskoro) leć
Nullius in verba

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 feb 2020, 17:43

Heller je napisao/la:
17 feb 2020, 17:40
**** ti Silajdžiću mezar đe ćeš (uskoro) leć
slika

Hare Krišna šalje tople pozdrave sirotinji u BiH iz suncem (i smećem) okupanog Bangalorea :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 feb 2020, 17:46

Priče za malu djecu i jeftino skupljanje političkih poena. Dodik je majstor u tome. Nije ni on glup bez Federacije RS ne postoji.

Od otcjepljenja nema ništa, a ovom prostoru je propast neminovnost. Za 20 godina će morat uvozit radnu snagu iz raznoraznih vukojebina jer naša raja sve više i više dolazi pameti i bježi odavde.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 17:48

Heller je napisao/la:
šta je sad :urnebes: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 feb 2020, 17:49

April. J*** mu ženu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 feb 2020, 17:51

bodi123 je napisao/la:
17 feb 2020, 17:46
Priče za malu djecu i jeftino skupljanje političkih poena. Dodik je majstor u tome. Nije ni on glup bez Federacije RS ne postoji.

Od otcjepljenja nema ništa, a ovom prostoru je propast neminovnost. Za 20 godina će morat uvozit radnu snagu iz raznoraznih vukojebina jer naša raja sve više i više dolazi pameti i bježi odavde.
Ma ne možeš ni uvesti. Možeš samo kratkoročno. I te što uvezeš i oni će ići.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 17 feb 2020, 17:54

Denchi je napisao/la:
17 feb 2020, 17:48
Heller je napisao/la:
šta je sad :urnebes: :rol:
Izguglaj "aprilski paket dejtonskih promjena" na koje je i Dodik pristao prije nego što je došao Grande Hare i sve usrao.

Taj nas je čovjek syebo ko 3 Dodika, i ne mislim samo na FBiH nego na čitavu državu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 feb 2020, 17:55

I dok krmak prijeti otcijepljenjem pola države, drugo govedo je jako zabrinuto

slika
:zzz: :zzz:

yebe se Valentinu za sve, bitno je da uredno kaplje 17 milja eura svaki mjesec u džep :kafa: nigdje toliko platu ne bi zarađivao taj trecerazredni politicar, osim ovdje.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 17:58

ma Hare je čitav život prodavao se za pare, od 80-tih kad je bio nakav asistent ambasadoru Juge u arapskim zemljama, itad je klepo od Yu-radnika dole...tako je i zaimo naglo....ne znam koga to čudi uopšte....:D

ponadah se bezze nekoj pikanteriji...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 18:03

ja bi njima trojici ponudio da se porokaju do smrti njih trojica, znači 2 moraju umrijet i zadnji koji preživi predsjednik i upravlja zemljom....

a ne jbt našli se ratni profiter, dezerter i trezorče i eto zaratit će.....

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 feb 2020, 18:04

3 naroda koja su se klali i ubijali, nepismeni i poluobrazovani treba da grade zajedničku budućnost u jednoj državi jednakih prava. Ovo ni na igrici ne bi prošlo. Što je najgore ni strancima zanimljivi nismo, neće niko ni pogleda ovamo, svima je jasno da nama samo atomska pomaže.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 feb 2020, 18:05

Ja sam poprilično ravnodušan na ovakve scenarije, referendumi, mogućnost odcjepljenja, agresije, nije to nešto što bi me preplašilo da napustim BiH. Ali kad pomislim na ove naše razvijene pojave poput stranačkog uhljebljavanja, zbog tog mi dođe da odem na Grenland i nikad se ne vratim.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 feb 2020, 18:07

Da smo normalni, kao što nismo, da imamo političare, kao što nemamo, ovo bilo ili ne predizborna priča morali bi reagovati jače i jednom za sva vremena završiti ovu i zaustaviti ove priče oko blokiranja. Ovo su ozbiljne priče i ne bi smjelo da se pređe tek tako. Ali, nema od ovog ništa, Dodik neće dobiti šta tražu, sudije neće otići, svi će ovo zaboraviti za 2-3 mjeseca i on će stvoriti novu krizu i to je to.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 17 feb 2020, 18:08

Derdiyok je napisao/la:
17 feb 2020, 10:01
hodza9 je napisao/la:
17 feb 2020, 08:11
ljudi, zna li neko gdje proizvode odjecu Bosnian Kingdom, Revolt i ostali. Koja nasa firma radi za njih?
Jel to hoćeš da se upustis i ti u kakav biznis :mrgreen:
Ma imamo neki plan, za austrijsko trziste 😆 ali ne znam gdje u Bosni ima ali da bude kvalitetno bas kao u njih.
Moze li se saznati?
Mia San Mia

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 18:09

:kafa:
Drape je napisao/la:
17 feb 2020, 18:05
Ja sam poprilično ravnodušan na ovakve scenarije, referendumi, mogućnost odcjepljenja, agresije, nije to nešto što bi me preplašilo da napustim BiH. Ali kad pomislim na ove naše razvijene pojave poput stranačkog uhljebljavanja, zbog tog mi dođe da odem na Grenland i nikad se ne vratim.
Dobio jaran dijete, kae daću joj njemačko ime, promijenićemo i prezime i zabraniću joj da se druži s Balkancima :lol:
Nullius in verba

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []