FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Celo jesi ponio pistaljku i teku da nam pokazes Njemacku skolu. U subotu ce ti bit brkina skola sa Grbavice.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Strašnobistrikboy je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:28Veca
Blazevic Joavnovic Ikic Pavic
Alispahic Dado
Ayayi Stila Veselinovic
Lendric
Titula aBd !!!
Selam svima![]()

-
- Kontakt:
Rokoko87 je napisao/la: ↑19 feb 2020, 00:26Kapitalac u napadu, stranac
https://www.transfermarkt.com/dejan-dje ... ler/119799

- kolezeljovac
- Kontakt:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Forum jaca iz dana u dan.bistrikboy je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:28Veca
Alispahic Dado
Ayayi Stila Veselinovic
Lendric
Titula aBd !!!
Selam svima![]()

Dobrodosa nazad .

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Curva je vratio ovaj forum u životStrikeWarzone je napisao/la: ↑19 feb 2020, 09:05Forum jaca iz dana u dan.bistrikboy je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:28Veca
Alispahic Dado
Ayayi Stila Veselinovic
Lendric
Titula aBd !!!
Selam svima![]()
Dobrodosa nazad .![]()

tebe pratim od davnih vremenabistrikboy je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:28Veca
Alispahic Dado
Ayayi Stila Veselinovic
Lendric
Titula aBd !!!
Selam svima![]()

"Otišao sam sa terena jer je to bilo jako loše za moje srce. Morate me razumijeti. Ne želim da umrem dok sam selektor Japana. Kada budem umirao želim da to bude u mom rodnom gradu Sarajevu i mojoj državi Bosni i Hercegovini."
Nase najvece pojacanje zadnjih godina je Amar i dok je on tu ne brinem se puno ko ce nam otici i ko doci.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Goodness Ajayi, nigerijski napadač, do kraja sedmice trebao bi zadužiti dres sarajevskog Željezničara
Amar Osim, trener Željezničar, još tokom pripema u Turskoj najavio je da će do početka sezone pokušati angažovati jednog ofanzivca, a to će, po svemu sudeći biti Ajayi.
Nigerijac koji ima 25 godina i može igrati na obje krilne pozicije i u vrhu napada, na Grbavici bi se trebao pojaviti u nedjelju.
Ajayi je poznat sportskoj javnosti u našoj zemlji, jer je u sezoni 2015/16 nosio dres Širokog Brijega. Osim tima sa Pecare nosio nastupao je i za Hapoel Ashkelon u Izraelu, Rijeku i Inter iz Zaprešića (Hrvatska), a posljednji angažman imao je u rumunskoj ekipi Astra Giurgiu.
Iako je prijelazni rok u BiH završen, Ajayi je slobodan igrač (raskinuo ugovor sa rumunskim timom) i stoga može biti registrovan za Plave
Amar Osim, trener Željezničar, još tokom pripema u Turskoj najavio je da će do početka sezone pokušati angažovati jednog ofanzivca, a to će, po svemu sudeći biti Ajayi.
Nigerijac koji ima 25 godina i može igrati na obje krilne pozicije i u vrhu napada, na Grbavici bi se trebao pojaviti u nedjelju.
Ajayi je poznat sportskoj javnosti u našoj zemlji, jer je u sezoni 2015/16 nosio dres Širokog Brijega. Osim tima sa Pecare nosio nastupao je i za Hapoel Ashkelon u Izraelu, Rijeku i Inter iz Zaprešića (Hrvatska), a posljednji angažman imao je u rumunskoj ekipi Astra Giurgiu.
Iako je prijelazni rok u BiH završen, Ajayi je slobodan igrač (raskinuo ugovor sa rumunskim timom) i stoga može biti registrovan za Plave
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Gol za golom eto nove pobjede,,,,,,,
Naprijed Željo četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Rusmir Burek me je predložio upravi, a sportski sektor donio odluku da potpišem ugovor. Tadašnji trener Miloš Kostić i Aldin Ćenan su odlučili da mi ponude ugovor, prisjeća se Marković.
On je ostavio trag u Željezničaru i bio je jedan od standardnih prvotimaca u ekipi Slavka Petrovića. No, potpisao je prijevremeni raskid ugovora.
- Kada sam odlazio, nisam htio da iznosim prljavi veš koji je bio između mene i tadašnje uprave. Pokazao sam na taj način da poštujem klub te sam izašao u susret Željezničaru i potpisao raskid ugovora, kazao je Marković.
Međutim, nakon odličnih partija na terenu, te sezone je došla i povreda koja ga je udaljila iz prve postave. Kaže da je povreda jedini razlog zbog čega nije previše vremena provodio na terenu.
- Radilo se o rupturi trećeg ligamenta zgloba za koju je trebalo šest sedmica da bi se skroz izliječila. Na kraju je potrajala tri mjeseca zbog konstantnog provjeravanja moje povrede da trčim i radim normalne treninge sa ekipom, pa je tako doktorski tim odlučio da šest sedmica trebam nositi longetu i potpuno mirovati, istakao je Marković, te dodao je tu polusezonu odigrao samo jednu utakmicu i to na Grbavici protiv Radnika, kada je sa klupe ušao 15 minuta prije kraja meča.
Jos jedan primjer kako se odnosilo prema igracima, u vrijeme bivse uprave tesko da postoji jedan igrac koji je otiso sa pozitivnim iskustvom

God bless you Goodness
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Nego irfo brate kako će Ajayi potpisati kad su nam iz porezne rekli da bijeli mogu a crni
moramo ga kao Michael Jackson dovesti u poreznu
pa šta se ovo dešava Zajim da potamni ovaj tamni da pobijeli 

Sredit ce ga dr. Karabeg, nece skontat u poreznoj
ne izgleda lose sekundebistrikboy je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:28Veca
Alispahic Dado
Ayayi Stila Veselinovic
Lendric
Titula aBd !!!
Selam svima![]()
FKŽ !
Zamislite tri mjeseca pauze i onda par dana prije tekme se "pojavljuje" vijest na forumima da se placa porez, ponovo "slucajno" prije utakmice se izlazi sa lazima da bi se destabilizovala situaciju pred ultravaznu utakmicu
I takvi koji to izmisljaju sebe nazivaju navijacima naseg kluba
Sram i stid ih moze bit!
Pozivam jos jednom sve normalne i iskrene navijace Zeljeznicara da nam se pridruze ovdje u zdravoj diskusiji, ovdje svi volimo klub
I takvi koji to izmisljaju sebe nazivaju navijacima naseg kluba

Sram i stid ih moze bit!
Pozivam jos jednom sve normalne i iskrene navijace Zeljeznicara da nam se pridruze ovdje u zdravoj diskusiji, ovdje svi volimo klub