FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mislim da je spica kapitalca neki dan najavio forumas
@iguita.
@iguita.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
@iguita djesikerimatomic1921 je napisao/la: ↑19 feb 2020, 16:08Mislim da je spica kapitalca neki dan najavio forumas
@iguita.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Jeli taj napadač možda igrao grupnu fazu lige prvaka prije par godina 

MIHAJLOVIĆ !
- akisarajevo92
- Kontakt:
realno cijela istocna tribina izgleda kao da je izgradjena prije 13 godina a ne prije 3 godine

Don't believe the hype.
Bez sikiracije kad se ovo ofarba,vrsti zastitna ograda spusta se lim iza i sve ostale ruke krpe. Mreza ce vjerovarno biti slozena jer **** murijw a niko nema na stadionu..pa da je.ostavimo za evropskih. Sve ce se fino ocistiti utegnuti..led reklame vratiti...bice sve ko bajka psa TC. Jos kad se popali led rasvjeta na istoku i sjeveru...ma bolest bracoo...samo ds mi uzmemo u Bijeljini i Ugljeviku.
ŽELJEZNIČAR 1921
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
a ko gradiliste,kad se zavrse radovi nek se ocisti kako treba,prefarba jos gdje ima propusta i bice to bombonaakisarajevo92 je napisao/la: ↑19 feb 2020, 16:13realno cijela istocna tribina izgleda kao da je izgradjena prije 13 godina a ne prije 3 godine![]()

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Kolike su sanse da taj dodje?
@delinjo

ali kakve ste vi jajare pa niko bratu u pp da napise

nego kako Brkati majstor lagano i neofirno napravi ekipu

Samo steta da je jos Sinan ,Ajayi i Blazevi prosli pripreme i da je Zec u fulu

Kjosevski ,Blazevic,Aco,Aco,Pavic,Sadikovic,Alispahic,Veseli,Ajayi,Stilic i Lendric izmjene Zec, Sinan,Jamak,Ikic,Bojo,Stevanovic jos ako dodje taj napadac

Jos da je neonski logo kluba stavit ko na AnfieldubiceDUPLA je napisao/la: ↑19 feb 2020, 16:17Bez sikiracije kad se ovo ofarba,vrsti zastitna ograda spusta se lim iza i sve ostale ruke krpe. Mreza ce vjerovarno biti slozena jer **** murijw a niko nema na stadionu..pa da je.ostavimo za evropskih. Sve ce se fino ocistiti utegnuti..led reklame vratiti...bice sve ko bajka psa TC. Jos kad se popali led rasvjeta na istoku i sjeveru...ma bolest bracoo...samo ds mi uzmemo u Bijeljini i Ugljeviku.

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Prenesi tu ideju Irfoni. Ti imas te kontakte. 

znas da su u fks pokusali isto ili slicno? svi znamo kako se zavrsilo. od clanova i navijaca nisu skupili za godisnju platu cistacice. na fb i drugim drustvenim mrezama imamo stotine hiljada lajkaca, a mizeran broj aktivnih clanova. jbg, iz prazne ne puca. najveci broj zaludjenika u Zelju je prosjecnog imovnog stanja u bh okvirima, sto znaci da, nazalost, sastavlja kraj s krajem od prvog do prvog. toj vecini je ulog od par hiljada KM u dionice misaona imenica, jer ih nemaju sa strane za te namjene. o nepoznavanju funkcionisanja sistema d.o.o. ili d.d. da ne govorimo. o strahu od gubitka love tek ne treba pricati. vracam se na ono kako je u BiH zavrsilo 99% privatizacija.samoposmatram je napisao/la: ↑19 feb 2020, 15:57Skupstina kluba odlucuje iskljucivo koliko se dionica pusta u opticaj i kome se nudi za kupovinu. Znaci ako skupstina sa trenutnim clanovima ima mogucnosti da otkupi 10% dionica. Mozemo sebi dozvoliti prodaju od jedan do devet posto nepoznatim kupcima.starigrad je napisao/la: ↑19 feb 2020, 15:28post i ideje jesu dobri, ali meni se ne svidja i apsolutno sam protiv zaloga i jednog m2 klupskih nekretnina na ime dionica. svi mi, vrlo dobro, znamo kako se kod nas zavrsavaju te privatizacije imovine. a, niko nece baciti pare "onako" u dionice, bez nekog garanta povrata ulozenog i dodatne zarade (to vec rade sponzori, ali je sve suvise sitno za ista ozbiljnije uraditi). garancija moze biti samo imovina. izricito sam protiv toga.braco je napisao/la: ↑19 feb 2020, 15:13
Uglavnom nešto se mjenjati mora. Neki novi model se mora napraviti, to je ono što su Amar i Čengić pričali prethodnih dana. E sad kako to zamišljaju ljudi iz kluba ne znam. Inače teško da ćemo nekog hajra imati s ovim načinom poslovanja u trećoj deceniji 21. stoljeća.
Ne razumijem se baš u tu tematiku investiranja, ali volio bih od vas forumaša koji malo znate više o tome da podjelite s nama neko vaše viđenje kako bi to moglo izgledati.
@samoposmatram je napisao dobar post.
ostajem misljenja da je ovaj nacin i sistem sposrtskog direktora/ulagaca idealan za nas trenutno, jer imovina ostaje netaknuta i neupitna, interes je i ulagaca sto bolji rezultati, jer brze i vise zaradjuje. samim tim, i klub napreduje, i rezultatski i finansijski.
Druga stvar nekretnine ostaju u vlasnistvu istih vlasnika, samo se mijenja ulog i rizik kluba.
Imovina nije garancija dionicaru iskljucivo, ako vrijednost dionica padne i dionicar nije zainteresovan da pokrije njegov dio gubitka iz godine u godinu, ostali dionicari imaju pravo da ga otkupe za vrijednost dionica. E sad ako nema kupca za njegove dionice i rezervni fond neispunjava uslove za D.D. onda skupstina moze odluciti o prestanku rada (u nasem slucaju vracanje na d.o.o.).
@ Stari grad spominje likvidaciju dionickog drustva. Do njega moze doci samo ako vecina dionicara nju izglasa, sto je u nasem klubu nemoguce, zbog prije svega lojalnosti a tek onda ovog gore prvog navedenog.
Dionicko drustvo znaci samo, da svi preuzimamo veci financijski rizik. E sad ako nismo u stanju nositi se sa tim rizikom, svakako necemo izabrati dionicko drustvo kao osnovu kluba.
ovi koji imaju, gledaju da imaju jos vise i nece "onako" baciti pare, nego uloziti da zarade. prvi ja ne bih, u situaciji kakva jeste, dao npr. 10.000 KM i da imam, recimo, 1% nekakvih ulagackih prava. naci ce se mujo, nihad... koji ce pojedinacno ili ce se udruziti vise njih i poklopiti me i raspolagati svime kako oni misle da treba i kako njima odgovara. mogu ja lajat na zvijezde, vecina raspolaze s onih mojih 1% i odlucuje sta i kako. ti sa vecinskim ulozima ce, sto je i logicno, postavljati ljude u uo i no. ako im je u interesu, poklopit ce vecinu skupstinara (nije da se i do sada nisu birali i biraju podobni) i nece biti prepreke da sprovedu svoje zamisli.
mozda djeluje da crnjacim, a to mi nije namjera. samo posmatram stvari u kontekstu situacije i okruzenja u kojem zivim i radim. ne vjerujem nikome i nista, kada su ovako krupne stvari u pitanju. sve kroz steceno zivotno iskustvo, a 54 godine su iza mene na ovom svijetu. prosao sito i reseto, upoznao i andjela i djavola.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 19 feb 2020, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
tajo zna ,samo viza

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- kontrasviju
- Kontakt:
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Zeljeznicar leeeeeeee
Joj kako bi nam sjele 3 bobe protiv krmka u subotu, auu kakav bi show nastao. Puna grbavica sa novim krovom, blazevic i ajayi u prvih 11. Ne mogu ni da zamislim...
Joj kako bi nam sjele 3 bobe protiv krmka u subotu, auu kakav bi show nastao. Puna grbavica sa novim krovom, blazevic i ajayi u prvih 11. Ne mogu ni da zamislim...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
brate ,ni ja zamisli pune tribine Grbavica nikad ljepsakerimatomic1921 je napisao/la: ↑19 feb 2020, 16:46Zeljeznicar leeeeeeee

Fali destruktivac
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, Hrasno15, Lekqqq1921 i 36 gostiju.