FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 20 feb 2020, 13:15

Mamlaz je napisao/la:
20 feb 2020, 13:12
KANA je napisao/la:
20 feb 2020, 13:10
samoposmatram je napisao/la:
20 feb 2020, 13:02

Ulaganje u dionice je uvijek rizik koji si spreman ili nisi spreman podnijeti. U vezi - 18 mio KM kod komsija se desio, jer su prodali upravljacka prava kluba ljudima kojima je licni interes na prvom mjestu. Kod nas se taj scenario nikad nemoze desiti. Zbog toga je d.d. kod nas do daljneg pod ledom.

Tan je u medjuvremenu dozivio veliki ekonomski gubitak. Danas se procjenjuje na vrijednost od 820 mio dolara. Za ovaj ekonomski pad nisu iskljucivo krivi pitari. :D

Financisjki fair play govori da uplata od jednog predmeta koja je veca od 30% godisnjeg prihoda se po ovoj definiciji smatra kao direktno poveziva sa vlasnikom i kao takva je kaznjiva.
Vlasnikovo ulaganje u infrastrukturu, omladinski pogon i zenski fudbal, se neuracunavaju.
Brojke vrijednosti koje vlasnici imaju pravo pomoci klubu nema smisla pisati, jer su atomske za nase prilike.
ovo isto u nadrealistima :D drugi dan se raja roka nekim bombama a njih dvojica o uredjenju kluba mudruju :plac:
pa buraz ko ima zivce procitati ovoliki post :rol:
Kazem ja prodase nas ovi, haman sve zavrseno :urnebes:
ja kontam nesto lobotomci pisali, nisam skontao da na njih mislis :rol: :rol: ma najjaci su :tokralju: hladno jedan sa drugim a vamo raja ne moze ni da radi kontajuci ko je taj igrac ?

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 20 feb 2020, 13:20

Daj nam irfo kakvu anketu

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2020, 13:23

Fakat ne dolazi niko ;)
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2020, 13:24

https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... ini/40646/
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... nju/40650/

Idemo dalje :bih:
Mamlaz je napisao/la:
20 feb 2020, 13:20
Daj nam irfo kakvu anketu
Dajte neku ideju

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 20 feb 2020, 13:27

Za pocetak ova utakmica sa Radnikom ocekivanja, pobjeda, poraz, jedan odabir.
Mjau !

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2020, 13:28

Mamlaz je napisao/la:
20 feb 2020, 13:00
Braco nije demant bacio, ipak bi moglo biti dolazaka
slika

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2020, 13:30

Machak je napisao/la:
20 feb 2020, 13:27
Ne trebaju nam takve ankete, valjda svi navijaci Zelje ocekuju pobjedu u svakoj utakmici ;) Necemo dopustit da nam dolaze navijaci manjih klubova i glasaju za poraz na temi

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 feb 2020, 13:43

@KANA, necu vas vise, svojim pisanjem, ometati u vasim konstruktivnim postovima. izvinjavam se i na dosadasnjem ometanju.

posto redovno citam, ne samo ovdje, nego svuda gdje se pise o Zelji, iskreno se nadam da ce, neko, konacno nesto i ubosti, pa da se i obradujem. veselu svesku sam davno prerastao.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2020, 13:46

starigrad je napisao/la:
20 feb 2020, 13:43
@KANA, necu vas vise, svojim pisanjem, ometati u vasim konstruktivnim postovima. izvinjavam se i na dosadasnjem ometanju.

posto redovno citam, ne samo ovdje, nego svuda gdje se pise o Zelji, iskreno se nadam da ce, neko, konacno nesto i ubosti, pa da se i obradujem. veselu svesku sam davno prerastao.
Ma pusti KANU, ja uzivam u tvojim postovima, samo nastavi :thumbup:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 feb 2020, 13:46

KANA je napisao/la:
20 feb 2020, 13:10
samoposmatram je napisao/la:
20 feb 2020, 13:02
starigrad je napisao/la:
19 feb 2020, 19:54

muju i nihada bez veze naveo, jer su se pominjali kao potencijalni investitori, ne ulazeci u njihove namjere.

ako cemo posteno, i mi smo, ovakvi kakvi smo, rupa bez dna, samo nas imovina pokriva. pare od transfera i evrope (sto nam je vecina prihodovanog budzeta kroz citavo poslijeratno vrijeme) nisu dovoljne ni za sto ozbiljno. kad popusis evropu, kao ove godine, nigdje te nema. parama od narednog plasmana u evropu vratis pozajmice, od kojih si prezivio godinu, i opet te nigdje nema.

kod fks je tacno da imaju toliki iskazani gubitak, ali su to, u ogromnoj vecini, sredstva investitora/ulagaca, odnosno, dug prema njima, kroz novac koji su upumpali u klub kao pozajmicu. tu dolazimo do one price o ulagacima. cisto sumnjam da ce tan i nam, ukoliko skontaju da nemaju sanse povratiti ulozeno kroz ovakav nacin poslovanja, reci nije bitno i nastaviti krhati lovu ili samo reci odosmo mi, halal vam bilo. siguran sam da bi gledali da izvuku i zadnju KM koju mogu, prije nego bi se povukli. kako nemaju imovine, ostaje im kresanje troskova plata, smanjenja administracije, prodaja igraca... (posto i pitari ovo citaju, ne prizeljkujem vam ovakav scenario, tako, da, ne razapinjite me. vama vase, nama nase, pa ko dokle dogura). kod nas, pored naprijed navedenog, rizikujemo i imovinu.

ponavljam, smatram da je za nas najbolji i najbezbolniji primjer i nacin rada maribora.

i, jos jedna stvar me interesuje. vidimo sta se desi mancester sitiju. kako tu stoji fks? moze li investitor "neograniceno" ulagati, a da sve bude u skladu sa finansijskim fer plejom? (opet, ne prizeljkujem ovakav scenario, interesuje me i zbog nas, jer ima naznaka da bi mogli krenuti u neki vid investitora "sa strane")
Ulaganje u dionice je uvijek rizik koji si spreman ili nisi spreman podnijeti. U vezi - 18 mio KM kod komsija se desio, jer su prodali upravljacka prava kluba ljudima kojima je licni interes na prvom mjestu. Kod nas se taj scenario nikad nemoze desiti. Zbog toga je d.d. kod nas do daljneg pod ledom.

Tan je u medjuvremenu dozivio veliki ekonomski gubitak. Danas se procjenjuje na vrijednost od 820 mio dolara. Za ovaj ekonomski pad nisu iskljucivo krivi pitari. :D

Financisjki fair play govori da uplata od jednog predmeta koja je veca od 30% godisnjeg prihoda se po ovoj definiciji smatra kao direktno poveziva sa vlasnikom i kao takva je kaznjiva.
Vlasnikovo ulaganje u infrastrukturu, omladinski pogon i zenski fudbal, se neuracunavaju.
Brojke vrijednosti koje vlasnici imaju pravo pomoci klubu nema smisla pisati, jer su atomske za nase prilike.
ovo isto u nadrealistima :D drugi dan se raja roka nekim bombama a njih dvojica o uredjenju kluba mudruju :plac:
pa buraz ko ima zivce procitati ovoliki post :rol:
Peace man. ;)

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 20 feb 2020, 13:47

Ja sam misljenja da cemo mi dobiti Radnik bez nekih vecih problema. U prvoj utakmici, na Grbavici, smo ih nadigrali, razbili bukvalno i koliko me sjecanje sluzi oni su se branili vbar 80% utakmice. Puno prilika smo imali, cini mi se i cist penal nam nije sviran, na kraju Mesa onu golcinu dade za pobjedu.
Ovaj put smo slabiji za Zeca i Veselog, u odnosu na tu utakmicu, a imat cemo spremnog Stilica aBd. Mozda imamo i nesto slabiju odbranu, u smislu manje uigranu. Od ove utakmice nam puno zavisi jer znamo kakvi su nasi navijaci i za punu Grbavicu protiv Tuzle trebat ce nam ove dvije pobjede

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 20 feb 2020, 13:47

irfo je napisao/la:
20 feb 2020, 13:46
starigrad je napisao/la:

Ma pusti KANU, ja uzivam u tvojim postovima, samo nastavi :thumbup:
Dobro je da mu nisi ;)

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 20 feb 2020, 13:48

starigrad je napisao/la:

Nazalost izgleda da je ovdje ljudima najvise do zayebancije...bas je jucer krenula lijepa prica oko kluba, njegove reorganizacije...i onda krene glupi hajc oko nekog imaginarnog napadaca. Al hajde vjerovatno je to zanimljivije od ovog o cemu smo jucer pricali

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 20 feb 2020, 13:49

Pusti KANU, ne vidi dalje od ovog napadaca sto dolazi. :tralala:

Al da je na momenat ispalo smijesno, ispalo je. Vas dvojica se šutate upravljackim strukturama i reorganizaciji kluba, a vamo prste gluposti tipa Angelo i Success. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 feb 2020, 13:50

irfo je napisao/la:
20 feb 2020, 13:30
Machak je napisao/la:
Ne trebaju nam takve ankete, valjda svi navijaci Zelje ocekuju pobjedu u svakoj utakmici ;) Necemo dopustit da nam dolaze navijaci manjih klubova i glasaju za poraz na temi
Pa stavi:
1. Pobjeda
2. Pobjeda sa 2 ili vise razlike
:mrgreen:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 20 feb 2020, 13:50

KANA bi trebao prestati ljude tjerati sa foruma
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 20 feb 2020, 13:54

Dejan1921 je napisao/la:
20 feb 2020, 13:48
starigrad je napisao/la:

Nazalost izgleda da je ovdje ljudima najvise do zayebancije...bas je jucer krenula lijepa prica oko kluba, njegove reorganizacije...i onda krene glupi hajc oko nekog imaginarnog napadaca. Al hajde vjerovatno je to zanimljivije od ovog o cemu smo jucer pricali
Nemojte me pogresno razumjeti ali to je mlacenje prazne slame, imaju upravljacke strukture kluba koje vode brigu i deveraju oko toga. Ako sta bude tu smo da se prikljucimo. Pokusava se opustiti situacija bez teskih tema, jer tek treba da pocnu teske teme i nervoza

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2020, 13:56

voltron30 je napisao/la:
20 feb 2020, 13:50
irfo je napisao/la:
20 feb 2020, 13:30
Machak je napisao/la:
Pa stavi:
1. Pobjeda
2. Pobjeda sa 2 ili vise razlike
:mrgreen:
eto ga

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 20 feb 2020, 13:58

Rokoko87 je napisao/la:
20 feb 2020, 13:50
KANA bi trebao prestati ljude tjerati sa foruma
Prepolovio forum za dva mjeseca, odlaze ljudi sa foruma ko za Njemacku :rol:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 20 feb 2020, 13:58

Ja bih volio da se moze forum blokirati dok traje utakmica.

Joj sad dolaze dani sikiracije. Jel gubimo idu majke, ocevi, familija, onaj ko te doveo... a onda kad dodje preokret - babuka zna, zaim je to uvijek imao u sebi, dado je davno dokazao kakav je igrac itd itd :rol: :rol:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, kontra, Proximic i 48 gostiju.