starigrad je napisao/la: ↑19 feb 2020, 19:54
muju i nihada bez veze naveo, jer su se pominjali kao potencijalni investitori, ne ulazeci u njihove namjere.
ako cemo posteno, i mi smo, ovakvi kakvi smo, rupa bez dna, samo nas imovina pokriva. pare od transfera i evrope (sto nam je vecina prihodovanog budzeta kroz citavo poslijeratno vrijeme) nisu dovoljne ni za sto ozbiljno. kad popusis evropu, kao ove godine, nigdje te nema. parama od narednog plasmana u evropu vratis pozajmice, od kojih si prezivio godinu, i opet te nigdje nema.
kod fks je tacno da imaju toliki iskazani gubitak, ali su to, u ogromnoj vecini, sredstva investitora/ulagaca, odnosno, dug prema njima, kroz novac koji su upumpali u klub kao pozajmicu. tu dolazimo do one price o ulagacima. cisto sumnjam da ce tan i nam, ukoliko skontaju da nemaju sanse povratiti ulozeno kroz ovakav nacin poslovanja, reci nije bitno i nastaviti krhati lovu ili samo reci odosmo mi, halal vam bilo. siguran sam da bi gledali da izvuku i zadnju KM koju mogu, prije nego bi se povukli. kako nemaju imovine, ostaje im kresanje troskova plata, smanjenja administracije, prodaja igraca... (posto i pitari ovo citaju, ne prizeljkujem vam ovakav scenario, tako, da, ne razapinjite me. vama vase, nama nase, pa ko dokle dogura). kod nas, pored naprijed navedenog, rizikujemo i imovinu.
ponavljam, smatram da je za nas najbolji i najbezbolniji primjer i nacin rada maribora.
i, jos jedna stvar me interesuje. vidimo sta se desi mancester sitiju. kako tu stoji fks? moze li investitor "neograniceno" ulagati, a da sve bude u skladu sa finansijskim fer plejom? (opet, ne prizeljkujem ovakav scenario, interesuje me i zbog nas, jer ima naznaka da bi mogli krenuti u neki vid investitora "sa strane")