Mijenja se i trava. Ne mijenja se drenaza.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nema razloga da ne vjerujemo V. Marinoviću, a razloga je nekoliko:michplatini je napisao/la: ↑24 feb 2020, 21:22Prvo ,za Vinka nemoj biti toliko siguran vezano za mlade igrace.bodi123 je napisao/la: ↑24 feb 2020, 19:22Djokanoviću su konkurencija isključivo Miličević i Oremuš. Ako bude bolji od njih dvojice - igrat će. To je sva filozofija.
Nije ni Cimirotu niko poklonio mjesto, imaš treninge, imaš utakmice, pokazi da si bolji i nema problema.
Pogotovo kod Vinka koji će uvijek prije izabrat kvalitetnog mladog igrača.
Drugo,svaki ozbiljan klub mora imati strategiju svog razvoja a to bez afirmacije mladih igraca i njihovih daljih transfera(pogledaj okruzenje) nije moguce.
Trece,ako ti mislis da klub moze samo da ulaze i dovodi igrace to je ok ali ja ne vidim koga iz ovog sastava sem Kovacevica i Djokanovica mozes prodati na zapadno trziste i napraviti finansijsku korist za klub a i marketinsku.Jel mislis da klub moze rasti i napraviti transfere na Oremusu,Milicevicu,Gavricu,Dupovcu,Hodzicu ...
Pokazace naredni period ali bez Sabanovica,Pidre,Djokanovica,Salcina nema daljeg rasta kluba a ja vjerujem ni trke,agresivnosti,borbe i shvatanja velicine kluba na pravi nacin sto ce se vidjeti kad postane tvrdo.
1. Posjeduje pozamašno iskustvo u radu s mladim igračima stečeno kroz U21 repku.
2. Razvijanje igrača iz naše akademije jedan je od ciljeva kluba što Vijetnamci stalno naglašavaju.
3. Salčin. Bivši šef bi poziciju LB-a zakrpio Hodzićem ili Šabanovićem, Vinko je dao priliku dečku koji je 2000. godište i uz to nije defanzivac.
Ovo je sasvim dovoljno da uvidimo da SŠ nema predrasude što se tiče klinaca, kao što je imao prethodnik.
Djokanović će šansu dobiti. Zuti kartoni, povrede, umor, padovi forme... svi će se rotirati i za svakog će bit mjesta, a na njemu je da iskoristi. Nismo u situaciji da bezglavo forsiramo igrača jer je mlad i talentovan kao što to rade neki drugi klubovi jer na platnom spisku imaš igrače koji ne koštaju jeftino i koje nisi doveo da ti sjede na klupi tek tako. Pogotovo jer nemaš baš nikakvog garanta da će Andrej opravdat minute i unovčit se.
Talenta je bilo i prije Djokanovića a bit će i poslije, a rijetke smo prodali za pristojnu cifru, a kamoli za 1 milion eura o kojem pričate. Treba se zapitat zašto je to tako? Iz ove lige je izuzetno teško prodat igrača. Nemamo nikakvu reputaciju i neće niko da kupuje iz ovako loše lige. A i kad se neko proda, to su smiješne cifre u odnosu na ono šta nudimo.
Za početak treba uzet dvije tri titule u nizu, treba napravit iskorak u evropskim takmičenjima, treba izgradit ime... a budi siguran da će tada igrači ko Kovačević ili Djokanović ići za respektabilne sume ko iz šale. A dok se to ne desi, šutit, radit i titule donosit, jer od titule ne postoji bolja odskočna daska. Dinamo prodaje igrače, al kao višestruki uzastopni prvak nacionalnog takmičenja.

Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 24 feb 2020, 22:22, ukupno mijenjano 2 puta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Jbg, ja cuo da i trava ostaje. Majku im lopovsku zar nije moglo sve kako bog zapovjeda. Koji su to lopovi i paraziti, strasno.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Njega moramo ostavit, drama iskusan igrac i pametno igra....+ Dobijamo igraca kad smo u napadu koji zna poslati loptu ali i presjeci....bit ce razlika vidljivija sa Oremusom u vezi i Susicem....onda nece biti potrebno da se veznjak spusta da razigrava ko Gavric sada....i moci cemo pravit vecinu na sredini...ElCartel11 je napisao/la: ↑24 feb 2020, 22:06Milicevic bi nam legao na stoperu samo tako u vezi smo i tako prenatrpani, a fali nam stoper koji zna igrati lopte.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Po meni Sabanovic i Djokanovic trebaju igrati prije Gavrica i Hodzica al Vinkova je zadnja.
Logično da Gavrić nema mjesta u prvoj postavi. Uvijek može uskočit da pokrije kad neko fali, al ako dobije mjesto u formaciji 4-2-3-1 ispred Đokanovića, Sušića, Oremuša, pa i Miličevića, neko tu nije normalan. Najvjerovatnije da će dvojac na sredini kroz sezonu bit Oremuš i TSS, što je po meni OK. Eventualno u jačim tekmama Miličević umjesto TSSa, al TSS naprijed umjesto Rahmana/Zinedina (ako se pokaže naravno, na osnovu imena ne gurat nikog).
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- ElCartel11
- Kontakt:
Mislim, da ako se bude uvodilo grijanje terena i nova drenaža, da ide i nova trava po nekoj logici.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma nema šanse da će Mirko biti opet u onakvom izdanju. Neki dan sam baš pisao razloge. Prvo je to što je pretrpio povredu nakon dvomeča s Celticom, gdje su svi izginuli. Poslan je na teren, iako je fino Jelešković skretao pažnju da ne smije, jer nije dovoljno spreman. Ipak je završio u prvoj postavi, znamo čijom krivicom i bilo je šta je bilo. Znači, prvo nije prošao dobre pripreme kao čitava ekipa, nakon toga gurnut protiv Celtica gdje je i tako nespreman pretrčao kao konj i bio proglašeno zvanično najbolji na toj tekmi na Koševu. Odavno bolji performans jednog igrača nisam gledao nego tad, a u Hajduku su žalili što ga nisu uspjeli vratili. Uostalom, igrati standardno u Hapoelu je dovoljan pokazatelj.Inijesta je napisao/la: ↑24 feb 2020, 21:46Ako je Oremus onaj igrac iz prvog dijela ne da ima mjesta nego bi Djokan zacementiran bio u prvih 11, al kazu svi da je Oremus pokudo na pripremama i da ocekujemo dobre igre od njeg tako da vjerovatno Oremus ima prednostAlfredNobel je napisao/la: ↑24 feb 2020, 20:42Mislim da pored Oremuša, Đokanović nema mjesta. Ako se pokaže kao na pripremama, a ubijeđen sam da hoće, realno Andrej i nema mjesta.
Otkud to da će Anel Hadžić definitivno doći?
Samo je grehota pored nepokretnig Gavrica da Djokanovic grije klubu , ja se nadam stedini terena sto prije Oremus Tsss i Rahman ili Zinedin , a dotad bi uvijek djokanovica stavljo da igra
Sad kad je prošao pripreme pod Jelom, kad je zdrav, ja očekujem da će biti strahovit na sredini i jedan od naših najboljih igrača na kraju sezone. Borben, agresivan strašno jak (dobro se sjećam kako se krvio s onom mazgom Brownom), tehnika dobra.
Jedva čekam da ga vidim, ali sačekajmo. Ako bude kako treba, realno mali Đokanović i treba biti na klupi, koliki god on bio potencijal.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Jedino taktički, kao što je Mourinho radio u Interu, po etapama. 15minuta konstantnog napadanja, pa 15 minuta odmaranja i prepuštanja lopte protivniku.emir79 je napisao/la: ↑24 feb 2020, 21:09Borac ima kapacitet da izdrzi 45 minuta, poslije disu na škrge.
Treba igru razvuci u prvom poluvremenu, spustiti loptu i od noge do noge igrati, znaci pojacati maksimalno vezni red. U drugom poluvremenu ih dokrajciti. Apsolutno nemam strahani 1% od Borca. Nije ono nikakva ekipa.
Ja bi možda prvo poluvrijeme što više pokušavao sa pasovima i vraćanjem lopte da bi se protivnik izmorio fizički, izvlačiti ih na našu polovinu terena a onda sa 2-3 pasa preskočiti ih sve i doći do gola.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
- Kontakt:
(2)Denchi je napisao/la: ↑24 feb 2020, 19:36Gavric je dobar igrac, fine lopte daje, spusta se razigrava, duelira, spasio gol TC 3 na 1 kad su isli....hladan je pod pritiskom, ne panici....jako zahvalan igrac za rotacije, klupe, nije ni skup uopste.....u svakoj drugoj ekipi bi bio u prvih 11.....(1)
Djokanovic mora da igra, ali nazalost ne mislim da ce kod nas, vjerovatno posudba na ljeto, s obzirom da Anel dolazi a on je iskusan i fleksibilan veznjak...najbolje je mladim igracima da igraju a kod nas veznjaci stvarno nemaju gdje....nijedan mladi igrac nema nista od samo gledanja....mora igrati i osjetiti ritam, terene, sudije, dueliranje sa razlicitim protivnicima....
- Ne mogu da vjerujem da tako mislis . 90% foruma kaze da nema kvalitet , okretan kao regal . On je lose reagovao i dosao u situaciju da ispravlja .
- Da sam znao da nece igrati razmislio bih da uzmem polugodisnju . Ne tvrdim da sam u pravu , ali Akademci moraju imati prednost u odnosu na neperspektivne igrace , recimo podjednakih kvaliteta u ovom trenutku .
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ti ako ulaznicu uzimaš radi jednog-dva igrača, onda je bolje daj je nekom. Gledao sam dok su igrali razni kramari, simeunovići, cezari, radulovići, melunovići, kad nije bilo jednog našeg igrača iz škole, gledaću i poslije.
Ne možeš nekog nagurati u postavu ako to nije izvodivo i ako ima boljih. Neka se bori kao i svi ostali, pa ko se bolje pokaže, neka igra.
Ne možeš nekog nagurati u postavu ako to nije izvodivo i ako ima boljih. Neka se bori kao i svi ostali, pa ko se bolje pokaže, neka igra.
Meni je Đokanović izuzetno drag i momak je fkt pretalentovan, al stvarno ne vidim mjesto za njega u trenutnoj ekipi. Odnosno vidim, al da neko "bolji" ispašta. Hajd Đokanović, jbt kad jedan Mustedanagić nema mjesta, o čemu dalje pričamo? Meni je drago što je konkurencija žestoka al 13 je utakmica do kraja, a mi imamo 5 odličnih veznih igrača...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- AlfredNobel
- Kontakt:
Upravo. Ne možeš nekom tražiti mjesto, a 10 igrača može. Takva je konkurencija da što kažeš jedan Zinedin nema mjesta, a imao bi ga u svakoj drugoj ekipi u ligi, kod nas na klupi. Tako je ebiga, nikad jača veza nije bila. Naravno, uvijek je bolje imati kvantitet, jer nikad ne znaš da li će biti neka povreda, kartoni, neke druge suspenzije itd.skoroalen je napisao/la: ↑25 feb 2020, 00:31Meni je Đokanović izuzetno drag i momak je fkt pretalentovan, al stvarno ne vidim mjesto za njega u trenutnoj ekipi. Odnosno vidim, al da neko "bolji" ispašta. Hajd Đokanović, jbt kad jedan Mustedanagić nema mjesta, o čemu dalje pričamo? Meni je drago što je konkurencija žestoka al 13 je utakmica do kraja, a mi imamo 5 odličnih veznih igrača...
-
- Kontakt:
Ja sam napisao da bi prije stavio Djokanovica nego Gavrica i Šabanovica nego Hodzica.AlfredNobel je napisao/la: ↑25 feb 2020, 00:34Upravo. Ne možeš nekom tražiti mjesto, a 10 igrača može. Takva je konkurencija da što kažeš jedan Zinedin nema mjesta, a imao bi ga u svakoj drugoj ekipi u ligi, kod nas na klupi. Tako je ebiga, nikad jača veza nije bila. Naravno, uvijek je bolje imati kvantitet, jer nikad ne znaš da li će biti neka povreda, kartoni, neke druge suspenzije itd.skoroalen je napisao/la:25 feb 2020, 00:31Meni je Đokanović izuzetno drag i momak je fkt pretalentovan, al stvarno ne vidim mjesto za njega u trenutnoj ekipi. Odnosno vidim, al da neko "bolji" ispašta. Hajd Đokanović, jbt kad jedan Mustedanagić nema mjesta, o čemu dalje pričamo? Meni je drago što je konkurencija žestoka al 13 je utakmica do kraja, a mi imamo 5 odličnih veznih igrača...
Nisam mislio na Oremusa, Rahmanovica, Sušica al Gavric prije Djokanovica za mene nikad. S druge strane pohvalno je Velkoski na klupi Jukic u igri. Mislim da se moramo okretati mladim igracima s dobrom motorikom, nema napredka dok imamo dizelaše Gavric, Krste, Dupovac.
- ElCartel11
- Kontakt:
Sve laze ovaj mali iz Brezeskoroalen je napisao/la: ↑25 feb 2020, 00:31Meni je Đokanović izuzetno drag i momak je fkt pretalentovan, al stvarno ne vidim mjesto za njega u trenutnoj ekipi. Odnosno vidim, al da neko "bolji" ispašta. Hajd Đokanović, jbt kad jedan Mustedanagić nema mjesta, o čemu dalje pričamo? Meni je drago što je konkurencija žestoka al 13 je utakmica do kraja, a mi imamo 5 odličnih veznih igrača...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
- Znao sam da mozes pisati bez psovkiAlfredNobel je napisao/la: ↑25 feb 2020, 00:15Ti ako ulaznicu uzimaš radi jednog-dva igrača, onda je bolje daj je nekom. Gledao sam dok su igrali razni kramari, simeunovići, cezari, radulovići, melunovići, kad nije bilo jednog našeg igrača iz škole, gledaću i poslije.

- Poklonio sam polugodisnju 3-4 dana poslije kupovine iste . Nudio sam i clansku da neko iskoristi i dalje je nudim.Znao sam da je necu koristiti polusezonu .
- Postujem Marinovica i on zna bolje od mene . No kao navijac imam pravo na misljenje . Istog tog Djokanovica je pozivao u U21 . Mozda ima i neko opravdanje , prva utakmica , mozda povreda ili protivnik ... Mozda i malo utakmica do Titule aBd .
- Husref u 2 god. afirmisao 6-7 Akademaca . Naravno i Marinovicu treba dati 1,5 god. da pokaze ono sto je najavio . Istine radi ni Husrefu sem Mujakica u prvoj polusezoni nije dao sansu Akademcima . Dakle treba i Marinovicu dati sansu sljedece sezone , ubjedjen sam da ce biti bolje.
- Nisam mislio tipkati na ovom forumu(ne bi bio neki gubitak) , ali me ponukalo da podrzim u sezoni "18/19 navalu Akademaca .
-
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la: ↑25 feb 2020, 00:31Meni je Đokanović izuzetno drag i momak je fkt pretalentovan, al stvarno ne vidim mjesto za njega u trenutnoj ekipi. Odnosno vidim, al da neko "bolji" ispašta. Hajd Đokanović, jbt kad jedan Mustedanagić nema mjesta, o čemu dalje pričamo? Meni je drago što je konkurencija žestoka al 13 je utakmica do kraja, a mi imamo 5 odličnih veznih igrača...
Vozdra momcino , prije 7-8 dana si najavio Gavrica kao prijatno iznenadjenje , mene nije iznenadio . Nemoj Zinedina uvaljivati u ovu pricu , nije ni predvidjen Zinedin kao starter(tu bi bila druga prica) , pricamo o Gavricu . Nema ljutnje , samo pratim

- AlfredNobel
- Kontakt:
Ljutio se ili ne, postaje dosadna ta priča oko mene i psovki. Od svog postojanja na forumu nisam opsovao ili uvrijedio nekog, a da to prethodno nije zaslužio, izuzev jednog slučaja kad sam se tom momku izvinio u PP.Samozdravlje je napisao/la: ↑25 feb 2020, 01:19- Znao sam da mozes pisati bez psovkiAlfredNobel je napisao/la: ↑25 feb 2020, 00:15Ti ako ulaznicu uzimaš radi jednog-dva igrača, onda je bolje daj je nekom. Gledao sam dok su igrali razni kramari, simeunovići, cezari, radulovići, melunovići, kad nije bilo jednog našeg igrača iz škole, gledaću i poslije.
Ne možeš nekog nagurati u postavu ako to nije izvodivo i ako ima boljih. Neka se bori kao i svi ostali, pa ko se bolje pokaže, neka igra.. Raduje me to i moj post je pogodio u sridu . Cestitam @AN .
- Poklonio sam polugodisnju 3-4 dana poslije kupovine iste . Nudio sam i clansku da neko iskoristi i dalje je nudim.Znao sam da je necu koristiti polusezonu .
- Postujem Marinovica i on zna bolje od mene . No kao navijac imam pravo na misljenje . Istog tog Djokanovica je pozivao u U21 . Mozda ima i neko opravdanje , prva utakmica , mozda povreda ili protivnik ... Mozda i malo utakmica do Titule aBd .
- Husref u 2 god. afirmisao 6-7 Akademaca . Naravno i Marinovicu treba dati 1,5 god. da pokaze ono sto je najavio . Istine radi ni Husrefu sem Mujakica u prvoj polusezoni nije dao sansu Akademcima . Dakle treba i Marinovicu dati sansu sljedece sezone , ubjedjen sam da ce biti bolje.
- Nisam mislio tipkati na ovom forumu(ne bi bio neki gubitak) , ali me ponukalo da podrzim u sezoni "18/19 navalu Akademaca .
Ako već neki lupaju gluposti, a poslije ne znaju da prime šalu, sarkazam i pilanje (mislim na zna se koju ekipu), to je njihov problem nije moj.
Eto idem samo i psujem ništa drugo ne radim.. Čudi me kako tu psovku nikad nisu dobili fera, škoro, cartel, dimaria, mokes, vanja, gis, mortem, bodi, memara, fanatik, alacious, joker i mnogi drugi. Baš čudno kako se standardno tri-četiri lika nalijepe od strane 90% foruma, pa tako i mene. Neki bi rekli provokatori i interesdžije..

Što se tiče Đokanovića, mišljenja sam da ako dokaže da je kvalitetniji i u trenutno boljoj formi od ostalih konkurenata na poziciji, neka igra svaku tekmu i nemam ništa protiv. Isto tako, nemam ništa protiv da ako Gavrić, Oremuš, Miličević, peti, deseti pokaže da je trenutno u boljoj formi, onda taj neka upada. Sve po zaslugama i neće biti problema.
Ja samo kažem da ne vidim načina na koji bi Đokanović trenutno upao u prvih 11 pored ovoliko odličnih igrača. Ne može Zinedin, kamoli Andrej.
-
- Kontakt:
Kovačević, Šabanović, Šerbečić, Miličević, Pidro, Oremuš, Sušić, Rahmanović, Tatar, Jukić i Ahmetović.
Jedva čekam da ovaj sastav istrči od prve minute.
Jedva čekam da ovaj sastav istrči od prve minute.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], sarajevo19461987 i 15 gostiju.