Koga u samom vrhu napada u tom slucaju? Tatar ili Velkoski?MortemHz je napisao/la: ↑01 mar 2020, 09:06Trebaju naši ispucati kartone u sljedećoj utakmici.
Sarajevo će u posljednjem meču pred završni treći dio sezone ugostiti Mladost, a Vinko Marinović mogao bi šansu dati Ameru Dupovcu.
U opasnosti od suspenzije su Amar Rahmanović, Haris Handžić, Amer Dupovac i Mersudin Ahmetović koji imaju po dvije javne opomene u dosadašnjem dijelu prvenstva.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- robertkosar
- Kontakt:
Protiv Zvijezde
Krste
Milanović-Zinedin-Cruz/Salčin
Gavrić-Đokanović
Pidro/Islamović-Kurdić-Miličević-Šabanović
Krste
Milanović-Zinedin-Cruz/Salčin
Gavrić-Đokanović
Pidro/Islamović-Kurdić-Miličević-Šabanović
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Jesmo li ikad uvezali 3 pobjede na startu proljetnog dijela?
O 5 pobjeda ne smijem ni da razmisljam, a nije nerelano
O 5 pobjeda ne smijem ni da razmisljam, a nije nerelano

- ElCartel11
- Kontakt:
Kako saznajemo za pozar na reflektoru u Banja Luci krivi su navijaci Zeljeznicara koji su na taj nacin zeljeli, da njihov klub bude sto duze na prvom mjestu.

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Moram ovo postaviti, odlican post!!!
Bilo je ljeto i vruće u Banja Luci kada sam stigao prvi put da pamtim. Dočekale me ljubazne na recepciji, bio festival rock muzike na kome je svirao Uriah Heep. Volim gradove sa lijepim rijekama i očarao me Vrbas, sjedili smo nekim divnim bašticama blizu vode i pili pivo. Dočekala nas moja divna Slavica. Negdje čak imam i slike.
U nekom klubu gdje je dominirao ženski rod ibretili smo se ljepoti predivnih banjalučanki, a jedna je napustila stol kad sam rekao kako se zovem. Pomislio sam, tužno je.
Ja sam Alen, dječak koji se igrao na miniranom Vilsonovom, volim Grbavicu, volim Želju. Odrastao na šljakastom pomoćnom terenu i u mojim plućima još ima te prašine. Uz Bukija i Dželu, uz Josipa i Spreču. I još poneke koji su znali objasniti šta znači biti Željovac, mangup i čovjek. Idi od stola.
Sarajevo kao fudbalski klub od malena želim pobijediti. I to je najviše od sporta što meni može biti. Da pobijediš Pitare, da si ispred, da si šampion.
Nikad, valjda je do odgoja, nisam se radovao pobjedi gradskih rivala kao noćas. Iako je Željo do početka te utakmice bio prvi, iako se, čini mi se kao nikad, zakuhalo oko titule, do večeras. Večeras mi je bilo drago što su mrski pobjedili.
Ja sam odgledao stotine utakmica, gotovo da nema psovke koju nisam čuo. Gotovo da nema parole koju nisam vidio. Gušio se u dimovima baklji. Plakao, skakao, tugovao, slavio. To je stadion.
Nadao sam se da će Borac pobijediti. Da Željo bude prvi, da Pitari zijane. Do poluvremena. Mene te pjesme ne dotiču. Ali ih čujem. Pustili na razglas neke narodne, “srpkinja je majka mene rodila” pa onda neke Jugoviće, što su negdje krenuli da izginu, pa onda “aj vaj pukni zoro”. Stanite ljudi, pa u tom Borcu igra par “Turaka”. Je li klupski DJ čuo za Senada Lupića? Husniju Fazlića? Zna li ta uprava koja odobrila takav poluvremenski repertoar da eto te, najveće od Borca, nije rodila ta majka. Znaju li ti što skandiraju “ubij Turčina” za te Borčeve dane.
I bilo mi je drago već od poluvremena što će Pitari dobiti. Džentlmenski i fudbalski sa Krstom, Benjom, Mirkom i Vladanom i sa onim brazilcem što nije ušao. Bilo mi je drago kada ih je onaj dječak okrenuo kao Zidane.
Ti fudbaleri zapravo samo igraju, a ovo je okolo razlog što mi se eto kao zakletom štrumfu desilo da navijam za najljuće rivale.
Nož, žica, Srebrenica. Odjeknulo je kada se već znalo da nema nade. Nož, žica, Srebrenica, reklo je pet od deset hiljada. Možda i više. Možda i manje, ali čulo se.
Nema nade. Ma koliko ono nas malo voljeli jedni druge. Ja moju Slavicu, Vesnu, Nenada… prijatelje iz studentskog života. I oni mene. Nož, žica, Srebrenica, to se i dalje čuje. Jedna od deset, pet od deset ili svi ne daju nam da budemo svoji. I ne daju mi da ne navijam za mrske gradske rivale.
Te noći kada je djevojka koja mi je otvoreno pokazivala naklonost u banjalučkoj diskoteci otišla jer se zovem Alen kući me vozio taksista koji je rekao da je rođeni Banjalučanin. O svom trošku me provezao kroz Šeher, stari dio grada u kojem ima džamija i stare bosanske kuće. Reče mi: “Ovdje više ništa ne možeš od papaka.” Ja sam žvakao neki gumeni burek i klimao glavom.
Večeras kada sam prvi put navijao za Sarajevo shvatio sam da je upravu. Tamo se više ništa ne može osim pobijediti.
Bilo je ljeto i vruće u Banja Luci kada sam stigao prvi put da pamtim. Dočekale me ljubazne na recepciji, bio festival rock muzike na kome je svirao Uriah Heep. Volim gradove sa lijepim rijekama i očarao me Vrbas, sjedili smo nekim divnim bašticama blizu vode i pili pivo. Dočekala nas moja divna Slavica. Negdje čak imam i slike.
U nekom klubu gdje je dominirao ženski rod ibretili smo se ljepoti predivnih banjalučanki, a jedna je napustila stol kad sam rekao kako se zovem. Pomislio sam, tužno je.
Ja sam Alen, dječak koji se igrao na miniranom Vilsonovom, volim Grbavicu, volim Želju. Odrastao na šljakastom pomoćnom terenu i u mojim plućima još ima te prašine. Uz Bukija i Dželu, uz Josipa i Spreču. I još poneke koji su znali objasniti šta znači biti Željovac, mangup i čovjek. Idi od stola.
Sarajevo kao fudbalski klub od malena želim pobijediti. I to je najviše od sporta što meni može biti. Da pobijediš Pitare, da si ispred, da si šampion.
Nikad, valjda je do odgoja, nisam se radovao pobjedi gradskih rivala kao noćas. Iako je Željo do početka te utakmice bio prvi, iako se, čini mi se kao nikad, zakuhalo oko titule, do večeras. Večeras mi je bilo drago što su mrski pobjedili.
Ja sam odgledao stotine utakmica, gotovo da nema psovke koju nisam čuo. Gotovo da nema parole koju nisam vidio. Gušio se u dimovima baklji. Plakao, skakao, tugovao, slavio. To je stadion.
Nadao sam se da će Borac pobijediti. Da Željo bude prvi, da Pitari zijane. Do poluvremena. Mene te pjesme ne dotiču. Ali ih čujem. Pustili na razglas neke narodne, “srpkinja je majka mene rodila” pa onda neke Jugoviće, što su negdje krenuli da izginu, pa onda “aj vaj pukni zoro”. Stanite ljudi, pa u tom Borcu igra par “Turaka”. Je li klupski DJ čuo za Senada Lupića? Husniju Fazlića? Zna li ta uprava koja odobrila takav poluvremenski repertoar da eto te, najveće od Borca, nije rodila ta majka. Znaju li ti što skandiraju “ubij Turčina” za te Borčeve dane.
I bilo mi je drago već od poluvremena što će Pitari dobiti. Džentlmenski i fudbalski sa Krstom, Benjom, Mirkom i Vladanom i sa onim brazilcem što nije ušao. Bilo mi je drago kada ih je onaj dječak okrenuo kao Zidane.
Ti fudbaleri zapravo samo igraju, a ovo je okolo razlog što mi se eto kao zakletom štrumfu desilo da navijam za najljuće rivale.
Nož, žica, Srebrenica. Odjeknulo je kada se već znalo da nema nade. Nož, žica, Srebrenica, reklo je pet od deset hiljada. Možda i više. Možda i manje, ali čulo se.
Nema nade. Ma koliko ono nas malo voljeli jedni druge. Ja moju Slavicu, Vesnu, Nenada… prijatelje iz studentskog života. I oni mene. Nož, žica, Srebrenica, to se i dalje čuje. Jedna od deset, pet od deset ili svi ne daju nam da budemo svoji. I ne daju mi da ne navijam za mrske gradske rivale.
Te noći kada je djevojka koja mi je otvoreno pokazivala naklonost u banjalučkoj diskoteci otišla jer se zovem Alen kući me vozio taksista koji je rekao da je rođeni Banjalučanin. O svom trošku me provezao kroz Šeher, stari dio grada u kojem ima džamija i stare bosanske kuće. Reče mi: “Ovdje više ništa ne možeš od papaka.” Ja sam žvakao neki gumeni burek i klimao glavom.
Večeras kada sam prvi put navijao za Sarajevo shvatio sam da je upravu. Tamo se više ništa ne može osim pobijediti.
- robertkosar
- Kontakt:
Jutros se odrzava hitan sastanak vucica i dodika u beogradu zbog poraza borca u banjaluci od velikana sa koseva FK Sarajeva 

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Dobro jutro branitelji titule i sretan vam dan nezavisnosti nase lijepe domovine...
Digni se iz pepela kao sto put do sada, sa mirisiom ljiljana, ljubavi moja
Moramo se skloniti i izdici iznad primitivaca iz BL. Samo ih ignorisat, izgraditi stadion, napraviti uspjeh, biti slozni i voliti zemlju i klub na pravi nacin
Volim te Bosno, volim te Sarajevo...
Digni se iz pepela kao sto put do sada, sa mirisiom ljiljana, ljubavi moja

Moramo se skloniti i izdici iznad primitivaca iz BL. Samo ih ignorisat, izgraditi stadion, napraviti uspjeh, biti slozni i voliti zemlju i klub na pravi nacin
Volim te Bosno, volim te Sarajevo...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pjevaju ubi turcina,a vise oni "turaka" u ekipi imaju nego mi

Bez pogrdnih imena,kao npr.cetnici,nemojte se spustati na njihov nivo,nego ostanite dostojni
Sretan dan nezavisnosti domovino

Bez pogrdnih imena,kao npr.cetnici,nemojte se spustati na njihov nivo,nego ostanite dostojni
Sretan dan nezavisnosti domovino

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Cestitke na pobjedi, pobijedila je bolja ekipa !
Zasto niko ne navede da je atmosfera na stadionu bila prava fudbalska i sjajan ambijent pred punim stadionom, bez ikakvih uvredljivih skandiranja niti vrijedjanja, pravi derbi, sve do trenutka kad su Hordasi krenuli da napuste tribinu te ispalili 2 rakete prema istocnoj tribini gdje se nalazi obicni ljudi sa djecom koji su dosli da pogledaju utakmicu, ISPALILI SU 2 RAKETE PREMA LJUDIMA, to NIKO ne napominje nigdje onda iz revolta dosle su uvrede koje ni malo ne opravdavam i osudjujem. Jos jednom da napomonem cestitke Sarajevu na pobjedi i sretno.
Zasto niko ne navede da je atmosfera na stadionu bila prava fudbalska i sjajan ambijent pred punim stadionom, bez ikakvih uvredljivih skandiranja niti vrijedjanja, pravi derbi, sve do trenutka kad su Hordasi krenuli da napuste tribinu te ispalili 2 rakete prema istocnoj tribini gdje se nalazi obicni ljudi sa djecom koji su dosli da pogledaju utakmicu, ISPALILI SU 2 RAKETE PREMA LJUDIMA, to NIKO ne napominje nigdje onda iz revolta dosle su uvrede koje ni malo ne opravdavam i osudjujem. Jos jednom da napomonem cestitke Sarajevu na pobjedi i sretno.
Ugrozeni vol.2Joker4 je napisao/la: ↑01 mar 2020, 10:58Cestitke na pobjedi, pobijedila je bolja ekipa !
Odakle tim mirnim ljudima kamenje na tribini kojim su gađali te navijače prije rrih tzv raketa. Zato nisu tad razmisljali o djeci i penzionerima. I na kraju, prije par godina, nas gađaju kamenjem koje da te pogodi ubilo bi te odmah, veličine šake, to traje 10 min, policija se smije i gleda.Joker4 je napisao/la: ↑01 mar 2020, 10:58Cestitke na pobjedi, pobijedila je bolja ekipa !
Hvala na cestitci, opet cemo vas
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- feniksptica
- Kontakt:
Imam osjecaj da su to one rakete od 1KM sto sam ja prije kupovo u skoli pa se mi djeca gadjali istim...stvarno opasno
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije istina, vara te osjećaj.. u pitanju je ovaj sistem.feniksptica je napisao/la: ↑01 mar 2020, 11:03Imam osjecaj da su to one rakete od 1KM sto sam ja prije kupovo u skoli pa se mi djeca gadjali istim...stvarno opasno

Pozzzzzz.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Hahahahahahaha sto ne navedete da nemate struje, da na poluvremenu pustate cetnicke pjesme koje su provokatorske, sto ne mavedete da naviajci ulaze pola sata nakon pocetka i 15 min prije kraja... To ti fudbalska atmosfera? Daj ba **** i vi i vase lazi, treba vas u udzbenike djeci kao primjer sta znaci licemjer
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
- ElCartel11
- Kontakt:
Nema nista sladje nego kad ih ovako popisas na njihovom terenu, da ti sami pruze ruku i čestitaju kako si ih unistio, da nisu mogli nista.
To njih najvise boli pogotovo ove nacionalist koji se imaju za nebeski najmocniji narod.
To njih najvise boli pogotovo ove nacionalist koji se imaju za nebeski najmocniji narod.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Google Adsense [Bot], mosarajvosa83, rimljanin90, Sanchez87hz i 26 gostiju.