papire i Njemacka...ne znam ni sto se dvoumis...Fantasista je napisao/la: ↑02 mar 2020, 17:46Ma niđe veze država. Danas sam normalno hamalio od 7 do 16. Ljudi rade kao da nije praznik. Robovlasnici nikoga ne poštuju, nismo bolje ni zaslužili.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Prema Zenevskoj konvenciji o statusu izbjeglica, izbjeglicama mora biti osigurana mogucnost za trazenje medjunarodne zastite koju mogu dobiti prema uvjetima ove konvencije.E pa zato sam i napisao da se mi pravimo fini. Mozda nisam u pravu, ako ima neko da bolje zna neka me ispravi.. Ali koliko sam upucen, migrant cim predje granicu, ima pravo zatraziti azil i ovi ga na osnovu toga ne mogu odma isutirati nazad u drzavu iz koje je dosao. Mislim da je to neki medjunarodni zakon, ali nisam pravnik tako da me moze neko demantovati.
U Konvenciji se predviđa da, uz određene izuzetke, izbjeglice ne bi trebale biti kažnjavane zbog ilegalnog ulaska ili boravka, čime se priznaje da se traženje azila može podrazumijevati i ako izbjeglica prekrši imigracijska pravila. Zabranjene su kaznene mjere zbog imigracije ili pritvaranje osoba samo na osnovi traženja azila. Ono što je važno, Konvencija sadrži odredbe o zaštiti od protjerivanja izbjeglica. Na snazi je princip “non refoulement” koji predviđa da nitko neće moći protjerati ili vratiti izbjeglicu protiv njezine volje na teritorij na kojoj on/ona strahuje od prijetnje po život ili slobodu i ne postoji rezerva ili odstupanje od toga.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ma oni zatraze azil kad dodju u prostorije Sluzbe za poslove sa strancima. Zapravo oni ne zatraze azil nego je procedura takva da prvo iskazes namjeru za podnosenje zahtjeva za azil i dobijes taj papir. Nakon toga imas 14 dana da podneses zahtjev za azil i to uradi 1% migranata.dscile je napisao/la: ↑02 mar 2020, 17:42E pa zato sam i napisao da se mi pravimo fini. Mozda nisam u pravu, ako ima neko da bolje zna neka me ispravi.. Ali koliko sam upucen, migrant cim predje granicu, ima pravo zatraziti azil i ovi ga na osnovu toga ne mogu odma isutirati nazad u drzavu iz koje je dosao. Mislim da je to neki medjunarodni zakon, ali nisam pravnik tako da me moze neko demantovati.Barbarossa je napisao/la: ↑02 mar 2020, 17:33Ama covjece ne moze dalje , da hrvati pucaju po njima na granici mozda to bi imalo nekog smisla , nego ih samo vracaju nazad nama i ovi sta ce vide ne mogu daljedscile je napisao/la: ↑02 mar 2020, 17:27Zadnja nada smo mi, tj BiH. Samo sto ocigledno nemamo kapacitete da sacuvamo granicu od prolaska migranata, a pored toga se pravimo i fini u odnosu na neke druge drzave. Fino ko Turci, organizovati migrantima prevoz do granice, uputititi ih na lokaciju preko koje ce najlakse uci u Hrvatsku i cao. Niti oni zele nas niti mi zelimo njih.
Kad sam vidio situaciju i Bihacu, j*bote ono je horor. Vidio sam vise migranata nego nasih ljudi tamo.. i bukvalno niko nije imao nista lijepo reci za njih.
Ali eto onda druge problematike. Ako se ti migranti mogu vratiti odakle su dosli, zasto mi to ne radimo kada nama to drugi rade? Zasto ih ne vracamo u Srbiju ili Crnu Goru?
Ma nema nekog rjesenja, pogotovo da BiH uradi nesto.
Kad je trebala vojska na granicu, Dodik rekao da to nece dozvoliti jer to nije interes Srbije. Jbg, sta reci dalje.
SDA se s druge strane ponasa kao da kriza ne postoji i apsolutno nista po tom pitanju ne rade.
A drzava sve i da se ujedini oko ovog pitanja, preslaba je.
Hrvatska je jaca drzava i sto puta bolje cuva granicu i sto je ovdje najbitnije znaju da 99% migranata iz USK prelazi granicu, i unatoc svemu tome imas situaciju da je za dvije godine 50.000 migranata proslo kroz Hrvatsku i oslo u zapadnu Europu.
Ovo je vjerovatno samo prijavljena dužina.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Vidi Srba vazda su ckepi bili
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ode Vogošćanska pijanica niz vodu, rahmet mu političkoj duši. Al ne brinem se za njega, skućiće njega Bake već u neku firmu.
Tužilaštvo i dalje šuti ko kur.va, mater vam yebem.
Tužilaštvo i dalje šuti ko kur.va, mater vam yebem.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Odlično, bahati korumpirani Asim je završio. Sad i ostale otjerati, glumca, i skaku prije svih.
Poslije Asima Asim. Ništa se plaho promjeniti neće. Pravi mafijaški obračuni. Zanimljivije je pratiti koliko će ostali znati iskoristiti to.
Neka, neka se talasa, ovim i Bakiru opada snaga.
Samo se Gatačka cosa nostra baš dobro spremila, a i razradili su očito taktiku. Valja imati cojones što kae Cholo, idu sad 1v1 bez pardona.
https://****/vijesti/crna-hronika/55 ... itna-pomoc
Ovo je tek pocetak sta nas ceka. Preplavljeno SA na svakom cosku, ne mozes izaci iz kuce da jednog ne vidis.
Ovo je tek pocetak sta nas ceka. Preplavljeno SA na svakom cosku, ne mozes izaci iz kuce da jednog ne vidis.
Pa sam ga je spomenuo u onom videu.
Kroz ovo vidiš kakve moralne nakaze kolo vode. U 10 minuta dovoljno materijala da ih pola podnese ostavke, od gradonačelnika borca protiv antifašizma pa do onog najsitnijeg.
U Austriji pade vlada kroz par sati nakon videa slične tematike. Al ko nas yebe, sami smo krivi za ovo.
I najjača mi je džukela iz Hrasnog koja brani sve ovo. Predsjednik države

Hoce smradovi sutra potvrditi vladu?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Naravno da nije, al ga nema u prici jer ga niko, srecom po njega, spomenuo. Vecinu sto je Asim namjestao to je bilo po Bakirovom nalogu. Ako ojaca zvizdicev klan + semir moglo bi biti svega unutar stranke.
Pa ojačali su, da nisu dostigli dovoljnu snagu ne bi ni krenuli u ovo. Previše je ozbiljno.
Uglavnom u Zabrđu zastave na pola koplja. Zbunjenost i šizofrenija dostižu vrhunac. Hvala ti Sebija.
Uglavnom u Zabrđu zastave na pola koplja. Zbunjenost i šizofrenija dostižu vrhunac. Hvala ti Sebija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.